Getafe – Real Betis 2:0 (kon.) | Barcelona – Real Madrid 5:1 (kon.) | Alavés – Villarreal 2:1 (kon.)
Sevilla – Huesca 2:1 (kon.)
konec
FC Barcelona
5:1 (2:0)
Real Madrid
Neděle 28.10.2018, 16:15 • Camp Nou (Barcelona) • Španělská LaLiga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Barcelona deklasovala Real se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního dne. (18:14:03)
     
    Výsledek, který asi žádný fanoušek fotbalu nečekal. Barcelona doslova přejela v El Clasicu Real a navíc mu nadělila nepopulárního bůra. Domácí celek se ve druhém poločase po vstřelení branky Madridu bál o výsledek. Jenže poté přišla gólová smršť, která duel rozhodla. Bílý balet od začátku zápasu tahal za kratší konec provazu, a tak z Camp Nou odjíždí bez bodů.

    Situace v tabulce je následující. Katalánci si upevnili vedení v La Lize a nyní mají dvoubodový náskok na Atlético. Naopak Real je až devátý a už na svého konkurenta ztrácí sedm bodů.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Další velká šance, tentokrát pro Real. Do šestnáctky si naběhl Karim Benzema, který z levé strany střílel na zadní tyč. Ovšem balon ji minul jen o pár centimetrů.
    90. Luis Suárez (BAR)
     
    90
    Barcelona mohla přidat i šestou branku, ale Thibaut Courtois byl proti. Luis Suárez dostal míč na penaltový puntík za sebe, ale jeho střelecký pokus byl stejně hodně nepříjemný.
    87. Arturo VIDAL - 5:1
     
    87
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Akce střídajících hráčů končí nepopulárním bůrem! Ousmane Dembèlé vnikl zleva do šestnáctky, odkud poslal centr před branku. V tomto prostoru se nacházel ARTURO VIDAL, jehož hlavička skončila za belgickým brankářem. Asistence: Ousmane Dembèlé.
     
    86
    Barcelona se po zisku balonu přesunula na útočnou polovinu, kde opět trpělivě kombinuje. Každá přihrávka je z publiku odměněna hlasitým výkřikem.
     
    85
    Real se snaží alespoň přidat ještě jednu branku, kterou by zmírnil porážku. Ovšem centr z levé strany odhlavičkoval do bezpečí Gerard Piqué. Real se ale k míči opět rychle vrátil.
     
    84
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Arthur, přichází Arturo Vidal.
    83. Luis SUÁREZ - 4:1
     
    83
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Camp Nou se po chybě Sergia Ramose otřásá v základech, jelikož Barcelona přidala čtvrtou branku! Sergi Roberto vyslal do brejku LUISE SUÁREZE, jenž se z podobných pozic moc nemýlí. Domácí útočník před vybíhajícím brankářem poslal míč obloučkem za brankovou čáru. Asistence: Sergi Roberto.
     
    82
    Přihrávku na hranici pokutového území dostal Marco Asensio, jenž vystřelil pouze nad branku. Barcelona se tak žene do dalšího útoku.
     
    81
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Marcelo, přichází Mariano Díaz.
     
    81
    Barcelona táhla útok po pravé straně a poslala do vápna centr, na který si naskočil Sergi Roberto. Jeho hlavička postrádala přesnost a razanci, a tak ji belgický gólman v klidu zneškodnil.
     
    80
    Kombinace hostujícího mužstva pokračuje, když byl míč přenesen na Marcela. Centr z jeho kopačky zamířil na zadní tyč, ale Real se ke střeleckému pokusu nedostal. Krajní obránce si hned říká o střídání.
     
    79
    Utkání se pomalu, ale jistě blíží k poslední desetiminutovce. U postranní čáry byl faulován Lucas Vázquez, jehož dohrál Jordi Alba. Bílý balet dále kombinuje na útočné polovině.

    Michal Luxa

    Branky: 11. Coutinho (Alba), 30. L. Suárez (pen.), 75. L. Suárez (Roberto), 83. L. Suárez (Roberto), 87. Arturo Vidal (O. Dembèlé) – 50. Marcelo (Isco)

    Karty:   38. Rakitić (BAR), 77. L. Suárez (BAR) – 39. Nacho Fernández (REA), 53. Bale (REA)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 3:8. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 17:14.
    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Lenglet, Alba – Rakitić, Busquets (C), Arthur (84. Arturo Vidal) – Rafinha (69. Semedo), L. Suárez, Coutinho (74. O. Dembèlé).
    Náhradníci: Cillessen – Semedo, O. Dembèlé, Malcom, Munir, Arturo Vidal, Brandáriz.

    Real Madrid: Courtois – Nacho Fernández, Varane (46. L. Vázquez), Ramos (C), Marcelo (81. Díaz) – Modrić, Casemiro, Kroos – Bale (77. Asensio), Benzema, Isco.
    Náhradníci: Navas – Díaz, Valverde, L. Vázquez, Odriozola Arzallus, Asensio, D. Ceballos.

    Rozhodčí: Sánchez – Cabanero, Gallego
    thejrc.org