Benešov – Velvary 3:1 (kon.) | Zápy – Jirny 6:1 (kon.)
konec
FK Benešov
3:1 (1:0)
TJ Slovan Velvary
Neděle 28.10.2018, 14:30 • Benešov • Česká fotbalová liga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Česká fotbalová liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi SK Benešovem a TJ Slovan Velvary.
     
    SK Benešov

    Fotbalisté Benešova se po třinácti kolech nacházejí na předposlední pozici, na poslední Jirny mají náskok pouze tří bodů. Benešov letos vyhrál pouze ve čtyřech případech, poslední vítězství je staré něco málo přes tři týdny. Benešov totiž na domácím stadionu uspěl proti Domažlicím, kterým v tuto chvíli patří patnáctá pozice tabulky. Domácí celek dnešního utkání se celkem trápí v ofenzívě, která si ale drží průměr jedné vstřelené branky na utkání. O něco hůře je na tom obrana, která je druhá nejhorší v celé soutěži. Hůře je na tom už jen Litoměřicko, které inkasovalo o jednu branku více.
     
    TJ Slovan Velvary

    Na opačné straně stojí nováček soutěže, který zatím podává celkem sympatické výkony. Velvary se zatím nacházejí v přesném středu tabulky, tedy na deváté pozici. Tento celek má na svém kontě devatenáct bodů, na vedoucí Zápy ale ztrácí bodů třináct. Velvary si v posledních dvou kolech připsaly pouze jeden jediný bod, neboť nejprve nestačily na Domažlice, posléze po bezbrankové remíze podlehly na pokutové kopy Královu Dvoru. Velvary si na hřištích soupeře zatím připsaly pouze jedno vítězství, bylo tomu proti vedoucím Zápům, přičemž Velvary nakonec zvítězily vysoko 4:0. V dalším venkovním zápase ale prohrály totožným výsledkem.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Benešov: Tetour – Filip, Pedro, Engelmann, Čapek, Švantner, Laštovka, Hampl, Vrňák (C), Srb, Brokeš
    Náhradníci: Rotbauer – Rataj, Procházka, L. Balata, V. Balata

    TJ Slovan Velvary: Měsíček – Obrtlík (C), Tenkl, Vopat, Polák, Ludvík, Šalda, Pavlíček, Kalaš, Kovařík, Havel
    Náhradníci: Kafka, Řepa, Mucha, Doležal

    Rozhodčí: Mudra – Pastyřík, Langmajer.
     
    Hráči přicházejí na hrací plochu.
     
    Stadionem zní státní hymna.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Poprvé se dostal k míči hostující brankář Měsíček, po jehož odkopu fauloval na útočné polovině Filip. Standardní situace pro Velvary.
     
    4
    Tetour si rovněž připsal první práci s kulatým nesmyslem, jednalo se o rutinní stažení míče ze vzdušného prostoru. Benešov zakládá akci.
     
    5
    Nyní si kapitán Vrňák nechtěl komplikovat život a míč raději poslal až k brankáři Tetourovi, který ho poslal na druhou stranu hrací plochy.
     
    6
    Napadající Polák se marně pokoušel zachytit kulatý nesmysl, nakonec z toho bude autové vhazování pro Benešov, který obstará Vrňák.
     
    7
    Hráči ve žlutých dresech si vybojovali úvodní volný kop. K míči se postavil zkušený Engelmann, jehož centrovaný balón skončil v rukavicích Měsíčka.
     
    8
    K autu se dostal také hostující celek, který pro změnu vhazoval od levé autové čáry. Posléze napadající Pedro zablokoval míč do zámezí.
     
    9
    Nejprve to střeleckým pokusem zkoušel Brokeš, který trefil pouze protihráče, posléze domácím nevyšel prudký centr z pravé strany hřiště.
     
    10
    Nákop od domácí branky směřoval na Švantnera, který ale hlavičkový soubj prohrál. Poté se hostujícímu Tenklovi nepovedlo přenést míč na levou stranu.
     
