Zlín – Litvínov 5:2 (kon.) | Mladá Boleslav – K. Vary 0:1 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 2:4 (kon.)
Chomutov – Mountfield HK 3:4 (po pr.) | Olomouc – Třinec 3:6 (kon.)
po prodl.
Piráti Chomutov
3:4 (0:2, 3:0, 0:1 - 0:1)
Mountfield HK
Úterý 30.10.2018, 17:30 • ROCKNET ARÉNA • Tipsport extraliga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy u extraligového hokeje na počtěnou. (20:10:40)
     
    Vyrovnaný duel mezi Chomutovem a Hradcem Králové končí výhrou hostujícího celku v prodloužení. Mountfield se dostal do dvoubrankového vedení v první třetině, kdy se prosadili Tomáš Vincour a Petr Zámorský. Pirátům se povedlo otočit díky brankám Juraje Valacha, Ronalda Knota a Petra Koblasy. V nervózní třetí třetině vyrovnal Filip Pavlík a obrat v první minutě prodloužení dokonal Lukáš Cingel.

    Střely na branku: 34:31
    Nejlepší hráči utkání: Ronald Knot (1+0) – Petr Zámorský (1+1)
     
    Konec zápasu.
    60:56 Lukáš CINGEL - 3:4
     
    60:56
    Hradec právě vstřelil branku!
    Po necelé minutě je rozhodnuto a dva body putují do Hradce Králové! Radovan Pavlík ukázal, proč je v reprezentaci. Podél levého mantinelu se dostal do útoku, aby na pravé straně našel LUKÁŠE CINGELA. Ten z první zakončoval do pravé šibenice, Lukeš nemohl zasáhnout. Asistence: Radovan Pavlík.
     
    60:22
    Daniel Rákos se dostával po pravé straně do pásma a bekhendem přihrával před branku, kde se ale nikdo k zakončení nedostal. Jakub Sklenář následně zůstal ležet za brankou Lukeše a hra je přerušena.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí dvacetiminutovka nabídla několik početních výhod hostujícího celku, gólem skončila ta poslední, kterou parádně využil Filip Pavlík. V chomutovské ROCKNET ARÉNĚ ovšem nepanuje nejpříjemnější atmosféra, rozhodčí předvedli několik sporných rozhodnutí, což se publiku na severu Čech moc nelíbí.

    Střely na branku: 34:30
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:46
    Od modré čáry to v poslední sekundách zkoušel Bohumil Jank, jehož rána byla ovšem přizvednuta na zadní mantinel. Tímto třetí třetina končí.
     
    59:21
    Piráti následně opět aktivně napadali, ale Juraj Valach přihrávku na modrou čáru zachytil až ve střední třetině. Hra tak bude pokračovat v neutrální zóně.
     
    58:25
    Poslední minutka a půl třetí třetiny právě probíhá. Hradečtí jsou vysoce napadáni a do útoku se dostat nemohou. Uvidíme, jak tomu bude v následujících sekundách.
     
    57:22
    Po souboji u mantinelu v útočné třetině sudí pískají a přerušují hru. Vhazovat se bude po levici Jaroslava Pavelky, který moc práce ve třetí třetině neměl.
     
    56:22
    Hosté hrají v klidu, nabudila je vyrovnávací trefa a nyní se pokoušejí utkání naklonit na svou stranu. Uvidíme, zda se jim to povede.
    55:39 Filip PAVLÍK - 3:3
     
    55:39
    Hradec právě vstřelil branku!
    A hosté se v několikáté přesilovce v řadě prosazují, FILIP PAVLÍK se nyní trefil naprosto parádně! Na modré čáře se otočil a zápěstím zakončil pod víko Lukešovo klece! Asistence: Maris Bičevskis a Daniel Rákos.
     
    54:54
    Rozhodčím se utkání naprosto vymyká z rukou. Opět vylučují domácího hráče, který jasně fauloval, ale pár sekund předtím neviděl ofsajd hostů. Jan Havel inkasuje dvě minuty za faul kolenem.
     
    54:19
    Domácí v plném počtu.
     
    54:16
    Vyrovnávací trefu na holi měl následně Radovan Pavlík, kterému se ale nepovedlo ideálně trefit kotouč a zakončit tak do odkryté branky. Lukeš následně zakročil.
     
    53:18
    Dominik Graňák nezachytil kotouč a Lukáš Vantuch se dostával do úniku, kde byl naprosto evidentně faulován, ale sudí tento zákrok nepochopitelně nepotrestali.
     
