Jihlava – Tábor 4:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 1:8 (kon.) | Kladno – PZ Kladno 7:4 (kon.)
Technika Brno – Olomouc 4:0 (kon.) | HK MD Šumperk – Warriors Brno 4:1 (kon.) | Třinec – Vsetín 5:1 (kon.)
Havířov – Vítkovice 3:2 (2:1 po s.n.) | Sparta – Plzeň 2:4 (kon.) | Chomutov – HC Litvínov 3:4 (kon.)
Č. Budějovice – Mountfield HK 1:3 (kon.) | Slavia – Kobra 8:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Žďár n/S 4:0 (kon.)
Přerov – Zlín 2:4 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
1:3 (0:1, 0:1, 1:1 - N 0:1)
Mountfield HK
Čtvrtek 01.11.2018, 18:00Extraliga dorostu • Skupina Střed
Partner:
     
    Utkání je za námi. Motor dnes tahal za kratší konec provazu. Naopak Hradečtí se mohou radovat z plného bodového zisku. Z tohoto utkání je to tedy vše! (19:53:49)
     
    Konec zápasu.
     
    60:52
    Hradec právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto. Královéhradeckým hokejistům dnes zápas na jihu Čech vyšel na jedničku, odvezou si totiž plný bodový zisk. LUKÁŠ PAJER totiž využil prostor na ledové ploše a rozhodl i o osudu nadstavby. Asistence: Šimon Marha.
     
    60:41
    Na opačné straně kluziště si již musel Jakub Tichý připsat první úspěšný zákrok.
     
    60:14
    Matyáš Budina se ve velké rychlosti dostal s kotoučem na holi do útočného pásma. Tam ale upadl k zemi, podle všeho bez soupeřova zavinění.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí třetina je za námi. Hradečtí hokejisté si z jihu Čech odvezou tři body. Uvidíme, zda na domácím ledě zůstane alespoň jediný bodík z nadstavby.
     
    Konec zápasu.
     
    59:23
    Martin Lidák se odhodlal vyjet na střídačku svého týmu, nakonec ale toto rozhodnutí neprovedl. Do branky se vrátil a vzápětí přikryl po ledě klouzající kotouč do své rukavice.
     
    58:00
    Mezitím, co hlasatel utkání oznámil, že z poslední třetiny zbývají odehrát pouhé dvě minuty, se Jakub Jerman dostal k nebezpečné střele. S ní si ale Lidák poradil téměř bez problémů.
     
    56:49
    Matěj Geisl se pokusil nacpat až před Lidáka. Dobrou defenzivní prací se ale prezentoval poslední českobudějovický bek, jenž ho před svého brankáře nepustil.
     
    55:10
    Třetí třetina se nám pomalu blíží ke svému konci. Matyáš Budina se mezitím projel na pravém křídle, odkud se pokusil naservírovat přihrávku před branku. Tam bohužel pro něj ale nikdo z jeho spoluhráčů příhodně nestál.
     
    54:27
    Radek Dohnal nyní pálil od modré čáry hned dvakrát. Bohužel pro něj ale ani jednou nahození mezi třemi tyčemi neskončilo. Jednou jej tečoval spoluhráč mimo, napodruhé neprošlo před hostujícího obránce.
     
    53:29
    Mohlo to být o tři přesné zásahy! Jan Gaspar se šikovně prosmýkl až před Lidákovu branku. Na českobudějovického brankáře si ale nepřišel. Ten totiž nepříjemný pokus zblízka vytěsnil za pomoci svých betonů.
     
    52:33
    Jan Giesl nahodil puk za Lidákovu svatyni. Tam kotouč vybojovali domácí hráči, kteří se s ním již pádí na opačnou stranu ledové plochy.
     
    51:47
    Dobrou individuální akcí se prezentoval Matyáš Budina. Hradecký útočník se probojoval až do zakončení před branku, leč brankovou konstrukci netrefil.
     
    50:51
    Domácí hokejisté se pokusili dostat do rychlého protiútoku, což se jim ale nakonec nevyvedlo. Přihrávka do středního pásma, konkrétně na Marcela Kříže, totiž nebyla z těch nejpřesnějších.
     
