Třemošná – Kladno 3:6 (kon.) | Slavia – K. Vary 8:4 (kon.) | Olomouc – Zlín 2:1 (kon.)
Vsetín – Havířov 2:7 (kon.) | Warriors Brno – Třinec 0:4 (kon.) | Technika Brno – HK MD Šumperk 2:6 (kon.)
Plzeň – Chomutov 4:2 (kon.) | PZ Kladno – Sparta 2:9 (kon.) | Mountfield HK – Mladá Boleslav 4:2 (kon.)
Tábor – Liberec 2:8 (kon.) | Pardubice – Č. Budějovice 6:4 (kon.) | Vítkovice – Přerov 3:1 (kon.)
Žďár n/S – Kometa Brno 0:6 (kon.) | Jihlava – Havlíčkův Brod 5:1 (kon.) | Kobra – HC Litvínov 0:4 (kon.)
konec
HC Slavia Praha
8:4 (1:2, 2:0, 5:2 - N 0:1)
HC Energie Karlovy Vary
Sobota 27.10.2018, 11:30 • Zimní stadion Eden • Extraliga dorostu • Skupina Západ
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:30.
     
    Dobré dopoledne z Vršovického Edenu, kde dnes pokračuje Extraliga dorostu svým dvanáctým kolem, ve kterém změří své síly HC Slavia Praha a HC Energie Karlovy Vary- Utkání začíná v 11?30, buďte s námi u toho!
     
    HC SLAVIA PRAHA

    Slavia do utkání vstupuje jako jednoznačný favorit. Z 11 odehraných utkání neuspěla jen proti Plzni a dvakrát proti rivalovi ze Sparty, v tabulce navíc drží druhé místo, o 17 bodů před dnešním soupeřem. Proti Karlovým Varům navíc už jednou uspěla, když krátce po polovině září zvítězila na ledě Západočechů 3:1 a navíc si připsala bonusový bod v prodloužení. Nejproduktivnějším hráčem Pražanů je se 17 body za 8 branek a 9 asistencí Jakub Altrichter, sešívaní se navíc mohou spolehnout na Michala Pittra, jenž má úspěšnost zákroků téměř 92% a společně se svými spoluhráči tvoří druhou nejlepší obrannou řadu ligy.
     
    HC ENERGIE KARLOVY VARY

    Karlovy Vary řeší poněkud jiné problémy než svěřenci Jiřího Vebera a Milana Antoše. Za 11 odehraných zápasů stihly nasbírat pouhých 13 bodů, 3 z toho byly navíc "pouze" za zvládnutou nadstavbu. Energetici si sice v posledním utkání poradili s pražskou Kobrou vysoko 10:1, předcházela tomu však hned pětice nepovedených zápasů. Nejproduktivnějším hráčem Západočechů je s 12 body za 6 branek a shodný počet asistencí Jan Botoš, jedničkou v brankovišti je s necelými 90% úspěšnosti zákroků Matyáš Bajgar.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slavia Praha: Janura (Pittr) – Dráb, Čech, Stejskal, Srdínko, Hrdlička, Palát, Kluch – Svoboda, Malínek, Greguss, Altrichter, Slavíček, Brummel, Skoupý, Hofmann, Hamršmíd, Vymětal

    HC Energie Karlovy Vary: Kubát (Hykel) – Petretič, Houdek, Hohl, Vogel, Roček – Hrůša, Šmajda, Blecha, Bubanec, Matas, Rymon, Botoš, Sapoušek, März, Varvařovský

    Rozhodčí: Macák – Kovář, Nekvapil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:31
    Slávisté se po vyhraném buly ihned usadili v karlovarské třetině, přímou střelu an bránu si nicméně nepřipsali. Západočeši se v pohodě ubránili.
     
    01:31
    To se mohlo změnit o chvíli později. Na bránu společně s jedním dalším spoluhráčem ujížděl proti jedinému obránci Malínek, v odbě přihrávky mu však kotouč sjel z čepele a končí v rohu.
     