    52:36
    Tomáš Vincour se po střele od modré čáry dostával ke dvěma pokusům u pravé tyčky, domácího brankáře ale ani jednou nepřekonal! Lukeš nyní Piráty zachránil.
     
    52:19
    Naprosto zbytečně si pak počínal David Štich, jenž Piráty posílá do dalšího oslabení. Rázný bek severočeského celku dostává dvě minuty za hrubost.
     
    52:19
    Lukáš Cingel se po levé straně dostal do útoku a zakončoval do středu branky, kde byl vyjetý Lukeš. Chomutovský brankář zasáhl a přerušuje hru.
     
    51:35
    Poslední sekundy domácí celek zvládl a podél mantinelu vyhodil za branku Hradce. Roman Chlouba je zpátky na ledě a po delší době se do útoku mohou dostat také Piráti.
     
    50:57
    U pravé tyčky hosté zakončovali, zkoušel to Oskars Cibulskis, který ale domácího brankáře nepropálil. Hra se následně přerušila a vhazovat se bude po levici domácí jedničky.
     
    50:30
    Následně byla kombinace hostů zachycena a Vladimír Růžička bekhendem poslal kotouč do bezpečí daleko od chomutovské branky. Hradečtí se musejí vracet do střední třetiny.
     
    50:15
    Petr Zámorský střílel z pravé strany a Lukeš betonem vyrazil před sebe. Jeden z hráčů před brankou dorážel, ale branku se mu trefit nepovedlo!
     
    49:41
    Hosté měli dlouhou výhodu, kterou zakončoval Lukáš Cingel pokusem do Lukeše. Roman Chlouba dostává dvě minuty za hákování a Mountfield může srovnat.
     
    48:24
    Roman Kukumberg se dostal do parádní pozice a zakončoval z pravého kruhu. Z voleje mířil ke vzdálenější tyčce, ale branku nakonec jen minul! Piráti následně vyhodili na icing.
     
    47:30
    Následně se domácímu celku nepovedlo udržet útočné pásmo a píská se ofsajd. Hra tak bude pokračovat ve středu ledové plochy.
     
    47:24
    Puk se od pravého mantinelu dostal do brankoviště Mountfieldu, kde jej přikryl Jaroslav Pavelka. Následovala menší strkanice, ale nic zvláštního. Pokračuje se po levici hradeckého brankáře.
     
    46:36
    Juraj Bezúch si následně rychle najel do pásma a z pravého kruhu přihrával do brankoviště. Nikdo se ke kotouči ale nedostal a ten skončil za brankou Lukeše.
     
    Dnešní utkání sleduje 3 342 diváků.
     
    46:06
    V další akci domácích nahazoval od pravého mantinelu Ronald Knot. Ten čekal teč jednoho ze spoluhráčů, ale k té nakonec nedošlo. Jaroslav Pavelka puk chytá a pokračovat se bude po komerční pauze.
     
    45:18
    Dominik Graňák naskočil na led v době, kdy Jan Stránský zakončoval od modré čáry. Pirátský útočník střílel po ledě, ale Jaroslav Pavelka pohotově zasáhl betonem.
     
    45:13
    Dlouho se domácí celek nedostal do pásma, v úplném závěru výhody tak zkoušel zpoza branky Pavel Klhůfek. Zakončoval zpoza branky, ale Jaroslav Pavelka se překonat nenechal.
     
    43:40
    Po chvilkové kombinaci se dostal ke střeleckému pokusu Stanislav Dietz, kterému se ale nepovedlo dostat kotouč na branku. Byl zblokován a Hradec vyhodil.
     
    43:14
    Piráty osvobozuje přesilovka. Dominik Graňák si počínal v obranné třetině nedovoleně a inkasuje dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    43:03
    Východočeši pokračovali v nátlakové hře, ale ke střeleckému pokusu se nedostali. Piráti raději vyhodili, ale jen na icing. Vhazovat se bude po pravic Štěpána Lukeše.
     
    42:21
    Juraj Bezúch se rychle dostal podél levé lajny do pásma, ale přihrávka pod sebe mu nevyšla. Piráti se nicméně ke kotouči nedostal a Mountfield nadále kombinuje.
     
    42:00
    Hosté hrají na kotouči a pokoušejí se něco vymyslet, ale moc se jim nedaří. Domácí čekají na protiakce a budou se soustředit spíše na obranu.
     