    49:42
    Na vrcholku levého kruhu se kotouč odrazil příhodně pro Jana Boukala. Jmenovaný hráč zkusil své štěstí z prvního dotyku, nicméně trefil jen mantinel za Lidákovou svatyní.
     
    48:23
    Hradec právě vstřelil branku!
    Jednobrankový rozdíl mezi oběma týmy ale netrval vůbec dlouho. Hradečtí si berou dvojnásobný náskok bleskově zpět. ŠIMON MARHA se se svým střeleckým pokusem nezmýlil. Asistence: Matyáš Budina.
     
    47:58
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Českobudějovičtí hokejisté snižují na jednobrankový rozdíl! Viktor Budík se krásně proháčkoval až před branku, kde z branky dostal i Tichého. Puk se pak odrazil k MARCELI KŘÍŽOVI, jenž jej dorazil za brankovou čáru. Asistence: Viktor Budík.
     
    47:21
    Skvělým pohybem v pásmu se prezentoval Jakub Jerman. Z toho pro něj vypramenila i šance. Střelou z prostoru mezi oběma kruhy ale našel jen připravenou Lidákovu výstroj, v níž kotouč končí.
     
    46:26
    Petr Lukeš se snažil zavést kotouč do pásma. To se mu sice podařilo, jenže rozhodčí za chvíli vykazuje hru do středního pásma. Ani jeden z týmů se prozatím nemůže dostat do útoku na delší dobu.
     
    45:47
    Hradečtí hokejisté se provinili zakázaným uvolněním, a tak se hra přesune před Jakuba Tichého. Konkrétně se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    45:24
    Marhův pokus z větší vzdálenosti si cestu až mezi tři tyče nenašel. Naopak se odrazil jen do středního pásma, kde jej tentýž hráč sbírá a již začíná další útočnou akci.
     
    44:45
    Českobudějovičtí hráči se nyní musí bránit. Hradečtí je zavřeli ve vlastní obranné třetině. Martin Lidák nicméně žádnému ohrožení své svatyně zatím čelit nemusel.
     
    43:23
    Tomáš Kudrnáč nabral solidní rychlost a vydal se do útoku. Ihned poté, co se dostal do pásma, zkusil zacílit do horního růžku. Tam se ale včas objevila Tichého vyrážečka, jež tento pokus zneškodnila.
     
    42:11
    Jerman si najížděl šikovně k útočné modré čáře, kam už dostával přihrávku. Té ovšem scházely potřebné parametry. Z obranné řady proti ní vystoupil Matouš Hail, jenž kotouč dostává na hole svého týmu.
     
    41:02
    Hradečtí se hned zkraje třetiny usadili v útočném pásmu, nicméně zde zatím žádnou nebezpečnější střelu nevyprodukovali. Z pásma se poté navíc vyhnali.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina je za námi. Královéhradečtí jsou stále o něco lepším týmem, což ztvrdili i jedním gólovým zásahem. Do posledních dvaceti minut tedy půjdou s dvougólovým náskokem, který jim ale zatím určitě nic nezaručuje. Uvidíme, zda Českobudějovičtí zápas ještě zdramatizují.

    Další třetina začne přibližně v 19:22.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:54
    S koncem třetí třetiny pálil ještě Radek Dohnal od modré čáry. Nicméně ani jeho pokus si cestu před hradbu těl před brankou nenašel.
     
    38:29
    Matouš Hail se ihned po přejetí útočné modré čáry pokusil o střelu zpoza obránce. Ta však královéhradeckého gólmana nikterak neohrozila. Přes hostujícího obránce totiž neprošla.
     
    38:02
    Zakázané uvolnění ze strany domácích hokejistů, kteří jsou nyní pod soupeřovým tlakem, vrátí hru před českobudějovického strážce svatyně.
     
    37:27
    Matyáš Budina dostal z těžkého úhlu kotouč až mezi Lidákovy nohy. Domácí brankář zareagoval na poslední chvíli, kotouč za brankovou čáru však zapadnout nenechal.
     
