Norimberk – Frankfurt 1:1 (kon.) | RB Lipsko – Schalke 0:0 (kon.) | W. Brémy – Leverkusen 2:6 (kon.)
konec
1. FC Norimberk
1:1 (0:0)
Eintracht Frankfurt
Neděle 28.10.2018, 13:30 • Max-Morlock-Stadion, Norimberk • Německá Bundesliga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu devátého kola německé Bundesligy. Od třinácti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na utkání mezi Norimberkem a Eintrachtem Frankfurt!
     
    1. FC Norimberk

    Ligový nováček zatím předvádí hodně nevyrovnané výkony. V prvních čtyřech kolech našel jediného přemožitele, avšak po prvním vítězství nad Hannoverem vyfasoval na hřišti Borussie Dortmund debakl 0:7. Ten Norimberk rychle odčinil domácí výhrou 3:0 nad Düsseldorfem, jenže hned o týden později utrpěl další velkou porážku 0:6 s Lipskem. V reprezentační pauze zaměstnavatel českého záložníka Ondřeje Petráka odehrál přípravný duel s Vilzingem a vyhrál 5:0. V lize však opět ztratil všechny body prohrou 1:3 s Hoffenheimem. V tabulce patří svěřencům Michaela Köllnera čtrnácté místo, přičemž od posledního Stuttgartu je před nedělními zápasy dělí tři body. V osmi zápasech nastřílel Norimberk osm branek, více než jednu dali jen Hanno Behrens a Mikael Ishak.
     
    Eintracht Frankfurt

    Fanoušci hostujícího klubu rozhodně očekávali lepší vstup do sezóny. Eintracht vstoupil do nového ligového ročníku vítězstvím 2:0 s Freiburgem, ovšem z následných čtyř zápasů získal jediný bod za remízu s Lipskem. Po prohře s Mönchengladbachem se mužstvo vedené hlavním trenérem Adim Hütterem rapidně zvedlo. Kromě toho, že v Evropské lize porazilo Lazio Řím s Apollonem Limassol, tak zaznamenalo ligové výhry nad Hannoverem, Hoffenheimem a Düsseldorfem, kterému před týdnem uštědřilo debakl 7:1. I díky tomu se Frankfurt v tabulce výrazně posunul, před dnešními zápasy mu patří sedmá pozice, ze které se může posunout na místo páté. O devatenáct gólů tohoto celku se postaralo sedm různých střelců. Nejlepším z nich je sedmigólový Luka Jović, jenž Fortuně nastřílel nevídaných pět gólů.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    1. FC Norimberk: Mathenia – Bauer, Margreitter, Mühl, Leibold – Behrens (C), Rhein, Kubo – Kerk, Knöll, Misidjan.
    Náhradníci: Bredlow – Erras, Ewerton, Fuchs, Palacios, Matheus Pereira, Zreľák.

    Eintracht Frankfurt: Trapp – D. Abraham (C), Hasebe, N'Dicka – D. da Costa, de Guzmán, G. Fernandes, Gaćinović, Kostić – Rebić, Jović.
    Náhradníci: Rönnow – Allan, Haller, Russ, Stendera, Tawatha, Willems.

    Rozhodčí: Schröder – Assmuth, Neitzel-Petersen.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují v bílých, zatímco domácí ve vínově červených dresech.
     
    2
    Počasí má k ideálu hodně daleko. V Norimberku prší a teploměr ukazuje něco okolo pěti stupňů.Přesto nejsou k vidění téměř žádné volné sedačky.
     
    3
    První šance pro Norimberk. Behrensova střela proletěla jen těsně vedle Trappovy brány.
     
    5
    Evan N'Dicka šel do hodně ostrého skluzu, za který už v páté minutě viděl první žlutou kartu.
     
    7
    Následovala standardní situace, která Eintrachtu nenadělala žádné problémy. Nízký nákop jeden z hostů snadno odehrál do bezpečí.
     
    8
    Luka Jović se snažil prorazit po levém křídle. Skluz obránce přesměroval míč za koncovou čáru, nicméně pokračovat se bude odkopem od branky.
     
    9
    Trapp dostal malou domů před rozběhnutým Kubem a svůj odkop poslal jen do autu. Domácí tak mohou pokračovat v útočné akci.
     
