Buffalo – Calgary 1:2 (po pr.) | Pittsburgh – NY Islanders 3:6 (kon.) | Carolina – Boston 2:3 (kon.)
Columbus – Detroit 3:5 (kon.) | Montreal – Dallas 1:4 (kon.) | Tampa – New Jersey 8:3 (kon.)
Nashville – Vegas 4:1 (kon.) | Edmonton – Minnesota 3:4 (kon.) | Arizona – Ottawa 5:1 (kon.)
Anaheim – Philadelphia 2:3 (kon.) | San Jose – NY Rangers 3:4 (0:1 po s.n.)
konec
Pittsburgh Penguins
3:6 (2:2, 0:3, 1:1)
New York Islanders
Středa 31.10.2018, 00:10 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:20
    Jevgenij Malkin přihrál zadovkou na zadní tyč, kde byl osamocený Phil Kessel. Ten měl na hokejce branku, ovšem Thomas Greiss vytáhl famózní zákrok a je už definitivně rozhodnuto!
     
    56:01
    Casey DeSmith míří na střídačku a Pittsburgh bude hrát v šesti proti čtyřem!
     
    56:01
    Oddechový čas pro domácí.
     
    56:01
    Před brankou byl Patric Hörnqvist, jenž rychlou stahovačkou si dal kotouč do bekhendu. Ovšem Thomas Greiss situaci přečetl a zasáhl lapačkou v důležitém momentu utkání.
     
    54:53
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Thomas Hickey – 2 min., nedovolené bránění).
     
    50:15
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Juuso Riikola – 2 min., hákování).
    49:44 Tom KÜHNHACKL - 3:6
     
    49:44
    Islanders právě vstřelili branku!
    Nejprve Nick Leddy napálil puk do tyče, od které se puk odrazil k TOMU KÜHNHACKLOVI. Ten zažívá návrat, jaký si představoval a dává tak svému bývalému zaměstnavateli důležitý gól. Puk si totiž do branky kopl Jamie Oleksiak. Asistence: Nick Leddy a Ryan Pulock.
     
    44:26
    Anders Lee přihrával před braku, kde si fotbalově počínal Brock Nelson. Ovšem Casey DeSmith nožem puk vykopl mimo prostor tří tyčí. Těžko říct, zda by gól platil ...
    41:23 Jevgenij MALKIN - 3:5
     
    41:23
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Thomas Greiss byl přivítán gólem! Phil Kessel přihrál před branku, kde byl zády k ní JEVGENIJ MALKIN. Rodák z Magnitogorsku bekhendem poslal černou gumu pod lapačkou brankáře do hostující svatyně. Asistence: Phil Kessel a Jamie Oleksiak.
     
    40:01
    Střídání v týmu New York Islanders: ze hřiště odchází Robin Lehner, přichází Thomas Greiss.
     
    38:05
    Od pravého mantinelu vypálil Jordan Eberle, který je hodně při chuti, ale Casey DeSmith vyrazil kotouč před sebe. V tomto prostoru operoval Mathew Barzal, jenž poslal puk vedle levé tyče.
     
    36:42
    Domácí hráči propadli v útočném pásmu a Ostrované mířili do přečíslení. Přihrávku na pravou stranu dostal Valtteri Filppula, jehož střelu chytá Casey DeSmith. Brankář Tučňáků se výborně přesunul.
     
    33:49
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Daniel Sprong – 2 min.).
    33:49 Jordan EBERLE - 2:5
     
    33:49
    Islanders právě vstřelili branku!
    Domácí celek propadl ve střením pásmu a pustil soupeře do přečíslení! Mathew Barzal našel před brankou JORDANA EBERLEHO, který trefil odkrytou bránu! Asistence: Mathew Barzal a Adam Pelech.
     
    33:49
    Domácí tým si vyžádal video, pro porušení pravidla o ofsajdu. Celou situaci posuzují čároví rozhodčí.
     
    31:56
    Střídání v týmu Pittsburgh Penguins: ze hřiště odchází Matt Murray, přichází Casey DeSmith.
    31:56 Jordan EBERLE - 2:4
     
    31:56
    Islanders právě vstřelili branku!
    Ostrované opět odskakojí do dvoubrankového vedení! JORDAN EBERLE přihrávku za branku, odkud si vyjel na hranici brankoviště, odkud prostřelil Matta Murrayho. Domácí gólman míří z branky pryč a bude se tedy střídat. Asistence: Mathew Barzal a Nick Leddy.
     
    30:47
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jake Guentzel – 2 min., nedovolené bránění).
    29:32 Matt MARTIN - 2:3
     
    29:32
    Islanders právě vstřelili branku!
    První střela ve druhé dvacetiminutovce končí brankou! Jamie Oleksiak asi nevěděl, kde je a před brankou se nechal prohodit. Puk zamířil na MATTA MARTINA, který měl před sebou odkrytou část branky, do níž kotouč samozřejmě poslal. Asistence: Casey Cizikas.
     
    25:58
    Z levého kruhu napálil kotouč Dominik Simon, jehož pokus brankář vyrazil. Akce Pittsburghu pokračovala a tvrdou ránu vyslal Jack Johnson, ale také jeho Robin Lehner vyrazil. Z nulového úhlu ještě pálil Jake Guentzel, ale také on našel jen lapačku gólmana. Myslím, že Ostrované se nyní hodně zapotili při bránění.
     
