HC Litvínov – Slavia 2:6 (kon.) | Plzeň – K. Vary 5:2 (kon.) | Olomouc – Jihlava 1:2 (kon.)
Mladá Boleslav – Havlíčkův Brod 2:0 (kon.) | Pardubice – Liberec 5:1 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
5:2 (1:0, 2:1, 2:1 - N 1:0)
HC Energie Karlovy Vary
Čtvrtek 01.11.2018, 17:00 • Home Monitoring Aréna • DHL Extraliga juniorů • Skupina A
Partner:
     
    To je ode mě z plzeňské Home Monitoring Arény vše. S přáním hezkého zbytku dne se s Vámi loučím a u dalších zápasů, třeba už zítra, se opět budu těšit, na shledanou. (19:04:32)
     
    Čtvrté letošní derby je minulostí, dnes ho jasně opanovala plzeňská Škodovka, která po skvělém výkonu bere všechny čtyři body. Velkou zásluhu na tom má Petr Eret, který zaznamenal hattrick.
     
    Konec zápasu.
     
    64:32
    Plzeň právě vstřelila branku!
    PETR ERET po šestnácti vteřinách využil nabídnutou početní výhodu a přesnou střelou, jak jinak než do horního rohu, rozhodl o bonusovém čtvrtém bodě pro domácí tým. Asistence: Michal Houdek.
     
    64:16
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Bernáth – 2 min., sekání + 10 min. osobní trest, nesportovní chování). Trest odpyká Maydl.
     
    64:04
    Hosté točili plzeňskou trojici, ale vydolovali z toho jen sraženou střelu do ochranné sítě.
     
    63:05
    Opět dva na jednoho a ani tentokrát to není branka. Jan Matiášek se snažil najít Petra Ereta, jenže přes bránícího hráče se k němu puk vrátil a Matiášek ho napálil přímo do připraveného Horáka.
     
    62:19
    Souboj dvou čtyřek vyšel lépe pro tu plzeňskou. Filip Kovařik dokázal naprosto čistě obrat o kotouč Filipa Bernátha.
     
    61:41
    Kristián Kolář ležící, spící, chytající. Domácí brankář už ležel na zemi, měl napůl odkrytou svatyni a přesto hráči Energie nedokázali protlačit kotouč za jeho záda.
     
    61:22
    Václav Adamec v situaci dvou na jednoho předložil puk Janu Matiáškovi, který mohl rozhodnout, ale nestalo se.
     
    60:31
    Puk mají domácí pod kontrolou, Petr Eret s ním dokázal vybruslit až před Horáka, toho ovšem střelou mezi betony nepřekonal.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Je za námi utkání, ve kterém západočeské derby ovládla plzeňská Škoda. Ta ve třetí třetině přidala na svůj účet další dvě branky a po zásluze zvítězila 5:2. Nyní přichází na řadu nadstavbová část, kde se rozhodne o bonusovém čtvrtém bodě.
     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Diváci dnešního utkání děkují svým miláčkům za předvedený výkon, ale nezapomínejme, ještě nás čeká prodloužení.
     
    58:25
    Utkání už se prakticky jen dohrává, obě mužstva vědí, že o třech bodech je rozhodnuto.
     
    57:49
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Po velkém boji za brankou, kde to doslova jiskřilo, vybojovali puk domácí na své hokejky. PETR ERET ho dokázal vyvést a ze středního pásma trefil prostředek opuštěné klece. Asistence: Jan Matiášek, Albert Šiller.
     
    57:20
    Horák zůstává na střídačce a hosté to zkoušejí v šesti.
     
    57:20
    Oddechový čas pro karlovarskou Energii.
     
    57:09
    Hostující obránce měl zaseknutou hokejku, přesto dokázal bruslí fotbalově přesně přihrát.
     
    56:45
    Horák po delší době zastavuje hru, nechtěl riskovat problémy před svou brankou. Vhazování po jeho levici.
     
    56:16
    Filip Novák namazal v obranném pásmu puk na hokejku Josefu Hasmanovi, ten byl více než překvapen, až z toho zapomněl vystřelit.
     
    55:19
    Hra se příliš nestopuje a hráčům Energie pozvolna dochází čas, hlavně když se hraje za jejich brankou.
     
    53:52
    Domácí se svědomitě brání, ale nezapomínají i útočit. Plzeňská pětka točí hráče Varů jak na kolotoči, ovšem chybí střelba. Domácí fanoušci by jistě ocenili "bůra".
     
