Zlín – Litvínov 5:2 (kon.) | Mladá Boleslav – K. Vary 0:1 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 2:4 (kon.)
Chomutov – Mountfield HK 3:4 (po pr.) | Olomouc – Třinec 3:6 (kon.)
po prodl.
Piráti Chomutov
3:4 (0:2, 3:0, 0:1 - 0:1)
Mountfield HK
Úterý 30.10.2018, 17:30 • ROCKNET ARÉNA • Tipsport extraliga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:56 Lukáš CINGEL - 3:4
     
    60:56
    Hradec právě vstřelil branku!
    Po necelé minutě je rozhodnuto a dva body putují do Hradce Králové! Radovan Pavlík ukázal, proč je v reprezentaci. Podél levého mantinelu se dostal do útoku, aby na pravé straně našel LUKÁŠE CINGELA. Ten z první zakončoval do pravé šibenice, Lukeš nemohl zasáhnout. Asistence: Radovan Pavlík.
    55:39 Filip PAVLÍK - 3:3
     
    55:39
    Hradec právě vstřelil branku!
    A hosté se v několikáté přesilovce v řadě prosazují, FILIP PAVLÍK se nyní trefil naprosto parádně! Na modré čáře se otočil a zápěstím zakončil pod víko Lukešovo klece! Asistence: Maris Bičevskis a Daniel Rákos.
     
    54:54
    Rozhodčím se utkání naprosto vymyká z rukou. Opět vylučují domácího hráče, který jasně fauloval, ale pár sekund předtím neviděl ofsajd hostů. Jan Havel inkasuje dvě minuty za faul kolenem.
     
    54:16
    Vyrovnávací trefu na holi měl následně Radovan Pavlík, kterému se ale nepovedlo ideálně trefit kotouč a zakončit tak do odkryté branky. Lukeš následně zakročil.
     
    52:36
    Tomáš Vincour se po střele od modré čáry dostával ke dvěma pokusům u pravé tyčky, domácího brankáře ale ani jednou nepřekonal! Lukeš nyní Piráty zachránil.
     
    52:19
    Naprosto zbytečně si pak počínal David Štich, jenž Piráty posílá do dalšího oslabení. Rázný bek severočeského celku dostává dvě minuty za hrubost.
     
    52:19
    Lukáš Cingel se po levé straně dostal do útoku a zakončoval do středu branky, kde byl vyjetý Lukeš. Chomutovský brankář zasáhl a přerušuje hru.
     
    50:15
    Petr Zámorský střílel z pravé strany a Lukeš betonem vyrazil před sebe. Jeden z hráčů před brankou dorážel, ale branku se mu trefit nepovedlo!
     
    49:41
    Hosté měli dlouhou výhodu, kterou zakončoval Lukáš Cingel pokusem do Lukeše. Roman Chlouba dostává dvě minuty za hákování a Mountfield může srovnat.
     
    48:24
    Roman Kukumberg se dostal do parádní pozice a zakončoval z pravého kruhu. Z voleje mířil ke vzdálenější tyčce, ale branku nakonec jen minul! Piráti následně vyhodili na icing.
     
    43:14
    Piráty osvobozuje přesilovka. Dominik Graňák si počínal v obranné třetině nedovoleně a inkasuje dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    39:59
    Lukáš Cingel v úplně poslední sekundě dostával z mezikruží ke střeleckému pokusu, ale Štěpán Lukeš parádně zakročil lapačkou a udržel vedení svého celku před startem třetí periody!
    37:35 Petr KOBLASA - 3:2
     
    37:35
    Piráti právě vstřelili branku!
    Obrat je na světě, domácí celek jde do vedení po takové nenápadné akci! PETR KOBLASA dostal přihrávku před branku, kde se nadvakrát prosadil, kotouč dostal mezi betony Jaroslava Pavelky a domácí poprvé v duelu vedou. Asistence: Ivan Huml a Jan Havel.
     
