Vladivostok – Kazaň 1:5 (kon.) | Barys – Novosibirsk 5:2 (kon.) | Ufa – Viťaz 2:1 (kon.)
Jekatěrinburg – Spartak Moskva 2:1 (po pr.) | Jokerit – Čerepovec 3:2 (kon.) | Omsk – N.Novgorod 1:3 (kon.)
HC Slovan – Petrohrad 0:7 (kon.)
po prodl.
Avtomobilist Jekatěrinburg
2:1 (1:0, 0:1, 0:0 - 1:0)
Spartak Moskva
Neděle 28.10.2018, 13:00 • KRK Uralec, Jekatěrinburg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Krásné sváteční odpoledne! Moskevský Spartak dnes čeká pořádná výzva – jeho hokejisté zajíždí na led Jekatěrinburgu, který zatím letos válcuje všechny své soupeře. Pojďme si oba celky představit podrobněji.
     
    AVTOMOBILIST JEKATĚRINBURG
    1. místo ve Východní konferenci
    22 Z, 18-3-0-1, 42 b. (skóre 77:31)

    Název celku z města motorů je v posledních týdnech sportovním tiskem skloňován takřka nepřetržitě. A není divu. Jekatěrinburg zatím v aktuálním ročníku okusil hořkou příchuť porážky jen jednou jedinkrát, a to minulý týden, když si na něj vyšlápla výborná Astana. Vyjma tohoto střetnutí však ve všech ostatních zvítězil, porazil i giganty jako Jokerit, CSKA nebo Magnitogorsk. Právoplatně mu tak náleží první příčka nejen v našlapané Východní konferenci, ale i celé KHL.

    Nejproduktivnější hráči
    Nigel DAWES – 23 b. (7+16)
    Dan SEXTON – 19 b. (9+10)
    Stéphane DA COSTA – 19 b. (9+10)

    Brankářské statistiky
    Jakub KOVÁŘ
    – 1090 min. | 95,3% úsp. | prům. 1,38
    Vladimir SOCHATSKIJ
    – 293 min. | 93,9% úsp. | prům. 1,50
     
    SPARTAK MOSKVA
    5. místo v Západní konferenci
    22 Z, 9-1-3-9, 23 b. (skóre 56:53)

    Západní konference je letos o dost slabší než její východní protějšek, což se Spartaku náramně hodí. Celek z ruské metropole sice má zápornou bilanci vítězství a porážek, i přes to ho však v tabulce najdeme na poměrně slušném pátém místě. Šesté Soči má však stejný počet bodů a pokud se budou chtít Moskvané osamostatnit už dnes, budou muset na ledě Avtomobilistu předvést husarský kousek.

    Nejproduktivnější hráči
    Alexandr CHOCHLAČOV – 15 b. (8+7)
    Kaspars DAUGAVINŠ – 14 b. (6+8)
    Andrej KUTĚJKIN – 12 b. (3+9)

    Brankářské statistiky
    Julius HUDÁČEK
    – 956 min. | 92,8% úsp. | prům. 2,01
    Nikita BESPALOV
    – 360 min. | 88,9% úsp. | prům. 3,33
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

    Avtomobilist zahájil ročník šňůrou osmnácti vítězství v řadě, přičemž jeden z korálků získal právě proti Spartaku. Ten vyzval na souboj v půlce září a ač jej domácí dost výrazně přestříleli, bodový zisk si nakonec na své konto připisal on.

    17. 9. – CSKA Aréna (dříve VTB Ice Palace), Moskva
    Spartak Moskva – Avtomobilist Jekatěrinburg 2:4
    (1:1, 1:2, 0:1)
    -------------------------------------------------------------------
    Branky a nahrávky: 9. Hanzl (Leščenko, Dyblenko), 39. Leščenko (Zubov, Kutějkin) – 4. Ljamkin (Paré), 23. Kučerjavenko (Jegoršev, Krikunov), 28. Sexton (Krikunov, Milovzorov), 56. Da Costa.
    Střely na branku: 40 – 26.
    Zblokované střely: 8 – 13.
    Vhazování: 32 – 35.
    Trestné minuty: 8 – 18.
    Využití přesilovek: 1/9 – 2/4.
    -------------------------------------------------------------------
    Spartak: Bespalov (28. Hudáček) – Kulik, Kutějkin, Gončarov, Dyblenko, Kalinin, Osipov, Aljajev – Leščenko, Maxwell, Chochlačov – Karsums, Daugavinš, Hanzl – Nikoncev, Zubov, Truňov – Cyplakov, Kosov, Šaškov.
    -------------------------------------------------------------------
    Avtomobilist: Kovář – Trjamkin, Vasilevskij, Jegoršev, Ljamkin, Timašov, Višněvskij, Valitov – Krikunov, Kučerjavenko, Milovzorov – Dawes, Sexton, Da Costa – Golyšev, Paré, Česalin – Popov, Chripunov, Litovčenko.
    -------------------------------------------------------------------
    Rozhodčí: Vasiljev, Judakov – Novikov, Sivov.
    Počet diváků: 6 081 (50,7% kapacity).
     
