Norimberk – Frankfurt 1:1 (kon.) | RB Lipsko – Schalke 0:0 (kon.) | W. Brémy – Leverkusen 2:6 (kon.)
konec
RB Lipsko
0:0 (0:0)
FC Schalke 04
Neděle 28.10.2018, 15:30 • Red Bull Arena, Lipsko • Německá Bundesliga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Lipsko se v neděli odpoledne bude snažit prodloužit skvělou sérii, když během posledních osmi utkání napříč všemi soutěžemi nepoznalo chuť porážky. Fotbalistům domácího celku by mohl pomoci v nadcházejícím ligovém zápasu proti Schalke útočník Timo Werner, který si uprostřed týdne užil volno.

     
    LIPSKO

    Lipsko vyhrálo tři ligové zápasy v řadě, naposledy ovšem remizovalo bez branek v Augsburgu a jeho vítězná šňůra skončila. Svěřenci týmu trenéra Ralfa Rangnicka se ovšem stále mohou pyšnit skvělou sérií, když v Bundeslize od úvodní porážky s Dortmundem neprohráli sedm utkání v řadě. Uprostřed týdne si navíc RB Lipsko zvedlo sebevědomí výhrou v UEFA Champions League, když doma porazilo Celtic 2:0.

     
    SCHALKE 04

    Schalke 04 se uprostřed týdne taktéž představilo na evropské scéně, když v rámci základní skupiny UEFA Champions League remizovalo bez branek v Turecku s Galatasarayem. Také hosté měli v Bundeslize vítěznou sérii, jenže po výhrách nad Mohučí a Düsseldorfem nestačili na Brémy, když doma prohráli 0:2. Střetnutí proti Galatasarayi vynechal kvůli nemoci Naldo a dnes je připraven proti domácímu Lipsku pouze na lavičce.

     
    Úvodní sestavy:

    RB Lipsko: Gulácsi – Mukiele, Upamecano, Orban (C), Halstenberg – Laimer, Ilsanker, Demme, Sabitzer – Y. Poulsen, Werner.
    Náhradníci: Mvogo – Konaté, Klostermann, Bruma, Kampl, Cunha, Augustin.

    FC Schalke 04: Nübel – Stambouli, Sané, Nastasić – D. Caligiuri (C), Serdar, McKennie, Bentaleb, Mendyl – Embolo, Uth.
    Náhradníci: Langer – Naldo, Mascarell, Konopljanka, Schöpf, Burgstaller, Skrzybski.

    Rozhodčí: Felix Brych. Asistenti: M. Borsch, S. Lupp. Čtvrtý rozhodčí: M. Bacher.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy už dokončily rozcvičení a za pár okamžiků základní jedenáctky Lipska a Schalke nastoupí na hrací plochu Red Bull Areny. Do výkopu zbývá pár okamžiků.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání mezi Lipskem a Schalke bylo zahájeno. Který z týmů se dnes dokáže v Bundeslize vrátit na vítěznou dráhu?

     
    2
    Schalke vstoupilo do utkání velice aktivně a na levém křídle se dostalo k centru, který žádné nebezpečí nepřinesl.
     
    4
    Breel Embolo se nadechl na ose hřiště k pěkné individuální akci, jeho průnik do šestnáctky ale úspěšný nebyl a domácí fotbalisté Lipska hrozící nebezpečí odvrátili.
     
    5
    Daniel Caligiuri na pravé straně obranné poloviny hřiště vyvážel míč a byl jedním z domácích fotbalistů faulován. Hosté zůstávají u míče a mohou rozehrát standardní situaci.
     
    7
    Schalke odehrálo na hřiště Galatasaraye velice kvalitní utkání a vytvořilo si několik velkých brankových příležitostí, jenže ani jednu nedokázalo dotáhnout do zdárného konce.
     
    8
    Konrad Laimer se po krásné kombinaci Lipska ve středu hřiště chystal proniknout do šestnáctky, jenže jeho postup vpřed na poslední chvíli zastavil Salif Sané, který míč odvrátil za postranní čáru. Domácí fotbalisté mohou vhazovat.
     
    9
    Konrad Laimer se svými spoluhráči nic kloudného nevymyslel a vzápětí mohli naopak vhazovat hosté z Schalke.
     
    9
    Schalke nic kloudného také nevymyslelo a následovat nebezpečný centr Lipska z levého křídla, který v hledišti vyvolal vzrušení, hosté ale dokázali míč na přední tyči odvrátit.
     
