Pelhřimov – Havlíčkův Brod 2:3 (kon.) | David Servis – Mor. Budějovice 3:6 (kon.) | Tábor – Žďár n/S 2:8 (kon.)
Kopřivnice – SHK Hodonín 5:3 (kon.) | Val. Meziříčí – Orlová 4:1 (kon.) | Nový Jičín – Opava 4:2 (kon.)
konec
HC David Servis Č. Budějovice
3:6 (2:3, 0:2, 1:1)
Hockey Club Moravské Budějovice 2019
Středa 31.10.2018, 18:00 • Hokejové centrum Pouzar • 2. liga - Jih a Východ (ČR) • 14. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas je definitivně za námi! Žihadla dnes přeci jenom byla o něco lepším týmem, což potvrdila i gólově. Z jihu Čech si dnes Moravské Budějovice odváží plný bodový zisk za výhru o tři branky.

    Děkuji vám za pozornost, z tohoto utkání je to vše. (20:04:19)
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Žihadla se zmocnila kotouče a již ví, že se v tomto utkání nic nestane. Kotouč jen odevzdávají do středního pásma. Zápas nám končí!
     
    58:55
    Moravské Budějovice právě vstřelily branku!
    Hosté pravděpodobně definitivně rozhodují o osudu tohoto utkání! DAVID HORKÝ se dostal ke kotouči a z větší vzdálenosti jej neomylně poslal do odkryté svatyně. Bez asistence.
     
    58:30
    Radek Rolínek udržel kotouč v útočném pásmu, čehož ale jeho spoluhráči využít nedokázali. Přesto ale drží kotouč na svých holích a již se opět štelují do útočného pásma.
     
    58:10
    Domácí střídačka si vzala oddychový čas. Tomáš Klestil již zůstává na střídačce svého týmu!
     
    58:00
    Z poslední třetiny zbývají odehrát pouhé dvě minutky. Uvidíme, zda se servismané svému soupeři ještě přiblíží a případně zápas zdramatizují.
     
    57:20
    Tomáš Hačecký vedl přečíslení dva na jednoho! Dobrou šanci se snažil proměnit přihrávkou na Davida Horkého. Jeho spoluhráč následně pálil z první, ovšem jen těsně zacílil nad horní tyčku!
     
    56:40
    Žihadla se pokusila o vyhození kotouče mimo obranné pásmo. Na modré čáře byl ale pohotový Kubeš, jenž tomu zabránil a puk obratem poslal za Jekelovu svatyni.
     
    56:14
    Jonáš Kronus měl pořádnou rychlost, čehož využil a vřítil se do pásma. Tam následně zkusil z křídla přihrávat mezi oba kruhy, kam si najížděl jeden ze spoluhráčů, který ovšem puk nezpracoval.
     
    55:33
    Štěpán Hřebejk nahodil kotouč do útočného pásma, kde se následně jeho tým dostal až ke střeleckému pokusu. S ním ale neměl Pavel Jekel větší obtíže, puk schoval na své výstroji.
     
    55:09
    Žihadla rychle přenesla hru do útočného pásma. Zde se jeden z jejich hráčů pokusil střílet z velkého úhlu, což Klestila nicméně nepřekvapilo. Domácí brankář ve stoje schoval kotouč u své tyčky přímo v lapačce.
     
    54:26
    Pavel Grauer neměl ke střele na modré čáře příliš prostoru, přesto zkusil zacílit. Jeho pokus z nápřahu ale mezi tři tyče neletěl, skončil jen na zadním mantinelu.
     
    53:22
    Roman Šulčík zkoušel završit kombinaci v útoku přihrávkou někam mezi oba kruhy. Tam bohužel pro něj ale nikdo ze spřízněných hráčů nebyl, a tak kotouč skončil na holích hostujícího týmu.
     
    52:44
    Konec poslední dvacetiminutovky se pomalu blíží a domácí tlak se tak začíná stupňovat. Servismané jsou nyní týmem, který se drží v útočném pásmu.
     
    51:53
    Servismané vybojovali kotouč do svého držení. Následně jim ale nevyšla rozehrávka z vlastní obranné třetiny, puk totiž končí až na zakázaném uvolnění.
     
    51:11
    Hosté už hrají v plném počtu, Lupač už pádí na střídačku svého týmu.
     
    50:21
    Na opačné straně se dostali žihadla v oslabení do šance! A nebyla to šance vůbec špatná! Přečíslení v poměru dva na jednoho ale Klestil, domácí brankář, stihl uhasit a šestou branku hostí nepřipustil!
     
