Jihlava – Tábor 4:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 1:8 (kon.) | Kladno – PZ Kladno 7:4 (kon.)
Technika Brno – Olomouc 4:0 (kon.) | HK MD Šumperk – Warriors Brno 4:1 (kon.) | Třinec – Vsetín 5:1 (kon.)
Havířov – Vítkovice 3:2 (2:1 po s.n.) | Sparta – Plzeň 2:4 (kon.) | Chomutov – HC Litvínov 3:4 (kon.)
Č. Budějovice – Mountfield HK 1:3 (kon.) | Slavia – Kobra 8:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Žďár n/S 4:0 (kon.)
Přerov – Zlín 2:4 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
2:4 (0:1, 0:2, 2:1 - N 0:0 - 1:0)
HC Škoda Plzeň
Čtvrtek 01.11.2018, 17:30 • Malá sportovní hala, Praha 7 (Bubeneč) • Extraliga dorostu • Skupina Západ
Partner:
     
    Je dohráno, Sparta si z utkání odnese aspoň jeden bod, který jí přesným nájezdem vystřelil Josef Broš. To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Na počtenou! (19:46:38)
     
    Konec zápasu.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Sparta Praha.
    Autorem vítězné branky je JOSEF BROŠ.
     
    6. série
    4:2
    Josef BROŠ proměňuje.
     
    6. série
    3:2
    David ŠPAČEK neproměňuje.
     
    5. série
    3:2
    Adam DVOŘÁK neproměňuje.
     
    5. série
    3:2
    Albert BAREŠ proměňuje.
     
    4. série
    2:2
    David JIŘÍČEK neproměňuje.
     
    4. série
    2:2
    Michal VITOUCH neproměňuje.
     
    3. série
    2:2
    Marek SOUKUP proměňuje.
     
    3. série
    2:1
    Jan KRUPIČKA neproměňuje.
     
    2. série
    2:1
    Sebastian JASEČKO neproměňuje.
     
    2. série
    2:1
    Josef BROŠ proměňuje.
     
    1. série
    1:1
    David ŠPAČEK proměňuje.
     
    1. série
    1:0
    Filip DUCHÁČ proměňuje.
     
    Jdeme na to, jako první pojede Filip Ducháč (SPA).
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Na led Malé haly vyjela rolba, uvidíme nájezdy.
     
    Konec nadstavby.
     
    64:52
    Z mezikruží své štěstí zkusil Adam Mácha, ani on ale na výborného maskovaného strážce hostující klece nevyzrál. Půjdeme do penalt.
     
    63:48
    Hra se drží hlavně před klecí hostujícího celku, domácím se ale nedaří jejich gólmana nějak vážněji ohrozit. Uvidíme nájezdy?
     
    62:36
    Indiánské defenzívě teď úplně unikl Patrik Brůna, který mohl rozhodnout! Nakonec ale kotouč poslal jen do betonu Davida Bočana.
     
    61:46
    Plzeň se usazuje před domácí klecí a kombinuje. Jakub Krbeček musí být konstantně ve střehu, hosté se jej snaží nachytat na švestkách.
     
    60:45
    Oba celky se už ukázaly v útoku, ani jeden toho při prvním výpadu na klec ale moc nepředvedl. Uvidíme, co bude následovat dál.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Utkání je u konce, Plzeň po přesvědčivém výkonu bere první tři body a pojišťuje si tak svou pozici na čele západní skupiny. Za chvilku ještě uvidíme tzv. nadstavbu, která se letos hraje po všech zápasech dorostu a juniorky.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Domácí dohrají utkání ve čtyřech hráčích. Za napadení je vyloučen František David (SPA), který už usedá na trestnou lavici.
     
    58:52
    Hosté uhasili sparťanský pokus o útok a sami nyní míří dopředu. Uvidíme, jestli se jim v poslední minutě utkání povede skórovat ještě naposledy.
     
    57:52
    Početní výhoda se chýlí ke konci, domácí se drží v útočném pásmu. Krbečkovu klec ale ohrožují minimálně, spíše jenom kombinují.
     
    56:54
    Do Páníkovy střely si obětavě lehl jeden z bránících protihráčů, útočník indiánů to obratem zkusil ještě jednou. Tentokrát trefil Krbečkův beton.
     
