Jihlava – Kladno 2:1 (kon.) | Benátky n/J – Havířov 2:4 (kon.) | Vsetín – Ústí n/L 4:2 (kon.)
Přerov – Prostějov 4:3 (2:0 po s.n.) | Slavia – Kadaň 2:3 (1:2 po s.n.) | Poruba 2011 – Třebíč 3:5 (kon.)
Frýdek-M. – Litoměřice 4:2 (kon.)
po s.n. (2:0)
HC ZUBR Přerov
4:3 (2:0, 0:1, 1:2 - 0:0)
LHK Jestřábi Prostějov
Středa 31.10.2018, 18:00 • MEO Aréna, Přerov • Chance liga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    Roman PŠURNÝ - 4:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC ZUBR Přerov. Autorem vítězné branky se stal ROMAN PŠURNÝ.
     
    64:45
    Zdeněk Čáp z pravého kruhu mířil co nejníže to šlo a málem i skulinku u pravé Štůralovy tyče trefil! Oba brankáři dnes ale drží své týmy nad vodou.
     
    60:42
    Už po pár vteřinách mohlo být rozhodnuto! Havlík předal Venkrbcovi, který už měl Klimeše prakticky překonaného, ale ten vytáhl další fantastický zákrok špičkou pravé brusle v rozštěpu. Na opačné straně ujížděl Procházka, ale rozduněl pouze mantinel za Štůralou.
     
    59:06
    Pro Jestřáby se ale situace lepší. Stejným prohřeškem se provinil Jakub Ferenc a míří za Miklišem na trestnou.
     
    58:44
    Ondřej Mikliš teď zavařil svému týmu. Ve středním pásmu se provinil hrubostí k Tomáši Doležalovi a oslabuje svůj tým chvíli před koncem.
    57:59 Radomír PALA - 3:3
     
    57:59
    Přerov právě vstřelil branku!
    Obrovská euforie strhává diváky v MEO Aréně! Klimeš byl ze hry jen pár vteřin, když Roman Pšurný z osy hřiště na modré čáře nabyl RADOMÍRU PALOVI na levý kruh, který dělovkou z prvního doteku propálil Štůralu!
    Asistence: Roman Pšurný, Marek Sikora.
     
    57:16
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Lukáš Luňák – 2 min., nedovolené bránění).
     
    57:16
    Nevídaná situace! Při Prostějovu stáli všichni svatí! Doležal sváděl souboj s Luňákem před brankou hostí. Mezi ně poté zamířil skákavý kotouč, jenž se odrazil zřejmě od hostujícího hráče a obloučkem spadl na horní tyč! Odtud ale zamířil za branku.
     
    49:12
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Lukáš Žálčík – 2 min., zdržování hry / zašlapování puku).
     
    46:46
    Perfektní zákrok ležícího Lukáše Klimeše, jenž se proti letmému dotyku soupeřovy hole s kotoučem stihl přesunout k druhé tyči, kterou tak tak betonem utěsnil!
    46:18 David DVOŘÁČEK - 2:3
     
    46:18
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Prostějov využívá přesilovou hru 28 sekund před jejím skončením! Zaklesnutý s obráncem před Klimešem se octl DAVID DVOŘÁČEK, na něhož přišel pas od Lukáše Luňáka a druhou brankou posílá Jestřáby do vedení poprvé v zápase! Asistence: Lukáš Luňák, Lukáš Žálčík.
     
    45:15
    Radomír Pala zpátky na ledě, Přerov krátké oslabení ve třech přežil bez újmy. Velkou šanci měl ale chvíli před tím Tomáš Divíšek, který zblízka Klimeše procedil a puk pak zůstal ležet volný před odkrytou částí klece!
     
    44:46
    Pro Přerovany teď nastane těžkých 28 vteřin ve třech mužích. K Palovi přisedá za sekání Marek Sikora.
     
    43:14
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Radomír Pala – 2 min., podrážení).
    40:26 David DVOŘÁČEK - 2:2
     
    40:26
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Prostějov srovnává stav utkání! Přerovské útočníky teď v zakončování brejků vyškolil DAVID DVOŘÁČEK a Klimešovi dobře provedenou kličkou s následným zakončením pod víko nedal šanci. Asistence: Jan Zdráhal.
     
    38:15
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Ladislav Havlík – 2 min., napadení).
    37:17 Tomáš KARPOV - 2:1
     
    37:17
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Zničehonic se Jestřábi zapisují do gólových statistik večera. Doslova z vody teď uvařili dobrou polévku, když v nepřehledné situaci dostal puk za ležícího Klimeše TOMÁŠ KARPOV. Gólové situaci však předcházela skvěla souhra Miromanova s Venkrbcem. Asistence: Daniil Miromanov, Matouš Venkrbec.
     
    32:35
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká David Dvořáček.
     
    32:29
    Pěknou souhru teď předvedla domácí čtveřice! Hejcman shodil puk v tandemu na Roberta Černého do středu kluziště a ten vytáhl opravdu prudkou střelu, kterou otestoval pozorného Štůralu.
     
    31:26
    Lukáš Žálčík se prodral po pravé straně kluziště až do míst, kde mohl Klimeše přímo ohrozit. I ten, podobně jako Štůrala, vykryl nebezpečně mířený puk vyrážečkou.
     
    30:38
    U střídaček si teď zkřížili cestu Ondřej Kopta (PRE) s Danielem Kolářem (PRO). Oba si doslova očichali rukavice a za hrubost spolu míří i na trestnou lavici.
     