    11
    Hampl si tak dlouho rovnal míč ke střele, až nakonec skutečně vypálil. Jeho rána pravačkou skončila na noze soupeře, následně byl odmáván ofsajd.
     
    12
    Kovařík si narazil s Tenklem, následný centr zablokoval obětavý protihráč. Bude z toho rohový kop pro Velvary, který obstará právě druhý jmenovaný.
     
    13
    Hosté rozehráli rohový kop nakrátko, posléze se Tenkl přeci jenom dostal k centru, který byl nebezpečný, avšak míč pouze prosvištěl šestnáctkou.
     
    14
    Faulem na hranici žluté karty si nyní pomohl Kovařík, který si od sudího vyslechl celkem důraznou domluvu. Na zemi se ocitl domácí Čapek.
     
    15
    Velvary měly k dispozici další rohový kop, který dopadl naprosto stejně. I tentokráte i na nadýchaný centr seběhl Tetour, který ho sevřel do své náruče.
     
    16
    Na opačné straně se do nadějné šance dostával Hampl, který z dobré pozice úplně přestřelil branku. První sympatičtější akce tohoto zápasu.
     
    17
    Na zemi se sice ocitl hostující Pavlíček, nicméně chvíli se pokračovalo ve hře. Až poté hosté sportovně odevzdali balón, nyní se chvíli hrát nebude.
     
    18
    Kovařík se pokoušel prodrat přes pravou stranu, nakonec mu to ale nevyšlo. Posléze ve středu hrací plochy úspěšně zakročil domácí Hampl.
     
    19
    Ránou z velké vzdálenosti to zkoušel hostující Šalda, jehož rána nebyla vůbec špatná. Tetour si prostředek brány pohlídal, posléze vyhodil míč do strany.
     
    20
    Kovařík celkem odflákl autové vhazování, které poslal přímo na kopačku domácího Hampla. Benešov se ale daleko s míčem nedostal.
     
    21
    Čapek šel do souboje s Vopatem na hranici faulu, nakonec se jednalo o čistý zákrok. Velvary se alespoň dostanou k autovému vhazování.
     
    22
    Polák zkusil štěstí uvnitř pokutového území, kde jeho střela dorazila pouze do nohy protihráče. Posléze se brankář Tetour ujal odkopu.
     
    23
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, zatím na první branku stále čekáme. Sledujeme vesměs vyrovnanou podívanou, nebezpečnější je ale Benešov.
     
    24
    Jeden z domácích nyní pouštěl míč za brankovou čáru v domnění, že jeho celek bude kopat rohový kop. Pomezní sudí ale ukázal, že Měsíček bude rozehrávat.
     
    28
    Obrovská šance domácích! Fantastická kolmice našla naběhnuvšího Švantnera, jehož nikterak důraznou střelu dokázal Měsíček vyrazit.
     
    29
    Posléze to ještě Engelmann zkoušel přízemní přihrávkou do malého vápna, jenomže Vrňák sebral jednomu z kolegů míč z dobré pozice na střelu.
     
    29
    Benešov právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají do vedení! Nedůraz jednoho z obránců Velvar přinesl zisk míče pro PATRIKA ŠVANTNERA, který se natlačil až do šestnáctky, odkud přízemní střelou překonal Měsíčka.
    29. ŠVANTNER - 1:0
     
    30
    Hlavičkový souboj hravě zvládl hostující Havel, posléze se k odraženému míči opět dostal Benešov, který otočil hru k pravé postranní čáře.
     
    31
    Slovan to bude mít nyní složité, prohrává totiž o jednu branku. Do konce zápasu ale zbývá dostatek času, hosté klidně mohou výsledek otočit.
     
    31
    Žlutou kartu dostává Marek Polák (TJ Slovan Velvary).
     
    32
    Kapitán Obrtlík to u postranní čáry zvládl znamenitě, neboť se manévrem zbavil napadajícího Čapka, jeho celek ale opět rychle přišel o balón.
     
    33
    Ofsajd Benešova. Hampl se zjevil sám na levém křídle, odkud posílal centr před branku. Pomezní sudí ale správně signalizoval ofsajdové postavení.
     
