Moreirense – Marítimo 1:0 (kon.) | Tondela – Setúbal 1:2 (kon.) | Porto – Feirense 2:0 (kon.)
Sporting – Boavista 3:0 (kon.)
konec
CD Tondela
1:2 (0:1)
Vitória FC Setúbal
Neděle 28.10.2018, 16:00 • Estádio João Cardoso, Tondela (kapacita: 7.500 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Tondela

    Tondela v současné sezóně nijak nezáří, spíše naopak. V dosavadních sedmi zápasech zvítězila jen jednou, třikrát remizovala a třikrát padla. Celkem tedy získala šest bodů, které je řadí až na šestnácté místo. Domácí inkasovali v sedmi utkáních jen sedm branek, jenže vstřelila jich pouze šest.

    V posledním zápase se Tondela střetla s Nacionalem. V tomto zápase sice vedla, jenže její vedení trvalo jen dvě minuty. Zápas skončil remízou 1:1.
     
    Setúbal

    Setúbal je na tom o něco lépe, přesto to rozhodně není žádná sláva. Má odehráno taktéž sedm utkání, ve kterých zvítězil dvakrát, dvakrát remizoval a třikrát padl. Celkem získal osm bodů, které je řadí na jedenácté místo. Střed tabulky je ovšem nahuštěn a výhra ho může posunout na vyšší místa tabulky. Skóre mají hosté kladné +1.

    V posledním utkání se Vitória střetla s Moreirense. V tomto utkání naprosto dominovala a po zásluze si připsala vítězství 3:0.
     
    Úvodní sestavy:

    CD Tondela: C. Ramos – Joãozinho, Icaro, Ri. Costa, D. Bruno – A. Xavier, H. Tavares, B. Monteiro, Delgado – Peña, Tómané.
    Náhradníci: P. Silva – Jaquité, Pité, Murillo, Reis, J. Fernandes, Arango.

    Vitória FC Setúbal: Pereira – Mano, Dankler, V. Fernandes, A. Sousa – Nuno Valente, Agu, Semedo, Bessa – F. Mendy, Freitas.
    Náhradníci: Raphael – A. Jorge, N. Pinto, Valdu Té, Zequinha, Cádiz, Erasmus.

    Rozhodčí: Pinto – Felisberto, Vieria.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání nám již odstartovalo! Domácí tým, který měl první výkop z poloviny hřiště, nastupuje ve žlutozelených dresech. Hosté z Vitórie ve fialových.
     
    2
    Zajímavě rozehraný aut v podání hostujícího celku. Bohužel pro něj na míč hráč Setúbalu nedosáhl, a ten tak doskákal až k Ramosovi.
     
    3
    Tohle již byla první zajímavá situace v utkání! Dlouhý aut v podání Mana letěl až do šestnáctky. Tam se balon všemožně odrážel, až se jeden z hostí ocitl na zemi. Setúbal chtěl penaltu, ovšem rozhodčí odpískal již předchozí souboj ve prospěch domácích.
     
    4
    Rychlá akce na druhé straně neskončila ani střelou. Tondela se hodně zlobí, myslí si, že protihráč zahrál rukou. Sudího píšťalka ovšem zůstala němá.
     
    5
    První rohový kop zahrávali hosté. Dobrý centr mířil na přední tyč, kde se balon odrazil od hlavy domácího hráče, který to nejspíše nečekal, na další roh.
     
    6
    Ten ovšem žádné nebezpeční nepřinesl. Do šestnáctky sice přiletěl dobrý centr, který trefil hlavičkou hráč hostí. Jeho pokus ovšem mířil doprostřed brány.
     
    7
    Bruno Monteiro táhl útočnou akci svého týmu. Nerozuměl si ale se svým protihráčem, jemuž posílal přihrávku za obranu. Balon skončil až za brankovou čárou.
     
    8
    Vitória zahrávala již třetí rohový kop, to je slušná bilance na osmou minutu zápasu. Tento byl však zahrán nejhůře. Na přední tyči ho odvrátila domácí obrana.
     
    9
    Už to vypadalo, že hosté ztratí míč, jenže nakonec se z toho vyklubala skvělá přihrávka na druhou stranu. Po kratší kombinaci přišla střela z hranice vápna, ale Ramos byl připravený a míč bez potíží chytil.
     
    11
    Nuno Valente byl sražený na zem, když se snažil rozjet domácí akci. Pro hostující tým to byl teprve první faul v dnešním utkání. Zatím se hraje čistě.
     