    10
    Bauerův dlouhý aut doletěl do vápna, ale v něm dobře zapracovala hostující defenziva. Míč se během pár vteřin dostal až k Matheniovi.
     
    11
    Hra se teď několikrát rychle překlopila z jedné strany na druhou. Vše se obešlo bez zakončení, naposledy byl Kubo přistižen v ofsajdu.
     
    12
    Filip Kostić musel hodně zabrat, aby stihl míč ve hřišti. Bez přípravy dokonce odcentroval, ale kluzký balón skončil v rukavicích Mathenii.
     
    13
    Kostić poslal do vápna nadýchaný balón, který jeden z jeho spoluhráčů ideálně zpracoval, ale přesto nestihl zakončovat ani přihrávat.
     
    14
    Dva přetažené nákopy Norimberku skončily až u Trappa, který si povyběhl hodně daleko ze své branky.
     
    15
    Luka Jović si naskočil na přesný centr z pravého kraje hřiště. Hlavičku však poslal nedaleko od středu branky a Mathenia na ni snadno dosáhl.
     
    16
    N´Dicka poslal k zemi Knölla a daroval domácím standardní situaci. Na podobné zákroky by si měl dát francouzský obránce velký pozor, už od páté minuty hraje se žlutou kartou.
     
    17
    Trapp vyboxoval centr jenom k Misidjanovi, jenž se ihned položil do střely, nicméně ta byla ztečovaná na roh, ze kterého Norimberk už nezahrozil.
     
    18
    Törles Knöll se v pádu natáhl po přetaženém centru z levého křídla. Trapp mu rychle zmenšil střelecký úhel, ale přesto ho zachránila až levá tyč!
    18. Törles Knöll (NUR)
     
    19
    Stále se hraje ve výborném tempu. Eintracht po přečkané šanci ihned otočil hru a už operuje na zahuštěné útočné polovině.
     
    20
    Stále hrají hosté hodně daleko od obou branek. Přes zformovaný obranný blok se jim zatím vůbec nedaří projít.
     
    21
    Da Costův centr z pravé autové čáry neprošel. Stejný hráč pak pokazil i další přihrávku a to už se míč stěhuje na kopačky domácích obránců.
     
    22
    Vysoké napadání Frankfurtu přimělo Matheniu k výkopu pod velkým tlakem. Míč tak putoval do zámezí a pokračuje se hostujícím autem.
     
    23
    Knöll se nedostal k dlouhému pasu směřujícímu před vápno Eintrachtu, u kterého mu byl odpískán neoddiskutovatelný útočný faul.
     
    24
    Rebić přihrál na roh vápna Kostićovi. Jeho pobídku nikdo v bílém nezachytil, zprava však přiletěl další centr od Abrahama, ze kterého resultuje roh.
     
    25
    De Guzmán poslal do vápna přízemní centr, který propadl před penaltový bod, ale na překvapení domácí obrany to nestačilo. Následný zpětný nákop už bezpečně sebral Mathenia.
     
    26
    Bauer si poradil vedle vlastního vápna. Norimberk se za potlesku fanoušků rychle prokombinoval na půlku, ale kousek za ní už o míč přišel.
     
    28
    Rebić neměl ve vápně téměř nikoho, přesto do něj poslal centr a díky odkopu Lukase Mühla získal pro Frankfurt alespoň rohový kop.
     
    29
    Tentokrát to vzal de Guzmán vzduchem. Míč poslal do hlavičkového souboje, v němž hrál hlavní roli Rebič. Střela z toho nebyla, další roh ale ano.
     
    30
    I další standardní situaci přečkal domácí tým bez větších problémů. Po nepřesnosti Evana N´Dicky následuje rozehrávka brankáře Christiana Mathenii.
     
    31
    Držení míče: 45% – 55%.
     
    32
    Ante Rebić překonal Margreittera a měl tak více prostoru na levém křídle. Přes Matheniu centr propadl, nicméně míč nezastavil ani jediný dobíhající útočník Frankfurtu.
     
    33
    Misidjan byl zakřižován na pravém křídle, kde proti němu vystoupil N´Dicka. Domácí pokračovali autem Bauera, po kterém byl Kostićem faulován Kerk.
     