    56:02
    Plzeň čeká v závěru dějství přesilovka! Za podražení míří na lavici hanby Adam Mácha (SPA), který tak ze hry bude maximálně dvě minuty.
     
    55:45
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak pozor, tohle by ještě mohlo být zajímavé! Z bezprostřední blízkosti brankoviště uklidil pryž za Bočána LUKÁŠ KALNÝ a vykřesal tak pro domácí jiskru naděje. Asistence: Adam Mácha.
     
    53:57
    V rohu za Krbečkovou brankou se bojuje o puk. Do konce základní hrací doby zbývá něco málo přes šest minut, přičemž pak čeká ještě nadstavba.
     
    52:58
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Dovolím si říct, že je definitivně rozhodnuto! Z rychlého protiútoku se prosadil DAVID ŠPAČEK a zatloukl tak čtvrtý hřebík do rudé rakve. Asistence: Adam Dvořák, Tomáš Vaclavík.
     
    51:55
    Indiáni momentálně kontrolují hru a nepouští svého soupeře ke kotouči. S nadějemi domácích na vyrovnání to začíná vypadat celkem bledě.
     
    50:57
    František David se teď uvolnil u modré čáry, přihrávka mu ale úplně nesedla a sparťanský bek se tak nakonec ani nedostal do zakončení.
     
    49:58
    Záverečná třetina se pomalu ale jistě přelévá do své druhé poloviny. Momentálně se hraje hlavně před Krbečkem, Plzeňští mají více ze hry.
     
    48:50
    Jan Ludvík na druhý pokus rozehrál pryž dopředu, na ten první jen promáchl. Následná akce Sparty končí zakázaným uvolněním.
     
    47:40
    Sparťanům sice začíná docházet čas, jejich kombinace však zdánlivě ještě nesměřuje do konce. Bočan musí být ve střehu, střele ale zatím nečelil.
     
    46:43
    Skvělá práce od Davida Jiříčka. Plzeňský bek pohotovým vypíchnutím přerušil šňůru soupeřových přihrávek a následně vyhodil pryž ven ze třetiny.
     
    45:51
    Tomáš Václavík (PLZ) si krom jedné asistence do svých osobních statistik dnes připisuje také dvě trestné minuty, které teď od sudích dostal za krosček.
     
    44:58
    Špaček ve středním pásmu zachytil přihrávku soupeře a následnou přihrávkou poslal do útoku Šilera, s jehož zakončením si Krbeček poradil.
     
    43:54
    Sparta je sice častěji na kotouči, dravý plzeňský útok jí ale pořádně znepříjemňuje život a nenechává jí vyjet ven z vlastní třetiny kluziště.
     
    43:07
    Marcel Marcel poslal z mezikruží prudkou ránu přímo do betonu připraveného pražského brankáře. Více ze hry začínají mít hosté.
     
    42:17
    Krbečka teď hodlal potrápit Josef Daňa, jenž se ale kvůli bránícím hráčům nakonec ani pořádně nedostal do zakončení. Gólman nemusel zasahovat.
     
    41:12
    Hosté jsou stále pod velkým tlakem, zatím se pořádně nepodívali ven z vlastního obranného pásma. Sparta vstoupila do dějství hodně slušně.
     
    40:17
    Sparta právě vstřelila branku!
    Fanatický začátek třetiny pro domácí! Sedmnáct sekund po úvodním buly třetí části dvojnásobnou početní výhodu využil FRANTIŠEK DAVID. Asistence: Jan Krupička, Michal Vitouch.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Dvě třetiny jsou za námi a zatím vše nasvědčuje tomu, že si hosté ze severu Prahy dnes odvezou minimálně tři body. V prostřední periodě se prosadili dvakrát, a to díky Marku Soukupovi a Matěji Korčákovi.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:58.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:40
    Indiáni jdou do tří! Dělat Dvořákovi společnost teď jede obránce David Špaček (PLZ), jenž se ve vlastní obranné třetině dopustil hákování.
     
    38:56
    Adam Dvořák (PLZ) míří na trestnou lavici za nedovolené bránění, domácí tak čeká další hra v početní výhodě. Povede se jim jí tentokrát využít?
     