    10
    Yussuf Poulsen chtěl zrychlit hru po zisku míče dlouhou kolmou přihrávkou do šestnáctky, jenže v pokutovém území hostí nebyl vůbec nikdo a Schalke se znovu ubránilo.
     
    11
    Marcel Sabitzer chtěl přenést hru z pravého křídla doleva, jenže jeho míč byl příliš dlouhý, když skončil za vzdálenější postranní čárou a fotbalisté Schalke se zadarmo dostali k autovému vhazování.
     
    12
    Konrad Laimer mohl poslat kolmou přihrávku do šestnáctky, jenže se na pravém křídle v blízkosti pokutového území rozhodl pro zaseknutí míče, po kterém přišla zpětná přihrávka. Akce Lipska byla zpomalena a Schalke se opět ubránilo.
     
    13
    Z dnešního utkání uběhlo dvanáct minut a zatím marně čekáme na nějakou šanci, který by zvedla fanoušky na tribuně ze sedadel. V Německu ovšem stojí už od výkopu.
     
    14
    Timo Werner rozjel na levém křídle rychlý protiútok Lipska a míč se dostal přes osu hřiště na pravé straně šestnáctky až k Yussufovi Poulsenovi, který si ho zpracoval a přízemní střelou z úhlu mezi nohama obránce Schalke zamířil na bránu, jeho pokus ale mířil pouze doprostřed brány k připravenému Alexanderovi Nübelovi, který si připsal první a snadný zákrok.
     
    15
    Timo Werner znovu v akci, když si nabíhal na vzdálenější levé tyči na přetažený centr z pravé strany hřiště, jenže těsně před ním míč ze vzduchu stál Alexander Nübel.
     
    16
    Lipsko má velkou územní převahu, jenže až na jednu slabou střelu se zatím k ničemu nedostalo. Domácí ovšem mohou pokračovat v útoku, když se na pravém křídle ujal autové vhazování obránce Nordi Mukiele.
     
    17
    Schalke si během posledních okamžiků příliš míče neužije, a když už se k němu dostane, následuje nepřesná přihrávka, což domácím fotbalistům výrazně usnadňuje situaci.
     
    19
    Breel Embolo se málem řítil sám na bránu, poslední hráč Lipska si ale dokázal na poslední chvíli pomoci zpětnou přihrávkou na brankáře Pétera Gulácsiho.
     
    20
    Weston McKennie na pravém křídle nedokázal doběhnout prudkou kolmou přihrávku a rozehrávalo se od brány Lipska, která zatím nebyla ani jednou ohrožena.
     
    21
    Timo Werner napřáhl zpoza šestnáctky pravačkou k nádherné technické střele, která těsně skončila nad vzdálenějším pravým horním rohem brány! Potlesk na otevřené scéně.
    21. Timo Werner málem otevřel skóre technickou střelou
     
    22
    Weston McKennie se rozeběhl podél pravé postranní čáry na dlouhý kolmý pas z poloviny Schalke, jenže se nacházel v ofsajdu, který neunikl zraku pomezního rozhodčího.
     
    23
    Schalke se sice snaží, jenže na rozdíl od zápasu proti Galatasarayi si zatím žádnou brankovou příležitost nevytvořilo. Péter Gulácsi by si mohl vzít do brány noviny.
     
    24
    Dayot Upamecano se ocitl v blízkosti šestnáctky pod tlakem a poté se spoluhráčů otázal, proč mu nezakřičeli, že má záda. Po napadání jednoho z hostů ale následoval odkop od brány.
     
    25
    Ve středu hrací plochy došlo k ostrému hlavičkovému souboji, po kterém se nepískal faul ani na jednu ze stran a fotbalisté Schalke mohli u pravé postranní čáry vhazovat.
     
    26
    Weston McKennie dokázal od pravé postranní čáry pěkně odcentrovat, jenže v pokutovém území nebyl žádný z jeho spoluhráčů, a tak Péter Gulácsi míč v pohodě stáhl ze vzduchu.
     
    27
    Breel Embolo byl faulován na pravém křídle a rozhodčí až po protestech Nabila Bentaleba odpískal standardní situaci. Pravdou ale je, že Marcel Halstenberg fauloval kolenem.
     
