Ústí n/L – Poruba 2011 3:5 (kon.) | Kladno – Benátky n/J 5:1 (kon.) | Havířov – Vsetín 4:1 (kon.)
Kadaň – Jihlava 3:5 (kon.) | Prostějov – Slavia 3:6 (kon.) | Motor ČB – Přerov 3:1 (kon.)
Třebíč – Frýdek-M. 6:0 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
HC ZUBR Přerov
Sobota 27.10.2018, 17:00 • Budvar aréna • Chance liga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     


    HC ZUBR Přerov

    Zubři na tom tabulkově nejsou vůbec špatně. S třiceti jedna body se drží na pátém místě, přičemž za určitých okolností by se po sobotním utkání mohli bodově dotáhnout až na druhou příčku.

    V minulém kole, v pondělním zápase proti pražské Slavii se Přerovu podařila protrhnout nepříliš pěkná série. Po třech porážkách v řadě vstřelil týmu z hlavního města pět branek, přičemž ani jednu neinkasoval.

    V týmu se nejvíce bodově daří Romanu Pšurnému, který posbíral patnáct bodů (5+10). Je třeba zmínit i hráče jako Hejcman či Procházka, kteří na tom také nejsou špatně. Čtvrtým nejproduktivnějším hráčem týmu je Jiří Goiš, jenž je nyní ovšem zraněný. Na to vedení klubu zareagovalo příchodem nové tváře. Od zápasu s Motorem bude nově přerovský dres oblékat Ondřej Kopta.
     


    ČEZ Motor České Budějovice

    Spokojenost může zřejmě panovat i na jihu Čech. Motor v posledních pěti duelech ztratil pouze jediný bodík, když zápas se Slavií rozhodl až v prodloužení.

    Při pohledu na tabulku mohou být příznivci Českých Budějovic také spokojeni. Se čtyřiceti body mají Jihočeši na druhý Vsetín rovnou šestibodový náskok. Na třetí Kladno už je náskok osmibodový.

    V Motoru se o produktivitu stará především první formace. Tu tvoří Martin Novák, David Gilbert a Lukáš Endál. Zmínění tři útočníci vévodí bodování Budějovických. Vůbec ne špatně si vede také Žiga Pavlin, obránce se čtrnácti získanými body. V brance se potom pravidelně střídají Petr Kváča s Janem Strmeněm.
     
    Od založení Československa uplyne v neděli 100 let. Toto významné výročí oslaví i Motor v zápase s Přerovem. Nejenže zazní státní hymna, úvodní buly vhodí Luděk Bukač, ale oba týmy nastoupí v replikách prvních československých reprezentační dresů!
     
    Úvodní sestavy:

    ČEZ Motor České Budějovice: Strmeň (Kváča) – Vydarený, Pavlin, Pýcha, Plášil, Kachyňa, Fillman – M. Novák, Gilbert, Z. Doležal – Čermák, Šimánek, Babka – Heřman, R. Přikryl, Endál – Beránek, Dančišin, Doktor.

    HC ZUBR Přerov: Klimeš (Šurý) – Pala, Čáp, Novotný, Zbořil, Černý, Malina, Pohl – Kopta, Sýkora, Doležal, Procházka, Pšurný, Sikora, Kratochvíl, Hejcman, Navrátil, Kratochvíl, Moučka, Václavek

    Rozhodčí: Souček, Šindel – Tvrdík, Siman.
     
    Utkání dnes budou řídit jako hlavní rozhodčí páni Souček a Šindel. Na čarách jim budou asistovat kolegové Tvrdík a Siman.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    Miloslav Čermák se málem dostal do samostatného úniku. K tomu, aby stihl kotouč, mu ale scházelo pár potřebných kroků. Takto Klimeš v pohodě odehrává kotouč do rohu kluziště.
     
    01:16
    Žiga Pavlin se pokoušel procpat kotouč před branku, kde stál Čermák. Druhý jmenovaný se ke kotouči nedostal. Následně střílel Endál, přerovský brankář jej ale vychytal.
     