    37:59
    Dvě minuty do konce druhé části, na puku jsou momentálně sparťané. Těm se stále nedaří pořádně dostat hostující celek pod tlak.
     
    36:49
    Do útoku teď rychle projel Marcel Marcel, jehož následné zakončení z pravého kruhu Krbečka trochu potrápilo. Nakonec ale ke gólu nevedlo.
     
    35:53
    Krupička se pokusil za Bočána pryž doslova procpat, plzeňský gólman ale jeho zakončení zastavil bez vážnějších komplikací. Hra je přerušena.
     
    34:58
    Škodovka je usazená před Krbečkem a snaží se přihrávkami dopracovat do kvalitnějších střeleckých pozic. Třetí branka domácí dost rozložila.
     
    33:49
    U pražské střídačky se bojuje o puk, přetahovaná zdánlivě nemá konce. Z druhé třetiny zbývá odehrát ještě něco málo přes šest minut.
     
    32:44
    David Špaček drží kotouč za svou klecí a čeká, až se na led dostane čerstvá pětka indiánů. Uvidíme, co plzeňští hokejisté vymyslí dál.
     
    31:27
    A další komplikace pro Pražany, tentokrát špatně vystřídali a dostávají dvouminutový trest za příliš mnoho hráčů. Na trestnou odjíždí Lukáš Kalný (SPA).
     
    30:30
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Krbeček musí ze své branky lovit další kotouč, Západočeši využívají přesilovku a utíkají do třígólového trháku! Dlouhou kombinaci přesnou ranou zakončil MATĚJ KORČÁK. Asistence: Adam Dvořák, David Jiříček.
     
    29:43
    Patrik Brůna (SPA) v dost nepříjemné chvíli oslabuje svůj celek menším trestem za podrážení. Indiáni si tak poprvé v zápase vyzkouší přesilovku.
     
    28:50
    Od modré teď zkusil své štěstí Adam Páník, jehož prudký projektil orazítkoval beton hbitého maskovaného strážce domácí klece.
     
    27:38
    David Jiříček se na modré chopil kotouče a po chvilkovém váhání ho poslal dopředu, kde se ho ujal spoluhráč. Hosté se opět usazují před Krbečkem.
     
    26:49
    V rohu za Krbečkovou svatyní se bojuje o puk, do strkanice je zapojeno hned několik hráčů. Uvidíme, který z nich si nakonec pryž odveze.
     
    25:55
    Plzni se po dlouhé době podařilo rozbít nápor a nyní se sama snaží protlačit dopředu. Její útoky jsou ale domácím celkem zastavovány už na modré.
     
    24:50
    Sparta má jasnou převahu a pevně svírá svého soupeře. Ke střele se teď z velké vzdálenosti dostal Filip Ducháč, který ale Krbečka nijak nepřekvapil.
     
    23:58
    Domácí kapitán Vitouch se i přes dva neodbytné protihráče dostal ke střele, nemířil ale úplně přesně – pryž jen proklouzla kolem levé tyče branky.
     
    22:36
    A mohlo to být znovu jen o gól! Před hostující klecí zavládl naprostý chaos, gólman plzeňského celku se teď hodně zapotil!
     
    22:09
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Svěřenci Pavla Vojana jdou v úvodu třetiny do dvoubrankového trháku! Z bezprostřední blízkosti brankoviště Krbečka překonal MAREK SOUKUP. Asistence: Jiří Beránek.
     
    21:40
    Sparta je v úvodu třetí třetiny o něco málo aktivnější než soupeř, nedaří se jí ale pravidelně ostřelovat svatyni Davida Bočána.
     
    20:27
    Bočan už má na svém kontě první zákrok ve druhé třetině, hravě zneškodnil pokus jednoho z domácích hráčů z pravého kruhu pro vhazování.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Plzni se zatím na ledě mrazivé Malé sportovní haly daří potvrzovat roli favorita a do první přestávky jde se zaslouženým jednobrankovým náskokem. Domácí však dnes rozhodně nejsou bez šance, vůbec se jim ale nedaří dostat soupeře pod tlak.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:15.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:47
    Třetina se dohrává v útočném pásmu Plzně, kterou domácí obrana nepouští daleko od mantinelů. V první části toho už moc zajímavého neuvidíme.
     