    52:31
    Daniil Petrov útočil na hattrick v zápase, když jeho jedovatá a navíc tečovaná rána skončila na betonu Koláře. Ten měl ovšem zakrytý výhled a musel být velmi rád, že ho puk doslova jen trefil.
     
    51:41
    František Klejna, který mimochodem vítězným gólem rozhodl poslední vzájemný duel v Home Monitoring Aréně, nabízel kotouč spoluhráčům před branku na teč. Letící puk ale bez jakéhokoliv zasažení doletěl až do rohu kluziště.
     
    50:59
    Hráči z lázeňského města jsou opět v držení puku, zřejmě stále nechtějí říct poslední slovo.
     
    49:40
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Hosté přežili velké šance Plzně a vzápětí korigují skóre. Po střele Richarda Záruby byl u kotouče první DANIIL PETROV, který puk jen doklepl do opuštěné klece. Pro hostujícího hráče to je druhá branka v zápase. Asistence: Richard Záruba, Filip Novák.
     
    48:13
    Petr Eret se pohotově zbavil dvou bránících hráčů, kteří kolem něho projeli, jako by ani neměl puk. Domácí dvaadvacítka vystřelila švihem k pravé tyčce, ta ovšem hostům pomohla. Cinknutí muselo být slyšet až na plzeňském náměstí.
     
    47:38
    Hosté mohli jet do rychlého brejku dvou na jednoho, nicméně ještě rychlejší byl Jakup Procházka, který byl u puku jako první.
     
    46:52
    Michal Houdek dal Martinovi Bečíkovi jasně najevo, že přes něho se do útočného pásma nedostane. Hostující útočník to tedy vzdal a raději šel po hitu střídat.
     
    46:13
    Hra nabrala velmi rychlé tempo, puk létá ze strany na stranu. Oba brankáři musí být v naprostém soustředění.
     
    44:32
    Ale po chybě se dostal do samostatného úniku domácí Petr Eret, kterému už v uších hrála písnička "Pátá, právě teď odbila", ovšem plzeňský kanonýr svou druhou branku v zápase nepřidal. Horák jeho pokus na vyrážečku zachytil.
     
    43:55
    Hosté se snaží pochopitelně o rychlou odpověď, koneckonců jim také nic jiného nezbývá.
     
    43:26
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Adam Rohla nejprve střílel ihned po buly, ale Horák jeho pokus zachytil. Po dvou rychlých přihrávkách se puk vrátil na modrou čáru, odkud MICHAL HOUDEK střelou zápěstím trefil branku nechytatelně. Asistence: Martin Lokajíček, Vlastimil Kvasnička.
     
    42:32
    Jan Slanina vybojoval za brankou Horáka kotouč, který předložil před branku na volej Filipu Kovaříkovi. Jeho pumelice se ještě odrazila před prázdnou branku Josefu Hasmanovi, tomu ovšem touš přeskočil hokejku a bylo po šanci.
     
    41:30
    Škodovka odpověděla rychlým kotrem, který táhl po pravé straně Marek Princl, ale Adama Horáka v bráně Energie nepřekonal.
     
    40:16
    Hosté začali poslední část s velkou vervou. Zcela sám se objevil před Kolářem Vít Jiskra, ale domácího gólmana nepropálil.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá perioda je minulostí.

    V té pokračovala dominance domácího týmu, který své vedení dokázal navýšit na rozdíl tří branek. Ke konci třetiny se ale dokázal prosadit Daniil Petrov a hosté z Varů jsou nadále ve hře.

    Poslední třetina začne přibližně v 18:24.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:15
    Filip Kovařík nasadil pořádný strom na modré čáře Davidu Holubovi a hostující hráč jen těžko odchází na střídačku. Pokud by se chtěl ale prosadit v NHL, na podobné situace si musí zvykat už od mládí.
     
    38:32
    Václav Adamec zcela jednodznačně podrazil hostujícího obránce, ale hlavní rozhodčí se zřejmě zadíval na hezké slečny ve druhé řadě a faul neviděl.
     
    37:22
    A vstřelená branka nalila hostům novou krev do žil. Ti určitě mají dobře v paměti zápas, který tu odehráli naposledy. To dokázali otočit utkání na svou stranu, i když prohrávali už 0:2. Dneska to mají ještě o branku těžší.
     
    36:39
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Když to nejde kombinací, tak to vzal na sebe DANIIL PETROV, který se dokázal protlačit do zakončení přes obránce a střelou v polopádu překonal Koláře mezi betony. Bez asistence.
     
    36:16
    Když se nedaří, tak se prostě nedaří. Hráči Karlových Varů mají velký problém, aby si vůbec přihráli.
     