    35:44
    Následně se Piráti do pásma dostali a Ronald Knot posílal další dělovku na branku. Jaroslav Pavelka ale předvedl další úžasný zákrok a kotouč vyrazil do ochranné sítě!
     
    34:37
    Ronald Knot tvrdě zakončoval mezi kruhy, ale Jaroslav Pavelka parádně zakročil ramenem a kotouč vyrazil nad branku! Domácí v kombinační hře pokračují.
     
    34:23
    Hodně dlouhá přesilovka pět na tři pro domácí celek! Masi Marjamäki byl za brankou držen Cibulskisem a lotyšský bek pomalinku odjíždí na lavici hanby.
     
    34:03
    Radek Duda byl dalším hráčem, jenž stál o obrat v duelu. Petr Zámorský jej ovšem hákoval a putuje na lavici hanby. Po komerční přestávce nás čeká početní výhoda Pirátů, ti se dnes již dvakrát prosadili.
     
    33:33
    Velká šance domácích! Marek Tomica se dostal po levé straně až před branku, aby následně brankovištěm přihrával do prázdné klece Chloubovi. Ten ale trestuhodně promáchl!
     
    32:04
    Svižně to od pravého mantinelu zkoušel obránce David Štich, jehož rána lehce překvapila Pavelku. Hostující brankář nicméně promptně zasáhl a kotouč vyrazil do rohu kluziště!
     
    28:41
    Velký obrat následně mohli domácí dokonat. Pavel Klhůfek unikal na branku Pavelky a nadvakrát zakončoval u levé tyčky, ani jedna jeho rána ale za hradeckým brankářem neskončila.
    28:22 Ronald KNOT - 2:2
     
    28:22
    Piráti právě vstřelili branku!
    Piráti nějakou dobu kombinovali a následně vyrovnávají! RONALD KNOT se zjevil před Pavelkou, kde se otočil a zakončoval. Pár sekund se nevědělo, kde vlastně kotouč je, ale domácí obránce se nadvakrát prosadil přes ležícího brankáře. Asistence: Vladimír Růžička.
     
    27:44
    Oskars Cibulskis následně podrazil na konci početní výhody Lukáše Vantucha u levého mantinelu. Piráti budou za sedm sekund v plném počtu a čeká je přesilovka.
     
    25:51
    A bude se vylučovat na domácí straně. Masi Marjamäki oslabuje svůj celek v době, kdy měl převahu na ledě. Finský bek dostává dvě minuty za vysokou hůl.
     
    25:14
    Velké šance domácích! Radek Duda zakončoval u pravé tyčky, ale jeho rána šla těsně vedle. Následně Pavel Klhůfek objížděl branku, ale Jaroslav Pavelka betonem zakročil!
    24:19 Juraj VALACH - 1:2
     
    24:19
    Piráti právě vstřelili branku!
    Poté se ale domácí celek usídlil v útočné třetině a dává kontaktní branku! JURAJ VALACH dostal nabito na pravý kruh a tvrdou ráno z voleje překonal Jaroslava Pavelku pokusem na přední tyčku. Asistence: Pavel Klhůfek a Lukáš Vantuch.
     
    22:36
    Roman Chlouba se procpal kolem pravého mantinelu a zakončoval na přední tyčku, trefil ovšem jen rameno pozorného Pavelky. Na druhé straně podrážel Roman Kukumberg, jenž dostává dvě minuty.
    18:51 Petr ZÁMORSKÝ - 0:2
     
    18:51
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácí hráči následně propadli ve dvou u pravého mantinelu a hosté se dostali do přečíslení. PETR ZÁMORSKÝ dostal nabito mezi kruhy a pokusem po ledě překonal Štěpána Lukeše střelou mezi betony, domácí brankář asi nemá čisté svědomí. Asistence: Lukáš Vopelka a Mislav Rosandić.
     
    17:54
    Michal Dragoun následně zachytil přihrávku Valacha a dostal se do bekhendu. Lukeš ale chytil tento pokus i následnou dorážku, to byly velké šance!
     