    49:40
    Petr Škopek zkusil své štěstí od modré čáry. Škopkův pokus si cestu až mezi tři tyče ale nenašel. Některý z hostujících hráčů jej dobře zablokoval.
     
    49:11
    Vyloučení v týmu HC Moravské Budějovice 2005 (Lupač – 2 min., držení).
     
    48:43
    Michal Michal se pokusil udržet útočné pásmo pro svůj tým. To mu ale nakonec jen těsně nevyšlo, což oku pana rozhodčího neušlo. Servismané se tak museli z pásma vystěhovat.
     
    47:24
    David Servis právě vstřelil branku!
    Českobudějovičtí hokejisté snižují na dvoubrankový rozdíl! Štěpán Hřebejk přihrál přesně ROMANU ŠULČÍKOVI, a ten se jako správný kapitán se svou střelou nezmýlil. Asistence: Štěpán Hřebejk, Tomáš Vak.
     
    47:02
    Před Klestilovou brankou stál Marcel Juráň. Bohužel pro něj se ale nedostal k přihrávce, která na něj zpoza svatyně směřovala.
     
    46:23
    V středním pásmu se k puku dostal Ferebauer, jenž nabral rychlost a řítil se do šance. Jeho pokus z nápřahu následně ale Jekel drží bezpečně někde ve své výstroji. Následuje vhazování.
     
    45:30
    Pavel Grauer nabruslil do útočného pásma, kde střílel zhruba z levého kruhu. Pavel Jekel neměl s jeho pokusem větší obtíže, puk totiž přelétl horní tyčku hostující branky.
     
    44:51
    Po vhazování se ke kotouči dostali servismané, kteří se ihned vydali do útočného pásma. Zde zkoušel Radoš nebezpečně procpat přihrávku před branku, což se mu i povedlo, avšak nikdo ze spoluhráčů puk nedokázal doklepnout do Klestilovy klece.
     
    44:24
    Po dalším úspěšném Klestilově zákroku se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    43:31
    Kotouč v držení měli domácí hokejisté, pak ho ale po nepřesné rozehrávce ztratili. Od modré čáry tak mohl pálit Roman Kadela. Jeho střele ale nikdo neclonil, a tak Klestil neměl se zneškodněním tohoto pokusu žádné problémy.
     
    42:27
    Roman Šulčík byl v dobré střelecké pozici, ovšem útočnou akci zkoušel vyšperkovat ještě přihrávkou na pravé křídlo. Tam ale jeho spoluhráč přihrávku nepřijal a ke střele se neprocpal.
     
    41:25
    Přečíslení dva na jednoho v režii domácích! Jonáš Kronus jej vzal na sebe a střílel z levého kruhu. Jeho pokus šel ovšem jen doprostřed branky, kde stál připravený Jekel.
     
    40:32
    Prvně zahrozili domácí hokejisté. Jan Radoš zkusil procpat kotouč někam k brankovišti. To se mu sice povedlo, žádný z jeho spoluhráčů ale nebyl na potřebném místě před svatyní.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    I druhých dvacet minut je za námi. Hostující fanoušci, kteří dnes dorazili se svým týmem do Hokejového centra Pouzar, se mohli radovat ze dvou přesných tref. Díky nim si žihadla pojistila své vedení a David Servis to bude mít ve třetí třetině velmi těžké. Uvidíme, zda servismsné utkání ještě zdramatizují.

    Další třetina začne přibližně v 19:33.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:48
    Jeden z hostujících hráčů bez soupeřova zavinění upadl v rohu útočného pásma. Po chvíli se ale zvedá a bude v pořádku a schopen pokračovat v dalším průběhu hry.
     
    38:35
    Moravské Budějovice právě vstřelily branku!
    Hostující celek si zapisuje již pátou branku a jde tedy do komfortního vedení. Ladislav Rytnauer našel na druhé straně útočného pásma PETRA KRUTIŠE, jenž z první rozvlnil síťku za Jekelovou svatyní. Asistence: Ladislav Rytnauer, David Horký.
     
    37:41
    Hosté velmi dobře kombinovali, leč k žádnému ohrožení domácí branky to nevedlo. Jeden ze servismanů se ujal kotouče a bezpečně jej vyhazuje až k Jekelově svatyni.
     
    37:08
    Vyloučení v týmu HC David Servis Č. Budějovice (Bárta – 2 min., podrážení).
     