    35:48
    Jan Slanina, který hraje velmi povedené utkání, střílel mezi kruhy. Adam Horák se vytasil se svoji lapačkou.
     
    34:27
    I ten byl okamžitě pod palbou ran, ale vstup do utkání se mu povedl a na svůj účet si připsal několik rychlých zákroků na uvítání v zápase.
     
    33:29
    To už nevydržel Jakub Kašpar v bráně, toho nahradil Adam Horák.
     
    33:29
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Domácí udeřili potřetí a nevadilo jim ani to, že hráli v oslabení. Ihned po buly, které vyhrál Jan Matiášek střílel PETR ERET, který se trefil naprosto přesně. Asistence Jan Matiášek.
     
    32:55
    Druhá přesilová hra Karlových Varů už je o poznání lepší, dokonce dokázali zaměstnat brankáře Koláře. Poté ale ukázali co vystihuje jejich dnešní hru. Nejprve se sami připravili o pásmo nepřesnou přihrávkou, po které následovalo zakázané uvolnění.
     
    32:13
    Domácí Kristián Kolář ukázal své kvality. Nebezpečnou střelu, která doletěla až k domácímu brankáři, dokázal zkrotit. Poté se zejména vyznamenal proti dvěma nebezpečným dorážkám.
     
    31:51
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Šiller – 2 min., podrážení).
     
    31:05
    Vlastimil Kremláček jen protečoval puk do útočného pásma a poté nabral velkou rychlost směr střídačka.
     
    29:50
    Jan Slanina dokázal na modré čáře zachytit rukavicí vyhození Varů, ovšem to bylo vše, co se domácímu útočníkovi podařilo.
     
    28:47
    Hosté jsou v plném počtu a pokud jsem dobře sledoval hru, neviděl jsem jedinou střelu, při které by musel Kolář jakkoliv zasahovat.
     
    28:00
    A indiáni se nakonec dokázali dostat ke kotouči, který bez váhání poslali rovnou za branku Kašpara. Hosté musí začít přesilovkovou kombinaci od začátku.
     
    27:30
    Hosté mají puk pod kontrolou, ale bez střely na branku branku nevsítí.
     
    26:47
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Reitspies – 2 min., hákování).
     
    26:45
    Chtěli jste šanci Energie, máte ji tady. Daniil Petrov si nabruslil do dobré pozice, ale v momentě střely byl zahákován a tak střela nakonec skončila mimo branku.
     
    26:09
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Domácí má slova podtrhují druhou brankou v zápase. Kapitán Josef Hasman nabruslil do útočného pásma, kde ukázal, že není sobec a puk ideálně předložil VÁCLAVU ADAMCOVI. Ten trefil z mezikruží mezeru mezi betony. Asistence: Josef Hasman.
     
    25:29
    Pokud byste mi chtěli nadávat, že zde nepíši šance Karlových Varů, tak se nebojte. Opravdu žádné nejsou, až budou samozřejmě dáme vědět. Po většinu času se hra odehrává před brankou Kašpara.
     
    24:33
    Hostující Václav Stejskal nejspíše dobře koukal na dnešní pokusy Petra Ereta, jelikož se rozhodl opičit se a i on střelou od modré trefil plzeňské obránce.
     
    23:46
    Dorostenec Dominik Soukup, který dostal dnes možnost si zahrát za juniory, vybojoval puk za brankou hostí, ale útočník Plzně už nedokázal protlačit puk přes obránce na svého spoluhráče čekajícího před brankou.
     
    22:37
    Plzeňský Josef Hasman v útočném pásmu nebezpečně letěl hlavou napřed na mantinel, ale hokejisté jsou tvrdí chlapci a domácí útočník se okamžitě zvedá a hlásí – jsem připravený hrát dál.
     
    22:10
    Marek Princl chtěl zavzpomínat na dobré časy z předchozích zápasů, kdy se mu velmi dařilo. Kousek za modrou vypálil pěknou jedovku, jenže brankář Varů jeho pokus srazil do ochranné sítě.
     
    20:57
    Albert Šiller nabíjel na pravý kruh Petru Eretovi, ten ovšem ranou z první trefil pouze hostujícího hráče clonící před brankou. Brankář Kašpar byl tentokrát bez práce, však si to chlapec také pro jednou zaslouží.
     
    20:05
    Modrobílí na začátku druhé třetiny dohrávájí více než minutu dlouhou přesilovou hru z první třetiny.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První část hry je za námi.