    40:28
    Ronald Knot si najel do útočné třetiny a zakončoval k levé tyčce, ale Jaroslav Pavelka hokejkou zakročil a puk srazil do rohu kluziště, dostávají se k němu hosté.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Tato perioda patřila domácímu celku! Piráti i díky dvěma přesilovkovým brankám srovnali. Nejdříve se prosadil Juraj Valach, kterého následně doplnil přesným zakončením také Ronald Knot. Domácí celek pokračoval v parádní hře a povedenou třetinu dokončil Petr Koblasa, díky němuž domácí celek vede 3:2.

    Střely na branku: 28:23 (16:6 ve druhé třetině)
    Třetí třetina začne přibližně v 19:23.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:59
    Lukáš Cingel v úplně poslední sekundě dostával z mezikruží ke střeleckému pokusu, ale Štěpán Lukeš parádně zakročil lapačkou a udržel vedení svého celku před startem třetí periody!
     
    39:33
    Petr Zámorský posílal od modré čáry jedovatou střelu na zadní tyčku, ale žádný z hostujících hráčů se k teči nedostal. Hradecká kombinace nicméně trvá.
     
    38:48
    Hned po vhazování se do útoku dostali hosté, ale píská se jejich ofsajd. Vhazuje se ve střední třetině za stavu 3:2 pro domácí celek.
     
    38:42
    Matej Paulovič se dostal podél pravého mantinelu do zakončení a tvrdě zakončoval, Štěpán Lukeš ale jeho pokus ukryl na betonech. Následně byl domácí brankář dohrán, vylučovat se ale nebude.
     
    37:40
    Hned po vhazování hostující hráči nahazovali za branku, ale je z toho pouze a jen icing. Hra tak pokračuje před Jaroslavem Pavelkou, jenž je ve druhé třetině ve slušném zápřahu.
    37:35 Petr KOBLASA - 3:2
     
    37:35
    Piráti právě vstřelili branku!
    Obrat je na světě, domácí celek jde do vedení po takové nenápadné akci! PETR KOBLASA dostal přihrávku před branku, kde se nadvakrát prosadil, kotouč dostal mezi betony Jaroslava Pavelky a domácí poprvé v duelu vedou. Asistence: Ivan Huml a Jan Havel.
     
    36:46
    Hradečtí se ovšem ve druhé třetině nemohou dostat do tempa a jejich další rozehra skončila na icingu. Vhazuje se tak po levici Pavelky.
     
    36:23
    Hosté v plném počtu.
     
    35:44
    Následně se Piráti do pásma dostali a Ronald Knot posílal další dělovku na branku. Jaroslav Pavelka ale předvedl další úžasný zákrok a kotouč vyrazil do ochranné sítě!
     
    35:12
    Roman Chlouba hledal od levého mantinelu Vladimíra Růžičku na druhé straně, ale jeho přihrávku domácí hráč nezachytil a domácí celek přišel o pásmo.
     
    34:37
    Ronald Knot tvrdě zakončoval mezi kruhy, ale Jaroslav Pavelka parádně zakročil ramenem a kotouč vyrazil nad branku! Domácí v kombinační hře pokračují.
     
    34:23
    Hodně dlouhá přesilovka pět na tři pro domácí celek! Masi Marjamäki byl za brankou držen Cibulskisem a lotyšský bek pomalinku odjíždí na lavici hanby.
     
    34:03
    Radek Duda byl dalším hráčem, jenž stál o obrat v duelu. Petr Zámorský jej ovšem hákoval a putuje na lavici hanby. Po komerční přestávce nás čeká početní výhoda Pirátů, ti se dnes již dvakrát prosadili.
     
    33:33
    Velká šance domácích! Marek Tomica se dostal po levé straně až před branku, aby následně brankovištěm přihrával do prázdné klece Chloubovi. Ten ale trestuhodně promáchl!
     
    32:29
    Domácí se hnali do další akce, ale i nyní se Jaroslav Pavelka zaskvěl zákrokem. Hra tak bude pokračovat vhazováním po levici hostujícího brankáře.
     
    32:04
    Svižně to od pravého mantinelu zkoušel obránce David Štich, jehož rána lehce překvapila Pavelku. Hostující brankář nicméně promptně zasáhl a kotouč vyrazil do rohu kluziště!
     
    31:46
    V útočné třetině Hradce Králové skončil kotouč na ochranné síti a hra bude pokračovat po komerční přestávce po pravici Štěpána Lukeše.
     