    12
    Vypadá to, že i Tondela se začíná trochu osmělovat v útoku. Měl přijít centr do šestnáctky, jenže ten byl sražen prvním hostujícím hráčem na aut.
     
    13
    Dlouho se domácí celek v útoku neudržel. Přišel celkem zbytečný faul kousek od vápna a bylo pískáno. Pereira může v klidu odkopávat.
     
    14
    Další rohový kop v podání Setúbalu, který byl již čtvrtý! Obrana domácích odvrátila balon na hranici šestnáctky, kde se do něj opřel jeden z hostí. Střela z první mu ovšem nesedla a šla hodně mimo tři tyče.
     
    15
    Éber Bessa se dostal ke střele na hranici šestnáctky a byla to jedna z těch zajímavějších situací v dnešním utkání. Přesto jeho střela letěla hodně vedle levé tyče.
     
    16
    No, to byla zatím největší šance v utkání a byla na straně domácích. António Xavier si naběhl do šestnáctky, odkud mířil na přední tyč. Zde předvedl skvělý reflexivní zákrok Pereira!
     
    17
    Jeden z hostujících hráčů se hnal do zakončení a chtěl si vymodlit faul a dobrou pozici pro přímý kop. Rozhodčí ovšem odpískal nedovolený zákrok jemu.
     
    18
    Škoda pro domácí! Ti jsou již rovnocenným soupeřem v posledních minutách. Přišel střílený centr do vápna, který na poslední chvíli odvrátila obrana hostí.
     
    19
    Největší šance dnešního utkání! Sergio Peña to zkoušel technicky z hranice šestnáctky. Nejspíše chtěl k tyči, jenže nakonec zamířil doprostřed.
     
    20
    Mendymu je odpískán faul a hostujícímu hráči se to ani trochu nelíbí. Přesto rozhodnutí hlavního rozhodčího rozhodně nezmění. Míč pro Tondelu.
     
    21
    Držení míče: 50% – 50 %
     
    21
    Jenda z největších šancí hostujícího týmu! Nuno Valente si dobře naběhl na stranu vápna, odkud pálil. Jeho střela mířila na zadní tyč, ale nakonec šla vedle.
     
    23
    Zatím ovšem nevidíme nějaké zajímavé šance v dnešním utkání. Hraje se hodně vyrovnaný zápas, ve kterém ani jeden z týmů nedominuje.
     
    24
    Hosté získali míč na polovině a vypadalo to, že půjdou do rychlého protiútoku. Nakonec ovšem celou akci sami zbrzdili a o míč po chvíli přišli.
     
    25
    Skvělá defenzivní práce hráče Tondely! Ten zastavil rychle se rozvíjející útoku Setúbalu, který mohl přinést gólovku. Nakonec domácí odkopli míč na polovinu.
     
    26
    Hosté teď sportovně odevzdali balon Ramosovi. Tondela totiž před tím odehrála míč do autu, když zůstal jeden z hostí ležet na polovině. Bude však pokračovat.
     
    27
    André Sousa zůstává ležet u autové čáry a nechce se mu vůbec na nohy. Spoluhráči ho odtáhli za čáru, ale hostující hráč se vrátil a zdržuje hru. Jsou k němu totiž voláni zdravotníci a je otázkou, zda bude hostující záložník pokračovat. Drží se za koleno.
     
    28
    Tohle nevypadá vůbec dobře! André Sousa se drží za obličej a je vidět, že není v pořádku. Na hostující straně se připravuje první vynucené střídání.
     
    29
    A střídat se bude! Jeden z hostí ukázal naprosto jednoznačné gesto na střídačku. Sousa nadále leží ovšem na hřišti a je ošetřován. Nakonec je tento hráč odnesen na nosítkách a je otázkou, jak dlouhá jeho absence v následujících zápasech bude.
     
    30
    Žlutou kartu dostává André Sousa (Vitória FC Setúbal).
     
    30
    Střídání v týmu Vitória FC Setúbal: ze hřiště odchází André Sousa, přichází Nuno Pinto.
     
    31
    No, to nebyla vůbec marná situace v podání domácích! K Tomanému se odrazil balón a domácí hráč posílal prudký centr před branku. Zde na něj nikdo z jeho spoluhráčů nedosáhl.
     
    32
    Tondela měla k dispozici standardní situaci z velké vzdálenosti, ale její centr do vápna byl odvrácen prvním hráčem hostujícího Setúbalu.
     