    Viděli jsme v ní jednu branku, o kterou se postaral v šestnácté minutě parádní střelou švihem do šibenice Jan Slanina. Domácí mužstvo bylo zcela jasně lepším týmem, ale do kabin si odnáší pouze jednobrankové vedení.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:41.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    V posledních vteřinách první třetiny nabíjel Petr Eret na modrou, kde byl připravený Martin Lokajíček, ale pokus domácího obránce druhou brankou neskončil.
     
    19:15
    Filip Novák se zmocnil kotouče za brankou Kašpara, rozhlédl se kolem sebe a poté s velkým přehledem o mantinel vyhodil kotouč přes všechny čáry.
     
    19:05
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Záruba – 2 min., držení).
     
    17:38
    Střelec první branky v zápase Jan Slanina v rychlém tempu nabruslil do třetiny a švihem přes obránce pořádně zaměstnal strážce hostující svatyně. Plzeňský útočník dostal poté ještě jednu možnost z dorážky, ale z té už branku netrefil a tak se pokračuje za stejného stavu.
     
    16:51
    A když to nedokáží hosté sami, tak jim musel pomoci Václav Adamec. Jeho přihrávka letěla směrem na brankáře Koláře, ten si sní ovšem poradil.
     
    16:10
    Škodovka se ujala zcela zaslouženého vedení v zápase, jelikož hosté od začátku utkání prakticky pořádně nevystřelili na bránu.
     
    15:31
    Plzeň právě vstřelila branku!
    JAN SLANINA hledal od mantinelu Jana Matiáška, jenže toho hostující obrana dokázala zpacifikovat. Nicméně domácí hráč se dostal podruhé ke kotouči a výstavní střelou vymetl všechny pavučinky v levém rohu brány. Bez asistence.
     
    14:44
    Hosté vyhodili puk tak šikovně, že to není zakázané uvolnění, ale dlouho se u puku neohřáli a teď se musí bránit.
     
    13:40
    I hráči Karlových Varů ukázali, že dokáží překročit modrou čáru. Ovšem přihrávka Víta Jiskry mířila do míst, kde se nikdo z jeho spoluhráčů nenacházel.
     
    12:43
    Jan Slanina dorážkou z předbrankového prostoru trefil jen připraveného Kašpara. Nutno podotknout, že hostující muž s maskou má i kvantum štěstí, ale to ke sportu patří.
     
    11:28
    Střelu Jana Slaniny z levého kruhu Kašpar jen vyrazil k volnému Hasmanovi. Tomu se ovšem touš zamotal pod bruslemi a domácí hráč už nedokázal dorážkou uklidit puk do brány.
     
    10:41
    Indiánům se druhá přesilová hra v zápase moc nedaří a až na jeden pokus Petra Ereta nemohou na hosty najít recept. Ti se zatím výborně brání a daří se jim vyhazovat kotouče až ke Kolářovi.
     
    09:40
    Známé pravidlo – hlavně střelou netrefit prvního hráče. Tím se Petr Eret neřídil a svůj pokus trefil do obránce Varů, ti se následně dostali ke kotouči a osvobodili se.
     
    09:23
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Novák – 2 min., nedovolené bránění).
     
    09:03
    Domácí to zkoušejí ze všech pozic, ale prozatím co Jakub Kašpar vidí, to chytí.
     
    08:26
    Velký boj o puk v rohu kluziště. Nakonec to byli hráči Energie, kterým se povedlo černý nesmyl vyšťourat a drží ho na svých hokejkách.
     
    07:30
    Po další střele domácích raději Kašpar uchoval puk ve své lapačce a dává tím možnost hráčům k vystřídání.
     
    06:38
    Adan Rohla si výborně vybruslil z rohu kluziště, kousek od brankáře se rozhodl o střelu pod břevno, ale domácí jedenáctka mířila až moc přesně a puk se od horní tyčky odrazil zpět do hry.
     
    05:47
    Indiáni hrají početní výhodu velmi dobře a zelenočerní se jen brání. Nyní to zkusil metr za kruhy Petr Eret, ale ani on si na své nepřišel.
     
    04:36
    Plzeňští ihned po buly zamkli svého soupeře ve vlastní třetině. Po přihrávce Marka Princla střílel nebezpečně od modré čáry Martin Lokajiček, ale brankář Energie vše dobře viděl a puk chytil.
     
    04:20
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Holub – 2 min., vysoká hůl).
     
    03:40
    Jan Matiášek obdržel ve středním pásmu přihrávku rovnou na hokejku, po dvou rychlých krocích v útočném pásmu se zbavil obránce, ale dobře provedený blafák už nestačil zakončit střelou do prázdné brány.
     
    03:06
    Nepřesná přihrávka domácího týmu znamená jediné – zakázané uvolnění.
     