    02:17
    Slavia právě vstřelila branku!
    Z úvodního tlaku těží Pražané první branku! Altrichter s Brummelem dostali touš do ohně, kde si jej našel právě VOJTĚCH MALÍNEK, jenž obkroužil Kubáta a otevírá skóre. Asistence: Jakub Altrichter a Maxim Brummel.
     
    02:54
    Výborný nástup sešívaných pokračuje, další útočné snažení ale zastavil ofsajd.
     
    03:13
    Domácí se bez problémů ubránili protiútoku druhé karlovarské lajny, vyhodili přitom ale branku z předepsaných pozic,. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    03:52
    Brummel dostal puk do pásma a chytrou zadovkou chtěl najít Malínka, který však byl pozorně odstaven jedním z hostujících obránců.
     
    05:05
    Po delší době se s pukem pomazlily také Karlovy Vary, leč Hohla hned za modrou čárou odzbrojil Slavíček.
     
    05:50
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Velká chyba Srdínka stojí Slavii vedení. Mladý obránce nezvládl rozehrávku po mantinelu, puk mu uzmul Houdek, jenž zajel za bránu a přihrávkou do brankoviště našel přesně hokejku DOMINIKA RYMONA, který v tísni dokázal zakončit mezi Janurovy betony! Asistence: Petr Houdek a Samuel Šmajda.
     
    06:54
    Na druhé straně zvoní tyč! Hamršmíd si udělal u mantinelu dostatek prostoru ke střele a skrytým projektilem orazítkoval levou štangli.
     
    07:55
    Energetiky vstřelená branka nakopla a jsou o něco vyrovnanějším soupeřem než v úvodu klání, Janura si nicméně zatím sáhl na kotouč pouze když jej hokejkou odpaloval pryč.
     
    08:25
    Sledujeme dlouhé pasáže soubojů v rozích, které vždy končí vítězstvím jednoho z aktérů jen proto, aby jej ihned poté mohl na mantinel přimáčknout další ze soupeřů. Zajímavých akcí moc vidět není.
     
    09:49
    Nejinak tomu je i o minutu později, kdy Vary vytrvale nahazují kus černé gumy z dálky na soupeřovu bránu, zatím bez většího úspěchu
     
    10:34
    Po delší odmlce se přerušuje, Palát neodhadl razanci kličky a ta doplachtila až ke Kubátovi, který raději schoval puk ve výstroji.
     
    10:52
    Na opačné polovině zkusil z úhlu štěstí Šmajda, Janura po vzoru svého oponenta úspěšný.
     
    11:21
    V mezikruží si zkoušel udělat místo Bubanec, jen aby následně rozduněl hrazení za Janurovo klecí.
     
    11:48
    Svoboda se opřel do puku na modré čáře, před Kubátem ale nikdo nestál a ten tak neměl větší problém jeho ránu zachytit, Nepovedlo se mu až rozehrání, se kterým příliš otálel a vysloužil si tak buly po své pravici.
     
    12:31
    Se dvěma soky si Altrichter poradil, další dva už ale byli nad jeho síly. Kotouč mají Energetici.
     
    12:53
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Slavíček – 2 min., hákování).
     
    13:07
    Pohlednou karlovarskou kombinaci měl zakončit z mezikruží Šmajda, střela mu ale vůbec nesedla a Svoboda mohl v klidu vyhodit.
     
    13:55
    Podobně dopadla také rána od modré v podání Matase, kterou zblokoval Altrichter a následně s bolestivou grimasou odjel na střídačku.
     
    14:36
    Až teď si Janura připsal první zákrok, Blechovo nahození s přehledem odrazil betonem.
     
    14:53
    Domácí v plném počtu.
     
    15:30
    Hodně nepřesností je možno spatřit v pásmu středním, kde postupně ztratili kotouč hned tři hráči obou soků.
     