    31:09
    Pavel Klhůfek nedokázal ve sprinterském souboji dohnat jednoho z hostů a píská se icing. Vhazuje se po pravici Štěpáne Lukeše, stav utkání je nově vyrovnaný 2:2.
     
    30:45
    K volnému kotouči se na modré čáře dostal Stanislav Dietz, jenž měl před sebou volné místo. Nahrál tak na pravý kruh Dudovi, jenž z první střílel do připraveného beka.
     
    29:42
    Lukáš Vopelka zakončoval na druhé straně z pravého kruhu, ale díky pokleku domácího Koblasy nezakončil. Hokejisté Hradce Králové ale u puku zůstávají.
     
    28:41
    Velký obrat následně mohli domácí dokonat. Pavel Klhůfek unikal na branku Pavelky a nadvakrát zakončoval u levé tyčky, ani jedna jeho rána ale za hradeckým brankářem neskončila.
    28:22 Ronald KNOT - 2:2
     
    28:22
    Piráti právě vstřelili branku!
    Piráti nějakou dobu kombinovali a následně vyrovnávají! RONALD KNOT se zjevil před Pavelkou, kde se otočil a zakončoval. Pár sekund se nevědělo, kde vlastně kotouč je, ale domácí obránce se nadvakrát prosadil přes ležícího brankáře. Asistence: Vladimír Růžička.
     
    27:44
    Oskars Cibulskis následně podrazil na konci početní výhody Lukáše Vantucha u levého mantinelu. Piráti budou za sedm sekund v plném počtu a čeká je přesilovka.
     
    26:57
    Po individuální kličkované zakončoval před levým kruhem Lukáš Cingel. Hostující forvard mířil na vzdálenější tyčku, ale prostor tří tyčí se mu nakonec trefit nepovedlo.
     
    26:11
    Filip Pavlík tvrdě zakončoval od modré čáry, ale jeho pokus po ledě se nakonec neujal. Štěpán Lukeš vyrazil kotouč nad branku a Piráti vyhodili.
     
    25:51
    A bude se vylučovat na domácí straně. Masi Marjamäki oslabuje svůj celek v době, kdy měl převahu na ledě. Finský bek dostává dvě minuty za vysokou hůl.
     
    25:14
    Velké šance domácích! Radek Duda zakončoval u pravé tyčky, ale jeho rána šla těsně vedle. Následně Pavel Klhůfek objížděl branku, ale Jaroslav Pavelka betonem zakročil!
     
    25:01
    Hosté následně napadali v signalizovaném ofsajdu, sudí tak hru přerušili a hra se přesouvá před Jaroslava Pavelku, vhazuje se po jeho pravici.
    24:19 Juraj VALACH - 1:2
     
    24:19
    Piráti právě vstřelili branku!
    Poté se ale domácí celek usídlil v útočné třetině a dává kontaktní branku! JURAJ VALACH dostal nabito na pravý kruh a tvrdou ráno z voleje překonal Jaroslava Pavelku pokusem na přední tyčku. Asistence: Pavel Klhůfek a Lukáš Vantuch.
     
    23:45
    Piráti se sice do útoku dostali, ale jejich kombinace byla příšerná. Hradečtí po chvilce kotouč vyhodili a více jak minutu oslabení mají za sebou.
     
    23:00
    Přesilovka domácího celku začala ovšem velice špatně a hosté si dlouho přihrávali v útočné třetině. Tohle se domácím fanouškům nelíbí a někteří to dávají najevo.
     
    22:36
    Roman Chlouba se procpal kolem pravého mantinelu a zakončoval na přední tyčku, trefil ovšem jen rameno pozorného Pavelky. Na druhé straně podrážel Roman Kukumberg, jenž dostává dvě minuty.
     
    21:25
    Na druhé straně se dostával přes obránce Radovan Pavlík, ale ten místo střely zasekl a nahrával. Nabídka to ovšem přesná nebyla a ke kotouči se následně dostali domácí.
     
    20:15
    Jan Havel a Vladimír Růžička se dostali do přečíslení, ale před brankou si ideálně nepřihráli. Hradečtí se dostali ke kotouči a poslali jej pryč z obranné třetiny.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je u konce, kterou zaslouženě vyhrávají hosté. Ti se dostali do vedení v přesilovce, kdy se prosadil Tomáš Vincour. Hosté byli i nadále aktivnější a při hře čtyř hráčů na čtyři skóroval Petr Zámorský. Domácí měli sice solidní vstup, ale nic si nevypracovali.

