Manchester City – Fulham 2:0 (kon.)
konec
Manchester City
2:0 (1:0)
Fulham FC
Čtvrtek 01.11.2018, 20:45 • Etihad Stadium, Manchester • Anglický Ligový pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 11:0. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:8. (22:37:28)
     
    Je konec! Manchester City zvládl roli favorita tohoto zápasu, svého soupeře nakonec porazil poměrem 2:0. Citizens měli od úvodních vteřin výrazně navrch, do kabin se šlo pouze za jednobrankového vedení. Herní projev Fulhamu nebyl ideální ani ve druhém poločase, logicky tak přišel trest, který obstaral dnešní dvougólový střelec Díaz. Koncovka zápasu nabídla opět jednostrannou záležitost, neboť domácí i nadále kombinovali na útočné polovině soupeře, což jim plně stačilo k postupu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Nakonec si hosté vybojovali rohový kop, který rozehráli nakrátko. Seri se přeci jenom dostal k centru, který poslal pouze do zad Mahríze.
     
    90+1
    Konečně slibnější akce od Fulhamu. Sessegnon přihrál pod sebe na volného Mitroviće, jehož nepovedená střela málem skončila u střídajícího Christieho.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Střídání v týmu Fulham FC: ze hřiště odchází Luciano Vietto, přichází Cyrus Christie.
     
    89
    U vzdálenější tyč byl zcela volný Sané, který si zřejmě ještě mohl míč zpracovat. Nakonec se jednalo o přímou střelu, která směřovala vedle brány.
     
    88
    Do kombinace svého celku se zapojil také Kompany, který rozjel rychlou souhru u postranní čáry. Posléze se míč dostal zpět na kopačku domácího kapitána.
     
    86
    Těžko říct, co stálo za střídáním De Bruyneho. Faktem je, že domácí záložník ulehl na zem, následně ale dokázal odejít po svých za postranní čáru.
     
    85
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Kevin De Bruyne, přichází Claudio Gomes.
     
    85
    Hosté se opět dostali na útočnou polovinu, kde se dostali k slibné kombinaci, která nakonec přinesla nepovedenou přihrávku od Le Marchanda.
     
    84
    Na centr do šestnáctky si naskakoval Stones, který ale zamířil vysoko nad branku. Budeme svědky odkopu od branky, který pochopitelně obstará Rico.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Citizens stále vedou o dvě branky, což jim evidentně nestačí. Naopak Fulham by se nejraději viděl v šatně.
     
    82
    Vietto dokázal zalepit neposedný míč, jeho střílená přihrávka směřovala do dobrého prostoru, avšak před brankou soupeře se nenacházel nikdo ze spoluhráčů.
     
    81
    Střídání v týmu Fulham FC: ze hřiště odchází André Schürrle, přichází Floyd Ayité.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Vincent Kompany (Manchester City).
     
    80
    Fulham se zdržel na útočné polovině, kde se ale Seri nedokázal dostat přes domácí záložní řadu. Nakonec budeme sledovat odkop od branky Murice.
     
    79
    Zinčenko si vyměnil míč s Jesusem, posléze druhý jmenovaný zkoušel prostrčit balón na Saného, což ale přečetl hustý blok hostujícího celku.

    David Suchý

    Branky: 18. Díaz, 65. Díaz

    Karty:   80. Kompany (MAC)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 11:0. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:8.
    Manchester City: Muric – Danilo, Kompany (C), Stones, Zinčenko – De Bruyne (85. Gomes), Delph, Foden – Sané, Jesus, Díaz (78. Mahríz)
    Náhradníci: Ederson – Agüero, Gomes, Mahríz, Bernardo Silva, Sterling, Walker

    Fulham FC: Rico – Fosu-Mensah, Odoi, Ream (69. Le Marchand), R. Sessegnon – Cairney (C), Zambo, Seri – Vietto (89. Christie), Mitrović, Schürrle (81. Ayité)
    Náhradníci: Fabrício – Ayité, de la Torre, Christie, Le Marchard, Mawson, S. Sessegnon

    Rozhodčí: Atkinson – Betts, Child
    thejrc.org