    34
    Po delší době si s míčem zahrál také brankář Tetour, který ho zkoušel poslat na pravou stranu, kde se sice prosadil Srb, poté ale přišel o balón.
     
    35
    Důležitý zákrok nyní předvedl Měsíček, který rychle vyběhl z branky, čímž zamezil vyložené šanci soupeře. Benešov je v tuto chvíli aktivnější.
     
    36
    Měsíček se tentokráte rozhodl rozehrát nakrátko, jako adresáta si u pravé postranní čáry vybral Obrtlíka, jehož prudká přihrávka nenašla Kalaše.
     
    37
    Hezký fotbalový moment v podání Slovanu. Polák převzal za šestnáctkou míč, načež si ho navedl na pravačku, která vyprodukovala technickou střelu vedle brány. Posléze ještě zahrávali rohový kop, po kterém se k zakončení dostal Pavlíček, který ale nepropálil blok protihráčů.
     
    38
    Benešov přežil velice krušné momenty, proto Filip raději odkopl míč až na druhou stranu, kde ale Švantner přišel o balón v souboji jeden na jednoho.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Velvary si vyzkoušely rozehrávku rohového kopu z levé strany. Rozehrávka nakrátko přinesla prudký centr, po kterém vypálil doprostřed branky Ludvík.
     
    43
    Kalaš neúnavně napadal rozehrávku, přičemž zřejmě přišlápl jednoho z protihráčů, Sudí to jako faul neposoudil, posléze ale hru přerušil.
     
    44
    Už se opět pokračuje ve hře, hosté sportovně vrátili míč svému soupeři. Posléze se ale brankáři Tetourovi nezdařil odkop, který skončil v zámezí.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl jedinou branku, o kterou se postaral domácí forvard Švantner. Sledovali jsme celkem vyrovnanou podívanou, přičemž Benešov byl aktivnější v první polovině úvodního dějství. Posléze se probudily také Velvary, které si přichystaly několik slibných náznaků šancí. Hosté zahrávali celou řadu rohových kopů, avšak přes vzdušný prostor to prostě nevycházelo. Benešov tak má nakročeno ke třem bodům, Slovan bude chtít minimálně vyrovnat.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu TJ Slovan Velvary: ze hřiště odchází Vít Pavlíček, přichází Jaroslav Kafka.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu jsme sledovali útočnou akci Slovanu, kterou po levém křídle táhl Havel, který ale nedokázal prostrčit balón na kolegu Šaldu.
     
    49
    Také Benešov to chtěl zkusit směrem dopředu, nicméně přihrávka na Engelmanna byla příliš dlouhá. Kulatý nesmysl skončil až za postranní čárou.
     
    50
    Engelmann se nyní chtěl prohnat kolem dvojice protihráčů, nakonec ho čistým způsobem zastavil obránce Obrtlík, který vybojoval odkop od branky.
     
    51
    Nedovoleným zákrokem si pomohl Filip, který skolil k zemi hostujícího Kafku. Slovanu se rozehrávka příliš nepovedla, následovala ztráta míče.
     
    52
    Domácí obránce Pedro hodně zariskoval, při odkopu totiž trefil Kafku, kterého to ale skolilo k zemi. Hosté se tak do vyložené šance nedostali.
     
    53
    Naopak na opačné straně si málem vlastní branku srazil Obrtlík, který nakonec odehrál míč do rukavic padajícího brankáře Měsíčka.
     
    54
    Kafka se nyní chtěl otočit kolem Filipa, což se téměř povedlo. Druhý jmenovaný nakonec špičkou kopačky vypíchl míč za postranní čáru.
     
    55
    Engelmann měl na centr dostatek prostoru, vzdušná nabídka směřovala na Švantnera, před kterým zasahoval Měsíček, i když ne úplně přesvědčivě.
     
    56
    Obrana Velvar zapomněla na Čapka, který se z levé strany natlačil až do šestnáctky, odkud placírkou protáhl brankáře Měsíčka.
     
