Admira – Hartberg 2:3 (kon.) | St. Pölten – Linz 2:2 (kon.) | Sturm Graz – Wacker 1:1 (kon.)
konec
SKN St. Pölten
2:2 (1:1)
LASK Linz
Sobota 03.11.2018, 17:00 • NV Arena, Sankt Pölten • Rakouská Bundesliga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto příspěvkem se s vámi loučím a budu se na vás těšit u některého z dalších fotbalových přenosů. (18:55:24)
     
    Jestliže úvodní poločas za moc nestál, tak druhý nabídl daleko více fotbalového pobavení. V mých očích byl Linz trochu více ve hře, ale nakonec remíza byla asi spravedlivá. Šlágr třináctého kola Tipico Bundesligy nabídl čtyři branky. Díky bodovému přísunu obou mužstev se situace v tabulce vůbec nezměnila. Linz zůstává druhý a o bod za ním St. Pölten, takže třetí.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Autor vyrovnávacího gólu zastavil útok soupeře pouze za cenu rohového kopu. Centr od praporku zakončil hlavou Emanuel Pogatetz, ale jeho pokus byl hodně nepřesný.
     
    90+3
    Hraje se kolem půlící čáry, kde oba celky se v držení balonu střídají. Poté se hostující celek dostal k brance soupeře, ale jeden z hráčů neustál hru tělem od soupeře.
     
    90+2
    Hostující hráči kombinovali na polovině soupeře, kde přišla přihrávka do souboje. Míč se odrazil k domácímu brankáři, jenž volí razantní odkop.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se bude hrát pět minut nad rámec normální hrací doby. Povede se některému týmu strhnout stav zápasu na svou stranu?
    89. LUAN - 2:2
     
    89
    St. Pölten právě vstřelil branku!
    V samotném závěru normální hrací doby je znovu vyrovnáno! Centr od rohového praporku byl odvrácený a míč opět putoval na hranici malého vápna, kde se k němu dostal LUAN. Jeho hlavička zamířila do protipohybu brankáře a skončila za brankovou čárou.
     
    87
    Střídání v týmu SKN St. Pölten: ze hřiště odchází Daniel Luxbacher, přichází Taxiarchis Fountas.
    Střídání v týmu LASK Linz: ze hřiště odchází Christian Ramsebner, přichází Markus Wostry.
    86. Martin Rasner (SPN)
     
    86
    A mohlo být vyrovnáno, ovšem trestuhodně není! Na centr si na malém vápně naskočil Martin Rasner, jehož hlavička zamířila do ramene soupeře a poté balon putoval těsně nad břevno.
     
    85
    Další útok táhl hostující tým po levé straně, kde si vynutil faul. Přetažený centr mířil na Jamese Hollanda, jenž balon nevrátil před branku, a tak se od ní bude jen odkopávat.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Peter Michorl (LASK Linz), který je potrestán za řeči směrem k hlavnímu rozhodčímu.
     
    81
    Z levé strany poslal střílenou přihrávku před branku Dominik Hofbauer. Jenže jeho pokus zastavil první bránící hráč a navíc Linz vybojoval autové vhazování.
     
    80
    Do konce normální hrací doby schází deset minut, to je také čas, který mají domácí k vyrovnání. Ovšem opět se hraje pouze na jejich polovině zeleného pažitu.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Daniel Schütz (SKN St. Pölten), jenž skluzem pozdě přispěchal do souboje a trefil Jamese Hollanda. Tady jiná volba než potrestání nebyla.
     
    76
    U rohového praporku se snažil přes obránce přejít Joao Victor, kterého ale zastavil Martin Rasner. Domácí celek potřebuje hrát před brankou soupeře, ale další útok je zastaven nepřesnou přihrávkou.
     
    74
    Pokus ze standardní situace mířil do prostoru tří tyčí, ale Christoph Riegler si připisuje další zákrok. Musím přiznat, že druhá pětačtyřicetiminutovka je daleko lepší, nežli ta první.
     
    73
    Domácí tým se snažil o rychlou odpověď a měl před sebou otevřenou obranu soupeře, Ovšem přihrávka na levou stranu byla zachycená a do akce jde Linz.
     
    71
    Střídání v týmu SKN St. Pölten: ze hřiště odchází Husein Balič, přichází Daniel Schütz.
    71. Joao VICTOR - 1:2
     
    71
    Linz právě vstřelil branku!
    Hostující celek se opět dostává do vedení. Rohový kop byl odvrácen na hranici šestnáctky, kde se ocitl JOAO VICTOR, který z voleje poslal balon do pravé šibenice. Christoph Riegler se po míči natahoval, ale na toto zakončení jednoduše neměl.
    70. Peter Michorl (LIN)
     
    70
    K rozehrání přímého kopu se postavil Peter Michorl, jehož pokus vyrazil Christoph Riegler nad branku. To byla povedená střela hostujícího hráče.
     