    28
    Fotbalisté Schalke měli k dispozici standardní situaci, ze které sice nebezpečí nevzniklo, na levé straně šestnáctky ale vyhrál hlavičkový souboj Mark Uth a Matija Nastasić napřáhl z úhlu k pohotovému voleji, který byl na poslední chvíli zablokován jedním z obránců domácího Lipska!
     
    28
    Po rohovém kopu měl obrovskou šanci Breel Embolo, který si uprostřed šestnáctky nikým neatakován naskočil na míč a hlavičkou o zem těsně minul vzdálenější pravou tyč brány!
    28. Breel Embolo hlavičkoval po rohovém kopu těsně vedle!
     
    29
    Schalke si v rozpětí minuty vytvořilo dvě velké brankové příležitosti, v Red Bull Areně nicméně stále marně čekáme na gól, ke kterému byli před chvilkou hosté hodně blízko.
     
    30
    Ze zápasu uběhlo téměř třicet minut a Lipsko hraje doma se Schalke zatím bez branek. Kdo otevřené skóre?
     
    32
    Breel Embolo sprintoval na ose hřiště za dlouhým kolmým míčem, jenže jako první u něj byl ale jeden ze dvou obránců Lipska, který si poté pomohl zpětnou přihrávkou na brankáře.
     
    33
    Timo Werner napřáhl zpoza šestnáctky k prudké přízemní střele, kterou Benjamin Stambouli srazil na rohový kop.
     
    34
    Marcel Halstenberg rozehrál na pravé straně hřiště rohový kop a do šestnáctky poslal pěkný centr, proti kterému se Alexander Nübel vydal z brány, aby míč vyboxoval.
     
    35
    Lipsko poslalo do šestnáctky vysoký míč a Timo Werner vystřihl na pravé straně pokutového území pohotové nůžky, jenže z ostrého úhlu nezamířily na bránu Schalke.
     
    36
    Míč po akrobatickém zakončení Tima Wernera zůstal ve hře a na pravém křídle mohl vhazovat v dresu Schalke Weston McKennie, jenže hosté se opět k ničemu nedostali.
     
    37
    Schalke se po zmatcích v obraně Lipska a špatném odkopu domácích dostalo na pravé straně šestnáctky k přízemní střele z úhlu, která byla domácí obranou zablokována.
     
    38
    Timo Werner na levém křídle reklamoval faul, jenže to byl on sám, kdo hodně dlouho tahal za dres Benjamina Stambouliho a mohl být rád, že neviděl žlutou kartu.
     
    39
    Fotbalisté Lipska každopádně hrají dobře a zejména Timo Werner, který je klíčovým mužem domácího týmu.
     
    40
    Konrad Laimer našel krátkou kolmou přihrávkou na pravé straně šestnáctky Yussufa Poulsena, jehož přízemní centr na přední tyči srazil ve skluzu na rohový kop Matija Nastasić.
     
    40
    Marcel Halstenberg rozehrál rohový kop a Alexander Nübel se opět vydal proti jeho centru, jenže tentokrát ho netrefil a na brankové čáře ho musel zachraňovat jeden ze spoluhráčů!
    40. Alexander Nübel minul centr a málem z toho byl vlastní gól
     
    41
    Konrad Laimer ve středovém kruhu ostrým skluzem sestřelil Suata Serdara a na hřišti se strhla velká mela.
     
    42
    Felix Brych se s tím nemazlil a sjednal si pořádek. Jako první byl za ostrý faul potrestán žlutou kartou Konrad Laimer.
     
    42
    Timo Werner si během posledních okamžiků z hlavního rozhodčího kamaráda rozhodně neudělal a také byl potrestán.

     
    42
    A třetím potrestaným hráčem se během pár sekund stal Weston McKennie, který u pravé postranní čáry dojel ostrým skluzem jednoho z hráčů Lipska.
     
    44
    Fotbalisté obou týmů se v závěru prvního poločasu soustředí na všechno kromě fotbalu a hra je hodně kouskována.
     
    45
    Nordi Mukiele vystřelil zpoza šestnáctky a jeho slabá střela byla sražena do náruče brankáře Alexandera Nübela.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Lipsko si během prvního poločasu vytvořilo několik šancí a nejblíže ke vstřelení gólu byl hodně aktivní Timo Werner, který krásnou střelou zpoza šestnáctky těsně minul vzdálenější pravý horní roh brány, zatímco na opačné straně měl velkou šanci Breel Embolo, který po rohovém kopu hlavičkoval těsně mimo. Skóre po prvním poločase dnešního zápasu. Lipsko 0 Schalke 0.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:33.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Fotbalisté Lipska rozehráli druhých pětačtyřicet minut, do kterých oba týmy vstupují za bezbrankového skóre.
     
