Admira – Hartberg 2:3 (kon.) | St. Pölten – Linz 2:2 (kon.) | Sturm Graz – Wacker 1:1 (kon.)
konec
SKN St. Pölten
2:2 (1:1)
LASK Linz
Sobota 03.11.2018, 17:00 • NV Arena, Sankt Pölten • Rakouská Bundesliga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto příspěvkem se s vámi loučím a budu se na vás těšit u některého z dalších fotbalových přenosů. (18:55:24)
     
    Jestliže úvodní poločas za moc nestál, tak druhý nabídl daleko více fotbalového pobavení. V mých očích byl Linz trochu více ve hře, ale nakonec remíza byla asi spravedlivá. Šlágr třináctého kola Tipico Bundesligy nabídl čtyři branky. Díky bodovému přísunu obou mužstev se situace v tabulce vůbec nezměnila. Linz zůstává druhý a o bod za ním St. Pölten, takže třetí.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Autor vyrovnávacího gólu zastavil útok soupeře pouze za cenu rohového kopu. Centr od praporku zakončil hlavou Emanuel Pogatetz, ale jeho pokus byl hodně nepřesný.
     
    90+3
    Hraje se kolem půlící čáry, kde oba celky se v držení balonu střídají. Poté se hostující celek dostal k brance soupeře, ale jeden z hráčů neustál hru tělem od soupeře.
     
    90+2
    Hostující hráči kombinovali na polovině soupeře, kde přišla přihrávka do souboje. Míč se odrazil k domácímu brankáři, jenž volí razantní odkop.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se bude hrát pět minut nad rámec normální hrací doby. Povede se některému týmu strhnout stav zápasu na svou stranu?
    89. LUAN - 2:2
     
    89
    St. Pölten právě vstřelil branku!
    V samotném závěru normální hrací doby je znovu vyrovnáno! Centr od rohového praporku byl odvrácený a míč opět putoval na hranici malého vápna, kde se k němu dostal LUAN. Jeho hlavička zamířila do protipohybu brankáře a skončila za brankovou čárou.
     
    87
    Střídání v týmu SKN St. Pölten: ze hřiště odchází Daniel Luxbacher, přichází Taxiarchis Fountas.
    Střídání v týmu LASK Linz: ze hřiště odchází Christian Ramsebner, přichází Markus Wostry.
    86. Martin Rasner (SPN)
     
    86
    A mohlo být vyrovnáno, ovšem trestuhodně není! Na centr si na malém vápně naskočil Martin Rasner, jehož hlavička zamířila do ramene soupeře a poté balon putoval těsně nad břevno.
     
    85
    Další útok táhl hostující tým po levé straně, kde si vynutil faul. Přetažený centr mířil na Jamese Hollanda, jenž balon nevrátil před branku, a tak se od ní bude jen odkopávat.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Peter Michorl (LASK Linz), který je potrestán za řeči směrem k hlavnímu rozhodčímu.
     
    81
    Z levé strany poslal střílenou přihrávku před branku Dominik Hofbauer. Jenže jeho pokus zastavil první bránící hráč a navíc Linz vybojoval autové vhazování.
     
    80
    Do konce normální hrací doby schází deset minut, to je také čas, který mají domácí k vyrovnání. Ovšem opět se hraje pouze na jejich polovině zeleného pažitu.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Daniel Schütz (SKN St. Pölten), jenž skluzem pozdě přispěchal do souboje a trefil Jamese Hollanda. Tady jiná volba než potrestání nebyla.
     
    76
    U rohového praporku se snažil přes obránce přejít Joao Victor, kterého ale zastavil Martin Rasner. Domácí celek potřebuje hrát před brankou soupeře, ale další útok je zastaven nepřesnou přihrávkou.
     
    74
    Pokus ze standardní situace mířil do prostoru tří tyčí, ale Christoph Riegler si připisuje další zákrok. Musím přiznat, že druhá pětačtyřicetiminutovka je daleko lepší, nežli ta první.

    Michal Luxa

    Branky: 18. Pak, 89. Luan – 16. Joao Victor, 71. Joao Victor

    Karty:   32. Mislov (SPN), 69. Drescher (SPN), 77. Schütz (SPN) – 44. Wiesinger (LIN), 55. Holland (LIN), 82. Michorl (LIN)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 6:11. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 22:16.
    SKN St. Pölten: Riegler – Luan, Ambichl, Drescher – Rasner, Mislov, Luxbacher (87. Fountas), Hofbauer – Pak, Gartler, Balič (71. Schütz).
    Náhradníci: Vollnhofer – Bajrami, Fountas, Haas, Meisl, Schütz, Vucenovic.

    LASK Linz: Schlager – Ramsebner (87. Wostry), Wiesinger, Pogatetz – Ranftl, Holland, Michorl, Ullmann – Goiginger, Otubanjo (57. S. Tetteh), Joao Victor.
    Náhradníci: Gebauer – Benko, Celic, Frieser, Jamnig, S. Tetteh, Wostry.

    Rozhodčí: Jäger – Riedel, Witschnigg
    thejrc.org