    Úvodní sestavy:

    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Sochackij) – Gurkin, Mamkin, Jegoršev, Ljamin, Trjamkin (C), Alexej Vasilevskij, Mišarin, Valitov – Dawes (A), Golyšev, S. Da Costa – Sexton, Bělousov, Paré – Gračov, Chripunov, Litovčenko – Obidin, Milovzorov, Rassejkin.

    Spartak Moskva: J. Hudáček (Truškov) – Kalinin (C), Gončarov, Grigorev, Kutějkin (A), Provolněv, Dyblenko, A. Osipov – Zubov (A), Filatov, Chochlačov – Daugavinš, Lisin, R. Hanzl – Karsums, Kosov, Maxwell – Nikoncev, Talalujev, Šaškov – Kruženkov.

    Rozhodčí: Ansons, Kislov – Biťukov, Ponamarenko.
     
    Ještě jednou vám přeji příjemné odpoledne, níže si můžete prohlédnout dnešní sestavy. Sváteční utkání ozdobí československý brankářský souboj Hudáčka s Kovářem, za hostující Spartak pak ještě nastoupí útočník Robin Hanzl.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hokejisté obou celků už vyjeli na led potemnělé arény Uralec a pomalu se řadí na modrých čarách. Před startem zápasu si ještě poslechneme ruskou hymnu.
     
    Hymna dohrála, na řadu nyní přichází úvodní buly. Na něm se domácí Stéphane Da Costa postaví proti Ilju Zubovovi z moskevského Spartaku. Jdeme na věc!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    Domácí uspěli na úvodním vhazování a evidentně nehodlají ztrácet čas – okamžitě se přesunuli před Hudáčka a snaží se jej co nejdříve překonat.
     
    00:50
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Pohádkový vstup do utkání pro Avtomobilist! Za soupeřovou brankou se ke kotouči dostal Nigel Dawes, který jej okamžitě přihrál na mezikruží STÉPHANU DA COSTOVI. Francouzsko-polský forvard pak neváhal a z první rozvlnil síť hostující svatyně – 1:0! Asistence: Nigel Dawes, Anatolij Golyšev.
    00:50 Stéphane Da Costa - 1:0
     
    01:39
    Odpískáno první zakázané uvolnění, kterého se dopustili domácí hráči. Po krátké pauze tak uvidíme buly po levici Jakuba Kováře, který zatím ještě nemusel zasahovat.
     
    02:32
    Sledujeme rychlou a strhující podívanou, více ze hry má Jekatěrinburg. Spartak se snaží na inkasovanou branku odpovědět, s úspěchem se však nesetkává.
     
    03:12
    Slovenský brankář ve službách Moskvanů má v úvodních minutách plné ruce práce, teď musel čelit dosti jedovaté ráně z pravého kruhu pro vhazování.
     
    03:57
    Do bezprostřední blízkosti hostující klece se protlačil Dan Sexton, jehož zakončení z hranice brankoviště vykryl připravený Hudáček betonem.
     
    04:13
    Avtomobilist nutí aktivitou soupeře k faulu, čeká ho první přesilovka. Dvě minuty za hákování dostává Jaroslav Dyblenko (SPM).
     
    04:43
    Domácí jsou pevně usazení před brankou Spartaku a kombinují, soupeř se snaží ke kotouči dostat jen marně. Moskva start utkání opravdu nezvládá.
     
    05:25
    Hosté se dostali ke kotouči a vyhodili přes všechny čáry, Golyšev se tak pro pryž musí vrátit až za vlastní klec. Přesilovka se chýlí ke konci.
     
    06:43
    Spartak se dostal do přečíslení dva na jednoho, zakončující Zubov ale z pravého kruhu nenamířil mezi tři tyče jekatěrinburgské svatyně.
     