    69
    Žlutou kartu dostává Daniel Drescher (SKN St. Pölten), který postavil soupeři do cesty hokejový strom. Ovšem ve fotbale je to nedovolená hra, a tak Linz bude rozehrávat další standardní situaci.
     
    68
    V posledních minutách se hraje kolem středového kruhu, kde oba celky předvádějí zbytečné ztráty. St. Pölten zkusil zaútočit zprava, ale jeho akce byla neúspěšná.
     
    65
    Na pravé straně se pokusil přes přesilu přejít Thomas Goiginger, jenž vybojoval rohový kop. Centr o pravého praporku ale úspěch neslavil.
     
    63
    Linz zastavil další útok u postranní čáry a bude vhazovat. Hostující hráči se kombinačně snaží přejít na polovinu soupeře, ale zatím se jim to nedaří.
     
    61
    Na levé straně se rozeběhl Husein Balič, který udělal soupeři kličku a odcentroval. Ovšem míč byl odhlavičkován, ale pouze k domácímu hráči. Situaci ke střele měl přichystanou Roko Mislov, který ještě raději přihrál do strany.
     
    60
    Centr od rohového praporku mířil na zadní tyč, kde naskakoval osamocený hostující hráč. Ovšem k hlavičce se nedostal, jelikož balon proletěl pár čísel nad ním.
     
    60
    Domácí tým získal balon, který rychle ztratil Útok Linze vedl po pravé straně, kde byla akce přerušená. Ovšem LASK bude rozehrávat další rohový kop.
     
    57
    Střídání v týmu LASK Linz: ze hřiště odchází Yusuf Otubanjo, přichází Samuel Tetteh.
     
    56
    Před hostující brankou bylo rušno a došlo ke zranění hráčů. Christoph Riegler a Yusuf Otubanjo se srazili a zejména s hostujícím hráčem to nevypadá moc dobře.
     
    55
    Žlutou kartu dostává James Holland (LASK Linz), jenž se snažil obskočit soupeře a nohou ho zasáhl. Je tak dalším potrestaným hráčem dnešního večera.
    54. Husein Balič (SPN)
     
    54
    Viditelnost na polovině hostujícího celku se už zlepšila. Za obranu si naběhl Husein Balič, který z úhlu mířil mezi nohy brankáře. Ovšem Alexander Schlager si připisuje důležitý zákrok.
     
    53
    Hostující tým získal míč, který ihned směřoval až k brankáři. Ten rozehrál, ale Linz u půlící čáry o balon přišel. Ve hře se objevuje spousta nepřesností.
     
    51
    St. Pölten bude rozehrávat rohový kop z pravé strany. Centr od praporku zamířil na první tyč, kde se k hlavičce těsně před soupeřem dostal obránce.
    49. Yusuf Otubanjo (LIN)
     
    49
    Hostující fanoušci odpálili nějaké dýmovnice, což před brankou Linze způsobuje horší viditelnost. Ovšem hosté přechází do rychlého protiútoku. za obranu si naběhl Yusuf Otubanjo, jenž přehodil vybíhajícího brankáře, ale trefil jen břevno.
     
    48
    St. Pölten kombinuje na polovině soupeře. Nejprve útok nevyšel po levé straně, tak to domácí zkusili napravo. Ovšem centr do zadní části šestnáctky odhlavičkoval krajní obránce.
     
    47
    Vypadá to, že ani jeden z trenérů nepřichystal do druhého poločasu střídání, a tak se pokračuje v základních jedenáctkách.
     
    46
    Druhý poločas je zahájen, jako první se balonu dotkli hráči ve žlutých dresech. Nákop na útočnou polovinu zachytil hráč hostujícího celku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V úvodním poločase jsme viděli dvě branky, ale jinak moc fotbalové krásy k vidění nebylo. Linz poslal do vedení Joao Victor, ovšem o vyrovnání se během dvou minut postaral Kwan-Ryong Pak. Pojďme ale k samotné hře, více u míče byli hráči hostujícího celku, kteří ale doplácí na nepřesné zakončení. Naopak St. Pölten se soustředí na obrannou hru a vyráží do rychlých protiútoků.

    Střely na branku: 1:2.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se bude hrát pouhých šedesát vteřin nad rámec normální hrací doby.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Philipp Wiesinger (LASK Linz), jenž zastavil ve skluzu soupeře. Hlavní rozhodčí musel počkat, až se hra přeruší.
     
    44
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka se blíží ke konci. K centru se odhodlal Martin Rasner, jenž trefil prvního bránícího hráče do prsou.
     
