Sparta – Vítkovice 1:4 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
HC Vítkovice Ridera
Středa 31.10.2018, 18:30 • O2 arena, Praha 9 (Libeň) • Tipsport extraliga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Na početnou! (20:55:47)
     
    V O2 areně je dohráno! Vítkovice dnes v Praze předvedly velmi solidní výkon a po vítězství 4:1 si do Ostravy odvážejí všechny body. Sparta dnes zaostávala skoro na všech frontách, její výkon na úspěch prostě a jednoduše nestačil.
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 33 – 28
    Zblokované střely: 5 – 4
    Vhazování: 38 – 22
    Trestné minuty: 20 – 22
    Využití přesilovek: 0/4 – 0/3
     
    Nejlepší hráči utkání
    SPA: Lukáš Pech (1+0)
    VIT: Ondřej Roman (2+0)
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Utkání se dohrává před Bartošákem, hrstka vítkovických příznivců už hlasitě oslavuje tříbodovou výhru. Do konce zbývají pouhé čtyři sekundy.
     
    58:43
    A mohlo to být 1:5! U levé tyčky se uvolnil Josef Baláž, jehož zakončení ale nakonec těsně minulo opačnou tyč svatyně Matěje Machovského.
     
    58:04
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí části a velmi pravděpodobně i celého utkání. Spartu by z téhle bryndy vytáhl už jen zázrak.
     
    57:31
    Sparťané stále dobývají Bartošákovu klec, tentokrát ovšem pouze v pěti hráčích. Vítkovice se plně soustředí pouze na bránění pohodlného náskoku.
     
    Dnešní utkání sleduje 7 132 diváků (42% kapacity).
     
    56:16
    Kruppovi svěřenci neházejí flintu do žita, Machovský opět evakuuje brankoviště! Uvidíme, jestli se jim teď v šesti povede o něco lépe.
    55:39 Roman SZTURC - 1:4
     
    55:39
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Fanoušci domácích hromadně opouští O2 arenu, čtyři a půl minuty před koncem je asi definitivně rozhodnuto! Z poloviny kluziště trefil prázdnou klec ROMAN SZTURC a zpečetil tak osud utkání. Bez asistence.
     
    54:38
    Tak pozor, domácí to zkusí v šesti! Matěj Machovský se nevrací do branky a klec Sparty tak zůstává opuštěna!
     
    54:38
    Teď, nebo nikdy! Jan Výtisk (VIT) dostává menší trest za napadení a v důležité chvíli tak oslabuje svůj tým. Sparta si následně vyžádala oddechový čas.
     
    54:04
    Tomáš Pšenička nahodil pryž na klec od modré čáry, ta následně zaplula přímo do výstroje připraveného Patrika Bartošáka. Hra je přerušena.
     
    53:24
    Jarůška v mezikruží ukázkově odzbrojil Černý a ukončil tak domácí výpad na branku. Ostravský bek teď odvedl výbornou práci a zachránil Bartošáka před střelou.
     
    52:25
    Nahození Košťálka z hranice pásma šlo hodně mimo. Zdráhal už je sice na ledě, Sparta je však stále pevně usazena před vítkovickou svatyní.
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 25. Pech (Jarůšek) – 2. O. Roman (Baranka), 34. O. Roman, 49. Tybor (Černý, Šidlík), 56. Szturc


    HC Sparta Praha: Machovský (Honzík) – Gregorc, Delisle, Blain, Kalina, Košťálek, Tomáš Dvořák, T. Pavelka – Buchtele, P. Vrána (C), Kudrna – Říčka, Sill, Jarůšek – Kumstát, Pech (A), Forman (A) – Pšenička, Smejkal, Beran.
    HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – Výtisk (C), D. Krenželok, Hrbas, Baranka, Šidlík, Černý – Dej, Lev (A), Schleiss – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Szturc (A), Š. Stránský, P. Zdráhal – Toman, Pytlík, Baláž.

    Rozhodčí: Jeřábek, Pešina – Brejcha, Jelínek.

    Diváci: 7 132
    thejrc.org