Skalica – Prešov 6:0 (kon.) | Spišská N. Ves – Dubnica 3:4 (kon.) | Trnava – Topoľčany 2:6 (kon.)
Michalovce – Humenné 7:6 (po pr.) | Martin – Pov. Bystrica 6:2 (kon.) | Osmos Bratislava – Nové Zámky B 6:0 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
6:2 (3:0, 1:1, 2:1)
HK 95 Považská Bystrica
sk Středa 31.10.2018, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 14. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Miroslav Nemček (tréner HK ´95 Považská Bystrica): "Vedeli sme, že domáci hráči na nás nastúpia hneď od začiatku, čo som prízvukoval aj v kabíne pred zápasom. Žiaľ, stretnutie sme nezvládli, podcenili sme začiatok, čo rozhodlo. V druhej tretine sme hrali dobre 15 minút, urobili sme ale chybu a inkasovali gól na 4:0. Vtedy už bolo po zápase. Škoda, že sme nestrelili gól na 3:1, stretnutie by sa za tohto stavu možno ukazovalo inak."

    Radovan Somík (asistent trénera HK Martin): "Mali sme veľmi dobrý vstup do zápasu. Prvá tretina nám vyšla presne podľa našich predstáv. Druhá časť bola z našej strany slabšia za čím je treba vidieť i dve oslabenia. Súperovi sme dovolili streliť nám gól, dostať nás pod tlak. V tretej tretine to bolo z oboch strán vyrovnané, šťastie, že sme strelili dva ukľudňujúce góly. Nebolo to jednoduché stretnutie, za získané body sme preto radi."

    Jakub Cíger (útočník HK ´95 Považská Bystrica): "Do Martina sme prišli veľmi ustráchaní. Hráči si príliš uvedomovali, že nemáme natoľko skúsené mužstvo ako v prípade domácich hráčov. Videli sme hromadu ľudí na štadióne, súpera sme sa jednoducho báli. V druhej tretine to bolo z našej strany lepšie, bolo však už neskoro, nakoľko nám Martin strelil v úvodnej tretine tri góly a nestíhali sme už toto manko dobehnúť. Je to aj o skúsenostiach, verím, že sa z tohto stretnutia dokážeme poučiť. Domáci nás nepúšťali do presilových hier, nebolo čo z tohto pohľadu využiť. Prakticky sme mali len strelecké možnosti počas jednej presilovej hry. V úvodnom zápase, v ktorom sme zvíťazili, sme mohli ťažiť z výhody domáceho prostredia. Doma sme predsa len o niečo silnejší ako vonku. Zľakli sme sa ale v úvode atmosféry, do budúcnosti si určite na to budeme musieť dávať pozor. Určite nám na nálade nepridalo ani nedohrané stretnutie s 20-kou. My sme s týmto stretnutím veľa urobiť nemohli, rolba sa jednoducho pokazila a dúfame, že z tohto dôvodu o body neprídeme. Určite by nám chýbali, najmä ak sa pohybujeme na hrane postupu do play-off. Tri body sú v tejto situácii naozaj veľa, prísť o ne kvôli poruche na rolbe, je nemysliteľné. Vždy je však veľmi pekné vrátiť sa do Martina. Ľudia tu milujú hokej, tešil som sa na túto atmosféru i na hráčov, s ktorými sa veľmi dobre poznáme. Vraciam sa domov, budem chvíľu s rodičmi, hráčov poznám prakticky všetkých, je zábava tu hrať. Už v piatok však v najbližšom zápase máme čo zlepšovať. Najmä si musíme dať pozor na vstup, úvodná tretina bola z našej strany jedna veľká katastrofa. Doma sa vieme nabudiť, dúfam, že to nezostane len v šatni."

    Martin Barto (útočník HK Martin): "Teší nás, že sme predchádzajúcich desať zápasov zvládli. Je to však naozaj veľmi zaväzujúce, pre nás ako tím a preto dúfame, že zápas doma so Skalicou zvládneme a v Michalovciach na ľade súpera zabojujeme. Prvú tretinu sme dnes hrali veľmi jednoducho, čo nám vyšlo. Druhú tretinu sme urobili viac chýb, skôr sa dá povedať, že sme ju vypustili. Tretia tretina sa viac – menej dohrávala. Nemyslím si však, že sme šetrili sily. Tešia samozrejme aj góly v zápase, najmä ten 22 sekúnd pred koncom zápasu. Bola to veľmi pekná akcia, gól mohol dať aj Brveník. To však nevadí, dôležité je celkové víťazstvo, tímová hra dnes slávila úspech. Teší i postup na prvú priečku v tabuľke, nechceme však tento úspech priveľmi preceňovať. Je dôležité stáť nohami pevne na zemi, či skôr na ľade, nerobiť z niektorých záležitostí veľké haló." (22:59:18)
     