    34
    Následný centr ze standardní situace byl snadným soustem pro Trappa, který využil možnosti hrát rukama a schoval vysoko letící míč do svých dlaní.
     
    36
    Centrovaných míčů je k vidění opravdu hodně. Další dva přiletěly před Matheniu, ale ani on nemusel řešit žádné komplikace.
     
    37
    Stejné je to i po rohových kopech. Ten domácí nyní rozehrál Sebastian Kerl, nicméně Trappova branka v ohrožení nebyla.
     
    38
    Da Costovi prošel hodně hraniční zákrok uprostřed hřiště. O pár vteřin později už byl Rebić s míčem na levém křídle, jenže centr poslal do autu.
     
    39
    Další důrazné počínání Da Costy už bylo jako posouzeno jako faul na Misidjana. Pár vteřin po rozehrávce však Norimberk míč ztratil.
     
    40
    Virgil Misidjan si naběhl do volného prostoru mezi stopery a Kostićem. Ten se trochu zapomněl, ale nakonec se stihl vrátit a ve vápně nizozemského rychlíka odzbrojil.
     
    41
    Menší zmatky v neklidné rozehrávce vyřešil domácí tým resolutním odkopem do zámezí. Další útočné snažení Eintrachtu na sebe nenechá dlouho čekat.
     
    42
    Gaćinović trochu zbytečně vložil hlavu do prudkého centru, i když byl v hodně těžké pozici na zakončení. To letělo hodně vedle domácí branky.
     
    43
    Filip Kostić zleva přihrával na osu hřiště, kde Rebić s Gaćinovićem navzájem nic nevymysleli. Naopak přišel rychlý brejk a centr Bauera, který Trapp pracně vytěsnil.
     
    44
    Znovu neúspěšná spolupráce mezi Kostićem a Rebićem. Eintracht ještě zůstal v blízkosti soupeřovy šestnáctky díky rychle vhozeným autům.
     
    45
    Bauerův obranný zákrok dal hostům výhodu rohového kopu, který rozehrál de Guzmán na Rebiće. Ani jeho hlavička mezi tyče nešla, ovšem standardka se bude ještě jednou opakovat.
     
    45+1
    Na začátku jednominutového nastavení to tentokrát vyřešil sám Mathenia, který vyrazil proti prudkému centru zprava a vyboxoval jej do bezpečného prostoru.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi první poločas, který se odehrál ve velmi dobrém tempu, ale přesto se obešel bez většího počtu šancí. Největší možnost měl v osmnácté minutě domácí útočník Törles Knöll, který po jednom z mnoha centrů trefil tyč. Od té doby už měl herně navrch Eintracht, nicméně si nevytvořil ani jednu šanci, která by aspoň trochu zaváněla gólem. Do šaten se tak jde za nezměněném stavu 0:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z trenérů během poločasové přestávky nestřídal, a tak na obou stranách pokračují původní základní jedenáctky.
     
    48
    Sebastian Kerk hned v úvodu druhé půle obstaral dva rohové kopy. Ani z jednoho ale nevzešlo žádné nebezpečí pro branku Kevina Trappa.
     
    49
    Ani po faulu na Knölla se na bezbrankovém skóre nic nezměnilo. Kerkův přímý kop z poměrně velké dálky putoval nad horní tyč Trappovy brány.
     
    51
    Misidjan zabral a ještě doběhl rychle běžící míč na hrací ploše. Na levé straně ho odzbrojil David Abraham, nicméně Frankfurt poté neprošel ani za půlku.
     
    52
    Znovu musel Virgil Misidjan vynaložit hodně úsilí, aby doběhl dlouhý pas. Jen co se míče dotkl, tak mu byl odpískán ofsajd.
     
    53
    Evan N´Dicka to udělal hodně zkušeně vedle vlastního vápna, kde udržel rychlost s Misidjanem a nechal projít míč za koncovou čáru.
     
    54
    Nadějné přečíslení tři na dva zadrbal Bauer, kterému nesedl centr z pravé strany a neměl šanci najít některého ze dvou nabíhajících kolegů.
     
    55
    Náznak dalšího brejku Frankfurt uťal ještě na vlastní polovině. Následoval faul Rheina na Rebiće a rozehrávka hostů.
     