    33
    Éber Bessa se dostával se spoluhráči do rychlého protiútoku! Nakonec byl na hraně pravidel zbaven míče, ale rozhodčí neodpískal. To se hostujícím hráčům nelíbí ani trochu.
     
    35
    Podobná situace také na druhé straně a také domácí hráč není spokojen s výrokem rozhodčího. Navíc domácí nebudou zahrávat ani roh a přišli tak o dobrou šanci.
     
    36
    Tondela zahrával teprve druhý rohový kop v utkání. Centr od rohového praporku letěl dobře do ohně, jenže nakonec byl odvrácen hostující obranou.
     
    37
    Jenže po dalším centru zahrávali domácí hráči další rohový kop. Ten měl být prodloužen na přední tyči, ale zde byla připravená hostující obrana.
     
    37
    Setúbal právě vstřelil branku!
    A hosté se dostávají do jednobrankového vedení! Obrovský kus práce odvedl Frédéric Mendy, jenž udržel balón proti čtyřem protihráčům. Poté parádním pasem našel JOSEHO SEMEDA, jehož rána byla tečována domácím obráncem do protipohybu Ramose.
    37. Jose SEMEDO - 0:1
     
    39
    Setúbalu trochu narostla křídla po vstřelení brance. V dalším útoku ho ovšem zastavuje zvednut praporku lajnového – ofsajd!
     
    40
    Držení míče: 58% – 42%
     
    41
    Tondela zahrávala standardní situaci z dobré pozice a byla z toho nakonec velmi dobrá šance! Míč pod tlakem nakonec trefil Agu, od kterého se odrazil těsně vedle tyče!
     
    42
    Díky tomu měli domácí fotbalisté k dispozici rohový kop, kterým dorovnali statistiku rohů. Po něm však žádné nebezpečí nepřišlo a Pereira může odkopávat.
     
    43
    Další hráč Vitórie zůstal ležet na zemi. Konkrétně to byl Nuno Valente, který schytal ránu loktem do oblasti zad. Po chvíli se ovšem zvedl a bude pokračovat.
     
    44
    Před chvilkou měli znovu domácí hráči možnost standardní situace z podobného místa jako před tím. Nejvýše vyšplhal Pereira, jenž zachránil svůj tým. Na zadní tyč si totiž nabíhal jen hráč Tondely.
     
    45
    Rozhodčí nastavuje tři minuty!
     
    45+2
    Fotbalisté domácího celku se hodně snažili dostat do akce a míč se odrážel všude, jen ne na kopačky Tondely. Přesto hosté zahráli rukou a bude z toho standardka.
     
    45+3
    Jenže ta rozhodně nepatřila mezi nejvíce povedené! Míč odvrátil první hostující hráč, který stál ještě před zdí. Díky tomu může Setúbal do útoku.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi první poločas v rámci portugalské ligy mezi Tondelou a Vitórií, po kterém vede hostující celek o jednu branku. Domácí byli ze začátku utkání hodně zakřiknutí, ale pak se do hry dostali a byli lepším týmem, přesto to byli oni, kdo inkasovali. Střelu Semeda totiž tečoval domácí obránce mimo dosah Ramose a hosté jdou do kabin s jednobrankovým vedením.
     
    Statistiky po prvním poločase:

    Držení míče: 58% – 42%
    Střely: 3 – 6
    Fauly: 7 – 12
    Rohové kopy: 4 – 4
    ŽK: 0 – 1
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu CD Tondela: ze hřiště odchází Bruno Monteiro, přichází Jhon Murillo.
     
    46
    Střídání v týmu CD Tondela: ze hřiště odchází Juan Delgado, přichází Cristián Arango.
     
    47
    Domácí tým si tedy na začátek druhého poločasu přichystal dvě střídání a důvod je jasný – chtějí minimálně srovnat stav dnešního utkání.
     
    48
    Tondela vstoupila do druhé půle velmi slušně. Drží míč na svých kopačkách a tentokrát byl balon sražen do autu. Z toho nepřišlo žádné nebezpečí.
     
    49
    Další útok domácího celku byl zastavený nedovoleným zákrokem. Pro něj to ovšem nebyla dobrá pozice, a tak rozehrál raději po zemi.
     
    50
    Tondela ještě nepustila svého soupeře pořádné k balonu ve druhém poločase! Teď přišla jedovatá střela z hranice vápna, ale mířila jen do boční sítě.
     
    52
    Poprvé se dostala Vitória přes půlící čáru v této půli, ale mnoho toho zde nevymyslela, naopak se domácí dostali do rychlého kontru, ve kterém si musel důležitý zákrok připsat Pereira.
     