    24:30
    Phil Kessel přihrával před branku, kde byla dotírající dvojice Patric Hörnqvist – Sidney Crosby. Prvně jmenovaní se snažil uklidit kotouč pod brankářem do branky. Ovšem Robin Lehner si výborně poradil a drží nerozhodný stav.
     
    23:37
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Andrew Ladd – 2 min., sekání).
     
    19:57
    Sám před brankou zůstal Johnny Boychuk, jenž mohl převážit misky vah opět na stranu Ostrovanů. Ovšem jeho pokus po ledě k levé tyči zneškodnil betonem Matt Murray.
     
    18:40
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jack Johnson – 2 min., držení).
    17:41 Sidney CROSBY - 2:2
     
    17:41
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Je srovnáno a stav je tedy 2:2! Na levé straně dostal spoustu času SIDNEY CROSBY, který s pukem zakvrdlal a poslal ho nad ramenem brankáře do vzdálenějšího horního rohu branky. Asistence: Jamie Oleksiak.
     
    15:07
    Mohlo být vyrovnáno! Riley Sheahan vyslal svižnou střelu zápěstím, která skončila na brankové konstrukci. Tučňáci dál tlačí soupeře, ale zatím stav zápasu nedotáhli.
    14:24 Dominik SIMON - 1:2
     
    14:24
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Je opět sníženo a díky aktivitě můžeme říct, že zaslouženě. Domácímu kapitánu utekl na hůl DOMINIKA SIMONA, který jej poslal na branku. V brankovišti se černou gumu do branky srazil Ryan Pulock. Asistence: Sidney Crosby a Brian Dumoulin.
    12:28 Brock NELSON - 0:2
     
    12:28
    Islanders právě vstřelili branku!
    Za brankou celkem nepochopitelně chyboval Riley Sheahan. Josh Bailey okamžitě přihrál do předbrankového prostoru, kde se nacházel osamocený BROCK NELSON. Střelec z povolání vystřelil na lapačku brankáře, což se jevilo jako správné řešení. Asistence: Josh Bailey a Matt Martin.
    10:43 Andrew LADD - 0:1
     
    10:43
    Islanders právě vstřelili branku!
    Z ničeho nic je tu první branka Ostrovanů, kteří z první velké šance dávají úvodní gól. Valtteri Filppula si na pravé straně všiml volného spoluhráče a s přehledem na něj dostal kotouč. ANDREW LADD byl v pohybu k brance a trefil odkrytou část domácí svatyně. Matt Murray se po puku sice natahoval, ale nezasáhl. Asistence: Valtteri Filppula a Ryan Pulock.
     
    06:23
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Josh Bailey – 2 min., hákování).
     
    06:23
    Dominik Simon prohodil obránce a sám před brankářem byl Sidney Crosby. Domácí kapitán byl před brankou zahákován, a tak si Tučňáci zahrají první početní výhodu v zápase. Zákrok na hráče se sedmaosmdesátkou přišel za vteřinu dvanáct.
     
    04:20
    Od levého mantinelu se kličkou doprostřed uvolnil Jevgenij Malkin, který okamžitě vystřelil. Ovšem ruská hvězda trefila z předbrankového prostoru jen rameno Robina Lehnery.
     
    01:37
    New York Islanders nahodil puk za branku soupeře a jde střídat. Po dalším útoku trefuje z levé strany Patric Hörnqvist brankovou konstrukci. Penguins už mohli být v úvodu ve vedení!
     
    O čestné vhazování se postará šéf pittsburghské policie a dva policisté, kteří pomáhali útočníka zpacifikovat. Vhazování se účastní také Sidney Crosby a Anders Lee. Velmi emotivní začátek zápasu ...
     
    Kvůli situaci, která se stala v sobotu, kdy útočník zabil jedenáct lidí, se bude nyní v Pittsburghu držet minuta ticha. Oba celky jsou již na ledě a po minutě přijdou na řadu hymny.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 15. Simon (Crosby, Dumoulin), 18. Crosby (Oleksiak), 42. Malkin (Oleksiak) – 11. Ladd (Filppula, Pulock), 13. B. Nelson (Jo. Bailey, M. Martin), 30. M. Martin (Cizikas), 32. Eberle (Barzal, Leddy), 34. Eberle (Barzal, Pelech), 50. Kühnhackl (Leddy, Pulock)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (32. DeSmith) – Riikola, Dumoulin, Ruhwedel, J. Johnson, Oleksiak, Määttä – Simon, Crosby (C), Guentzel – Kessel, Malkin (A), Hagelin – Hörnqvist, Cullen, Sheahan – Sprong, D. Grant, Rust.
    New York Islanders: Lehner (41. Greiss) – Pulock, Leddy, Mayfield, Hickey, Boychuk, Pelech – Jo. Bailey (A), B. Nelson, Lee (C) – Eberle, Barzal, Beauvillier – Komarov, Filppula, Ladd (A) – Kühnhackl, Cizikas, M. Martin.

    Rozhodčí: Brenk, Watson – Shewchyk, Pancich

    Diváci: 18 509
    thejrc.org