    56
    De Guzmán rozehrál po zemi do levé strany, kde stejný hráč obstaral i rohový kop, jenže domácí hlavičkáři si před Matheniou opět poradili.
     
    57
    Ante Rebić šel do souboje šlapákem. Soupeře zcela netrefil, ale i tak si vysloužil od hlavního arbitra žlutou kartu.
     
    58
    Po změně stran se hra rapidně uklidnila, Bojuje se hlavně o střed hřiště, kde nyní fauloval Gélson Fernandes.
     
    59
    Rebić neměl šanci ve vzdušném souboji s jedním ze stoperů Norimberku, který hlavou přesměroval Abrahamův nákop do náruče Mathenii.
     
    60
    Držení míče: 44% – 56%.
     
    61
    Abraham ve vápně odpadl ze souboje s Misidjanem. O faul se v žádném případě nejednalo, pokračovat se bude rohovým kopem.
     
    62
    Kerkův centr hosté opět odhlavičkovali do bezpečí, balón se z půlící čáry ještě jednou vrátil a Trapp s ním měl nečekané starosti při naprosto rutinním zákroku. Žádná pohroma pro Eintracht z toho ale nebyla.
     
    63
    Da Costův centr Norimberk tradičně odvrátil. Kubo chtěl ihned otočit hru, ale zabránil mu v tom taktický faul.
     
    65
    Mijat Gačinović předal míč a naběhl si pro narážečku. K té ale nedošlo a domácí přešli do protiútoku, jenž také nebyl valné kvality.
     
    66
    Ani jeden z týmů ještě nestřídal. Velmi brzy se to ale změní, za postranní čárou už stepují hned dva hráči Frankfurtu. Jedná se o Hallera a Allana.
     
    67
    Důrazný zákrok na Gačinoviće nebyl posouzen jako nedovolený. Místo hostující standardky z levé strany se konala akce Norimberku, kterou rozhodčí ukončil, protože jeden ze tří Srbů v základní sestavě Eintrachtu zůstává ležet na trávníku.
     
    68
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Mijat Gaćinović, přichází Allan.
     
    69
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Ante Rebić, přichází Sébastien Haller.
     
    69
    Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Sebastian Kerk, přichází Federico Palacios.
     
    70
    Kostićův centr z hloubi pole nedošel k nikomu v bílém. Kvůli faulu Fernandese bude ze středového kruhu rozehrávat Margreitter.
     
    71
    I dvacet minut před koncem bohužel platí, že od Knöllovy tyče z osmnácté minuty nevznikl ani jeden náznak další šance. Remízový výsledek se zdá být stále více pravděpodobný.
     
    72
    Dnešní utkání sleduje 42 154 diváků.
     
    73
    Náznak přímočařejší akce od Leibolda zmařil vynikající obranný skluz Abrahama, který na hranici vápna přečetl kolmou přihrávku.
     
    74
    Da Costa čistě ukořistil míč v křídelním prostoru. Jeho spoluhráči o něj velmi rychle přišli a lehká územní převaha Norimberku ještě trvá.
     
    75
    Ale ne dlouho, hlavní rozhodčí Schröder tentokrát použil svůj pracovní nástroj, když viděl šlapák Misidjana na Joviće.
     
    76
    Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Törles Knöll, přichází Adam Zreľák.
     
    77
    Konečně něco zajímavého! Jeden z hostujících obránců ve vlastním vápně posunul míč přesně na Kuba, proti jehož střele se Mathenia musel hodně natáhnout k levé tyči, aby ji vytěsnil na roh.
     
    79
    Norimberk právě vstřelil branku!
    Domácí se v devětasedmdesáté minutě dostávají do vedení! Snový návrat po zranění zažívá slovenský legionář ADAM ZREĽÁK, který se pár minut po nástupu na hřiště dostal k ke krátkému centru od Misidjana a umístil svou hlavičku mimo dosah brankáře Trappa. Pochopitelně to pro něj je první gól v kariéře v nejvyšší německé soutěži.
    79. Adam ZREĽÁK - 1:0
     
    81
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Jonathan de Guzmán, přichází Marc Stendera.
     
