Jihlava – Kladno 2:1 (kon.) | Benátky n/J – Havířov 2:4 (kon.) | Vsetín – Ústí n/L 4:2 (kon.)
Přerov – Prostějov 4:3 (2:0 po s.n.) | Slavia – Kadaň 2:3 (1:2 po s.n.) | Poruba 2011 – Třebíč 3:5 (kon.)
Frýdek-M. – Litoměřice 4:2 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
4:2 (0:1, 2:1, 2:0)
HC Slovan Ústí nad Labem
Středa 31.10.2018, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Třetí třetina rozhodla. Rozhodla o tom, že Vsetín potvrdil pozici papírového favorita a v domácím utkání porazil Ústí nad Labem.Obě branky třetího dějství padly ve 43. minutě, tu druhou zapsal do statistik Luboš Rob, dnes dvougólový střelec, jenž je vyhlášen také jako nejlepší vsetínský hráč utkání. Na druhé straně dostává tuto cenu hráč, který se sice musel před Robem dvakrát sklonit, na druhou stranu zabránil sedmadvaceti vsetínským střelám dostat se za brankovou čáru Ústí. Nejlepším hráčem Slovanu je vyhlášen brankář Jan Dlouhý.
    Ode mě je to pro dnešek vše, ze Vsetína Vám přeji příjemný zbytek večera. (19:44:58)
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Vsetínští na sebe v jednom se soubojů u vlastní branky natáhli faul a hosté jdou tak také do čtyřech. Za hákování je vyloučen Melka.
     
    59:19
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Tomáš Pitule – 2 min., podrážení). Vhazuje se po Gábově pravici, Dlouhý zůstává v brance.
     
    59:19
    Kousalovo nahození od modré čáry ukrývá Gába v lapačce. Hosté si berou oddechový čas.
     
    58:29
    Také další vsetínský útok je již v zárodku zlikvidován. Valaši jsou zatlačeni až za svou bránu.
     
    57:21
    Jednu z ústeckých nahrávek ve středním pásmu vystihl Rác a rozhodl se pro ofenzivu. V blízkosti útočného pásma byl v osudný moment sám, a tak se dopředu nijak výrazně nehrnul a na pravém kruhu jej zastavila čtveřice hostujících bránících hráčů.
     
    56:27
    Ústečtí si za brankou Gáby vybojovali kotouč a prudkou střelou z pravého kruhu překvapil domácího gólmana Volf. Gába i přes počáteční nepříjemnosti střelu kryje.
     
    Dnešní utkání sleduje 2680 diváků.
     
    55:37
    Hes přebral kotouč už ve vlastním pásmu a projel s ním celé kluziště. Svou individuální akci také zakončil, a to střelou z levého křídla mezi ruku a tělo.
     
    54:29
    Hned sérii střel musel nyní řešit Dlouhý. Nejprve to byl Březinův pokus z vrcholu pravého kruhu, následně se k doražení odraženého kotouče hrnul Karafiát. A z trochu netradičního úhlu do zkusil také Rob, jenž mohl střelou do levého horního rohu zkompletovat hattrick.
     
    53:44
    V situaci dva na dva se ocitli Březina s Rácem proti Jeřábkovi s Kousalem. Vsetínští měli v této ofenzivě navrch. Rácovi však u levé tyčky sjel puk z hokejky.
     
    52:43
    Holomek si u vlastní branky poradil s Davídkem a poslal puk na Vítka. Vsetínští ale doplatili na to, že nejen v obranném, ale také v útočném pásmu jsou hráči Slovanu horliví. Vítka k puku nepustili.
     
    51:55
    Vsetínští se tlačí do útoku. Ústí dobře brání.
     
    50:41
    Každý z hráčů čekal, kde že se to v chaosu před brankou kotouč objeví. Byl to Mäkinen, kdo jej nakonec vylovil, a nastřelil boční síť.
     
    50:25
    Vrdlovce v rohu za vlastní brankou obral Rác. Jednalo se o bleskovou a spontánní akci, a tak ani najíždějící Karafiát nemohl vědět, co s stane. Rác si ho vybral pro svou prudkou přihrávku, jelikož byl zcela sám na levém kruhu. Karafiát po puku skočil, prostor za zády přemisťujícího se Dlouhého ale netrefil.
     
    49:29
    Hořanský se Zdvořáčkem bojovali o kotouč za brankou Slovanu. Puk nakonec putoval kolem mantinelu až na modrou čáru, kde si jej k sobě vzal Holomek. Jeho rána od modré končí pod betony Dlouhého.
     
    48:44
    Domácí brankář si připsal pár povedených zákroků proti střelám z blízka, poslední z ústeckých střel ale branku minula, a tak se na kotouč dostávají Vsacané.
     
    48:14
    Vrdlovec už se sám ocitl v dobré palebné pozici, zvolil ale přihrávku na Kousala, což nebyla vůbec špatná myšlenka. Druhý jmenovaný pálil z bezprostřední blízkosti. Z hranice brankoviště trefil hruď připraveného Gáby.
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 22. Rob (Jonák, Pechanec), 29. Pechanec, 43. Pitule (Kuronen, Teper), 43. Rob (Pechanec, Teper) – 6. Krliš (Davídek), 25. Severa (L. Volf, M. Zdvořáček)


    VHK ROBE Vsetín: Gába (Šelepněv) – Holomek, Mikuš, Slováček, Teper, Frolo, Mäkinen, Ondračka – Karafiát, Rác, Březina – Jonák, Pechanec, Rob – Kucharczyk, Pitule, Kuronen – Hořanský, Jindra, Vítek.
    HC Slovan Ústí nad Labem: J. Dlouhý (Groh) – M. Jandus, Hes, Weinhold, Jeřábek, M. Zdvořáček, Mert – P. Kousal, Vrdlovec, Melka – Severa, L. Volf, T. Jandus – Tůma, Davídek, Chrpa – Planý, Kropáček, Krliš.

    Rozhodčí: Čech, Barek – Pechánek, Komínek

    Diváci: 2680
    ocianews.com