    18:28
    Zakázané uvolnění vrátí hru před hostujícího gólmana. Do konce třetiny zbývá jen minuta a půl, v hale už je slyšet startující rolba.
     
    17:49
    Bočan se rozhodl po úspěšném zákroku podržet kotouč, hra je tak na chvilku přerušena. Po pauze se bude vhazovat po jeho levici.
     
    16:58
    Menší šrumec před Krbečkovou brankou ke gólu nevedl, domácí gólman si celou situaci pohlídal a nepustil za svá záda další kotouč.
     
    15:49
    Sparta opět zamířila dopředu, i tentokrát byla ale její akce rozebrána už těsně za modrou čárou. Stále se jim nedaří se soupeřem úplně srovnat krok.
     
    14:58
    Přesilovka už je dávno u konce, indiáni jí přežili bez újmy na vedení. Hra se momentálně přelévá z jedné strany na druhou, ani jeden celek nemá navrch.
     
    13:38
    Pražané se sice probojovali před Bočana, zatím se jim ovšem nepodařilo jeho klec nějak vážněji ohrozit. Hosté oslabení zvládají bez obtíží.
     
    12:35
    Sparťané mají příležitost ihned srovnat. Josef Dáňa (PLZ) je po zákroku u mantinelu vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl, domácí čeká přesilovka.
     
    12:11
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hosté konečně přetavují enormní nápor v úvodní trefu a ve třinácté minutě jdou do vedení! Z velké vzdálenosti Krbečka o čisté konto připravil DAVID JIŘÍČEK. Asistence: Jakub Šiler, Tomáš Václavík.
     
    10:53
    Tomáš Václavík sbírá kotouč za vlastní brankou a obratem jej rozehrává dopředu, indiáni se znovu pokouší probojovat před svatyni Jakuba Krbečka.
     
    09:54
    David Bočan se teď musí celkem nudit, už nějakou dobu vůbec nebyl nucen zasahovat. Hraje se výhradně v pražské obranné třetině ledové plochy.
     
    08:45
    Jakub Krbeček přišel o hůl, sparťané jsou teď pod velkým tlakem! Hosté jsou pevně usazeni před brankou a kují pikle.
     
    07:26
    V kvalitní pozici na pravém kruhu se ocitl Josef Broš, jehož zakončení jeden z plzeňských hráčů tečoval vysoko nad klec. Bočan tak byl bez práce.
     
    06:36
    Hraje se dlouho bez přerušení, sudí nechávají všemu volný průběh. Na kotouči jsou častěji Západočeši, kteří pomalu ale jistě začínají mít převahu.
     
    05:50
    Marcel projel do pásma a přenechal kotouč Hauserovi, kterého o něj velmi rychle obral jeden z připravených protihráčů. Indiánský výpad tak rychle skončil.
     
    04:29
    Adam Pírs u mantinelu vybojoval pryž a zavezl jí za vlastní branku, kde si s ní momentálně pohrává. Jeho spoluhráči odjeli střídat.
     
    03:27
    Plzeň se poprvé v zápase na delší dobu usadila před Krbečkem, pevná a neodbytná domácí defenzíva jí ale nepouští do nebezpečnějších šancí.
     
    02:46
    Sledujeme rychlou a vyrovnanou podívanou, ani jeden celek teď nemá na ledě jasnou převahu. Obrany obou týmů pracují na sto deset procent.
     
    02:16
    Marek Soukup se pokusil rozehrát pryž dopředu, jeho nabídka ale původně zamýšleného adresáta minula. Puk se tak dostal na sparťanské hole.
     
    01:32
    K úvodní brance nechybělo moc! Pražané se málem prosadili z protiútoku, kotouč se ale nakonec zastavil těsně před brankovou čárou.
     
    00:59
    Krásnou individuální akci teď předvedl Josef Váňa, který se propracoval až před brankoviště a zakončil. Nemířil ovšem úplně přesně, Krbeček nemusel zasahovat.
     
    00:16
    Sparta vyhrála první vhazování a nehodlá ztrácet čas – okamžitě se přesunula před Bočana a snaží se propracovat do lepších střeleckých příležitostí.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Za pár sekund půjdeme na věc! Domácí klec dnes bude střežit Jakub Krbeček, zatímco do plzeňského brankoviště se postaví David Bočan.
     