    17:26
    Start početní výhody ale hostům nevyšel a Daniel Rákos inkasuje dvouminutový trest, síly na ledě se vyrovnají. Hostující útočník jednomu z domácích vysekl hokejku z rukou.
     
    17:10
    Masi Marjamäki následně nešťastně nastavil hokejku o kterou upadl jeden z hostujících hráčů. Finský útočník inkasuje dvě minuty za podražení a Mountfield může jít na konci první třetiny do důležitého vedení.
     
    15:49
    Roman Chlouba přihrávkou zpoza branky našel úplně volného Juraje Valacha, jenž z levého kruhu ale trestuhodně zakončoval jen nad branku Jaroslava Pavelky!
     
    14:00
    Po druhé komerční přestávce duelu si domácí celek zahraje početní výhodu. Juraj Bezúch za brankou Lukeše podrážel a inkasuje dvě minuty.
     
    13:26
    Tomáš Vincour se následně dostal na pravém kruhu ke střeleckému pokusu, ale orazítkoval jen vzdálenější tyčku Lukešovo branky! To byla velká šance hradeckého mužstva.
     
    11:08
    Následně u pravého mantinelu dohrál Oskarse Cibulskise domácí Jan Stránský. Pirátský útočník po chvilce klidu dostává dvouminutový trest.
    10:41 Tomáš VINCOUR - 0:1
     
    10:41
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácí celek byl sice již ve čtyřech, ale i tak inkasuje a Mountfield se prosazuje ve své druhé početní výhodě! Střelu od modré čáry Lukeš vyrazil pouze před TOMÁŠE VINCOURA, kterému se bekhendem povedlo otevřít skóre duelu! Asistence: Petr Zámorský a Maris Bičevskis.
     
    10:16
    Tomáš Vincour následně zakončoval z levého kruhu, ale Štěpán Lukeš si připsal parádní zákrok na přední tyčce! Následně Piráti vyhodili a kotouč po teči skončil mimo ledovou plochu.
     
    09:55
    Tak pozor, třiatřicet dlouhá přesilovka Hradce Králové v pěti proti třem! Lukáš Vantuch zbytečně sekl jednoho z hostů a odjíždí na lavici hanby.
     
    08:28
    První přesilovka čeká také hokejisty z východu Čech. Za držení za brankou Chomutova putuje na lavici hanby slovenský bek Juraj Valach.
     
    06:41
    Radek Duda si sjel do brankoviště, kde byl ale jeho pokus vyražen. Na zadní tyči čekal na dorážku Roman Chlouba, ale ani ten nepřehodil beton Jaroslava Pavelky!
     
    05:14
    Následně Tomáš Vincour nadvakrát na vhazování chyboval či porušil postoj a je prvním vyloučeným hráčem duelu. Piráti mají přesilovku.
    Marken.cz

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 25. Valach (Klhůfek, Vantuch), 29. Knot (V. Růžička), 38. Koblasa (Huml, J. Havel) – 11. Vincour (Zámorský, Bičevskis), 19. Zámorský (Vopelka, Rosandić), 56. F. Pavlík (Bičevskis, Rákos), 61. Cingel (R. Pavlík)


    Piráti Chomutov: Š. Lukeš (Stezka) – Mrázek, Jank, Knot, Dietz, Štich, Valach, Buchtela – Duda, V. Růžička, Tomica – J. Havel, Klhůfek, Sklenář – J. Stránský, Vantuch, Marjamäki – Chlouba, Huml, Koblasa.
    Mountfield HK: J. Pavelka (Maxwell) – Zámorský, Linhart, Cibulskis, Graňák, F. Pavlík, Rosandić, Piché – Vincour, Bičevskis, Rákos – Paulovič, Cingel, R. Pavlík – Vopelka, Dragoun, M. Chalupa – Karabáček, Kukumberg, Bezúch.

    Rozhodčí: Petružálek, Pražák – Frodl, Komárek

    Diváci: 3 342
    thejrc.org