    53
    Za hodně dlouhým nákopem běžel útočník hostí, kterému nechybělo mnoho, aby se k balónu dostal. Nakonec situaci zachránil poslední domácí obránce, jenž posunul míč až k Ramosovi.
     
    54
    Rohový kop v podání Tondely, který opravdu tlačí svého soupeře z kraje poločasu. K hlavičce se dostal její hráč, jenže hlavička nebyla přesná.
     
    55
    V dnešním zápase nic překvapivého. Další hostující hráč zůstává ležet na zemi. Je jím Éber Bessa, jenž nešikovně padal na ruku. Je však schopen pokračovat.
     
    56
    Rozhodčí ovšem odpískal nakonec faul na jeho osobu. Hosté tak měli k dispozici standardní situaci, jež domácí obrana odvrátila na rohový kop.
     
    57
    Z kterého přišla velmi dobrá šance na zvýšení náskoku! Přetažený centr na zadní tyč byl vrácen do ohně a před Danklerem byl míč těsně odvrácen na roh. Ten se ovšem nekoná, jelikož je Danklerovi odpískán faul.
     
    58
    Domácímu týmu se vůbec nelíbilo sebrání míče Pereiry, kdy si mysleli, že to bylo mimo šestnáctku. Opakovací záběr ovšem ukázal, že vše bylo v pořádku.
     
    60
    Hra je v posledních minutách hodně rozkouskovaná. Rozhodčí píská fauly mnohem častěji než v prvním poločase a domácímu celku se to vůbec nelíbí.
     
    61
    Hostující útočník si chtěl vymodlit penaltu, ale rozhodčí mu na jeho estrádu neskočil. Hráč Vitórie si sám držel protihráče a může být jen rád, že nedostal žlutou.
     
    62
    Vypadá to však, že Setúbal pochopil, že nemůže jen bránit a už se dostává také do útoku, kde vybojovali rohový kop. V dnešním zápase již šestý.
     
    64
    V posledních minutách není hra moc záživná. Oba týmy se nepřesně přihrávají a ani jeden z nich se nemůže dostat k pořádné střele.
     
    65
    Držení míče: 60% – 40%
     
    66
    Set´bal předvedl další ze série dlouhých autů až do pokutového území. Domácí obrana ovšem byla tentokrát pozorná a odvrátila balon pryč.
     
    67
    A další dlouhý aut, který mířil přímo doprostřed šestnáctky. Zde bylo hned několik hráčů, ovšem nejjistěji si počínal fotbalista Tondely.
     
    68
    Domácí hráči se snažili dostat do rychlého protiútoku, jenže žádná větší šance z něj nevznikla. Naopak se domácí museli hodně rychle vracet.
     
    69
    Zpočátku poločasu to vypadalo, že Tondela bude mít potřebný tlak, jenže v posledních minutách není schopná dopředu nic vymyslet a spíše se brání.
     
    70
    Domácí mohli změnit skóre zápasu, když měli k dispozici rohový kop. ten hlavičkou trefil fotbalista Tondely, ale Pereira si připsal parádní reflexivní zákrok. Poté se domácí hráč provinil faulem.
     
    71
    Nuno Pinto teď předvedl velmi efektivní skok plavmo ve své šestnáctce. Rozhodčí mu to ovšem spolkl a odpískal proti Tondele faul.
     
    72
    Střídání v týmu Vitória FC Setúbal: ze hřiště odchází Nuno Valente, přichází Artur Jorge.
     
    74
    Tómané byl faulovaný těsně za polovinou hřiště, díky čemuž měl jeho tým k dispozici standardku.
     
    75
    Ta ovšem nebyla znovu dobře kopnutá, tyto situace domácímu celku rozhodně nepomáhají. Byl to spíše střílený centr, který skončil na prvním hráči hostí.
     
    76
    Setúbal dlouho rozehrával autové vhazování, ale nakonec se mu to vyplatilo. Hostující hráč byl faulován a Vitória má dobrou možnost standardky.
     
    76
    Setúbal právě vstřelil branku!
    Po které vidíme druhou branku v síti domácích a hosté si jdou pro tři body! Parádní centr spadl přesně na hlavu FRÉDERICA MENDYHO, jenž z bezprostřední blízkosti hlavičkou o zem překonal Ramose.
    76. Frédéric MENDY - 0:2
     
    78
    Tondela je teď na hraně. Na srovnání stavu má posledních dvanáct minut, které zbývají do konce devadesáti minut. Dá se čekat, že něco málo bude nastaveno.
     