    16:28
    Zatím to opravdu není příliš pohledný zápas, naprostá většina všech vznikajících útočných akcích končí buď nepřesnou nahrávkou, či dobrým obranným zákrokem soupeře.
     
    17:18
    To nezměnil ani Vymětal, který sice nahodil touš ideálně za bránu, tam ale byl následně čistě zbořen důrazným Houdkem.
     
    18:05
    Až Čechova akce stála za zmínku, neboť si domácí obránce postupně poradil hned s trojicí bruslařů z Karlových Varů, neměl však komu rozdat přihrávku a tak zklamaně odjel střídat.
     
    18:30
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Z ničeho nic se Energie dostává do vedení! ONDŘEJ MATAS to zkusil z úctyhodné dálky a vrtící kotouč trochu překvapivě zaplul až za Januru! Asistence: Jakub Vogel.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:58
    Trochu zmateně si na závěr periody počínal Janura, který vyklepal kotouč před úplně volného Šmajdu, jenž byl ale ještě překvapenější než domácí gólman a pohrdl úplně prázdnou klecí!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Zatím nepříliš pohledný zápas zvládají lépe Karlovy Vary. Ty sice nezachytily důrazný nástup domácích a brzy v Edenu prohrávaly, po dvou chybách domácí obrany ale dokázaly skóre otočit a do kabin jdou za vedení 2:1. Druhá část začne cca ve 12:12.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Střídání v týmu HC Slavia Praha: ze hřiště odchází Janura, přichází Pittr.
     
    20:20
    Velký závar před Kubátem! Tomu vypadl nahozený kotouč před úplně volného Skoupého, který jej v tísni nedokázal dopravit do volné části brány!
     
    21:01
    Další akci, která zaváněla přečíslením 2 na nikoho naštěstí pro hosty zachytil Bubanec, který následně vyhazuje a střídá.
     
    21:45
    Nástupy do třetiny má Slavia zvládnuté, v tísni zakončoval po ledě Altrichter, Kubát raději přerušuje.
     
    21:45
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Matas – 2 min., hákování).
     
    22:10
    Na modré čáře podklouzl Slavíček, Energii osvobodil výhozem až za Pittra Vogel.
     
    22:59
    Slavia utahuje šroubky, teč Brummela však končí těsně vedle pravé tyče.
     
    23:10
    Po dlouhém souboji u mantinelu zůstal na ledě ležet Altrichter. Hra se přerušuje, mladý forvard sešívaných nakonec za potlesku odjíždí po svých.
     
    23:31
    Až před Kubáta si z úhlu vybruslil Slavíček, hostující chytač si připisuje důležitý zákrok hrudí.
     
    23:45
    Hosté v plném počtu.
     
    24:12
    Na druhé straně uháněl sám na Pittra Rymon, volil ale pouze střelu do klína, kterou strážce domácí svatyně pokryl.
     
    24:33
    Stejně tak i nepříliš nebezpečné nahození Vogela. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    24:53
    Zatím je to podstatně koukatelnější podívaná než v prvním dějství, nic na tom nemění ani icing Slavie, který přišel po nepřesném pasu na Vymětala.
     
    25:24
    Altrichter se krásně vyhnul čtveřici napadajících soků a hledal před bránou volného Srdínka, pátý soupeř ale celou situaci zachránil, když do dráhy přihrávky položil své tělo.
     
    26:47
    Po ledě plující nahození Svobody tečoval mimo tři tyče Greguss, Vary se v posledních chvílích pouze brání.
     
    27:16
    A navíc se osvobozují jen za cenu icingu. Slavia může vystřídat a doplnit síly.
     
    27:48
    Utavená hostující pětice ale svízelnou situaci zvládla a taktéž střídá, jejich nástupci donutili Pittra důrazným napadáním přerušit hru.
     