    47
    Schalke vstoupilo do druhého poločasu dobře a Nabil Bentaleb rozehrál rohový kop, jeho centr ale žádného ze spoluhráčů v pokutovém území našel. Domácí se ubránili.
     
    47
    Lipsko vybojovalo v blízkosti šestnáctky zajímavý volný přímý kop a Hamza Mendyl byl potrestán žlutou kartou.
     
    49
    Marcel Halstenberg rozehrál volný přímý kop a jeho tvrdá rána skončila na zdi dobře postavené zdi Schalke. Po přestávce zatím čekáme na úvodní brankovou příležitost.
     
    50
    Lipsko se na pravé straně šestnáctky dostalo k přízemní střele z ostrého úhlu, která byla sražena na rohový kop. Následný centr z rohového kopu byl ale příliš dlouhý.
     
    51
    Nabil Bentaleb rozehrál na levé straně hřiště rohový kop a na jeho parádní centr si naskočil Weston McKennie, který hlavičkoval ve výskoku těsně nad!
    51. Weston McKennie hlavičkoval po rohovém kopu těsně nad!
     
    53
    Yussuf Poulsen dokázal dopravit míč do sítě a mohl potrestat Schalke za neproměněnou šanci, jenže pomezní rozhodčí odhalil ofsajd, kvůli němuž branka nebyla uznána.
     
    54
    Oba týmy vstoupily do druhého poločasu s velkou touhou prolomit bezbrankové skóre, zatím se to ale ani jednomu nepodařilo. V Red Bull Areně je skóre nerozhodné.
     
    56
    Marcel Halstenberg rozehrál na levé straně hřiště rohový kop, jenže Schalke jeho následný centr dokázalo odvrátit.
     
    57
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Hamza Mendyl, přichází Alessandro Schöpf.
     
    57
    Talentovaný Hamza Mendyl po přestávce viděl žlutou kartu a trenér Schalke se rozhodl pro jeho stažení ze hry poté, co se Mark Uth dopustil útočného faulu.
     
    58
    Schalke podél levé postranní čáry vyráželo do rychlého protiútoku, jenže Nabil Bentaleb na půlící čáře fauloval.
     
    59
    Nordi Mukiele na pravém křídle obstaral vhazování a po krásné narážečce se dostal k přízemnímu centru, který byl hráči Schalke odvrácen na rohový kop.
     
    60
    Willi Orban rozehrál na pravé straně hřiště rohový kop, jeho centr byl ale příliš krátký a na přední tyči odvrácen.
     
    61
    Timo Werner vystřihl uprostřed šestnáctky fantastické nůžky, které po těsném ofsajdu mířily pod břevno, a Alexander Nübel vytáhl fantastický zákrok! I kdyby padl gól, opět by neplatil, poslední fotbalový okamžik ale stál za to.
    61. Werner a brankář Nübel se postarali o krásný moment!
     
    62
    Breel Embolo málem na pravé straně šestnáctky po náběhu za obranu vybojoval pokutový kop, jenže nakonec byl máván ofsajd, takže zbytek útočné akce byl zbytečný.
     
    64
    Schalke předvedlo nepřesnou kolmou přihrávku, po které Péter Gulácsi mohl v klidu rozehrát a dal si na čas.
     
    65
    Daniel Caligiuri napřáhl zpoza šestnáctky k přízemní střele, která minula pravou tyč brány Lipska. Stále marně čekáme na gól, i když se oba týmy usilovně snaží o jeho vstřelení.
     
    66
    Nordi Mukiele fauloval na pravé straně obranné poloviny hřiště a Schalke má k dispozici standardní situaci.
     
    67
    Matija Nastasić si na vzdálenější pravé tyči nabíhal na přetažený centr Nabila Bentaleba ze standardní situace, na centr ovšem těsně nedosáhl. Domácí poté sice faulovali, ani standardní situace v podobě zkráceného rohového kopu ale nic nepřinesla a Lipsko se definitivně ubránilo.
     