    79
    Proto se hráči v zelenožlutém snaží ihned dostat do útočné akce, což se jim nakonec povedlo. Jeden z nich byl faulovaný nedaleko vápna, ale hodně na straně.
     
    80
    Tým Tondela právě vstřelil branku!
    už je to zase jen o gól! To vypadá na velmi dramatickou koncovku v dnešním utkání. Na centr si nejvýše vyskočil CRISTIÁN ARANGO, jehož hlavička zapadla ke vzdálenější tyčce!
    80. Cristián ARANGO - 1:2
     
    81
    Tohle může domácí tým jen nakopnout. Ten se také žene s dalším útokem, ovšem daleko se s míčem nedostal. To samé se dá říct o hostech.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Ricardo Costa (CD Tondela).
     
    82
    Žlutou kartu dostává António Xavier (CD Tondela).
     
    84
    Žlutou kartu dostává Éber Bessa (Vitória FC Setúbal).
     
    84
    Střídání v týmu Vitória FC Setúbal: ze hřiště odchází Alex Freitas, přichází Jhonder Cádiz.
    Střídání v týmu CD Tondela: ze hřiště odchází Ricardo Costa, přichází Pité.
     
    85
    Po dlouhé době se konečně hraje. Hodně vášní vyvolal faul Costy, přestože to nebylo nic ostrého ani zákeřného. Teď už konečně přišel centr do šestnáctky, který domácí obrana bez větších potíží odvrátila.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Cristián Arango (CD Tondela).
     
    87
    Po faulu Cristiána Aranga zůstává na zemi ležet jedeno z hostujících hráčů, ke kterému se volají zdravotníci. Nakonec je tento hráč odnášen na nosítkách a pro dnešek nejspíše dohrál! Tímto hráčem je Mano.
     
    88
    Tohle byl hodně ostrý a zbytečný šlapák v podání hostujícího hráče! Obětí byl Vasco Fernandes. Ten se však po chvíli zvedl a pokračuje v utkání.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Joel Pereira (Vitória FC Setúbal).
     
    90
    Běží poslední minuta!
     
    90+1
    No nechci sahat hostujícímu gólmanovi do svědomí, ale je to právě on, kdo se svíjí na zemi a stěžuje si na křeče. Nikdo jiný z hostí to ještě neudělal.
     
    90+1
    Nastavovat se bude pět minut!
     
    90+2
    Jenže Tondela se nemůže za žádnou cenu dostat až k šestnáctce, natož k nějaké zajímavé střele. Setúbal velmi dobře brání v posledních minutách.
     
    90+3
    Domácí hráči museli začínat až od svého gólmana. Nakonec přišel centr z poloviny hřiště, po kterém přišel faul a dobrá pozice pro přímý kop! Skórují ještě domácí?
     
    90+4
    Neskórují! Navíc míč mají na svých kopačkách hostující hráči, kteří si dnešní vítězství již vzít nenechají. Je to jasné, Setúbal si z Tondely veze tři body.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Ve druhém poločase jsme viděli jednu branku na každé straně. První z nich vstřelila Vitória v 76. minutě. Domácí však stihli snížit stav za pouhé čtyři minuty a vypadalo to na drama. To ovšem nakonec tak velké nebylo a hosté si odvážejí tři body.
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 1:5. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 18:24.
     
    Ode mě to je pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (18:05:01)

    Denisa Józsová

    Branky: 80. Arango – 37. Semedo, 76. F. Mendy

    Karty:   81. Ri. Costa (TND), 82. A. Xavier (TND), 86. Arango (TND) – 30. A. Sousa (STL), 84. Bessa (STL), 89. Pereira (STL)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 1:5. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 18:24.
    CD Tondela: C. Ramos – Joãozinho, Icaro, Ri. Costa (84. Pité), D. Bruno – A. Xavier, H. Tavares, B. Monteiro (46. Murillo), Delgado (46. Arango) – Peña, Tómané.
    Náhradníci: P. Silva – Jaquité, Pité, Murillo, Reis, J. Fernandes, Arango.

    Vitória FC Setúbal: Pereira – Mano, Dankler, V. Fernandes, A. Sousa (30. N. Pinto) – Nuno Valente (72. A. Jorge), Agu, Semedo, Bessa – F. Mendy, Freitas (84. Cádiz).
    Náhradníci: Raphael – A. Jorge, N. Pinto, Valdu Té, Zequinha, Cádiz, Erasmus.

    Rozhodčí: Pinto – Felisberto, Vieria
    thejrc.org