    28:14
    Slavia právě vstřelila branku!
    Slavia těží z dlouhého tlaku zasloužené vyrovnání. Hostující obrana propadla a nechala si ujet Hofmanna, který našel ještě lépe postaveného ŠIMONA SLAVÍČKA. Sešívaná patnáctka trefila neomylně odkrytou část klece. Asistence: Jakub Hofmann a Jan Hamršmíd.
     
    28:45
    Hodně rychlé nohy ukázal diváctvu Svoboda, který dojel nahozený kotouč a procpal se před obránce, jeho krásnou sóloakci ale přerušil Kubát, který si zároveň připsal výtečný zákrok vyrážečkou!
     
    29:36
    Slavia nemá dost, Brummel však v zápalu boje přihrál spoluhráči rukou.
     
    30:24
    Valnou většinu kotoučů, které v posledních chvílích dostala ekipa z Vršovic za Kubáta, končí jejich zašlápnutím v rohu. Hostující obrana si teď počíná precizně.
     
    31:17
    Nahození Srdínka ale vypustila a nenápadný puk málem skončil až v síti, neboť jej Kubát neviděl a zasahoval betonem až na poslední chvíli!
     
    32:41
    Hamršmíd si sice nahodil puk do pásma a následně jej dojel jako první, v útočném pásmu vak pozbývalo slávistů. Dvojice obránců jej dokázala o kotouč připravit a situaci zklidnit.
     
    33:50
    Srdínko si najel po hrazení do volné části pásma, vůbec ale nepočítal s ze strany najíždějícím Houdkem, který jej ukázkovým hrazením poslal na plexisklo. Výstavní hit.
     
    34:53
    Slavia právě vstřelila branku!
    Slavia zaslouženě otáčí skóre zápasu a dostává se dnes podruhé do vedení! JAKUB ALTRICHTER si sjel za obránce, výstavně zpracoval vysoko letící puk a ještě výstavnější rychlou kličkou překonal bezmocného Kubáta! Asistence: Jakub Hofmann a Maxim Brummel.
     
    35:49
    Domácí jsou na koni a úspěšně kazí rozehrávku svému soupeři. Například Čech zachytil touš na hrazení, krásným manévrem si poradil s Vogelem, nevyšla mu až zadovka na Skoupého, kterou překazila natažená hokejka.
     
    36:44
    Naopak backhandový pas Skoupého na Gregusse prošel a Kubát měl co dělat, aby nepříjemný nájezd ze strany zastavil. Důležitý zákrok hrudí, to tedy ano.
     
    37:29
    A další povedený moment Kubáta proti ráně Malínka, hra se nicméne přerušuje až chvíli poté, protože na stejném místě jako předtím Srdínko zůstal ležet Hohl. Tomu musí na střídačku pomoci spoluhráči, neboť si pravděpodobně pochroumal nohu. Snad to nebude nic vážného.
     
    37:56
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Šmajda – 2 min., hrubost).
     
    38:20
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Vogel – 2 min., držení).
     
    38:44
    Slavia sice dostala postupně puk až před Kubáta, ten jej ale srazil mimo a Vary následně osvobodil Hohl. Domácím je navíc odpískán ofsajd.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:21
    Sešívaným se ve dvojnásobné přesilovce nedaří, už podruhé musí začínat až od Pittra.
     
    39:46
    Fantastický zákrok Kubáta! Hamršmíd zakončoval do úplně prázdné brány, kam ale hostující hrdina okamžiku na poslední chvíli vrazil svůj beton a sklízí zasloužené gratulace od spoluhráčů.
     
    39:56
    V samotném závěru ještě trefuje spojnici Altrichter! Při Energii teď stáli všichni svatí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá část byla jasně v režii Slavie, která postupně ze svého tlaku vytěžila dvě branky a do třetí části půjde za zaslouženého vedení 3:2. To mohlo být ještě větší, v závěru ale nejprve Kubát fantasticky vychytal Hamršmída, následně pak Altrichter trefil pouze spojnici. Třetí třetina začne cca ve 13:00.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Altrichter nabil Malínkovi, kterého dobrým zákrokem betonem vychytal Kubát.
     