    Ještě jednou vám přeji příjemný večer! Zatímco v Tipsport areně už finišují přípravy na letošní ročník vysokoškolské hokejové bitvy, v Malé hale bylo právě zahájeno předzápasové rozbruslení. Níže si můžete prohlédnout sestavy, přičemž brankáře upřesníme až těsně před úvodním buly.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Krbeček, Sluka – Tomov, Brůna, Ducháč, Ludvík – Broš, Bareš, Mácha, Höll, Krupička, Straka, David, Pírs, Červenka, Kalný, Němec, Vitouch.

    HC Škoda Plzeň: Bočan, Vondraš – Hodinář, Schindler, Jánský, Jiříček, Jasečko, Špaček, Páník – Hauser, Korčák, Dvořák, Marcel, Dáňa, Soukup, Václavík, Šiler, Kupčo, Beránek.

    Rozhodčí: Škrobák – Zháňal, Kučera.
     
    Příjemný podvečer! Malá sportovní hala v areálu pražského Výstaviště dnes bude dějištěm duelu třináctého kola dorostenecké hokejové extraligy, ve kterém se proti sobě postaví domácí Sparta a Plzeň.

    Indiánům se letos daří – poprvé hořkou příchuť porážky okusili teprve minulou středu na ledě Litvínova. Zbývajících jedenáct duelů pak vyhráli, přičemž ve všech se jim o svém vítězství podařilo rozhodnout už v základní hrací době. Díky těmto skvělým výsledkům je momentálně najdeme na samotné špici tabulky základní skupiny, přičemž druhá Slavia na ně ztrácí devět bodů.

    Na druhou stranu sparťané na tom úplně dobře nejsou. S vyrovnanou bilancí vítězství a porážek jsou až šestí, přičemž na sedmou Třemošnou mají pouze tříbodový náskok. Pokud by se ještě chtěli vyhoupnout mezi první čtyřku a zajistit si tak účast v play-off už po první fázi soutěže, budou muset v následujících zápasech hodně přidat.

    Nejproduktivnějším hráčem Plzně je Dominik Soukup, který v osmi zápasech nasbíral úctyhodných devatenáct bodů za pět branek a čtrnáct asistencí. Produktivitě Pražanů pak kraluje Jan Krupička, který letos vstřelil už deset gólů. K nim pak ještě přidal osm nahrávek.

    Co se obsazení brankoviště týče, domácí celkem pravidelně střídají Jakuba Krbečka (7 Z, 95,04% úsp.) s Josefem Slukou (6Z, 85,45%). U soupeře je pak jasnou jedničkou David Bočan (8 Z, 91,30%).
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 41. David (Krupička, Vitouch), 56. Kalný (Mácha), rozh. náj. Broš – 13. Jiříček (Šiler, Václavík), 23. Soukup (Beránek), 31. Korčák (Dvořák, Jiříček), 53. Špaček (Dvořák, Václavík)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Filip Ducháč (SPA)
    1:1   David Špaček (PLZ)
    2. série:
    2:1   Josef Broš (SPA)
    2:1   Sebastian Jasečko (PLZ)
    3. série:
    2:1   Jan Krupička (SPA)
    2:2   Marek Soukup (PLZ)
    4. série:
    2:2   Michal Vitouch (SPA)
    2:2   David Jiříček (PLZ)
    5. série:
    3:2   Albert Bareš (SPA)
    3:2   Adam Dvořák (PLZ)
    6. série:
    3:2   David Špaček (PLZ)
    4:2   Josef Broš (SPA)


    HC Sparta Praha: Krbeček (Sluka) – Tomov, Brůna, Ducháč (A), Ludvík – Broš, Bareš, Mácha, Höll, Krupička, Straka, David, Pírs, Červenka, Kalný, Němec, Vitouch (C).
    HC Škoda Plzeň: Bočan (Vondraš) – Hodinář, Schindler, Jánský, Jiříček (A), Jasečko, Špaček, Páník (C) – Hauser, Korčák, Dvořák, Marcel (A), Dáňa, Soukup, Václavík, Šiler, Kupčo, Beránek.

    Rozhodčí: Škrobák – Zháňal, Kučera.
    thejrc.org