    82
    Danny da Costa dostal průnikovou přihrávku za obranu. Těsně před vybíhajícím Matheniou však branku přestřelil a navíc byl v ofsajdu.
     
    83
    Ještě jednou da Costa, po jehož centru vhazoval Kostić, nicméně od Allana pak šel míč do zámezí.
     
    84
    Luka Jović zakončoval z první po da Costově přihrávce z pravé strany. Ze střední vzdálenosti ale poslal míč vysoko nad.
     
    85
    První žlutá karta na norimberské straně. Za ostrý skluz proti Jovićovi si ji prohlédl Simon Rhein.
     
    86
    Rychlou akci tři na tři po dalším centru Misidjana zakončoval Juja Kubo, jehož pokus z voleje zamířil kousek vedle pravé tyče Trappovy brány.
     
    87
    Podle všeho to bylo s tečí, protože následoval neúspěšný rohový kop. Další standardní situace přichází po hře rukou od Dannyho da Costy.
     
    88
    Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Juja Kubo, přichází Patrick Erras.
     
    88
    Kevin Trapp před domácím rohem vyfasoval za protesty žlutou kartu. O pár vteřin později centrovaný míč sám zastavil a rychle založil akci Eintrachtu.
     
    89
    Hostům se po inkasované brance vůbec nedaří držet míč. Jakous takous možnost navíc nevyužil da Costa, jenž z vlápna vypálil hodně mimo tři tyče.
     
    90
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány další čtyři minuty.
     
    90+1
    K premiérovému gólu v Bundeslize si Adam Zreľák připisuje i žlutou kartu za faul nedaleko od půlící čáry.
     
    90+2
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Zatímco většina přítomných diváků už pomalu oslavovala vítězství, tak Eintracht zničehonic srovnal krok! Da Costovi konečně vyšel centr z pravého křídla. Po míči se marně natahovala hned trojce hráčů, tím čtvrtým byl střídající SÉBSATIEN HALLER a ve skluzu vyrovnal na 1:1!
    90+2. Sébastien HALLER - 1:1
     
    90+4
    Ještě jeden útočný pokus od Frankfurtu. Z hloubi pole dával míč do vápna Filip Kostić, ovšem obrana Norimberku si tentokrát věděla rady.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Utkání mezi Norimberkem a Frankfurtem dlouhou dobu nenabízelo prakticky nic, co by stálo za řeč. Od Knöllovy tyče z osmnácté minuty se muselo čekat až do závěrečné čtvrthodiny, kdy svůj první bundesligový gól vstřelil uzdravený Adam Zreľák. Radost z tohoto počinu slovenskému hráči pořádně zhořkla ve druhé minutě nastavení. Otřesený Frankfurt totiž zčistajasna udeřil po centru Da Costy a zakončení dalšího střídajícího hráče Sébastiena Hallera, jenž rozhodl o dělbě bodů za remízu 1:1.
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 3:4. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 11:13.
     
    Z tohoto utkání je to vše, přeji Vám pěkný zbytek víkendu. (15:30:55)

    Michal Břuchanský

    Branky: 79. Zreľák (Misidjan) – 90+2. Haller (D. da Costa)

    Karty:   85. Rhein (NUR), 90+1. Zreľák (NUR) – 5. N'Dicka (FRN), 57. Rebić (FRN), 88. Trapp (FRN)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 3:4. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 11:13.
    1. FC Norimberk: Mathenia – Bauer, Margreitter, Mühl, Leibold – Behrens (C), Rhein, Kubo (88. Erras) – Kerk (69. Palacios), Knöll (76. Zreľák), Misidjan.
    Náhradníci: Bredlow – Erras, Ewerton, Fuchs, Palacios, Matheus Pereira, Zreľák.

    Eintracht Frankfurt: Trapp – D. Abraham (C), Hasebe, N'Dicka – D. da Costa, de Guzmán (81. Stendera), G. Fernandes, Gaćinović (68. Allan), Kostić – Rebić (69. Haller), Jović.
    Náhradníci: Rönnow – Allan, Haller, Russ, Stendera, Tawatha, Willems.

    Rozhodčí: Schröder – Assmuth, Neitzel-Petersen

    Diváci: 42 154
    thejrc.org