    43
    Hraje se na polovině hostujícího celku, kde kombinují hráči ve žlutých dresech. Ovšem po nepřesné přihrávce je jejich snažení u konce.
    41. Thomas Goiginger (LIN)
     
    41
    Po přihrávce pod sebe z velkého úhlu vystřelil Thomas Goiginger, jehož pokus zamířil jen nad branku. Ovšem celou situaci jistil Christoph Riegler, a tak se bude odkopávat jen od domácí brány.
     
    40
    Jenže centr mířil jen do bližší části velkého vápna, kde se jej snažil nadzvednout Kwan-Ryong Pak. Autor vyrovnávací branky dal přizvednutí velkou razanci a balon skončil mimo hrací plochu.
     
    39
    Podél levé postranní čáry se rozeběhl Husein Balič, jenž prvního soupeře překonal a druhým byl faulován. Také St. Pölten rozehraje standardní situaci.
     
    38
    Hostující tým vyslal do šestnáctky další centr po standardní situaci, ovšem ten byl opět odvrácen. Poté střílel z velké dálky Maximilian Ullmann, jehož pokus ohrozil pouze diváky za bránou.
     
    36
    K rozehrání standardní situace se postavil Thomas Goiginger, jehož pokus se kroutil do levé šibenice. Ovšem zakončení postrádalo razanci, a tak si Christoph Riegler připsal snadný zákrok.
     
    35
    Autor vyrovnávacího gólu si počínal nedovoleně, když poslal k zemi Petera Michorla. Linz pošle centr do šestnáctky domácího celku. Uvidíme, kolik z dobré příležitosti vytěží.
     
    34
    Hostující celek je opět v kombinaci, ale zatím na vlastní polovině. Linz se snažil vylákat soupeře z bloku, ale dlouhý nákop byl nepřesný.
     
    32
    Žlutou kartu dostává Roko Mislov (SKN St. Pölten), jenž u brankové čáry dohrál koňarem soupeře. Tohle byl zbytečný zákrok za hranicí pravidel a domácí středopolař je prvním potrestaným hráčem.
     
    31
    Nepříjemně se rozvíjející útok zastavil na vlastní polovině Peter Michorl. Domácí hráči rozehráli standardní situaci, po které přišel útočný faul.
     
    30
    Třicet minut hry je minulostí a moc fotbalové krásy nevidíme. U míče jsou více hráči Linze, kteří se snaží najít další recept na obranu soupeře. Ovšem St. Pölten se zatím velmi dobře brání.
     
    28
    Kombinaci se snažil zrychlit prvním dotekem Peter Michorl, který kolmici poslal do šestnáctky. Ani jeden ze spoluhráčů to nepochopil, a tak míč končí v moci brankáře.
     
    26
    Centr od rohového praporku mířil k penaltovému puntíku, odkud přišlo zakončení hlavou. Jenže před brankou zasáhl jeden z bránících hráčů domácího celku.
     
    25
    St. Pölten kombinoval dlouho kolem středového kruhu, ale o míč opět přišel. Do útoku se hnal Yusuf Otubanjo, který se ve vápně pokoušel o kličku na posledního obránce. Ovšem ta se mu nepovedla na Linz bude rozehrávat jen rohový kop.
     
    24
    Domácí celek napadal rozehrávku soupeře, ale ten se z nepříjemné pozice dostal. Hostující hráči se pomalu přesunuli přes půlící čáru, kde po nepřesné přihrávce o míč přišli.
     
    22
    Čtvrt hodiny jsme sledovali fotbalovou nudu, po které přišly gólové hody. Aktuálně je skóre utkání vyrovnané 1:1 a zejména Linz se snaží dostat zpátky do vedení.
     
    20
    Po závaru před domácí brankou propadl míč na zadní tyč, kam si nabíhal Maximilian Ullmann. Jeho pokus měl po zemi mířit do spodního rohu branky, ale trefil pouze dobíhajícího soupeře.
    18. Kwan-Ryong PAK - 1:1
     
    18
    St. Pölten právě vstřelil branku!
    Je bleskurychle vyrovnáno! Na centr od rohového praporku si naskočil na malém vápně KWAN-RYONG PAK. Jeho hlavička mířila k pravé tyči, kam se Alexander Schlager nenatáhl.
    16. Joao VICTOR - 0:1
     
    16
    Linz právě vstřelil branku!
    Přihrávku do šestnáctky dostal Thomas Goiginger, který se štěstím u balonu zůstal a poté ho předal pod sebe. JOAO VICTOR po přihrávce zakončil podél brankáře a po zemi otevřel skóre utkání.
     