    01:30
    Milan Procházka inkasuje dvouminutový trest za vysokou hůl. Ve stejném čase inkasuje Přerov trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpyká Jakub Navrátil
     
    02:04
    Českobudějovičtí už se usadili v útočném pásmu a pokouší se o kombinaci. Dobrou střelou se prezentoval Pavel Pýcha. Mířil dobře, jenže trefil jen Klimešův beton!
     
    02:44
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Máme tu první branku, nemuseli jsme na ni čekat vůbec dlouho! Dvojnásobnou přesilovou hru totiž Motor proměňuje. Lukáš Endál našel zhruba na vrcholku kruhu stojícího PAVLA PÝCHU, který napřáhl a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Lukáš Endál, Zdeněk Doležal.
    02:44 Pavel PÝCHA - 1:0
     
    03:26
    Martin Novák poslal od mantinelu puk někam mezi kruhy. Tam stál David Gilbert, který ale nebyl ke střele připraven. Nakonec poslal puk jen po zemi, s čímž nemá přerovský gólman problém.
     
    03:35
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Lubomír Malina – 2 min., vysoká hůl).
     
    03:41
    Ihned po vhazování se dostal ke střele od modré čáry Žiga Pavlin. Jeho svižný pokus končí přímo v místě, kde stál připravený Lukáš Klimeš.
     
    04:17
    Přerovští hráči se osvobozují, kotouč za svou brankou rozehrává až Jan Strmeň.
     
    04:50
    Přerov unikl do přečíslení ve vlastním oslabení! Milan Procházka posílal přihrávku k pravé tyči ze Strmeňova pohledu, tam se ale jeho spoluhráč k plnohodnotnému zakončení nedostal.
     
    05:35
    Hosté jsou v plném počtu, Malina je zpět na ledové ploše.
     
    05:53
    Matouš Kratochvíl se pokusil ohrozit domácí svatyni z její těsné blízkosti. Domácí obranná dvojice si ho ale pohlídala a k ničemu jej nepustila. Strmeň může být v klidu.
     
    06:30
    Oba týmy svedly souboj o kotouč v neutrálním pásmu, vítězně z něho vyšli Přerovští. Jaroslav Moučka si konkrétně vzal kotouč na hůl a pokusil se založit útočnou akci, což mu ale nevyšlo.
     
    07:06
    Tomáš Doležal neměl potřebnou rychlost k tomu, aby se dostal do samostatného úniku. Nicméně alespoň zavezl kotouč do pásma, kde už může se svými spoluhráči kombinovat.
     
    07:53
    Českobudějovičtí reagují jen zakázaným uvolněním. To vrátí hru před Jana Strmeně.
     
    08:43
    Ani jeden z týmů se nyní neudržel na puku nikterak dlouze. Hosté akorát nahazují za Strmeňovu branku, kde si puk sbírají domácí.
     
    09:21
    Ondřej Kachyňa si od modré čáry dojel do střelecké pozice. Zkusil to do horních pater branky, kde byl ale připravený Lukáš Klimeš, jenž na poprvé kotouč kryje.
     
    09:21
    Fanoušci Motoru se v první komerční přestávce prezentovali povedeným choreem k 100 letům od založení Československa.
     
    10:01
    Jeden z Přerovských zachytil kotouč ve středním pásmu a pokusil se o rychlé založení útoku. To mu ale nevyšlo podle představ. Puk končí na zakázaném uvolnění.
     
    10:25
    Radomír Pala si najel do střelecké pozice z levého křídla. Zkusil to do horních pater branky, ale horní tyčku jen těsně netrefil. Jeho tým se v útoku drží i poté.
     
    11:36
    Jakub Babka nebyl ve špatné střelecké pozici, ovšem blok hráčů nepropálil. Po něm se pokoušeli o dorážku ještě jeho spoluhráči, ani oni ale neuspěli.
     