    36:25
    Žihadla si vytvořila útočný tlak. Na jehož konci stál Aleš Trnka, který vypálil zhruba z vrcholku kruhu. Jeho pokus se dostal až do sítě. Ovšem jen do té ochranné, kam ji srazil pohotový českobudějovický strážce svatyně.
     
    35:10
    Moravské Budějovice právě vstřelily branku!
    Hosté se mohou radovat ze své čtvrté branky. Ta jim může přidat potřebný klid do hry. Před Klestilem nastala trma vrma, čehož dokázal využít ROMAN MIKEŠ, jenž docpal puk až za brankovou čáru. Asistence: Filip Matějka.
     
    34:28
    Po delší době musel dávat pozor také Pavel Jekel. Střelu od modré čáry ale viděl, a i proto ji dokázal včas zneškodnit, konkrétně vyrazit vysoko do ochranné sítě.
     
    33:52
    Následně na domácí branku letí pokus od modré čáry. Dalekonosný projektil ale přelétl horní tyčku, Klestil se tedy tentokrát nemusí nikterak vzrušovat.
     
    33:30
    Klestil opět v pozoru. Tentokrát čelil střele, která šla z hole Marka Lupače. Domácí brankář i proti Lupačově střele v pravý čas zaklekl a kotouč už drží někde ve výstroji.
     
    32:10
    Štěpán Hřebejk si zkušeně poradil s jedním ze soupeřových obránců. Následně zavezl kotouč do pásma, kde se ovšem nikdo z jeho spoluhráčů k puku nedostal.
     
    31:32
    Jonáš Kronus, který táhl přečíslení tři na dva, před modrou čárou nepřehrál přesně. Pro domácí tedy z této šance žádné ohrožení Jekelovy branky nevzejde.
     
    30:36
    Zápas se nám přehoupl do své druhé poloviny. Mezitím Aleš Trnka, jenž ovšem neměl moc prostoru ke střele, zkusil zacílit na Klestilovu svatyni. Domácí brankář zasahovat nemusí, kotouč končí mimo jeho svatyni.
     
    29:20
    A brankář domácích zasahuje i o chvíli později. Klestil tentokrát zasáhl u své levé tyčky. U ní schoval kotouč ve své rukavici. Bude se tedy vhazovat v útočném pásmu hostí.
     
    28:50
    Žihadla na druhé straně zahrozila rychlým protiútokem. Bohužel pro ně ale Klestil zasahuje svou holí, kterou znemožnil zakončení, naprosto přesně.
     
    28:12
    A brankář hostujícího celku musel dávat pozor i o chvíli později. Se střelou z levého křídla si nakonec poradil. Kotouč mu nejprve ale nebezpečně vypadl, naštěstí pro Jekla ale v blízkosti nebyl nějaký domácí hráč, jenž by se pokusil o případnou dorážku.
     
    27:34
    Domácí hokejisté byli zatlačeni v obranné třetině, následně se ale dostali do protiútoku. Roman Šulčík po přejetí útočné modré napřáhl ke střele, jenže rozezvučel jen mantinel za Jekelovo svatyní.
     
    26:33
    Hostující celek nebyl vůbec daleko čtvrté brance! David Horký se dostal před Klestilovu branku, kde byl zcela sám, a pokusil se o rychlé zakončení z bekhendu. Klestilův beton v pravý čas ovšem přehodit nedokázal.
     
    25:57
    Lukáš Kříž se z pozice obránce dostal až do zakončení. Jeho pokus na vzdálenější tyč nebyl špatný, Jekel jej však bez potíží uschoval ve své lapačce.
     
    24:43
    Na druhé straně to v útoku zkusili hosté, ani oni ale nebyli úspěšní. Tomáš Pelikán nicméně drží kotouč na své holi a může stát na startu další akce.
     
    23:40
    Domácí hokejisté se snažili usadit v útočném pásmu, žihadla ale nyní předvádí dobrou obrannou práci a svého soupeře do žádných šancí nepouští. Nyní se ke střele od modré dostal až Grauer, jehož dělovka si ale cestu až mezi tři tyče nenašla.
     
    22:10
    Na ledové ploše se v poslední minutě nic moc nedělo. Až Jan Bárta se málem dostal do samostatného úniku, bohužel pro něj ale kotouč nezpracoval a následně upadl.
     
    20:51
    A záhy už to byla lepší šance pro hosty! Ladislav Rytnauer se dostal ke střeleckému pokusu poté, co dostal příhodnou přihrávku před branku. Klestil ovšem včas zaklekl a puk bezpečně schoval.
     