    Střely na branku: 12:17
    Druhá třetina začne přibližně v 18:28.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:27
    Oba celky jsou v plném počtu a s oslabenou hrou mnohem lépe naložili hokejisté hostujícího Mountfieldu. První třetina se jen dohrává, v útoku je celek z východu Čech.
    18:51 Petr ZÁMORSKÝ - 0:2
     
    18:51
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácí hráči následně propadli ve dvou u pravého mantinelu a hosté se dostali do přečíslení. PETR ZÁMORSKÝ dostal nabito mezi kruhy a pokusem po ledě překonal Štěpána Lukeše střelou mezi betony, domácí brankář asi nemá čisté svědomí. Asistence: Lukáš Vopelka a Mislav Rosandić.
     
    17:54
    Michal Dragoun následně zachytil přihrávku Valacha a dostal se do bekhendu. Lukeš ale chytil tento pokus i následnou dorážku, to byly velké šance!
     
    17:37
    Radovan Pavlík se hned po vhazování dostal do útočné třetiny, kde zakončoval z levého kruhu. Mladý útočník Mountfieldu se ale neprosadil a Lukeš chytá.
     
    17:26
    Start početní výhody ale hostům nevyšel a Daniel Rákos inkasuje dvouminutový trest, síly na ledě se vyrovnají. Hostující útočník jednomu z domácích vysekl hokejku z rukou.
     
    17:10
    Masi Marjamäki následně nešťastně nastavil hokejku o kterou upadl jeden z hostujících hráčů. Finský útočník inkasuje dvě minuty za podražení a Mountfield může jít na konci první třetiny do důležitého vedení.
     
    16:12
    Hosté jsou kompletní, ale hned vyhodili na zakázané uvolnění. Hra se tak vrací před branku Mountfieldu, vhazovat se bude po pravici Jaroslava Pavelky.
     
    15:49
    Roman Chlouba přihrávkou zpoza branky našel úplně volného Juraje Valacha, jenž z levého kruhu ale trestuhodně zakončoval jen nad branku Jaroslava Pavelky!
     
    14:42
    Nepřesná rozehra hostů se následně dostala na levý kruh, odkud svižně zakončoval Vladimír Růžička. Jeho pokus zápěstím ale skončil jen těsně nad brankou.
     
    14:23
    Domácím se na startu přesilovky moc nedaří. Vladimír Růžička vjel po levé straně do pásma, ale byl v ofsajdu. Publiku se následně nelíbilo neodpískané pozdní dohrání Pichého.
     
    14:00
    Po druhé komerční přestávce duelu si domácí celek zahraje početní výhodu. Juraj Bezúch za brankou Lukeše podrážel a inkasuje dvě minuty.
     
    13:26
    Tomáš Vincour se následně dostal na pravém kruhu ke střeleckému pokusu, ale orazítkoval jen vzdálenější tyčku Lukešovo branky! To byla velká šance hradeckého mužstva.
     
    13:08
    Domácí v plném počtu.
     
    12:30
    Hosté se následně sami dostali z pásma po nepřesné přihrávce u pravého mantinelu. Daniel Rákos se nicméně zpátky dostal do pásma, ale jeho pokus z levé strany skončil nad brankou.
     
    12:02
    Štěpán Lukeš si pár sekund na to připsal zákrok po střele od levého mantinelu. Domácí brankář puk pokryl, vhazuje se po jeho levici. Téměř polovina přesilovky je fuč.
     
    11:38
    Hostující celek se sice dostal do zakončení u pravé tyčky, ale Lukeš se nyní překonat nenechal. Následně se Vladimír Růžička dostal k puku a vyhodil jej za branku Pavelky.
     
    11:08
    Následně u pravého mantinelu dohrál Oskarse Cibulskise domácí Jan Stránský. Pirátský útočník po chvilce klidu dostává dvouminutový trest.
     
    10:58
    Piráti se hned dostali do útočné třetiny a Petr Koblasa zakončoval. Jaroslav Pavelka ale neinkasoval a vhazovat se bude po jeho pravici.
    10:41 Tomáš VINCOUR - 0:1
     
    10:41
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácí celek byl sice již ve čtyřech, ale i tak inkasuje a Mountfield se prosazuje ve své druhé početní výhodě! Střelu od modré čáry Lukeš vyrazil pouze před TOMÁŠE VINCOURA, kterému se bekhendem povedlo otevřít skóre duelu! Asistence: Petr Zámorský a Maris Bičevskis.
     