    12:25
    Pavel Pýcha přejel útočnou modrou čáru a nahodil kotouč na Klimeše. Za malý moment se tedy bude vhazovat v obranném přerovském pásmu.
     
    12:52
    Z větší vzdálenosti napřáhl ke střele Radomír Pala. Jeho pokus Strmeň viděl, a proto jej v pohodě ukryl někde ve své výstroji. Po jeho zákroku následuje komerční přestávka.
     
    13:17
    Nahození jednoho z českobudějovických hokejistů se odrazilo před branku, na což pozorný Lukáš Klimeš dokázal zareagovat. Puk bleskově schoval pod lapačkou.
     
    13:41
    Vůbec ne daleko druhé brance byl Miloslav Čermák! Z prostoru před brankovištěm ale trefil jen těsně mimo pravou tyč!
     
    14:49
    Šimon Kratochvíl se dostal ke střele z vrcholku kruhu. Jeho pokus se ještě poměrně nebezpečně odrazil od jednoho z protihráčů. Naštěstí pro domácí mimo brankovou konstrukci.
     
    15:35
    Zdeněk Doležal zachytil kotouč na modré čáře, dále do pásma ho ale poslat nestihl. Motor se záhy dostává do středního pásma.
     
    16:31
    Na hostující branku letěla střela od modré. Ta trefila jen Milana Dančišina. Motor se snažil pokračovat v útoku, o kotouč se bojovalo u hrazení. Rozhodčí jej po chvíli ztratil z dohledu a zapískal. Bude se tedy vhazovat v obranné přerovské třetině.
     
    16:50
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Martin Novotný – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Lukáš Endál – 2 min., sekání).
     
    16:50
    Bude se hrát ve čtyřech na obou stranách. Uvidíme, kterému z týmů bude vyhovovat větší prostor na ledě více.
     
    17:18
    Mitch Fillman nahodil na branku, jenže bez větší razance. I kvůli tomu jeden z přerovských hráčů kotouč zablokoval a může se sním vydat na opačnou stranu ledové plochy.
     
    18:39
    Hra ve čtyřech nesvědčí prozatím ani domácím, ani hostům. V tomto počtu zatím zdobí hru několik nepřesností na obou stranách. Neviděli jsme ani žádnou střelu na branku.
     
    18:50
    Novotný i Endál se vrací zpět na led.
     
    19:54
    S koncem první periody se ještě do útoku snažil natlačit Martin Heřman. Našel si celkem dobrý prostor ke střele, ale trefil jen prvního clonícího hráče.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Prvních dvacet minut je za námi. Motor měl o něco více šancí, využít však dokázal jen jednu z nich. Přerov se dostal také k pár zajímavým střelám, leč ty většinou končily mimo brankovou konstrukci.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:52.
     
    Statistiky po první třetině

    Střely na branku – 10:5
    Střely mimo – 5:5
    Zblokované střely – 4:5
    Vhazování – 7/18:11/18
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Šikovně posílal před branku kotouč Tomáš Doležal. Skákavý kotouč ale jeho spoluhráč do branky neusměrnil. Strmeň pak pohotově drží puk v lapačce.
     
    21:35
    Českobudějovičtí hráči kombinují v útočném pásmu. Až ke střeleckému pokusu se ale nedostali. Přerov se pak osvobozuje.
     
    22:45
    Na druhé straně se v útoku ukázali také Přerovští. Bohužel pro ně ale taktéž oni nic moc nevymysleli.
     
    23:10
    Domácím fanouškům se nyní nelíbí rozhodnutí rozhodčích. Ti hostující celek nebudou vylučovat pro příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    24:27
    Dobrá šance pro českobudějovické hráče! Roman Přikryl ujel do přečíslení s Lukášem Endálem. Druhý jmenovaný zakončoval z první, ale brankovou konstrukci přestřelil. Halou to nyní jen zahučelo.
     
    24:29
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Darek Hejcman – 2 min., podrážení).
     