    02:11
    Josef Hasman metr za modrou čárou vystřelil zápěstím. Puk letící na Kašpara ovšem neměl gólové parametry a hostující muž s maskou kotouč vyrazil do rohu kluziště.
     
    01:30
    Série nepřesných přihrávek na obou stranách a stále čekáme na první střelecký pokus, který by ohrozil jednoho z brankářů.
     
    00:21
    Petr Eret našel mezi kruhy Jana Matiáška, ten byl ovšem vytlačený mimo střelecký úhel a šanci zaútočit mají i hosté.
     
    00:01
    První buly utkání vyhrála domácí Škodovka.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Škoda Plzeň: Kolář (Pilc) – Houdek, Kovařík, Lokajíček (A), Šilhán, Kremláček, Šiller, Malák – Soukup, Kvasnička, Reitspies, Rohla, Slanina, Matiášek (A), Adamec, Procházka, Eret, Hasman (C), Princl

    HC Energie Karlovy Vary: Kašpar (Horák) – Bernáth, Klejna, Stejskal, Kořán, Pohanka, Tureček (A), Novák – Záruba, Maydl, Berčík, Prošek (A), Rozhon, Jiskra, Hotěk, Petrov, Křehlík, Holub (C), Křemen

    Rozhodčí: Roman Svoboda – Ondřej Malý, Pavel Sedláček.
     
    Krásné čtvrteční odpoledne z Plzně!

    Vítám všechny hokejové fanoušky a fanynky, kteří se rozhodli si na čtvrteční odpoledne dopřát trochu juniorského hokeje. Od pěti hodin se totiž v plzeňské Home Monitoring Aréně hraje juniorské západočeské derby, když domácí HC Škoda Plzeň přívítá na svém ledě rivala HC Energie Karlovy Vary.

    Plzeň je aktuálně na třetí pozici, když ze čtrnácti zápasů posbírala dohromady 28 bodů, což je oproti prvnímu Chomutovu o tři body méně. Mladé pušky indiánů vyhráli poslední dva domácí zápasy. Nejprve si smlsli na Litvínovu, který si odvezl debakl 8:1 a následně si indiáni poradili s Kladnem v poměru 4:2. Do dnešního zápasu ale půjde Plzeň s porážkou v zádech, v posledním zápase nestačili v Edenu na pražskou Slavii 3:1. Útěchou byl alespoň jeden bod za výhru v prodloužení.

    Karlovarská Energie prozatím uzavírá tabulku šestým místem, když ze čtrnácti zápasů posbírali na svůj účet 22 bodů. Hosté z lázeňského města mají zatím velice kolísavé výkony. V posledním utkání padli na domácím ledě, když v divoké přestřelce nestačili na Litvínov, kterému podlehli 4:7.

    Obě mužstva už se v letošní sezóně potkala třikrát. Hned v prvním kole uspěla Škodovka u svého rivala, když si domů odvezla tři body za vítězství 4:2. O čtrnáct dní později vyšla hostům náramně odveta. Indiáni už vedli v zápase 2:0, přesto dokázali Vary otočit na závěrečných 2:3 po prodloužení. Do prodloužení dospělo i zatím poslední utkání, když v polovině října uspěli opět hráči Energie, kteří přemohli Plzeň 3:2. Nyní přišel čas skóre na zápasy vyrovnat.

    Dámy a pánové, pohodlně se usaďte a užijte si příjemné odpoledne s doprovodem našeho textového přenosu, tím Vás provede Jakub Štěrba.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Jakub Štěrba

    Branky a nahrávky: 16. Slanina, 27. Adamec (Hasman), 34. Eret (Matiášek), 44. Houdek (Lokajíček, Kvasnička), 58. Eret (Matiášek), 65. Eret (Houdek) – 37. Petrov, 50. Petrov (Záruba, Novák)


    HC Škoda Plzeň: Kolář (Pilc) – Houdek, Kovařík, Lokajíček (A), Šilhán, Kremláček, Šiller, Malák – Soukup, Kvasnička, Reitspies, Rohla, Slanina, Matiášek (A), Adamec, Procházka, Eret, Hasman (C), Princl
    HC Energie Karlovy Vary: Kašpar (Horák) – Bernáth, Klejna, Stejskal, Kořán, Pohanka, Tureček (A), Novák – Záruba, Maydl, Berčík, Prošek (A), Rozhon, Jiskra, Hotěk, Petrov, Křehlík, Holub (C), Křemen

    Rozhodčí: Roman Svoboda – Ondřej Malý, Pavel Sedláček
    thejrc.org