    40:20
    Hosté v plném počtu.
     
    41:22
    Nástup domácích už není tak mocný jako v předchozích třetinách, přesto jsou červenobílí na puku.
     
    42:05
    Málem má slova obrátil v prach Greguss, který si udělal mezi kruhy místo a z otočky napálil Kubátův beton!
     
    42:23
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tak přeci jen domácí využívají úvodní mírný tlak! Dráb nabil před bránu ALEŠI ČECHOVI, který se nerozpakoval a první vystřelil Kubátovi nad beton, na což neměl hostující gólman šanci reagovat! Asistence: Jakub Dráb.
     
    43:13
    Kubát se teď dvakrát vyznamenal proti Hamršmídovi! Nejprve zvládl složitý přesun na ránu z úhlu, následně si maskou poradil i s dorážkou!
     
    43:53
    Jakoby se Západočechům ani nechtělo bruslit. Většinu situací řeší tak, že jen protečují touš z pásma a ihned jedou střídat, Slavia má teď jasně navrch.
     
    44:31
    Navíc teď vyhodili pouze na vlastní střídačku, vhazovat se bude před Kubátem
     
    45:06
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Z první vážnější šance Vary snižují! ONDŘEJ MATAS měl sice na druhé straně volného spoluhráče, v úniku ale správně volil střelu a Pittra překonává na bližší tyči! Asistence: Petr Houdek.
     
    46:02
    Vstřelená branka borce v zelené trochu probrala a svému soupeři jsou teď rovnocenným sokem, do přímého ohrožení brány se ale zatím nedostávají.
     
    46:46
    A to ani teď, kdy se sice ke střele dostal Blecha, trefil však pouze nataženou hokejku Čecha.
     
    47:45
    Je to teď takové rozhárané. Hraje se sice nahoru – dolů, bohužel pro fanoušky však s takovým množstvím chyb, že oba brankáři mohou zůstat ledově klidní.
     
    48:24
    Slavia právě vstřelila branku!
    To už ale neplatí! Hostující beci nedokázali včas obsadit před branku s pukem najíždějícího ŠIMONA SLAVÍČKA, který své protihráče objel jako kužely a následně povedenou ranou po ledě překonává Kubáta! Bez asistence.
     
    48:46
    Slavia právě vstřelila branku!
    Hodně bizarní situace se teď udála v Edenu! Při signalizovaném vyloučení odjel Kubát na střídačku, jeho spoluhráči však absolutně nezvládli výhodu jednoho hráče navíc a přes celé hřiště si po špatné nahrávce dávají výstavního vlastňáka do opuštěné klece! Gól je připsán ALEŠI ČECHOVI, který se jako poslední z domácích dotkl kotouče a který je navíc i pachatelem přestupku, za který bude Slavia pykat! Bez asistence.
     
    48:46
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Čech – 2 min., hákování).
     
    50:15
    Slavia se zatím v oslabení brání výborně, už stihla dvakrát vyhodit a navrch svého soka nepustila do střely.
     
    50:43
    Navíc se domácím podařilo téměř půl minuty držet puk u hrazení a byť si Karlovy Vary žádají faul, vyhověno jim není.
     
    50:43
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Botoš – 2 min., krosček).
     
    50:46
    Domácí v plném počtu.
     
    51:33
    Početní výhodu mají pro změnu sešívaní, Energie se ale taktéž zatím brání s přehledem.Kubát ještě nemusel zasahovat.
     
    52:18
    Slavia právě vstřelila branku!
    A jeho první sáhnutí si na puk tak přichází až ve chvíli, kdy jej loví z klece! JAKUB ALTRICHTER obkroužil bránu a zkusil své štěstí na bližší tyči, kde nechal Kubát trošičku místa. To domácí čtrnáctce bohatě stačilo a zvyšuje tak už na 7:3! Asistence: Maxim Brummel a Aleš Čech.
     