    37:09
    Na druhé straně se pokusili zahrozit také Královéhradečtí. Ti se ale vystavili do ofsajdového postavení, které čárovému rozhodčímu neuniklo.
     
    36:20
    Kudrnáč zavezl kotouč do útočného pásma, kde se ke střele od modré čáry dostal Matyáš Fousek. Jeho dalekonosný pokus ale mezi hráči, kterých stálo před Tichého brankou opravdu dost, neprošel.
     
    35:25
    Martin Lidák viděl kotouč, který se k němu snášel ze vzduchu. A tak po něm skočil, leč do své rukavice jej uschovat nedokázal. Puk tak nebezpečně vypadl před Lidáka, kde naštěstí pro Motor nikdo z Hradeckých nestál.
     
    34:48
    Rychlá hradecká kombinace měla skončit zakončením z prostoru mezi oběma kruhy. Tam sice kotouč směřoval, nicméně českobudějovičtí hráči k němu tentokrát měli o něco blíže.
     
    33:48
    Lukáš Souček je dnes velmi aktivní, nyní se prezentoval dalším povedeným pokusem. Střelu, kterou vyslal z pravého kruhu, ale Martin Lidák včas vyráží.
     
    32:32
    Martin Lidák se málem nechal překvapit střelou z velkého úhlu. Nakonec si ale českobudějovický brankář se střelou poradil a vyrazil ji před sebe. Po dorážce se nebezpečně natahoval Lukáš Souček. Jeho ale dokázal domácí obrana včas eliminovat.
     
    31:35
    Řehák se vrací zpět na ledovou plochu. Motor se k žádnému střeleckému pokusu, jež by směřoval mezi tři tyče, nedostal. Hradecký Mountfield je prozatím lepším týmem, jeho hlavní výhodou je dnes dobrá bruslařská práce.
     
    30:25
    Českobudějovičtí hokejisté se zatím drží v útočném pásmu, nicméně žádný střelecký pokus na Tichého svatyni se jim zatím vyprodukovat nepodařilo.
     
    29:35
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Tichý – 2 min., podrážení). Trest odpyká Řehák.
     
    28:41
    Ve středním pásmu to myslel dobře Jan Gaspar, který se pokusil obhodit soupeře a vydat se do samostatného úniku. Kotouč ale zklepl tak, že k němu měl nejblíže domácí brankář. Ten si pro něj následně dojel a stačil jej rozehrát svým spoluhráčům.
     
    27:19
    Střelou od modré čáry se pokusil prosadit Matyáš Hromada. Domácí obránce napřáhl ke střele po vhazování, nicméně blok hráčů stojících před ním nepropálil.
     
    26:31
    Vůbec ne špatná akce pro hostující hráče! Matyáš Budina si najížděl před branku, kam dostal parádní pas do jízdy. Bohužel pro něj ale v rychlosti kotouč až za brankovou čáru usměrnit nedokázal.
     
    25:04
    Souček v akci i o chvíli později! Tentokrát zkusil přihrát svému spoluhráči v přečíslení, přihrávku až na Jana Gaspara ale neprocpal. Českobudějovičtí se totiž ke kotouči dostali o něco dříve.
     
    24:04
    Hostující hokejisté unikli soupeři v oslabení! Lukáš Souček se dostal ke střele z pravého křídla, za kterou se Lidák jen ohlédl. Součkův pokus totiž skončil jen za domácí svatyní.
     
    23:26
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Marha – 2 min., vysoká hůl).
     
    23:21
    Petr Lukeš obral soupeře o kotouč, čímž se dostal do poměrně dobré šance. Bohužel pro něj ale kotouč skončil vysoko nad horní tyčkou. Lukeš měl pozici ztíženou o to, že jej dobře bránil jeden z hostujících beků.
     
    22:42
    Motor se usadil snad poprvé v třetině ve svém útočném pásmu a stále se drží na kotouči. Královéhradecká obrana nicméně zatím odolává.
     