    57
    Slovan zahájil rychlou protiakci, na jejíž konci byl centrovaný balón z kopačky Tenkla, který se div nezakroutil ke vzdálenější konstrukci.
     
    58
    Kafka je po svém příchodu na hrací plochu nesmírně aktivní. Tento šikovný útočník se protáhl až do šestnáctky, kde jeho zpětná přihrávka nenašla adresáta.
     
    59
    Posléze se jeden z hráčů Slovanu zjevil v ofsajdovém postavení, čehož si pochopitelně všiml pomezní sudí. Benešov bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    59
    Benešov právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají do dvoubrankového vedení! Parádní průniková přihrávka našla zcela osamoceného Filipa, který v obrovské šanci nezazmatkoval, naopak přihrával ještě lépe postavenému PETROVI SRBOVI, který pravačkou dopravil míč do odkryté brány.
    59. SRB - 2:0
     
    60
    Obrtlíkova kolmice sice směřovala na Kalaše, ten měl nakonec k míči o něco daleko. Na druhé straně si Měsíček pohrál s napadajícím Švantnerem.
     
    61
    Před Slovanem se objevil hodně složitý úkol, hosté totiž budou muset dotahovat dvoubrankovou ztrátu. Do konce stále zbývá dostatek času.
     
    62
    Střídání v týmu TJ Slovan Velvary: ze hřiště odchází Marek Polák, přichází Michal Doležal.
     
    63
    Tenkl se postavil k rozehrávce rohového kopu, který nebyl vůbec povedený. Centr zamířil hned na prvního hráče, který odklidil balón do bezpečí.
     
    64
    Benešov mohl opět udeřit! Pedro velmi dobře vyvezl míč až na útočnou polovinu, odkud předával do běhu Filipovi, který místo střely ještě přihrával pod sebe, což ale neměl dělat.
     
    64
    Žlutou kartu dostává Pavel Čapek (SK Benešov).
     
    65
    Střídající Doležal se poprvé dostal k míči, který se pokoušel přenést k pravé postranní čářel. Havel musel pořádně zabrat, balón nakonec zachytil.
     
    66
    Ludvíkovi nevyšlo zpracování míče dle představ, k němu se tak dostal Švantner, jehož pas směřoval pouze do ofsajdového postavení.
     
    67
    Vzduchem to dnes prostě nejde, Velvary ani tentokráte nepochodily s centrem do pokutového území, kde i tentokráte zakročil brankář Tetour.
     
    68
    Kafka se pokoušel narazit míč pod sebe, nicméně Doležal neměl šanci míč zastihnout. Benešov se vzápětí dostal do dalšího ofsajdu.
     
    69
    Ludvík si nyní nechtěl komplikovat život, před napadajícím Švantnerem raději odehrál míč k Měsíčkovi, který z první odkopl na druhou stranu.
     
    74
    Tenkl celkem důrazným způsobem poslal k zemi Laštovku, který vybojoval standardní situaci, ke které se postavil domácí Čapek.
     
    75
    Hezké sklepnutí od Engelmanna směřovalo na Švantnera, který zkusil své štěstí z velkého úhlu. Jeho navštívenka putovala vysoko nad břevno.
     
    76
    Další zakončení ze strany domácího celku tentokráte obstaral Flip, který pravačkou rovněž nemířil mezi tři tyče. Měsíček bude moci vykopávat.
     
    77
    Doležal se dostal do zajímavého postavení, nicméně z této pozice se nerozhodl vystřelit. Místo toho jsme sledovali zpětnou přihrávku na Kalaše.
     
    78
    Po delší době si hosté pomohli nedovoleným zákrokem. Napadající Kalaš zřejmě přišlápl protihráče, hlavní sudí okamžitě foukl do své píšťalky.
     
    78
    Měsíček si v poklidu došel pro slabý centr od Engelmanna, posléze jsme sledovali rozehrávku do strany, která u postranní čáry našla Obrtlíka.
     
