Angers – Lyon 1:2 (kon.) | Amiens – Nantes 1:2 (kon.) | Guingamp – Štrasburk 1:1 (kon.)
Lille – Caen 1:0 (kon.) | Monaco – Dijon 2:2 (kon.) | Toulouse – Montpellier 0:3 (kon.)
konec
Angers SCO
1:2 (0:0)
Olympique Lyon
Sobota 27.10.2018, 17:00 • Stade Raymond Kopa, Angers • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 8:3. Rohy: 7:0. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 9:10. (18:57:45)
     
    Po pětiminutovém nastavení je zápas u konce. Hlavní rozhodčí naposledy pískl do píšťalky a fotbalisté Lyonu se mohou radovat ze zisku tří bodů na trávníku Angers.

    Angers vstoupilo do utkání velmi aktivně, v prvních minutách jasně přehrávalo favorita zápasu. Domácí si vytvořili také stoprocentní brankovou příležitost. Pierrick Capelle ale svůj individuální postup nedotáhl, Lopes skvěle soupeře vychytal. Stejně tak zazářil za několik minut při hlavičce Bahokena. Vše se změnilo s 35. minutou, kdy hororovým šlapákem trefil Ismaïla Traoré holeň protihráče a po zásluze po červené kartě opustil hřiště. Lyon převzal aktivitu nad oslabeným soupeřem, ale do pauzy se k ničemu nedostal. Po změně stran byl rozdíl v útočné aktivitě ještě markantnější. Lyon dokázal jít do vedení po gólu Houssema Aouara. Těsně před koncem pojišťoval vedení gólem střídající Memphis Depay. Domácím se ale podařilo ještě zdramatizovat úplný závěr bleskovou odpovědí z hlavy Cristiana Lópeze. Na body už ale Angers nedosáhlo.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Rafael je potrestán žlutou kartou po faulu ve středu pole. Domácí se hnali do útoku, ale právě Rafaelův faul vše překazil.
     
    90+3
    Angelo Fulgini rozehrával v krátkém čase druhý rohový kop. Pavlović zkoušel za vápnem kop přes hlavu, ale v akrobatické pozici branku neohrozil.
     
    90+2
    Domácí měli k dispozici rohový kop, tedy velkou příležitost ohrozit Anthonyho Lopese. V šestnáctce se ale dostal k hlavičce pouze obránce Lyonu Denayer.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90
    Diváci jsou najednou znovu ve varu a ženou domácí za vyrovnáním. Terrier mohl znovu pojistit vedení, ale jeho střela se stočila mimo tři tyče.
    89. Cristian LÓPEZ - 1:2
     
    89
    Angers právě vstřelilo branku!
    Angers ještě dramatizuje závěr zápasu. Už to vypadalo, že Angers pouze dohraje utkání, ale nyní je znovu o co hrát. Střídající CRISTIAN LÓPEZ si naskočil na milimetrový pas NDoyeho a umístil hlavičku přesně k pravé tyči.
    88. Memphis DEPAY - 0:2
     
    88
    Lyon právě vstřelil branku!
    Lyon si odveze z Angers všechny tři body! Dembélé vyhrál rychlostní souboj s Manceauem, následně nabídl míč do vynikajícího postavení MEMPHISU DEPAYOVI, který gólem nepohrdl a umístil míč do sítě.
     
    87
    Cristian López udeřil tvrdě loktem do obličeje Denayera a je také odměněn žlutou kartou. Hlavní rozhodčí už dnes rozdal pět žlutých a jednu červenou.
     
    86
    Aouar přitvrdil na středu trávníku v souboji se Santamaríou. Hlasitý křik domácího hráče ale hlavního rozhodčího k odpískání faulu nepřinutil.
     
    85
    Už jen něco málo přes pět minut zbývá oslabenému Angers na vyrovnání utkání. Po dlouhé hodu Manceaua se balon ale dlouho ve vápně nezdržel.
     
    84
    Martin Terrier se ihned po svém příchodu na trávník zapojil do hry. Po jeho spolupráci se dokázal prosmýknout do vápna Aouar, ale druhou pojišťovací branku nepřidal.
     
    83
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Bertrand Traoré, přichází Martin Terrier.
     
    83
    Bertrand Traoré měl být střídán, ale šel k lavičkám až příliš pomalu a ještě vyfasoval na cestu žlutou kartu.
     
    82
    Rafael ale nyní už fauloval Lópeze a hra se přesunula až před Lopese. Nebezpečí utnul až nekompromisním odkopem ze značky pokutového kopu Marcelo.

    Vít Schück

    Branky:


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 8:3. Rohy: 7:0. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 9:10.
    Angers SCO: Butelle – Manceau, I. Traoré (C), Thomas, Bamba – N'Doye, Santamaría, Capelle (66. Fulgini) – Reine-Adélaïde, Bahoken (80. López), Tait (36. Pavlović).
    Náhradníci: Boucher – Andreu, Pavlović, Mangani, Fulgini, López, El Mellali.

    Olympique Lyon: A. Lopes – Rafael, Marcelo (C), Denayer, Marçal – NDombèlé, Tousart, Ferri (57. Depay) – B. Traoré (83. Terrier), Dembélé, Aouar.
    Náhradníci: Gorgelin – Morel, F. Mendy, Tete, Cheikh Diop, Terrier, Depay.

    Rozhodčí: Buquet – Debart, Pacelli
    thejrc.org