    10:16
    Tomáš Vincour následně zakončoval z levého kruhu, ale Štěpán Lukeš si připsal parádní zákrok na přední tyčce! Následně Piráti vyhodili a kotouč po teči skončil mimo ledovou plochu.
     
    09:55
    Tak pozor, třiatřicet dlouhá přesilovka Hradce Králové v pěti proti třem! Lukáš Vantuch zbytečně sekl jednoho z hostů a odjíždí na lavici hanby.
     
    09:28
    Polovina početní výhody hostů je u konce a hrálo se spíše za brankou Pavelky, než v obranné třetině domácího celku. Uvidíme, jak tomu bude v následujících sekundách.
     
    08:50
    Úvodní vteřinky ale hradeckému celku nevychází a Piráti se dvakrát osvobodili. Ve druhém případě se dokonce povedlo vyhodit také brnakáři Lukešovi.
     
    08:28
    První přesilovka čeká také hokejisty z východu Čech. Za držení za brankou Chomutova putuje na lavici hanby slovenský bek Juraj Valach.
     
    08:19
    Nahození do chomutovského pásma Lukeš zachytil a následně kotouč upustil za svou branku. Rozhodčí ovšem hru přerušili a pokračovat se bude po pravici kadaňského rodáka.
     
    07:47
    Bohumil Jank ještě jednou, nyní byla jeho rána Pavelkou chycena a hra bude pokračovat po komerční přestávce. Piráti jsou nyní při chuti, ale nadále je trápí špatná efektivita.
     
    07:29
    Domácí ale pokračují v zámku a nátlakové hře. Po rychlé akci se do zakončení od modré čáry dostával Bohumil Jank, ale jeho rána byla parádně vyražena Pavelkou.
     
    07:14
    Hosté v plném počtu.
     
    06:41
    Radek Duda si sjel do brankoviště, kde byl ale jeho pokus vyražen. Na zadní tyči čekal na dorážku Roman Chlouba, ale ani ten nepřehodil beton Jaroslava Pavelky!
     
    05:55
    Poté se ale domácím již útočná třetina udržet nepovedla a Mountfield se dostal ke kotouči, který následně poslal až za branku Štěpána Lukeše.
     
    05:37
    První kombinace domácího celku byla zakončena pokusem Stanislava Dietze od modré čáry. Rána exhradeckého beka šla do levé šibenice, ale Jaroslav Pavelka parádně vyrazil do ochranné sítě.
     
    05:14
    Následně Tomáš Vincour nadvakrát na vhazování chyboval či porušil postoj a je prvním vyloučeným hráčem duelu. Piráti mají přesilovku.
     
    05:14
    Ondřej Buchtela se opět dostal u pravého mantinelu ke kotouči a chytře jej posílal na přední tyčku. Jaroslav Pavelka ale úmysl reprezentanta kategorie U19 odhadl a kotouč ukryl v lapačce.
     
    04:39
    U střídačky Chomutova se následně bojovalo o kotouč, ale po zásahu Lukáše Vantucha skončil na střídačce Pirátů. Hra se tak přesouvá do útočné třetiny Mountfieldu, vhazuje se po levici Lukeše.
     
    04:23
    Masi Marjamäki našel na levé straně hokejku Bohumila Janka, jenž svižně zakončoval. Jaroslav Pavelka ovšem viděl i tento pokus a připisuje si další zákrok večera.
     
    04:02
    Vladimír Růžička si najel do pásma a přes obránce zakončoval do Pavelky. Pavel Klhůfek následně přihrával zpoza branky, ale jeden z jeho spoluhráčů se ke střele nedostal.
     
    03:27
    Rychlá akce domácích byla zakončena pokusem od modré čáry. Zakončoval Juraj Valach, kterému se ovšem nepovedlo ideálně zakončit.
     
    02:39
    Od pravého mantinelu to následně zkoušel Ondřej Buchtela, který hned po ledě zakončoval. Nenápadná rána nadělala Pavelkovi po teči jeho spoluhráče problémy, do branky se ale puk nakonec nedostal.
     
    01:53
    Masi Marjamäki na druhé straně zakončoval z levého kruhu, ale ani jeho rána se neujala. Před Pavelkou do kotouče jeden z hráčů sáhl a ten skončil v ochranné síti. Vhazuje se po pravici hradeckého brankáře.
     