    53:05
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Houdek – 2 min., podrážení).
     
    53:40
    Domácí zamkli své soupeře v pásmu a ostřelují Kubáta ze všech stran, ten s vypětím všech sil odolává!
     
    54:19
    Energetici se osvobozují a ihned mazají střídat, teď si prošli hodně složitou chvilkou.
     
    55:05
    Hosté v plném počtu.
     
    55:47
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Po chybě jednoho z domácích beků Vary snižují a vykřesávají jiskřičku naděje. Blecha až překvapivě jednoduše obral za slávistickou bránou svého soupeře o puk a ihned jej poslal před bránu na ONDŘEJE MATASE, který střelou mezi Pittrovy betony kompletuje hattrick! Asistence: Josef Blech.
     
    57:00
    Tři minuty do konce, Karlovy Vary vyhazují na icing. Čas se jim krátí a před sebou mají hodně složitý úkol.
     
    57:29
    Který se málem stal nereálným poté, co Svoboda z úhlu jen těsně minul pravou šibenici!
     
    57:51
    Slavia právě vstřelila branku!
    Je po zápase. Energetici propadli v obraně a nechali před Kubátem úplně volného ŠIMONA SLAVÍČKA, který už si po krásné přihrávce Hamršmída věděl rady. Jeho gól k tyči zároveň znamená hattrick! Asistence: Jan Hamršmíd a Jakub Hofmann.
     
    58:44
    Debakl mohl dokonat Malínek, který byl v podobné pozici jako před chvílí Slavíček, vychytal jej ale bravurním přesunem Kubát! Následnou strkanici řeší rozhodčí domluvou.
     
    58:58
    Greguss společně s Hrdličkou jeli sami an jediného obránce, prvnímu jmenovanému ale při střele přeskočil puk čepel a trefil pouze Kubátův beton!
     
    Konec zápasu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:17
    Prodloužení začali lépe domácí, kteří ale po chvíli vyhazují pouze na icing.
     
    60:56
    Před bránu se chtěl procpat Matas, včas ho zablokoval Čech.
     
    61:39
    Botoš neměl místo pro zakončení, raději tak odjíždí s pukem až před Kubáta a střídá.
     
    62:00
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Vary berou alespoň bonusový bod. LUKÁŠ MÄRZ využil přečíslení dvou na jednoho a ukončuje zápas. Asistence: Dominik Rymon.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Slavia svého soupeře jednoznačně přehrála, mrzet jí může snad jen ztracený bod v prodloužení. To je z mé strany z promrzlého Edenu vše, přeji příjemný zbytek dne a zase někdy u Onlajnů na počtenou! (13:50:48)
    Marken.cz

    Tomáš Pauček

    Branky a nahrávky: 3. Malínek (Altrichter, Brummel), 29. Slavíček (Hofmann, Hamršmíd), 35. Altrichter (Hofmann, Brummel), 43. Čech (Dráb), 49. Slavíček, 49. Čech, 53. Altrichter (Brummel, Čech), 58. Slavíček (Hamršmíd, Hofmann) – 6. Rymon (Houdek, Šmajda), 19. Matas (Vogel), 46. Matas (Houdek), 56. Matas (Blecha), 62. März (Rymon)


    HC Slavia Praha: Janura (20. Pittr) – Dráb, Čech, Stejskal, Srdínko, Hrdlička, Palát, Kluch – Svoboda, Malínek, Greguss, Altrichter, Slavíček, Brummel, Skoupý, Hofmann, Hamršmíd, Vymětal
    HC Energie Karlovy Vary: Kubát (Hykel) – Petretič, Houdek, Hohl, Vogel, Roček – Hrůša, Šmajda, Blecha, Bubanec, Matas, Rymon, Botoš, Sapoušek, März, Varvařovský

    Rozhodčí: Macák – Kovář, Nekvapil

    Diváci: 44
    thejrc.org