    07:35
    Od modré čáry zkusil své štěstí bek Trjamkin, jehož projektil jeden z bránících protihráčů ztečoval mimo nebezpečí moskevské svatyně.
     
    08:24
    Strhující podívanou doprovází výborná atmosféra v ochozech, v Uralec aréně bude dnes pravděpodobně vyprodáno. V útoku jsou nyní hosté.
     
    09:37
    Hra se momentálně pohybuje hlavně ve středním pásmu, moskevská defenzíva se zpevnila a už svého soupeře nepouští moc daleko do útočného pásma.
     
    10:47
    Georgij Mišarin rozehrál kotouč z vlastního pásma dopředu, výpad Avtomobilistu by ale protihráči rozebrán ještě před modrou čárou.
     
    11:44
    Na kotouči jsou výhradě domácí, hosté se k němu už několik minut pořádně nedostali. Stále jen likvidují jeden jekatěrinburgský nájezd za druhým.
     
    12:39
    Juliuš Hudáček předvedl další zákrok a následně se raději rozhodl kotouč schovat pod rukavici, čímž na krátkou chvilku přerušil průběh hry.
     
    12:54
    Andrej Kutějkin se rozhodl Jakuba Kováře překvapit prudkou dělovkou ze středového kruhu, český gólman byl ovšem připraven jeho pokusu čelit.
     
    13:34
    Spartak dostřídal, Provolněv startuje s kotoučem na holi zpoza vlastní klece dopředu. Uvidíme, jak si Moskva s domácí obranou poradí.
     
    14:44
    Hra je teď trochu na mrtvém bodě. Ani jednomu celku se nedaří na delší dobu proniknout do pásma soupeře, zajímavější akci už jsme nějakou dobu neviděli.
     
    15:44
    Bělousov protlačil kotouč do útoku a nyní se s ním za brankou přetahuje se dvěma protihráči. Kdo si pryž nakonec přivlastní, to těžko říct.
     
    16:41
    Alexandr Osipov napřáhl z modré čáry, prudká rána šla těsně vedle vzdálenější tyč Kovářovy svatyně. Domácí jsou tak tři minuty před koncem stále ve vedení.
     
    17:44
    Mamkin nic neřešil a okamžitě po přejezdu hranice útočné třetiny vypálil, střela následně zmizela v Hudáčkově výstroji. Hra je na moment pozastavena.
     
    17:57
    Před branku nyní pronikl Enver Lisin, jehož zakončení připravený Kovář bez problému zlikvidoval. Do konce prvního dějství zbývá něco málo přes dvě minuty.
     
    18:48
    Tohle musí Francise Parého hodně mrzet! Domácí útočník z nebezpečné pozice mezi brankovištěm a kruhem minul soupeřovu svatyni.
     
    19:41
    Grigorev přenechal kotouč Maxwellovi, který okamžitě míří dopředu. Spartaku na nějakou kloudnější akci už moc času nezbývá.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 11 – 3
    Zblokované střely: 5 – 9
    Vhazování: 8 – 3
    Trestné minuty: 0 – 2
    Využití přesilovek: 0/1 – 0/0
     
    První třetina dnešního střetnutí je u konce, Hudáček v ní měl podstatně více práce než Kovář. Spartak úplně zaspal úvod souboje s Jekatěrinburgem a ke slovu se pořádně dostával až v samotném závěru dějství. Do pauzy tak domácí odchází se zaslouženým jednobrankovým náskokem, který jim svou trefou hned v první minutě přisoudil Stéphane Da Costa.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Druhá perioda budiž zahájena, i tentokrát se jako první dopředu dostali domácí. Litovčenkův pokus zblízka trefil Hudáčka do betonu, Slovák kotouč následně přikryl.
     
    20:59
    Enver Lisin prorazil do útočného pásma po levém křídle a z vysokého úhlu vypálil, Kovář proti střele předvedl rutinní zákrok vyrážečkou.
     
    21:43
    Hra se momentálně drží hlavně před domácí brankou, obrana Avtomobilistu ale nepouští soupeře do lepších střeleckých příležitostí.
     
    22:21
    Kutějkin měl z hranice brankoviště obrovskou šanci srovnat, Kovář se ale natáhl a zakončení na poslední chvíli vykryl! Velká škoda pro hosty.
     
    23:19
    Hra se přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý, akci Spartaku střídá protiútok Jekatěrinburgu a naopak. Poprvé sledujeme celkem vyrovnanou partii.
     
