West Ham – Tottenham 1:3 (kon.) | Chelsea – Derby 3:2 (kon.) | Arsenal – Blackpool 2:1 (kon.)
Middlesbrough – Crystal Palace 1:0 (kon.)
konec
Arsenal FC
2:1 (1:0)
Blackpool FC
Středa 31.10.2018, 20:45 • Emirates Stadium, Londýn • Anglický Ligový pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 7:4. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 4:5. Fauly: 13:10. (22:40:55)
     
    Je konec! Arsenal nakonec potvrdil roli favorita, svému soupeři nasázel dvě branky, což stačilo na postup do dalšího kola. Gunners odcházeli do kabin za jednobrankového vedení, to v úvodu druhého dějství navýšil talentovaný Smith-Rowe. Posléze si také soupeř přichystal několik zajímavých šancí, přičemž se nakonec dočkal kýžené branky, o kterou se postaral O'Connor. Právě tento hráč nakonec utkání nedohrál, jeho zákrok na Aubameyanga byl posouzen červenou kartu. To ale nebylo jediné vyloučení tohoto zápasu, už předtím odešel předčasně do kabiny domácí Guendouzi, který pro změnu vyfasoval druhou žlutou.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Blackpool rozjíždí jednu z posledních akcí tohoto zápasu.
     
    90+4
    Turton dokázal předskočit Jenkinsona, nicméně jeho celek se nedostal k míči. Arsenal hraje poslední vteřiny hodně zkušeně, soupeře drží daleko od branky.
     
    90+3
    Posléze se musel vracet Mustafi, kterému se ale nepodařilo konstruktivně rozehrát. Blackpool toho nevyužil, naopak sám přišel o hrací předmět.
     
    90+2
    Také Čech si užil práci s kulatým nesmyslem, který posléze poslal ke středovému kruhu, kde v souboji jeden na jednoho uspěl Iwobi.
     
    90+1
    Turton vhazoval od pravé postranní čáry, jeho nabídka našla Delfounesa, který kroutil míč před branku. Na přední tyči ale dokázal zasáhnout Jenkinson.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o šest minut.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Určitě můžeme počítat s nastavením, Arsenal se ještě strachuje o výsledek.
     
    87
    Stále ten stejný obrázek. Blackpool hraje i nadále bez míče, naopak Arsenal rozjel kombinaci středem hrací plochy, který by mohla být nebezpečná.
     
    86
    Domácí podnikli útok po pravém křídle, Lichtsteiner nakonec akci zabrzdil, neboť měl před sebou přesilu protihráčů. Arsenal se zbytečně nikam nežene.
     
    85
    Střídání v týmu Blackpool FC: ze hřiště odchází Callum Guy, přichází John O'Sullivan.
    85. Červená karta
     
    85
    Také Blackpool bude dohrávat v desíti! O'Connor zezadu doslova sestřelil Aubameyanga, za což uviděl okamžitou červenou kartu.
     
    84
    Na jistotu nyní zahrál Heneghan, který navíc konstruktivně rozehrál do strany. Nechybělo mnoho a Pritchard se dostal jako první k míči, nicméně včas zasáhl Pleguezuelo.
     
    83
    Střídající Pritchard se snažil doběhnout padající míč, což se sice povedlo, jako poslední se balónu dotkl hostující hráč. Čech se tak ujme rozehrávky od branky.
     
    82
    Vzápětí jsme sledovali další nedovolený zákrok, který tentokráte vytasil obránce Jenkinson. Naopak na zeleném pažitu se ocitl hostující Turton.
     
    81
    Guy kombinoval na útočné polovině, posléze jeho celek přišel o míč, čehož využil Iwobi, který vybojoval standardní situaci daleko od branky soupeře.

    David Suchý

    Branky: 33. Lichtsteiner, 50. Smith-Rowe – 66. O'Connor

    Karty:   21. Guendouzi (ARS) – 45+2. Thompson (BLP)   56. Guendouzi (ARS)   85. O'Connor (BLP)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 7:4. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 4:5. Fauly: 13:10.
    Arsenal FC: Čech (C) – Jenkinson, Mustafi, Pleguezuelo, Lichtsteiner – Smith-Rowe (72. Iwobi), Guendouzi – Mchitarjan, Ramsey, Maitland-Niles (60. Torreira) – Welbeck (76. Aubameyang)
    Náhradníci: Nketiah, Torreira, Holding, Martínez, Aubameyang, Iwobi, Willock

    Blackpool FC: Howard – Turton, Heneghan, O´Connor, Bola – Spearing (C), Guy (85. O´Sullivan), Thompson – Nottingham (65. Pritchard), Delfouneso, Feeney (79. Cullen)
    Náhradníci: McLaughlin, Mafoumbi, Pritchard, O´Sullivan, Taylor, Dodoo, Cullen

    Rozhodčí: Coote – Long, Massey
    ocianews.com