    25:12
    Pýchova střela od modré čáry skončila jen na první clonícím hráči. Záhy pálil také Zdeněk Doležal z větší vzdálenosti. Jeho pokus už prošel. Klimeš ale secvakl své betony včas.
     
    25:52
    A opět střílí Pavel Pýcha! Nyní jeho střela byla o něco lepší než před chvíli. Přesto si cestu mezi tři tyče nenašla. Skončila jen na zadním mantinelu.
     
    26:14
    Přerovští hokejisté se vydali do rychlého protiútoku, neměli ale potřebné síly. Jan Strmeň tak nečelil příliš nebezpečnému pokusu. Střelu z úhlu v pohodě lapil.
     
    26:50
    Rozhodčím na čáře nyní neunikl jasný ofsajd. Domácí hráči byli v útočném pásmu naštosováni rovnou ve třech. Ten čtvrtý, s pukem, ale chyběl.
     
    27:07
    Jakub Doktor se pokusil zakončit v pádu a z bekhendu. V této těžké pozici ale kotouč netrefil. Klimeš tak může být klidný a zasahovat nemusí.
     
    27:55
    Karel Plášil napřáhl k mohutné střele. Tento projektil byl zablokován vysoko nad. Až Gilbert puk volejbalově zasmečoval rukavicí za brankovou čáru. A všem divákům v Budvar aréně tak připomněl, že s lístkem z dnešního zápasu se mohou podívat také na následný duel Jihostroje.
     
    29:12
    V těsném rozmezí se českobudějovičtí hokejisté opět dostávají do ofsajdového postavení. Uvidíme, zda se nyní již dokáží ujmout kotouče a ohrozit Klimeše.
     
    29:46
    Robert Černý zkusil poslat kotouč na vzdálenější tyč, kam si pomalu sjížděl jeden z jeho spoluhráčů. Opravdu ale pomalu, a proto se k případnému střeleckému pokusu nedostal.
     
    30:27
    U přerovské útočné modré čáry se kotouč dostal mimo hrací plochu. Hra se tím pádem přesune před Jana Strmeně, po jehož levici se bude vhazovat.
     
    31:18
    Tomáš Doležal najížděl na pravém křídle, načež zkusil své štěstí střelou ze zápěstí. Jan Strmeň byl ale pozorný, Doležalovu střelu bezpečně uschoval ve výstroji.
     
    31:32
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Jiří Šimánek – 2 min. + 10 min. osobní trest, vražení na hrazení). Trest odpyká Martin Novák.
     
    32:17
    Přerov právě vstřelil branku!
    Přerovští hráči se mohou radovat z první vstřelené branky! Milan Procházka před brankou prodloužil kotouč k MIKULÁŠI ZBOŘILOVI, a ten jej bezpečně uklidil za brankovou čáru. Asistence: Milan Procházka, Roman Pšurný.
    32:17 Mikuláš ZBOŘIL - 1:1
     
    32:37
    Po vhazování se ke střeleckému pokusu dostal Karel Plášil. Nastřelil ale jen prvního clonícího hráče. Motor se i přesto drží v útočném pásmu.
     
    33:06
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Miloslav Čermák – 2 min., nedovolené bránění).
     
    33:55
    Přesilová hra se přerovským hokejistům zatím moc nedaří. Českobudějovičtí hráči se již podruhé osvobozují.
     
    34:40
    Radomír Pala napřáhl na modré čáře k dalšímu střeleckému pokusu. Po něm se českobudějovičtí hráči opět osvobozují, kotouč končí až u Klimeše.
     
    35:47
    Dobrá šance pro Motor! David Gilbert byl v jasné střelecké pozici, ovšem místo střely nahrával na o něco hůře postaveného Babku. Ten už se však ke střele nedostal, byl totiž tísněn obránci.
     
    36:43
    Matouš Kratochvíl ujel se svým spoluhráčem do přečíslení dva na jednoho. Jeho spoluhráč ho však vzal celé na sebe, Strmeň nicméně zasahovat nemusel. Puk skončil mimo branku.
     