    21:26
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přesilová hra hostí bleskově proměněna! Po vhazování, které vyhrál Jerman, se ke střeleckému pokusu dostal MATĚJ NOVOTNÝ, a ten se se svou střelou nezmýlil! Mountfield tedy jde do dvoubrankového vedení. Asistence: Jakub Jerman.
     
    21:18
    Uvidíme první přesilovou hru v utkání. Za zdržování hry, konkrétně za zalehnutí puku, si jede dvě minuty odpykat Viktor Budík.
     
    20:44
    Tomáš Kudrnáč dojel kotouč za soupeřovou brankou jako první, tudíž se zakázané uvolnění nepíská. Hra se na chvíli pozdrží právě v útočném pásmu Českobudějovických.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodních dvacet minut je za námi. Především v jejich druhé polovině měl navrch jednoznačně hostující Mountfield, jež si vytvořil hned několik slibných příležitostí. Českobudějovická obrana v čele s Martinem Lidákem do branky ale propustila jen jednu z nich. Uvidíme, zda se domácím v dalším dějství podaří vyrovnat, nebo hosté svůj náskok navýší.

    Druhých dvacet minut začne zhruba v 18:41.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:52
    Martin Lidák neměl s nahozením ještě ze středního pásma žádné problémy. Kotouč vyrazil a následně se ho pokusil ještě rozehrát. Jeho spoluhráči už ale nemají potřebný čas pro případné založení další útočné akce. Třetina nám pomalu končí.
     
    18:50
    Kříž neměl komu přihrát, a tak ze středního pásma puk nahazuje jen za hostující svatyni, kde už se jej hráči obou týmů snaží získat do svého držení.
     
    17:44
    Lukáš Pajer obral ve středním pásmu soupeři kotouč, z čehož pramenila i jeho následná střela. Lidák i proti povedenému pokusu, cílenému ideálně nad beton, zasahuje pohotově a hlavně bezchybně.
     
    16:28
    Šikovně si před branku domácích sjížděl Matěj Havlíček. Mezitím mu jeden z jeho spoluhráčů adresoval přihrávku před brankoviště. Naštěstí pro domácí byl ale puk sražen z Havlíčkova dosahu.
     
    15:40
    Dobrá šance pro Mountfield! Kotouč se zpoza branky dostal zhruba někam do mezikruží, kde se ke střele z první odhodlal Matěj Novotný. Jeho projektil ale nebyl ideální. A i proto jej Lidák poměrně bez problémů skryl ve výstroji.
     
    14:21
    David Kašpar jel se svým spoluhráčem do přečíslení dva na jednoho. Slibně rozvíjející se akci ale zastavil poslední hradecký obránce, který domácího hráče vytlačil ze střelecké pozice.
     
    13:34
    Do útočného pásma si nabruslil Matěj Pinkas, který téměř ihned po přejetí útočné modré čáry střílí do dolních pater domácí svatyně. Martin Lidák byl připraven a kotouč bezpečně vyráží do rohu ledové plochy. O moment později čelil další střele, kterou ale taktéž dokázal zastavit.
     
    12:52
    Hosté zatím nejen v útočném pásmu hýří pohybem. Nyní se zrovna ženou za kotoučem, který za Lidákovu branku nahodil Matěj Havlíček.
     
    12:16
    Březina nerozehrál ve středním pásmu úplně přesně, díky čemuž se hosté dostávají ke kotouči.
     
    11:42
    Záhy už českobudějovický strážce svatyně zasahuje. Střelu, jenž na něj letěla z větší dálky, již drží někde ve výstroji. Následuje tedy vhazování po jeho levé ruce.
     
    11:02
    Lukáš Souček pálil zhruba z vrcholku pravého kruhu. Bohužel pro něj jeho střela ale až k Lidákovi neprošla. Byla zablokována jedním z domácích bránicích hráčů.
     
    10:24
    Vzápětí mohlo být srovnáno! Viktor Budík se dostal do velmi komfortní pozice, z níž zamířil do horních pater branky. Tam se ale objevila také Žálčíkova lapačka, v níž kotouč nakonec skončil.
     