    23:48
    Avtomobilist se ve vlastním pásmu dostal na kotouč, Nigel Dawes se jej nyní snaží pronést do útočného pásma. Spartak se stahuje za modrou čáru.
     
    24:59
    Moskevská obrana teď úplně zapomněla na Andreje Obidina, který z nájezdu na branku zakončil jen do betonu hbitého Hudáčka!
     
    25:50
    Slovenský gólman musí být ve střehu, domácí se vůbec poprvé ve druhé třetině usadili před jeho klecí a začínají kout pikle.
     
    26:59
    Svižný průběh hry nyní pozastavuje postavení mimo hru, kterého se dopustili hokejisté Spartaku. Před námi je první komerční přestávka prostředního dějství.
     
    27:46
    Těsně před brankoviště se nyní protlačil ostrostřelec Dawes, ani on však na výborného Julia Hudáčka recept nenašel. Spartak tak stále prohrává jen o gól.
     
    28:49
    Kotouč po souboji u mantinelu vyletěl mimo hrací plochu, v Uralec aréně se tedy teď chvilku nehraje. Za malý moment uvidíme buly v domácím pásmu.
     
    29:23
    Dalším pánem na holení teď byl Alexej Vasilevskij, jehož prudké zakončení od modré čáry se od Hudáčka odrazilo vysoko do ochranné sítě nad hostující klecí.
     
    29:43
    Z prudkého protiútoku se po spolupráci s Lisinem mohl prosadit Robin Hanzl, který ale tvrdou střelou z pravého kruhu svého krajana nepřekonal.
     
    29:52
    Michail Grigorev (SPM) si do svých osobních statistik připisuje dvě trestné minuty za podražení, Avtomobilist si tak podruhé v zápase vyzkouší přesilovku.
     
    30:15
    Jekatěrinburg se nepřesnou přihrávkou sám vyhnal z útočného pásma, početní výhoda se zatím úplně neodvíjí dle jeho představ.
     
    31:02
    Ve vlastním oslabení z mezikruží zahrozil Jaroslav Kosov, jehož zakončení ale hbitý Jakub Kovář s přehledem vykryl a podržel tak svůj tým.
     
    32:14
    Grigorev už je dávno zpět na ledě, tahle přesilovka byla pro domácí dost tragická. Hudáček snad nemusel zasahovat ani jednou, Spartak měl dění plně pod kontrolou.
     
    33:16
    Celé hale se teď zatajil dech, po převzetí Dawesovy nabídky se z otočky málem prosadil Golyšev! Fenomenální Slovák ovšem nekapituloval ani tentokrát!
     
    33:16
    Spartak má perfektní příležitost vyrovnat. Hráčská lavice domácího celku dostává dvouminutový menší trest za příliš mnoho hráčů, kterou odsedí Da Costa (JEK).
     
    34:48
    Ani Moskvané v přesilovce nepředvádějí nějaké světoborné výkony, tahle početní výhoda se pravděpodobně také obejde bez využití.
     
    35:41
    Střela Kosova z velké vzdálenosti se zasekla někde v chumlu těl před Kovářem, ke kotouči se nyní dostávají hokejisté soupeře a míří dopředu.
     
    36:12
    Spartak právě vstřelil branku!
    Početný kotel hostujících fanoušků je na nohou, tři a půl minuty před koncem druhé třetiny máme opět vyrovnáno! Na pravém kruhu se uvolnil ENVER LISIN, který okamžitě po převzetí přihrávky od Nikonceva zakončil přesně mezi tři tyče a připravil tak Kováře o čisté konto. Asistence: Anatolij Nikoncev, Ben Maxwell.
    36:12 Enver LISIN - 1:1
     
    37:40
    Kovář se musí mít na pozoru, momentálně se hraje hlavně před jeho svatyní. Spartaku jeden gól očividně nestačí a snaží se na své konto přidat další.
     
    38:37
    Provolněv prokličkoval obranou a z kruhu vypálil, Kovář letící kotouč ze vzduchu lapil do rukavice. Vhazovat se tak bude před jeho brankovištěm.
     
    39:11
    Jekatěrinburg čekají dost nepříjemné chvíle. Za nedovolené bránění je z kluziště vykázán Jevgenij Gračov (JEK) a domácí tak jdou do čtyř.
     
