Sassuolo – Bologna 2:2 (kon.) | Spal – Frosinone 0:3 (kon.) | Cagliari – Chievo 2:1 (kon.)
Janov – Udinese 2:2 (kon.) | AC Milán – Sampdoria 3:2 (kon.) | Neapol – AS Řím 1:1 (kon.)
konec
SSC Neapol
1:1 (0:1)
AS Řím
Neděle 28.10.2018, 20:35 • Stadio San Paolo, Neapol • Italská Serie A • 10. kolo
Předzápasové kurzy
    90. Dries MERTENS - 1:1
     
    90
    Neapol právě vstřelila branku!
    DRIES MERTENS dává zapomenout na dva neuznané góly a už doopravdy rozpoutává euforii z vyrovnání! Protože se na to domácí hodně nadřeli, pojďme si popsat jejich branku podrobněji. Ťukec na jeden dotek zahnal Insigneho až ke koncové čáře, odkud následoval pas před branku. Tam Callejón sice netrefil míč čiště, ale k zadní tyči sbíhající Mertens zavěšením pod břevno dokonal dílo za něj.
    82. Dries Mertens (NEA)
     
    82
    Fotbalisté Neapole dosáhli druhé neregulérní branky v utkání! Za jejím neuznáním znovu stojí ofsajd, z něhož skóroval Mertens. Domácí skřípou zubama, ale verdikt sudích nezmění.
     
    80
    A za ten samý prohřešek je potrestán také jeho spoluhráč Lorenzo Pellegrini (AS Řím). No jo, pustit si pusu na špacír se mnohdy nevyplácí.
     
    80
    Gólman Robin Olsen (AS Řím) si prohlédl žlutě zbarvený kartonek za nesportovní chování.
     
    75
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Konstantinos Manolas, přichází Federico Fazio.
     
    75
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Marek Hamšík, přichází Piotr Zieliński.
    74. Dries Mertens (NEA)
     
    74
    Na tribunách San Paolo je veselo, protože honbu za vyrovnáním domácí dotáhli do úspěšného... Tak ne! Gól kvůli porušení ofsajdového pravidla neplatí. Původní střelec Mertens rychle tahá míč ze sítě a nelibě ho předkládá rozhodčímu. To je k nevíře!
     
    70
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Elseid Hysaj, přichází Kévin Malcuit.
     
    68
    Dobře pohybující se Mertens si na své osobě vymodlil další faul za žlutou kartu, tu za přidržení svého protihráče dostal Konstantinos Manolas (AS Řím).
     
    65
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Cengiz Ünder, přichází Alessandro Florenzi.
     
    60
    Neapol si vytvořila sérii tří rohových kopů, během níž bylo před bránou pořádně rušno! Asi největší příležitost na vyrovnání měl Callejón, který na Olsena pálil zblízka u jedné z tyčí.
     
    58
    Krátce po svém nástupu na plac dostal Mertens pořádně naloženo. K zemi ho poslal Steven N´Zonzi (AS Řím) a samozřejmostí je žlutá karta.
     
    56
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Arkadiusz Milik, přichází Dries Mertens.
     
    55
    Edin Džeko (AS Řím) si to namašíroval do pokutového území a přepadl tam přes brankáře, zezadu byl navíc přistrčený Albiolem. Jaké pak pro něj bylo překvapení, když mu hlavní arbitr udělil kartu za simulování.
     
    43
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Daniele De Rossi, přichází Bryan Cristante.
     
    42
    Insigne pustil uzdu své ráně ze střední vzdálenosti a ta si hledala cestu do brány! Na poslední chvíli si to ale rozmyslela a zamířila mimo. Domácí toho mohou jedině litovat.
     
    35
    Hosté zahrozili při svém dalším útoku. Džeko vylákal gólmana z brány a pak ho už z ostrého úhlu překonal! Ruce nad hlavou ale nemá, gólovou radost mu totiž zkazil na brankové čáře hlavičkující obránce.
     
    27
    Neapolští fotbalisté přikládají pod kotlem! Z nějakých dvaceti metrů od brány se do balonu opřel Callejón a nechybělo moc, aby ho nechal doskákat až do sítě.
     
    23
    Z krušných chvil se Římané evidentně nepoučili, jinak by nenechali odhlavičkovat Milika. Polák o chloupek minul vzdálenější pravou tyč!
     
    20
    Ta touha po vyrovnání je obrovská. Další příležitost Neapole zazdil Hamšík. Slovenský reprezentant nebyl schopen prostřelit Olsena.
    19. Arkadiusz Milik (NEA)
     
    19
    O vyrovnání usilující Milik (SSC Neapol) sestrojil před hranicí pokutového území bombu, která gólmanem Olsenem pořádně otřásla! Následná dorážka jednoho z dobíhajících hráčů už se do statistik nezapočítá, protože přišla z ofsajdu.
    14. Stephan El Shaarawy - 0:1
     
    14
    AS Řím právě vstřelil branku!
    Předchozí varování si obrana Neapole nevzala k srdci a v předbrankovém prostoru nechala úplně nepokrytého STEPHANA EL SHAARAWYHO. Ten si jednou nohou míč zpracoval a druhou ho o tyč poslal do brány. Sice ho ještě vykopával Koulibaly, ale už bylo příliš pozdě.
    13. Edin Džeko (ASR)
     
    13
    Zničehonic je tu brejk a pravou šibenici míjící Džeko (AS Řím)! Pavouci se třásli strachem.
    7. Lorenzo Insigne (NEA)
     
    7
    Obrovská šance neapolského týmu zůstala nevyužita! Spoustu času na zakončení dostal uvnitř pokutového území Insigne. Než však nabil zásobník, stihl se do jeho výstřelu položit obránce a o zem odražený balon pak jako šikovný skokan do výšky přeskočil horní tyčku.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 90. D. Mertens (Callejón) – 14. El Shaarawy (Ünder)

    Karty:   55. Džeko (ASR), 58. N´Zonzi (ASR), 68. Manolas (ASR), 80. Olsen (ASR), 80. Lorenzo Pellegrini (ASR)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 12:2. Rohy: 17:3. Ofsajdy: 10:1. Fauly: 7:6.
    SSC Neapol: Ospina – Hysaj (70. Malcuit), Albiol, Koulibaly, Rui – Callejón, Allan, Hamšík (C) (75. P. Zieliński), Ruiz – L. Insigne, Milik (56. D. Mertens).
    Náhradníci: Karnezis – Ghoulam, Diawara, Nikola Maksimović, D. Mertens, P. Zieliński, Malcuit.

    AS Řím: Olsen – Santon, Manolas (75. Fazio), Juan Jesus, Kolarov – De Rossi (C) (43. Cristante), N´Zonzi – Ünder (65. Florenzi), Lorenzo Pellegrini, El Shaarawy – Džeko.
    Náhradníci: Fuzato, Mirante – Fazio, Cristante, Ćorić, Schick, Marcano, Florenzi, Zaniolo, Luca Pellegrini.

    Rozhodčí: Massa – Costanzo, Peretti
    bahis siteleri