    78
    Je tu pokutový kop pro domácí!
     
    78
    Benešov právě vstřelil branku!
    Je tu další branka v hostující síti! K rozehrávce pokutového kopu se postavil kapitán ZDENĚK VRŇÁK, který zamířil k pravé tyči, zatímco se Měsíček vydal k opačné konstrukci.
    78. VRŇÁK - 3:0
     
    80
    Tohle není pro hosty vůbec lichotivá zpráva, deset minut před koncem totiž prohrávají už o tři branky. Slovan se jistě bude pokoušet alespoň snížit.
     
    80
    Velvary právě vstřelily branku!
    Snížení je přeci jenom na světě! Velvary měly jedinečnou příležitost, neboť měly k dispozici přímý kop z lukrativní pozice. K míči se postavil LADISLAV VOPAT, který zamířil na brankářovu stranu, nicméně Tetour s tímto záměrem nepočítal.
    80. VOPAT - 3:1
     
    81
    Má slova si vzal k srdci Kovařík, který se dokázal natlačit až do pokutového území, kde jeho křížná střela směřovala daleko vedle konstrukce.
     
    82
    Na druhé straně jsme sledovali velice nebezpečný centr, který si málem do vlastní branky srazil jeden z hostů. Následovat bude rohový kop zprava.
     
    83
    Tentokráte na sebe vzal odpovědnost Engelmann, který centrem našel pouze hlavu protihráče. Benešov ale kombinuje s míčem na útočné polovině.
     
    84
    Jenomže po další akci je z toho další ofsajd, ve kterém se tentokráte ocitl Srb. Měsíček se zmocní odkopu, který dost možná zamíří na k opačné šestnáctce.
     
    85
    Střídání v týmu SK Benešov: ze hřiště odchází Patrik Švantner, přichází Luboš Balata.
     
    86
    Balata se okamžitě dostal do hlavičkového souboje, ve kterém ale neuspěl. To nemuselo tolik vadit, neboť k odraženému balónu se dostal kolega Laštovka.
     
    88
    Nadějná akce Velvar je u konce, náramně přesným skluzem si totiž pomohl Pedro, který dnes podává opravdu kvalitní výkon. Benešov se žene do protiútoku.
     
    89
    Benešov se sice dočkal čtvrté trefy, ta nakonec neplatí, neboť se míč ocitl za hrací plochou. To okamžitě signalizoval také hlavní rozhodčí.
     
    89
    Střídání v týmu SK Benešov: ze hřiště odchází Petr Srb, přichází Vojtěch Balata.
     
    90
    Střídání v týmu SK Benešov: ze hřiště odchází Petr Hampl, přichází Robin Procházka.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu SK Benešov: ze hřiště odchází Vojtěch Engelmann, přichází Ondřej Rataj.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Benešova, který svého soupeře porazil poměrem 3:1. Do druhého poločasu sice vstoupily aktivněji Velvary, nicméně to byl domácí celek, který si přichystal druhou branku. Aby toho nebylo málo, tak Benešov zužitkoval také pokutový kop, díky kterému se dostal do tříbrankového vedení. Velvary se jedné branky přeci jenom dočkaly, přímý kop z výborné pozice zužitkoval Vopat, který tak snížil na konečných 3:1. (16:27:22)

    David Suchý

    Branky: 29. Švantner, 59. Srb, 78. Vrňák (pen.) – 80. Vopat

    Karty:   64. Čapek (BNS) – 31. Polák (VEV)


    FK Benešov: Tetour – Filip, Pedro, Engelmann (90+1. Rataj), Čapek, Švantner (85. L. Balata), Laštovka, Hampl (90. Procházka), Vrňák (C), Srb (89. V. Balata), Brokeš
    Náhradníci: Rotbauer – Rataj, Procházka, L. Balata, V. Balata

    TJ Slovan Velvary: Měsíček – Obrtlík (C), Tenkl, Vopat, Polák (62. Doležal), Ludvík, Šalda, Pavlíček (46. Kafka), Kalaš, Kovařík, Havel
    Náhradníci: Kafka, Řepa, Mucha, Doležal

    Rozhodčí: Mudra – Pastyřík, Langmajer
    thejrc.org