    Martin si v derby zápase poradil s Považskou Bystricou 6:2. Góly: 8. Markovič (Tabaček, Themár), 8. Barto (Dvořák, Tabaček), 16. Zeliska (Pokrivčák), 36. Langhammer (Rudzan, Paulíny), 55. Markovič (Jurášek, Brezniak), 60. Barto (Paulíny, Brveník) – 36. Cíger (Dolinajec, Ligas), 56. Ďurkech (Ligas, Ďurkech).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:38
    Martin dal gól!
    Záverečné slovo patrí domácim hráčom, ktorí dokonale vyšachovali hosťujúcu obranu. MARTIN BARTO už len triafal prázdnu bránku po tom ako neuspeli Adam Paulíny a Ivan Brveník.
     
    58:40
    Juraj Ďurkech na Koledu, ktorý pohrdol gólovou príležitosťou. Nebezpečenstvo pre domácu bránku ešte trvá.
     
    57:44
    Markovič prestrelil bránkovisko. Priestor bránky netrafil.
     
    57:16
    Burzík len nahadzoval puk smerom na bránku. Kompas ho pre istotu podržal.
     
    56:37
    Marián Koleda (POB) inkasuje dve minúty za podrazenie.
     
    55:41
    Považská Bystrica dala gól!
    LUKÁŠ ĎURKECH sa presadil z blízkosti modrej čiary z ostrého uhla po asistenciách Patrika Ligasa a Juraja Ďurkecha.
     
    55:37
    Mokrohájsky z ostrého uhla neprekvapil Bernáta. Ten si v tejto tretine zatiaľ drží čisté konto.
     
    55:06
    Dírer si márne pýtal prihrávku. Trška mu ju nedoprial.
     
    54:28
    Dubeň na Koledu, ktorý mohol odpovedať na domáci gól. Puk sa zastavil tesne pred čiarou.
     
    54:05
    Martin dal gól!
    Domácim to napokon vyšlo aj JAROSLAVOVI MARKOVIČOVI, ktorý si po prihrávke Andreja Jurášeka mohol vychutnať brankára. Druhú asistenciu si pripisuje Ivan Brezniak.
     
    53:30
    Drevenák na útočnom výlete. Strieľal spoza obrancu.
     
    52:56
    Markovič v tesnom objatí s Lukášom Ďurkechom. Pýtal si faul.
     
    52:13
    Dolinajec z prvej. Hostia sa zatiaľ snažia v tejto tretine márne.
     
    51:46
    Barto bránený Augustínom. Vystreliť na bránku nedokázal.
     
    50:55
    Pokrivčák z prvej. Nemal komu prihrávať.
     
    50:22
    Pacalaj bojuje v rohu o puk. Juraj Ďurkech bol napokon úspešnejší.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 8. Markovič (Tabaček, Themár), 8. Barto (Dvořák, Tabaček), 16. Zeliska (Pokrivčák), 36. Langhammer (Rudzan, Paulíny), 55. Markovič (Jurášek, Brezniak), 60. Barto (Paulíny, Brveník) – 36. Cíger (Dolinajec, Ligas), 56. Ďurkech (Ligas, Ďurkech)


    HK VITAR Martin: Bernát (Cabaník) – Tabaček, Themár – Pacalaj, Burzík – Rusina, Oravec – Rechtorík, Dvořák – Markovič, Langhammer, Rudzan – Poliaček, Jurášek, Brezniak – Zeliska, Dírer, Pokrivčák – Paulíny, Barto, Brveník
    HK 95 Považská Bystrica: Kompas (Klinčúch) – Ďurkech J., Ďurkech L. – Trška, Fančovič – Dubeň, Dlugoš – Augustín, Niník – Cíger, Turan, Dolinajec – Koleda, Rodionov, Drevenák – Prus, Pšurny, Mokrohájsky – Miro, Ligas, Németh

    Rozhodčí: Hatala – Hanko, Holienka, Neuzer (video)

    Diváci: 1502
    thejrc.org