    20:06
    Petr Krutiš ihned po úvodním vhazování přejel modrou čáru a pokusil se o zakončení. To ovšem gólové parametry nemělo. Puk šel výrazně mimo horní tyčku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní dějství je za námi! Hosté měli dobrý vstup do utkání, což ztvrdili hned dvěma zásahy. David Servis se pak na soupeře dotáhl, ovšem Kabelka povedenou ranou od modré svému týmu opět vrátil vedení.

    Další třetina začne přibližně v 18:48.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:40
    Servismané se pokusili něco vymyslet v útočné třetině, žihadla se ale úspěšně ubránila. Následně se ke kotouči dostal Michal Michal, jenž má ještě pár vteřin na rozehrání další útočné akce.
     
    18:08
    Moravské Budějovice právě vstřelily branku!
    Hostující celek si bere své vedení zpět! DANIEL KABELKA napřáhl na modré čáře a velmi svižnou střelou prostřelil vše, co mu stálo v cestě! Asistence: Petr Krutiš, Michal Kliment.
     
    17:17
    Vyloučení v týmu HC David Servis Č. Budějovice (Hřebejk – 2 min., vysoká hůl).
     
    17:10
    Ihned po vhazování se ke střele dostal Michal Kliment. Bohužel pro něj ale napálil jen prvního clonícího hráče domácích, kterého musel tento projektil pořádně štípnout.
     
    16:37
    Českobudějovičtí hokejisté se pokusili usadit v útočném pásmu. Zde se jim ale moc nevedlo. Žihadla se rychle vrátila na puk, se kterým již míří na opačnou stranu ledové plochy.
     
    15:22
    David Servis právě vstřelil branku!
    Domácí fanoušci se radují, jejich tým totiž srovnává stav utkání! TOMÁŠ VAK po přejetí útočné modré čáry také vypálil, a to naprosto přesně. Vacek se po jeho střele natahoval marně. Bez asistence.
     
    14:30
    Vyloučení v týmu HC Moravské Budějovice 2005 (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Bulín.
     
    14:03
    Tady nebylo ke gólu vůbec daleko, a to na obou stranách. Nejprve se před brankou těsně ke střele nedostal Mikeš, na druhé straně z nájezdu neuspěl Radek Rolínek.
     
    13:32
    Moravským Budějovicím se zatím přesilová hra nedaří podle představ. Nyní se k puku dostal Michal Michal, pro něhož nebylo žádným problémem kotouč dostat z obranného pásma svého celku.
     
    12:44
    Domácí hokejisté se dostali ke kotouči a vyhodili. Jmenovitě to byl Roman Šulčík, jenž svůj tým osvobodil.
     
    12:24
    Uvidíme další přesilovou hru hostí, Lukáš Sumerauer totiž inkasuje dvouminutový trest za nedovolené bránění.
     
    11:57
    Tak to je docela nevídaná situace. Vlastimil Marek se při jednom ze zákroků zřejmě zranil a není schopen v utkání pokračovat. Do branky se tedy opět podívá Tomáš Klestil.
     
    11:28
    Jan Bárta zavezl kotouč do útočného pásma. Z těsné blízkosti branky se následně pokusil zakončit, ale byl tísněn obránce a pozici tak měl velmi těžkou. Vacek nakonec zasahovat nemusel, kotouč šel mimo.
     
    11:02
    Domácí jsou v plném počtu.
     
    10:12
    Roman Mikeš si řekl o přihrávku a také ji dostal. Pokusil se o střelu z první, ta mu nicméně nevyšla podle představ. Českobudějovičtí se záhy ujali kotouče a vyhodili přes všechny čáry.
     
    09:25
    Žihadla se usadila v útočném pásmu. Ke střel z větší vzdálenosti se dostal Daniel Kabelka. Vlastimil Marek ovšem stihl zareagovat a jeho svižný pokus schovat někde ve výstroji.
     
    09:02
    Vyloučení v týmu HC David Servis Č. Budějovice (J. Kříž – 2 min., držení).
     
    08:50
    Hra se na přestěhovala před Markovu svatyni, načež se servismané nedovoleně osvobodili. Sudí tedy opět přesouvají hru do obranného pásma Českých Budějovic.
     