    01:08
    Domácím se následně nepovedlo útok a do protiakce se dostával mladičký Radovan Pavlík, jenž byl dnes povolán do reprezentace. Jeho rána od levého mantinelu byla ovšem vyražena do rohu Lukešem.
     
    00:29
    Hosté hned nahodili do pásma a Tomáš Linhart se dostával ke dvěma střeleckým pokusům. Lukeš musel zasahovat pouze proti druhé střele, ale o nic nebezpečného nešlo.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Krásné hokejové úterý! Oba celky jsou na ledové ploše ROCKNET ARÉNY a boj o další důležité body brzy začne! Přejeme příjemné počteníčko.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Š. Lukeš (Stezka) – Mrázek, Jank, Knot, Dietz, Štich, Valach, Buchtela – Duda, V. Růžička, Tomica – J. Havel, Klhůfek, Sklenář – J. Stránský, Vantuch, Marjamäki – Chlouba, Huml, Koblasa.

    Mountfield HK: J. Pavelka (Maxwell) – Zámorský, Linhart, Cibulskis, Graňák, F. Pavlík, Rosandić, Piché – Vincour, Bičevskis, Rákos – Paulovič, Cingel, R. Pavlík – Vopelka, Dragoun, M. Chalupa – Karabáček, Kukumberg, Bezúch.

    Rozhodčí: Petružálek, Pražák – Frodl, Komárek.
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního přenosu, nyní už z chomutovské ROCKNET ARÉNY. Do sestavy domácích se vrací Roman Chlouba, naopak se v ní neobjeví Tomáš Svoboda, jenž v patnáctém kole nastoupil v dresu Pardubic. Na druhé straně se do branky postaví Jaroslav Pavelka. Již jsou známy sestavy, které si za pár minut představíme.
     
    Mountfield bez kapitána

    Běžela šestapadesátá minuta předchozího duelu Hradce se Spartou, když Petr Koukal dvakrát sekl Tomáše Dvořáka. Zkušený útočník okamžitě inkasoval trest na pět minut plus do konce utkání. Celý incident projednávala také disciplinární komise. Ta kapitánovi Mountfieldu zastavila činnost na dva zápasy. Proto nebude v sestavě dnešního utkání s Piráty.

    „Hráč se zákroku dopustil v reakci na předcházející přidržení jeho levé nohy a v kleče zvláště intenzivním způsobem sekl patou své hole protihráče do oblasti nad vnějším hlezenním kloubem levé nohy a držadlem hole též do prstů na levé ruce,“ líčil pro hokej.cz Viktor Ujčík.
     
    Utkání, v němž Mountfield potřebuje ukončit nelichotivou bilanci a Chomutov potřebuje nutně získat body, startuje v ROCKNET ARÉNĚ v 17 hodin a 30 minut.
    Škatulata v brankovišti Chomutova! Končí Fin Toivonen, přichází Kanaďan Peters
     
    Novinky z brankoviště Pirátů

    V pondělí dopoledne severočeská organizace oznámila, že Hannu Toivonen v Chomutově končí. Finský brankář díky zdravotním potížím neodchytal v Tipsport extralize ani minutu. Naopak na sever Čech přichází Justin Peters, který do Chomutova dorazil v pondělí odpoledne. Kanadský gólman je bronzovým medailistou z olympijského Pchjongčchangu. Dále pak odchytal 83 zápasů v NHL. Dvaatřicetiletý gólman hájil barvy Caroliny, Washingtonu a Arizony.

    Zda Justin Peters zasáhne už do utkání s Mountfieldem není jisté. Vše rozhodne trenérský tým Chomutova až v den zápasu.



    „Řešili jsme několik brankářů současně. Jednání s Petersem se trochu táhla a my jsme potřebovali pomoc hned, proto jsme ukázali na Toivonena. Bohužel se do branky postavit nemohl kvůli nečekané zdravotní indispozici, která se sice vyřešila, ale mezitím jednání s Petersem dospěla k dohodě, proto nyní Toivonen odchází,“ vysvětluje Vladimír Růžička.
     
    Vzájemné zápasy

    Hradec nepatří mezi oblíbené celky chomutovského souboru. Vždyť v posledních pěti duelech získali Piráti jen tři body, za vítězství a porážku v prodloužení. Oba celky se utkaly i v letošní úvodní čtvrtině Tipsport extraligy a duel ovládl tehdy domácí Mountfield. Poslední tříbodové vítězství se datuje v únoru roku 2016, od té doby se tým střetly už desetkrát.