    29:32
    Štůrala kryje další pokus prchajícího hráče! Tentokráte se střelecky neprosadil Procházka.
     
    28:19
    Velmi podobná situace se teď zopakovala pouze za většího počtu účastníků! Zubři mířili do situace dva na jednoho, přičemž měl Hejcman drobný náskok. Jeho střela zápěstím opět končí na vyrážečce prostějovského gólmana.
     
    27:24
    Domácí získali buly ve svém pásmu, odkud okamžitě vystřelil Marek Sikora a v samostatném nájezdu vyzval do souboje brankáře Štůralu! Ten ale ze situace vyšel vítězně, když vytáhl perfektní zákrok vyrážečkou.
     
    26:49
    Před Čápem se utvořila doslova dálnice a mohl střílet, jenže předvedl perfektní čtení hry a naopak počkal, až se mu do volného prostoru sjedou bránící Prostějované a uvolní Tomáše Doležala. Ten obdržel přihrávku a snažil se skórovat z velké blízky těsně u Štůraly!
     
    24:04
    Prostějovský tlak vyústil až v nedovolené bránění Jakuba Ference (PRE). Ten si odsedí dvě minuty.
     
    19:40
    Počet hráčů na ledě se srovná. Tomáš Doležal na Štůralu dotíral příliš horlivě a jeho počínání bylo nakonec posouzeno jako sekání.
     
    19:23
    Na střelu Sýkory po vyhraném buly stihl Štůrala zareagovat jen tak tak! Lapačkou v protipohybu nakonec nedopustil, aby se v jeho síti ocitl třetí puk.
     
    19:14
    A Prostějovští znovu budou hrát ve čtyřech. Tomáš Divíšek, jenž si odpyká dvě minuty se hodně zlobí.
    18:06 Jakub FERENC - 2:0
     
    18:06
    Přerov právě vstřelil branku!
    Nakonec se Zubři ke střele dostali a to po velmi pěkné přihrávce Zdeňka Čápa, jenž našel na kruhu stojící JAKUBA FERENCE. Dvoumetrový zadák napřáhl a z prvního doteku propálil Štůralu, čímž ukončuje trest Hollanda 17 vteřin před jeho vypršením.
    Asistence: Zdeněk Čáp, Tomáš Sýkora.
     
    16:23
    Zubři si zahrají podruhé v přesile. Nedovoleně si počínal prostějovský Rhett Holland.
     
    13:08
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Daniel Krejčí – 2 min., hrubost).
     
    06:23
    Tomáš Štůrala vyjel odehrát kotouč za branku, ale vůbec si nevšiml forčekujícího Milana Procházky, se kterým se střetl. Gólman Jestřábů se skácel k zemi, přičemž přišel o masku, veterán Procházka míří na trestnou lavici za napadení. Uvidíme tedy první přesilovou hru.
     
    05:10
    Skvěla práce Tomáše Karpova! Šimon Kratochvil nabral rychlost na levé straně, poslal příhrávku na druhou stranu Sýkorovi, kterému se odkryl velký kus brány. Prostějovský forvard však špičkou hole překazil domácí protiútok.
    03:35 Marek SIKORA - 1:0
     
    03:35
    Přerov právě vstřelil branku!
    Na první branku se dlouho čekat nemuselo! Nahození Zdeňka Čápa doslova z nulového úhlu v rohu kluziště šťastně zapadlo za Štůralu! Asistence: Roman Pšurný.
     
    02:35
    Po chybě ve středním pásmu se k puku dostal Jan Starý a mířil na Klimeše úplně sám! Se zakončením se příliš nepáral a jeho střela zápěstím nakonec minula domácí branku.
     
    01:10
    Na opačné straně měl Štůrala hodně práce proti druhé přerovské formaci, připsal si několik zákroků i proti četným dorážkám.
    Marken.cz

    Daniel Doležal

    Branky a nahrávky: 4. Čáp (Pšurný), 19. Ferenc (Čáp, T. Sýkora), 58. Pala (Pšurný, Sikora), rozh. náj. Pšurný – 38. Karpov (Miromanov, Venkrbec), 41. Dvořáček (J. Zdráhal), 47. Dvořáček (L. Luňák, Žálčík)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Zdeněk Čáp (PRE)
    0:0   Tomáš Divíšek (PRO)
    2. série:
    0:0   Tomáš Sýkora (PRE)
    0:0   Lukáš Žálčík (PRO)
    3. série:
    1:0   Roman Pšurný (PRE)
    1:0   Jan Starý (PRO)
    4. série:
    2:0   Jakub Ferenc (PRE)
    2:0   Daniil Miromanov (PRO)


    HC ZUBR Přerov: Klimeš (Šimonů) – Pala (A), Čáp, Ferenc, Zbořil, R. Černý, Malina, Padrnos – T. Doležal, T. Sýkora (C), M. Kratochvíl – Milan Procházka (A), Pšurný, Sikora – Kopta, Hejcman, Navrátil – Mašín, Moučka, Š. Kratochvíl.
    LHK Jestřábi Prostějov: Štůrala (Neužil) – Krejčí, Holland, J. Zdráhal, Miromanov, Havlík, Mikliš, D. Kolář – Karpov (A), Divíšek, Žálčík – L. Luňák (C), Venkrbec, Dvořáček – Starý, Kverka, Prokeš – Matýs, Žukenov, Antoníček.

    Rozhodčí: Skopal, Kopeček – Poruba, Měkýš
    thejrc.org