    08:06
    David Servis právě vstřelil branku!
    I domácí hokejisté se mohou radovat z první střele branky! Jan Radoš vystřelil velmi dobře od modré čáry. Jeho pokus Vacek vyrazil jen před sebe, kde už stál pohotový ŠTĚPÁN HŘEBEJK, který dokázal kotouč za brankovou čáru dorazit. Asistence: Jan Radoš, Roman Šulčík.
     
    07:42
    Radek Rolínek se v útočném pásmu natahoval ke kotouči a k případné střele. Jakmile se ale puku dotkl, rozhodčí odpískal postavení mimo hru. Rolínek se totiž dostal do ofsajdového postavení.
     
    06:47
    Na modré čáře napřáhl Michal Kliment. Moravskobudějovický obránce ale blok clonících hráčů nepropálil. Ke střele, respektive ke kotouči, se nedostal následně ani žádný z jeho spoluhráčů.
     
    05:42
    Střídačka domácích reaguje na nepovedený začátek. Z branky odchází Tomáš Klestil, jeho místo převezme Vlastimil Marek.
     
    05:42
    Servismané se pokoušeli o vyrovnání. Kotouč se odrazil příhodně pro jednoho z jejich hráčů, ovšem Vacek byl pozorný a proti střele, jež šla po ledě, zareagoval přesně.
     
    04:57
    Moravské Budějovice se snažily vymanit ze svého obranného pásma. To se jim nakonec podařilo, nicméně jen za cenu zakázaného uvolnění, které vrátí hru před hostující klec.
     
    03:56
    Moravské Budějovice právě vstřelily branku!
    To je dobrý nástup žihadel do úvodního dějství a vůbec do celého zápasu! Po Horkého střele se kotouč odrazil k PETRU KRUTIŠOVI, jenž se dokázal prosadit bekhendovou dorážkou! Asistence: David Horký, Ladislav Rytnauer.
     
    03:09
    Moravské Budějovice právě vstřelily branku!
    Hosté jdou jako první do vedení! Domácí obraně se nevyvedla rozehrávka, čehož využil LADISLAV RYTNAUER, který se dostal k puku a osamocen před Klestilovou brankou prostřelil. Asistence: David Horký.
     
    02:38
    Zkušený Jiří Ferebauer nabruslil do útočného pásma, mocně napřáhl a vystřelil. Jeho pokus ale Vacek, který padl na ledovou plochu, dokázal zastavit včas.
     
    01:05
    Na opačné straně se pokusil vystřelit od modré čáry Tomáš Pelikán. Bohužel pro něj ale trefil jen clonícího protihráče, od něhož se kotouč odráží na domácí střídačku.
     
    00:24
    Domácí hokejisté vybojovali kotouč z úvodního vhazování a záhy se natlačili do útočného pásma. Tam se snažil o první střelu Pavel Grauer, ale puk na branku nepropálil, byl zablokován spoluhráčem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC David Servis Č. Budějovice: Klestil (Marek) – Michal, Kubeš, Grauer, J. Kříž, Radoš, Škopek, L. Kříž – Rolínek, Bárta, Šulčík (C), Hřebejk, Ferebauer (A), Vak, Kronus, Bárta, Sumerauer

    HC Moravské Budějovice 2005: Vacek (Jekel) – Trnka, Pelikán, Kadela, Peroutka (C), Kabelka, Kliment, Jurnečka – Matějka, Lupač, Juráň, Horký, Mikeš, Hačecký, Rytnauer, Caha, Bulín, Krutiš

    Rozhodčí: Šperl – Křivohlavý, Klouda.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 9. Hřebejk (Radoš, Šulčík), 16. Vak, 48. Šulčík (Hřebejk, Vak) – 4. Rytnauer (Horký), 4. Krutiš (Horký, Rytnauer), 19. Kabelka (Krutiš, Kliment), 36. Mikeš (Matějka), 39. Krutiš (Rytnauer, Horký), 59. Horký


    HC David Servis Č. Budějovice: Klestil (6. Marek) – Michal, Kubeš, Grauer, J.
    Kříž, Radoš, Škopek, L. Kříž – Rolínek, Bárta, Šulčík (C), Hřebejk, Ferebauer (A), Vak, Kronus, Bárta, Sumerauer

    Hockey Club Moravské Budějovice 2019: Jekel (Vacek) – Trnka, Pelikán, Kadela, Peroutka (C), Kabelka, Kliment, Jurnečka – Matějka, Lupač, Juráň, Horký, Mikeš (A), Hačecký, Rytnauer (A), Caha, Bulín, Krutiš

    Rozhodčí: Šperl – Křivohlavý, Klouda
    thejrc.org