    39:47
    Dlouhá šňůra přihrávek Spartaku zatím ve střelecký pokus nevygradovala, hostům už moc času na strategizování nezbývá. Měli by se snažit co nejvíce střílet.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 24 – 20
    Zblokované střely: 8 – 12
    Vhazování: 18 – 12
    Trestné minuty: 4 – 4
    Využití přesilovek: 0/2 – 0/1*

    *přesilovka Spartaku bude pokračovat po pauze
     
    Druhá třetina byla reklamou na hokej, těžko byste dnes v KHL hledali kvalitnější podívanou. Šancí měly oba celky habaděj, branka však padla pouze jedna, a to z hole Envera Lisina, který prudkou ranou tři minuty před koncem vyrovnal stav utkání. Připravil nám tak zajímavou závěrečnou třetinu, ve které není úspěch Spartaku ani trochu nepravděpodobný.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:11
    Třetí třetina je v plném proudu, Spartak se už usazuje v útočném pásmu. Nutno připomenout, že do dějství vstupuje v početní výhodě.
     
    41:20
    Jekatěrinburg se zvládl ubránit bez závažnějších komplikací a nyní tak může sám zamířit dopředu, Gračov se už připojil ke svým spoluhráčům.
     
    Dnešní utkání sleduje 5 545 diváků, je vyprodáno!
     
    42:33
    Úvod třetí části je trochu ospalý, oba celky zatím hrají hodně opatrně. Ani jeden nechce udělat chybu, která by dost možná mohla být i fatální.
     
    43:40
    Avtomobilist je v útočném pásmu jako přikovaný a snaží se ostřelovat Hudáčka, pevná obrana Spartaku ho ale nepouští do nebezpečnějších pozic.
     
    44:44
    Hanzl nabídl kotouč Lisinovi, který s ním prokličkoval na kruh a zakončil. Připravený Kovář s přehledem střelu zneškodnil a následně pryž podržel.
     
    45:08
    A další úspěšný zákrok českého gólmana, který v letošní sezóně zatím podává úžasné výkony. Dnešní utkání samozřejmě není výjimkou.
     
    45:52
    Lisin s Hanzlem jsou nyní hlavními postavami moskevského útoku, už podruhé teď zavařili soupeřově obraně. Branka z jejich výpadu ale nepadla.
     
    46:49
    Rassejkin teď zahrozil z bezprostřední blízkosti brankoviště, ani Hudáček ale samozřejmě nehodlá v klíčových momentech zápasu jen tak povolit.
     
    47:46
    Francis Paré si obkroužil branku a zakončil k bližší tyči, gólman Spartaku ale zvládl drobnou škvíru zacpat včas a zabránil tak další domácí trefě.
     
    48:55
    Střelou z první teď na sebe upoutal pozornost Dan Sexton, z mezikruží ale nemířil úplně přesně a projektil jen orazítkoval mantinel za hostující svatyní.
     
    49:46
    Hra se po nějaké době znovu přesunula před Kováře a hosté se nenechávají jen tak odbýt. Gólman teď musí likvidovat jeden pokus za druhým.
     
    50:31
    Avtomobilist rozbil soupeřův tlak a projel dopředu, Michail Mamkin teď ani nadvakrát nezvládl protlačit kotouč za výborného Julia Hudáčka.
     
    51:16
    Z pravého kruhu páli Kutějkin, Jakub Kovář jeho střelu vykryl a následně se rozhodl na chvilku pozastavit průběh hry. Na rozhodující trefu stále čekáme.
     
    52:33
    Maxwell za brankou vybojoval kotouč a obratem jej vyhodil ven z pásma, pryž následně doklouzala až na zakázané uvolnění. Buly před Hudáčkem.
     
    53:14
    Z obrovské vzdálenosti to teď zkusil Nigel Dawes, jeho pokus ale k brance ani nedoplachtil – jeden z bránících hráčů ho tečoval mimo nebezpečí.
     
    54:05
    Vše zatím nasvědčuje tomu, že uvidíme prodloužení. Na opačném konci ledu se teď neujal ani prudký projektil Michajla Grigoreva, Kovář chytil.
     
    54:37
    Další icing Spartaku teď na moment vrátí hru do jeho obranné třetiny. Do konce základní hrací doby zbývá jen bez mála pět a půl minuty, uvidíme ještě gól?
     
    55:19
    Grigorev neuspěl ze stejné pozice ani napodruhé, přičemž odražený kotouč se následně do klece snažila doslova protlačit dvojice spoluhráčů před brankou.
     