    09:22
    Hradec právě vstřelil branku!
    Máme tu první branku utkání, ze které se může radovat hostující střídačka! Souček poslal přihrávku na MATĚJE GEISLA, jenž se krásně zbavil domácího beka, dostal se před branku a proti Lidákovi si vzápětí počínal taktéž velmi dobře – 0:1. Asistence: Lukáš Souček.
     
    08:54
    Hra se zatím poměrně často přelévá ze strany na stranu. Ani jeden z týmů si ale nemůže vytvořit souvislý útočný tlak.
     
    07:39
    Po delší době musel zasahovat také hostující brankář. Ten ale neměl těžkou práci. Březinovo nahození od modré čáry v pohodě uschoval v lapačce a následně jej navíc rozehrál svému spoluhráči.
     
    06:41
    Matěj Geisl se ve velké rychlosti snažil natlačit až před brankovou konstrukci, jenže bezúspěšně. Společně s ním se totiž včas vrátil jeden z domácích beků, který hostujícího forvarda z pozice vytlačil.
     
    05:21
    Lukáš Pajer se dostal ke střeleckému pokusu. A vůbec ne ze špatné střelecké pozice. Pajerův pokus z mezikruží nakonec Lidák ale vyrážet nemusí, kotouč totiž končí na zadním mantinelu.
     
    04:48
    Českobudějovičtí se drželi na kotouči, nicméně jim nevyšel přechod do útoku. Zastavili se na modré čáře, kde byli o puk obráni.
     
    03:11
    Domácí hokejisté měli problémy s rozehrávkou z vlastního pásma. Ty nakonec vyřešil až Kašpar, který vyhodil kotouč odrazem od mantinelu.
     
    02:09
    A na opačné straně kluziště první velká šance! Matyáš Budina ujel do samostatného úniku a snažil se zakončit u pravé tyče z brankářova pohledu. Tam byl ale právě také Lidák, který bezpečně zasáhl.
     
    01:43
    A to se jim povedlo. Hostující strážce svatyně si připisuje první zákrok utkání. Bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    01:35
    Jakub Jerman nechal kotouč volně doklouzat do domácí obranné třetiny. Zde už si pro kotouč dojel Martin Lidák, jenž ho rozehrává na své spoluhráče, kteří se pokusí hru překlopit na opačnou stranu.
     
    00:36
    Tomáš Kudrnáč se dostal ke kotouči v obranném pásmu, načež nabral rychlost a vřítil se do útoku. Zde se ale nic moc nevymyslel, navíc nebyl svými spoluhráči podpořen. Puk se tak dostává na hostující hole.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Motor České Budějovice: Lidák (Slanina) – Novák, Fousek, Dohnal, Hail, Punda, Hromada – Hála, Kříž, Lukeš, Kašpar, Petrásek, Březina, Pitel, Placek, Budík, Kudrnáč, Dubský, Sochor

    Mountfield HK: Žálčík (Tichý) – Králík Táborský, Boukal, Havlíček, Řehák, Pelda, Pinkas – Giesl, Gaspar, Budina, Pajer, Novotný, Souček, Jerman, Marha

    Rozhodčí: Kosnar – Rubáš, Tvrdík.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 48. Kříž (Budík) – 10. Geisl (Souček), 22. Novotný (Jerman), 49. Marha (Budina), 61. Pajer (Marha)


    HC Motor České Budějovice: Lidák (Slanina) – Novák, Fousek, Dohnal, Hail, Punda, Hromada – Hála, Kříž, Lukeš, Kašpar, Petrásek, Březina, Pitel, Placek, Budík, Kudrnáč, Dubský, Sochor
    Mountfield HK: Tichý (Žálčík) – Králík Táborský, Boukal, Havlíček, Řehák, Pelda, Pinkas – Giesl, Gaspar, Budina, Pajer, Novotný, Souček, Jerman, Marha

    Rozhodčí: Kosnar – Rubáš, Tvrdík
    thejrc.org