    37:55
    Na ledové ploše nyní není k vidění moc šancí. Oba týmy se pokouší přejít do útoku, to se jim ovšem v posledních okamžicích příliš nedaří.
     
    38:24
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Tomáš Doležal – 2 min., nedovolené bránění).
     
    38:30
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Mikuláš Zbořil – 2 min., vysoká hůl).
     
    38:30
    Zbořil míří na trestnou, což znamená, že Motor bude mít k dispozici téměř dvouminutovou dvojnásobnou přesilovku! Využije ji podruhé?
     
    39:09
    Doležal se sice šikovně pokusil o rychlou kombinaci, jenže zůstal poněkud nepochopen. Českobudějovickým se zatím přesilovka nedaří, Přerov vyhazuje kotouč mimo hrací plochu. Vše ale v rámci regulí.
     
    39:09
    Střídačka Václava Prospala si bere oddychový čas.
     
    39:54
    Žiga Pavlin pálil hned třikrát. Dvakrát z těchto pokusů netrefil brankovou konstrukci. Na potřetí již sice prostor, kde stál Klimeš, trefil, nicméně to až po zaznění sirény oznamující odchod do kabin.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku: 17:14
    Střely mimo: 12:9
    Zblokované střely: 8:8
    Vhazování: 24/41:17/41
    Trestné minuty: 16:14
     
    Další třetina začne přibližně v 18:50.
     
    Motor už je zpět na ledové ploše. Bude zajímavé sledovat, zda dokáže na začátku třetiny proměnit Motor dvojnásobnou přesilovou hru. Ta už ovšem bude trvat jen 24 vteřin. Pokud tedy nedojde k jejímu proměnění.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Opět střílel Žiga Pavlin z větší vzdálenosti. Klimeš proti jeho pokusu povyjel a betonem puk vyrazil mimo nebezpečí.
     
    40:30
    Oba přerovští hráči už jsou zpět na ledové ploše. Další přesilová hra pět na tři z pohledu Motoru tedy neproměněna.
     
    41:58
    Šimon Kratochvíl pálil z dobré pozice. Jeho pokus končí v připravené Strmeňově lapačce. Následuje tedy vhazování po levici domácího brankáře.
     
    42:39
    Kotouč se odrazil příhodně pro Žigu Pavlina. Bek Českých Budějovic napřáhl a poslal na Klimeše pořádnou dělovku. Přerovský brankář ale Pavlinův pokus viděl a bezpečně ho podržel na rameni.
     
    43:03
    Ani další střela hostujícímu celku příliš problémů nenadělala. Miloslav Čermák střílel těsně po přejetí útočné modré čáry. Klimeš si nadvakrát poradil.
     
    43:25
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Pavel Pýcha – 2 min., podrážení).
     
    44:23
    Zajímaví přerovská šance! Milan Procházka zkusil zacílit do horního růžku z velkého úhlu. Kotouč poslal ale jen na branku, kde puk skončil. Jan Strmeň chvíli nevěděl, kde má kotouč, sudí ale nakonec zapískal a hru přerušil.
     
    45:39
    Českobudějovičtí hráči si úplně nerozuměli při rozehrání útočné akce. Kotouč tak skončil jen na zakázaném uvolnění, které vrátí hru před Jana Strmeně.
     
    46:12
    Na druhé straně si nerozuměli ani Přerovští. Zdeněk Čáp nepřesnou rozehrávkou posílá puk taktéž na zakázané uvolnění.
     
    47:01
    Po icingu se vhazovalo před Klimešem. Z toho vznikla skvělá šance pro Karla Plášila, jenž se zjevil sám před brankou. Bohužel pro něj ale trefil jen betony přerovského gólmana.
     
    48:54
    Do Budvar arény si dnes našlo cestu parádních 6391 fanoušků.
     
    48:59
    Jiří Šimánek rozvlnil síťku. Bohužel pro něj a jeho tým ale jen tu ochrannou. Jeho střela byla zblokována vysoko nad.
     