    56:39
    Nigel Dawes si bere pryž na svou hůl a opět vyráží dopředu. Spartak se stahuje na svou půlku, Julius Hudáček už je v pohotovosti.
     
    57:46
    Paré vyslal přihrávkou do útoku Bělousova, jehož následný slabší pokus z mezikruží pomalu ani nestojí za řeč. Hudáček jej s přehledem zastavil.
     
    58:44
    Atmosféra v hale by se dala krájet. Oba fanouškovské tábory ženou své miláčky dopředu, přičemž více ze hry mají v závěru třetí třetiny hokejisté z Moskvy.
     
    59:39
    Bělousovi to dnes prostě nevyjde! Útočník Jekatěrinburgu se pokusil rozhodnout jedovatou ranou z mezikruží, ani ta se ale s úspěchem nesetkala!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 31 – 31
    Zblokované střely: 16 – 17
    Vhazování: 23 – 24
    Trestné minuty: 4 – 4
    Využití přesilovek: 0/2 – 0/2
     
    Neuvěřitelné utkání dnes sleduje Uralec aréna, kde za malou chvíli začne prodloužení. Střetnutí mezi Jekatěrinburgem a Spartakem Moskva bude napínavé až do konce, o vítězi rozhodne náhlá smrt. Nebo se snad dočkáme i nájezdu?
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:17
    První střelu prodloužení má na svědomí Maxim Gončarov, jehož projektil z mezikruží se od Kovářovy vyrážečky odrazil mimo tři tyče branky.
     
    60:53
    Dan Sexton si teď obkroužil soupeřovu klec a zakončil, připravený Hudáček kotouč jen tak tak zvládl zastavit! K rozhodnutí nechybělo mnoho.
     
    61:51
    Nigel Dawes předal kotouč Jegorševovi, domácí publikum se dožaduje rozhodující "šajby". Avtomobilist je pevně usazen v útočném pásmu.
     
    62:33
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Je konec, domácí si na své konto připisují vítězství s pořadovým číslem dvacet dva! ALEXEJ VASILEVSKIJ se teď řídil frází "když to nevyjde napoprvé, zkus to znovu" a z dorážky poslal pryž za naprosto bezmocného Julia Hudáčka. Spartak tahle porážka musí hodně mrzet... Asistence: Anatolij Golyšev.
    62:33 Alexej VASILEVSKIJ - 2:1
     
    Konec zápasu.
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 34 – 31
    Zblokované střely: 2 – 1
    Vhazování: 23 – 25
    Trestné minuty: 4 – 4
    Využití přesilovek: 0/2 – 0/2
     
    Československá stopa
    Jakub KOVÁŘ (JEK) – 30 zákroků, 96,8% úsp.
    Robin HANZL (SPM) – 0+0, 2 střely, ice-time 18:38
    Julius HUDÁČEK (SPM) – 32 zákroků, 94,1% úsp.
     
    Zápas s velkým "Z" končí vítězstvím domácího Jekatěrinburgu v prodloužení. Moskvané si tak do tabulky připisují aspoň bod, za velmi bojovný výkon by si ale zasloužili klidně dva. Hokej se ale bohužel pro ně nehraje na umělecký dojem, ale na vstřelené branky.
     
    To je ode mne z tohoto utkání vše, přeji vám příjemný zbytek svátečního neděle. Na počtenou! (15:21:56)

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 1. S. Da Costa (Dawes, Golyšev), 63. Alexej Vasilevskij (Golyšev) – 37. Lisin (Nikoncev, Maxwell)


    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Sochackij) – Gurkin, Mamkin, Jegoršev, Ljamin, Trjamkin (C), Alexej Vasilevskij, Mišarin, Valitov – Dawes (A), Golyšev, S. Da Costa – Sexton, Bělousov, Paré – Gračov, Chripunov, Litovčenko – Obidin, Milovzorov, Rassejkin.
    Spartak Moskva: J. Hudáček (Truškov) – Kalinin (C), Gončarov, Grigorev, Kutějkin (A), Provolněv, Dyblenko, A. Osipov – Zubov (A), Filatov, Chochlačov – Daugavinš, Lisin, R. Hanzl – Karsums, Kosov, Maxwell – Nikoncev, Talalujev, Šaškov – Kruženkov.

    Rozhodčí: Ansons, Kislov – Biťukov, Ponamarenko.

    Diváci: 5 545
    thejrc.org