    16
    Hostující obránci po pár přihrávkách přenesli balon na levou stranu, kde Linz vybojoval alespoň autové vhazování. Zatím sledujeme bitvu o každý kousek zeleného pažitu.
     
    14
    Už se může pokračovat, když hostující zadák odešel za lajnu. Hráči ve žlutých dresech útok Linze zastavili, ale sami u balonu dlouho nevydrželi.
     
    12
    Hra se přerušuje, když po obranném zákroku zůstal ležet na trávníku Reinhold Ranftl. Na zelený pažit míří lékařský tým a s hostujícím hráčem to nevypadá dobře.
     
    11
    Linz vybojoval rohový kop! Centr od rohového praporku se moc nevydařil, jelikož zamířil na hranici vápna, kde byl pouze domácí hráč a St. Pölten se žene do útoku.
     
    10
    U postranní čáry si pomohl faulem Martin Rasner, jenž poslal k zemi Joaoa Victora. Nadýchaný centr mířil někam k penaltovému puntíku, kde vládla žlutá obrana.
     
    9
    St. Pölten se dostal na polovinu soupeře, kde kombinace byla poněkud kostrbatá. Hostující zadáci rychle k soupeřům přistupovali a míč získali.
     
    7
    Domácí mužstvo vybojovalo rohový kop, který poslal do vápna Michael Ambichl. Jeho centr mířil na hranici šestnáctky, odkud vystřelil Daniel Luxbacher. Jeho pokus postrádal přesnost i razanci.
     
    6
    Na vlastní polovině si faulem pomohl Emanuel Pogatetz, jenž poslal k zemi Daniela Dreschera. St. Pölten rozehraje standardní situaci z nadějné pozice.
     
    5
    Na pravé straně se k dvěma centrům dostal Martin Rasner. První odvrátila obrana a druhý zamířil na hostujícího brankáře.
     
    4
    SKN St. Pölten zvolil žlutou barvu dresů, naopak LASK Linz oblékl pruhovanou černobílou sadu. Vraťme se na zelený pažit, kde hosté kombinují před vlastní šestnáctkou.
     
    3
    Z levé strany měl dost prostoru k odcentrování Thomas Goiginger, jeho centr mířil na zadní tyč. Ovšem Linz vybojoval rohový kop, jenže po centru na první tyč se k míči dostali domácí.
     
    2
    Na polovině soupeře byl faulován Yusuf Otubanjo, který byl ostře dohrán. Obejde se to bez potrestání, ale hostujícímu hráči se na nohy moc nechce.
     
    1
    Hlavní rozhodčí pan Jäger zahájil utkání, jako první se míče dotkli hostující hráči. Ovšem útok po levé straně byl zastaven, když neprošel Joao Victor.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SKN St. Pölten: Riegler – Luan, Ambichl, Drescher – Rasner, Mislov, Luxbacher, Hofbauer – Pak, Gartler, Balič.
    Náhradníci: Vollnhofer – Bajrami, Fountas, Haas, Meisl, Schütz, Vucenovic.

    LASK Linz: Schlager – Ramsebner, Wiesinger, Pogatetz – Ranftl, Holland, Michorl, Ullmann – Goiginger, Otubanjo, Joao Victor.
    Náhradníci: Gebauer – Benko, Celic, Frieser, Jamnig, S. Tetteh, Wostry.

    Rozhodčí: Jäger – Riedel, Witschnigg.
     
    Vítám vás u šlágru třináctého kola Tipico Bundesligy, v němž se představí SKN St. Pölten a LASK Linz. Rakouské nejvyšší soutěži vládne Slacburk, který má na dnes hostující celek náskok deseti bodů. Naopak St. Pölten je bod za svým dnešním soupeřem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Michal Luxa

    Branky: 18. Pak, 89. Luan – 16. Joao Victor, 71. Joao Victor

    Karty:   32. Mislov (SPN), 69. Drescher (SPN), 77. Schütz (SPN) – 44. Wiesinger (LIN), 55. Holland (LIN), 82. Michorl (LIN)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 6:11. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 22:16.
    SKN St. Pölten: Riegler – Luan, Ambichl, Drescher – Rasner, Mislov, Luxbacher (87. Fountas), Hofbauer – Pak, Gartler, Balič (71. Schütz).
    Náhradníci: Vollnhofer – Bajrami, Fountas, Haas, Meisl, Schütz, Vucenovic.

    LASK Linz: Schlager – Ramsebner (87. Wostry), Wiesinger, Pogatetz – Ranftl, Holland, Michorl, Ullmann – Goiginger, Otubanjo (57. S. Tetteh), Joao Victor.
    Náhradníci: Gebauer – Benko, Celic, Frieser, Jamnig, S. Tetteh, Wostry.

    Rozhodčí: Jäger – Riedel, Witschnigg
    thejrc.org