    49:58
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    V Budvar aréně propuká radost, Motor jde podruhé v utkání do vedení! Jakub Babka dostal přihrávku před levý kruh, odkud zamířil do vzdálenějšího horního růžku. Do jeho už tak povedené střely sáhl ještě MILOSLAV ČERMÁK. Asistence: Jakub Babka, Roman Přikryl.
    49:58 Jakub BABKA - 2:1
     
    50:48
    Motor opět nastěhován v útočném pásmu. Uvidíme, zda něco vymyslí a případně přidá třetí branku.
     
    51:31
    Přerovská střídačka reaguje na vývoj poslední dvacetiminutovky a bere si oddychový čas.
     
    51:55
    David Gilbert se natlačil blízko branky. Viděl místečko nad Klimešovým ramenem. A taky tam zkusil zacílit. Kanadský útočník hájící barvy Motoru ale přestřelil horní tyčku.
     
    53:06
    Šimon Kratochvíl pálil z docela nebezpečné pozice, jenže nedal. Na druhou stranu ujeli domácí hokejisté do přečíslení. To ovšem neproměnili. Na brankovišti pak nastala trma vrma, jíž však Přerov stihl uhasit.
     
    54:33
    Lukáš Klimeš dnes předvádí povedený výkon! Lukáš Endál se snažil natlačit před branku a následně zakončit. Přerovský brankář ale stihl českobudějovickému střelci kotouč hokejkou vypíchnout.
     
    55:24
    Jeden z Přerovských špatně zpracoval kotouč, díky čemuž se Motor dostal na puk. Z následné akce se ovšem dostal do úmyslného ofsajdu. Hra je tedy vykázána před Strmeně.
     
    56:05
    Ondřej Kopta, nová akvizice hostujícího celku, nezpracoval kotouč u branky svého týmu ideálně. Nestačilo mnoho a málem si puk srazil do vlastní svatyně. Nakonec pro něj ale vše dopadlo dobře.
     
    57:48
    Přerovští hráči by se nejspíše rádi usadili v útočném pásmu. Motor ale dobře napadá v útočném pásmu a soupeře z něj jen těžko pustí.
     
    58:33
    V kotli hostujících fanoušků probíhají menší rozbroje. Snad se ale situace brzy uklidní. V tomtéž čase si najížděl do šance Jakub Babka, jeho pokus ale končí vysoko v ochranné síti.
     
    59:14
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Českobudějovičtí se radují ze své třetí trefy! MARTIN HEŘMAN chtěl vyhodit kotouč z obranného pásma bekhendem, povedl se mu ale lepší kousek. Kotouč poslal přímo do odkryté klece, Přerov to totiž zkoušel v šesti. Bez asistence.
    59:14 Martin HEŘMAN - 3:1
     
    Konec zápasu.
     
    Statistiky po utkání:

    Střely na branku – 21:17
    Střely mimo – 13:10
    Zblokované střely – 10:9
    Vhazování – 32/52:20/52
    Trestné minuty – 18:14 (19:30:17)
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 3. Pýcha (Endál, Z. Doležal), 50. Čermák (Babka, R. Přikryl), 60. Heřman – 33. Zbořil (Milan Procházka, Pšurný)


    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Kváča) – Vydarený, Pavlin, Pýcha, Plášil, Kachyňa, Fillman – M. Novák, Gilbert, Z. Doležal – Čermák, Šimánek, Babka – Heřman, R. Přikryl, Endál – Beránek, Dančišin, Doktor.
    HC ZUBR Přerov: Klimeš (Šurý) – Pala, Čáp, M. Novotný, Zbořil, R. Černý, Malina, M. Pohl – Kopta, T. Sýkora, T. Doležal – Milan Procházka, Pšurný, Sikora – M. Kratochvíl, Hejcman, Navrátil – Š. Kratochvíl, Moučka, Václavek.

    Rozhodčí: Souček, Šindel – Tvrdík, Siman

    Diváci: 6391
    bahis siteleri