    68
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Stefan Ilsanker, přichází Kevin Kampl.
     
    71
    Do konce utkání zbývá odehrát necelých dvacet minut a Nabil Bentaleb se dostal k rozehrání dalšího rohového kopu, jeho centry ovšem zatím nejsou přesné.
     
    73
    Diego Demme se dopustil ostrého faulu, za který ho Felix Brych potrestal čtvrtou žlutou kartou v utkání.
     
    75
    Timo Werner dnes patří k nejlepším hráčům na hřišti, jeho poslední centr z křídla byl ale obranou Schalke odvrácen.
     
    77
    Fotbalisté Lipska měli k dispozici standardní situaci, jenže během posledních minut marně čekáme na nějakou šanci na domácí straně, ale také na straně Schalke.
     
    79
    Nordi Mukiele se dostal na pravém křídle k dalšímu přízemnímu centru, který byl sražený na rohový kop. Ani standardní situace ovšem dnes nepomáhají ke vstřelení gólu.
     
    80
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Konrad Laimer, přichází Bruma.
     
    80
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Timo Werner, přichází Jean-Kévin Augustin.
     
    82
    Střídající Bruma se uvedl tvrdou ranou zpoza šestnáctky, do které se obětavě postavil Benjamin Stambouli a zablokoval ji. Alexander Nübel si určitě pořádně oddechl.
     
    84
    Jean-Kévin Augustin se krásně uvolnil na pravé straně šestnáctky po přihrávce Brumy, jenže jeho střela z úhlu nebyla dostatečně prudká a na přední tyči skončila v rukavicích Alexandera Nübela.
     
    85
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Mark Uth, přichází Steven Skrzybski.
     
    87
    Dnešní utkání sleduje 41939 diváků.

     
    88
    Schalke během jednoho týdne zřejmě uhraje druhou bezbrankovou remízu, když si v UEFA Champions League rozdělil body s Galatasarayem a dnes se o bodový zisk zřejmě podělí také s Lipskem v ligovém utkání.
     
    89
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Breel Embolo, přichází Guido Burgstaller.
     
    90
    Nad rámec dnešního zápasu byly nastaveny 3 minuty.
     
    90+2
    Ani jednomu z týmů se v závěru zápasu nedaří kombinovat a marně se snaží strhnout vítězství na svou stranu. Pokud by zápas neskončil dělbou bodů, bylo by to překvapení.
     
    90+3
    Kevin Kampl si naběhl do šestnáctky na pěkný centr, jenže se do zakončení nedostal. Konec je na spadnutí.
     
    90+3
    Konec zápasu.

     
    Timo Werner odehrál proti Schalke skvělý zápas, jenže se nedokázal prosadit, stejně jako na opačné straně nebezpečný Breel Embolo. Utkání v Red Bull Areně tak zřejmě zaslouženě skončilo konečnou dělbou bodů po bezbrankové remíze. Lipsko sice bylo po přestávce aktivnější, žádnou vylouženou šanci si ale nevytvořilo. Konečný výsledek střetnutí. Lipsko 0 Schalke 04 0. (17:25:21)

    Tomáš Reiner

    Branky:

    Karty:   42. Laimer (RBL), 42. Werner (RBL), 73. Demme (RBL) – 42. McKennie (SCH), 47. Mendyl (SCH)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 2:0. Střely mimo: 7:4. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 14:15.
    RB Lipsko: Gulácsi – Mukiele, Upamecano, Orban (C), Halstenberg – Laimer (80. Bruma), Ilsanker (68. Kampl), Demme, Sabitzer – Y. Poulsen, Werner (80. Augustin).
    Náhradníci: Mvogo – Konaté, Klostermann, Bruma, Kampl, Cunha, Augustin.

    FC Schalke 04: Nübel – Stambouli, Sané, Nastasić – D. Caligiuri (C), Serdar, McKennie, Bentaleb, Mendyl (57. Schöpf) – Embolo (89. Burgstaller), Uth (85. Skrzybski).
    Náhradníci: Langer – Naldo, Mascarell, Konopljanka, Schöpf, Burgstaller, Skrzybski.

    Rozhodčí: Felix Brych. Asistenti: M. Borsch, S. Lupp. Čtvrtý rozhodčí: M. Bacher

    Diváci: 41939
    thejrc.org