    Mountfield – Chomutov 3:2
    Mountfield – Chomutov 1:0
    Chomutov – Mountfield 3:2 po prodloužení
     
    PIRÁTI CHOMUTOV

    Při pohledu na tabulku zjistíme, že Chomutov je stále poslední, když získal devět bodů a na předposlední Mladou Boleslav ztrácí už bodů šest. Svěřenci Vladimíra Růžičky pouze třikrát vyhráli, jinak jsou zatím otloukánky soutěže. Ovšem herně se Piráti zvedají, ale po úspěchu v Olomouci, přišla opět porážka na Kometě. Domácí celek nastřílel ve čtrnácti duelech soupeřům pouze devětadvacet branek, horší už je pouze Olomouc. I ve obdržených gólech je Chomutov na předposledním místě, horší jsou jen Pardubice.

    Piráti doma získali šest bodů, když ovládli z posledních třech zápasů dva duely. Chomutovští doma porazili Mladou Boleslav a Zlín. Jenže v posledním souboji nestačili na Třinec, jenž rozhodl v posledním minutě. Svěřenci Vladimíra Růžičky doma nastříleli soupeřům pouze patnáct branek, horší už je pouze sousední Litvínov.

    Poslední zápasy:

    Kometa – Chomutov 3:1
    Olomouc – Chomutov 2:3
    Chomutov – Třinec 3:2

    Nejproduktivnější hráči:

    Vladimír Růžička 11 bodů (5+6)
    Ronald Knot 7 bodů (2+5)
    Jan Stránský 6 bodů (2+4)
    Hradecký Mountfield prohrál již třikrát v řadě. Zabere na hřišti posledního Chomutova?
     
    MOUNTFIELD HRADEC KRÁLOVÉ

    Hradec Králové patří k tomu nejlepšímu, co Tipsport liga nabízí. Vždyť hostující celek najdeme na třetí pozici, když získal šestadvacet bodů. Více bodů už má pouze vedoucí Sparta a Liberec. Ovšem v posledních čtyřech zápasech se Mountfield trochu zasekl, vždyť získal pouze tři body, díky čemuž opustil vedoucí pozici. Jenže šňůra bez vítězství už trvá tři zápasy. Hned tři hráče má Hradec mezi zraněnými, mezi nimi jsou Radek Pilař, Jan Berger a Patrik Miškář.

    Mountfield venku patří k tomu nejhoršímu. Vždyť se šesti body mu patří až jedenáctá příčka. Horší už je jen Mladá Boleslav, Karlovy Vary a právě Chomutov. Hradec Králové ne kluzištích soupeřů vyhrál pouze jednou. Navíc vsítil nejméně branek z celé extraligy. Sedm zásahů v šesti zápasech je opravdu málo.

    Poslední zápasy:

    Mountfield – Sparta 2:3
    Mountfield Pardubice 4:6
    Mladá Boleslav – Mountfield 4:1

    Nejproduktivnější hráči:

    Petr Zámorský 11 bodů (4+7)
    Tomáš Vincour 9 bodů (6+3)
    Radovan Pavlík 9 bodů (4+5)
     
    Vítám všechny hokejové nadšence a fanoušky obou táborů. V úterý je na programu patnácté kolo Tipsport extraligy, v němž se představí Piráti Chomutov a Mountfield Hradec Králové.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 25. Valach (Klhůfek, Vantuch), 29. Knot (V. Růžička), 38. Koblasa (Huml, J. Havel) – 11. Vincour (Zámorský, Bičevskis), 19. Zámorský (Vopelka, Rosandić), 56. F. Pavlík (Bičevskis, Rákos), 61. Cingel (R. Pavlík)


    Piráti Chomutov: Š. Lukeš (Stezka) – Mrázek, Jank, Knot, Dietz, Štich, Valach, Buchtela – Duda, V. Růžička, Tomica – J. Havel, Klhůfek, Sklenář – J. Stránský, Vantuch, Marjamäki – Chlouba, Huml, Koblasa.
    Mountfield HK: J. Pavelka (Maxwell) – Zámorský, Linhart, Cibulskis, Graňák, F. Pavlík, Rosandić, Piché – Vincour, Bičevskis, Rákos – Paulovič, Cingel, R. Pavlík – Vopelka, Dragoun, M. Chalupa – Karabáček, Kukumberg, Bezúch.

    Rozhodčí: Petružálek, Pražák – Frodl, Komárek

    Diváci: 3 342
    thejrc.org