Lyon – Bordeaux 1:1 (kon.) | Caen – Rennes 1:2 (kon.) | Dijon – Nîmes 0:4 (kon.)
Nice – Amiens 1:0 (kon.) | Remeš – Monaco 1:0 (kon.) | Štrasburk – Toulouse 1:1 (kon.)
konec
OGC Nice
1:0 (1:0)
Amiens SC
Sobota 03.11.2018, 20:00 • Allianz Riviera, Nice • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    OGC Nice

    Fotbalisté Nice se po dvanácti odehraných zápasech nacházejí na desáté pozici, momentálně se jim podařilo získat čtrnáct sedmnáct, což činí čtyřbodové manko na čtvrtý Lyon. Nice se navíc nadechuje k slušné formě, přičemž zvítězilo v posledních dvou zápasech. Nejprve si tento celek poradil na hřišti Bordeaux, přičemž o osudu zápasu rozhodla jediná branka. Jediná přesná trefa byla k vidění také v minulém kole, tentokráte si Nice na vlastní půdě poradilo s Amiens. O neproduktivitě útočné vazby jasně hovoří posledních šest zápasů, ve kterých Nice nasázelo pouze čtyři branky. Úplně špatně na tom není obrana, ta zatím inkasovala čtrnáct branek, což je například lepší, než u Marseille. (16:01:45)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 3:4. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 8:9.
     
    Je konec! Dnešní utkání nám nakonec nabídlo jedinou branku, která byla pro Nice vítězná. Druhý poločas přinesl rovněž celkem vyrovnanou podívanou, přičemž v samotném úvodu spálil vyloženou šanci Balotelli. Od té doby jsme žádnou stoprocentní šanci neviděli, což svědčí o nezáživnosti utkání. Ke konci utkání se ještě Amiens do slušného náporu, avšak Benítez si nemusel připsat žádný složitý zákrok. Nice tak navázalo na výhru z minulého kola, naopak Amiens prohrálo potřetí v řadě.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Amiens se konečně dostalo s míčem na útočnou polovinu, u postranní čáry to ale nevedlo k ničemu závratnému. Konec utkání se pomalu a jistě blíží.
     
    90+1
    Koncovka utkání nám nenabízí nic moc zajímavé, Nice hraje hodně zkušeně. Nyní se k míči dostal Danilo, který ho vyvezl na druhou stranu.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Amiens se řádné krátí čas, na kýžené vyrovnání už ho moc nezbývá.
     
    88
    Lefort sice oslovil vedle stojícího Gansa, avšak ten stále hledá vhodného adresáta míče. Nice vzorně brání na vlastní obranné polovině.
     
    86
    Na pořadu dne byla nebezpečná standardka pro Amiens, po které se natahoval Dibassy. Míč nakonec netrefil, naopak ho zachytil Benítez.
     
    85
    Střídání v týmu Amiens SC: ze hřiště odchází Khaled Adénon, přichází Cheick Timite.
     
    84
    Nakonec se to povedlo, avšak k přihrávce na levou stranu se nakonec dostal Jallet, který posléze ještě spolupracoval s vedle stojícím Danilem.
     
    83
    Attal se snažil prodrat přes pravé křídlo, kde ho ale zradilo vedení neposedného míče. Amiens se momentálně snaží dostat na útočnou polovinu.
     
    82
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut, stále jsme se dočkali jediné branky. Zdá se, že Amiens zvýšilo stupeň aktivity, Nice bude mít ještě velké starosti.
     
    81
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Mario Balotelli, přichází Rémi Walter.
     
    80
    Otero se dokázal dostat až do velkého vápna, kde po kontaktu s Dantem upadl na zem. Amiens se dožadovalo penalty, hlavní sudí nechává pokračovat ve hře.
     
    79
    Nice se nyní dokázalo dostat z přehuštěného prostoru, následně se Sacko chtěl dostat za posledního obránce, který mu ale v cestě nechal nohu.
     
    78
    Hostujícímu celku byla poskytnuta výhoda, která přeci jenom přinese standardní situaci. Bude to z levé strany, navíc celkem daleko od Beníteze.
     
    77
    Už se zdálo, že se střídající Sacko dostane k úniku na branku, avšak nakonec skončil na zemi, s tím, že to byl právě on, kdo si pomohl faulem.

    David Suchý

    Branky: 38. P-D. Gouano (vla.)

    Karty:   44. Dante (NIC)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 3:4. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 8:9.
    OGC Nice: Benítez – Jallet, Hérelle, Dante (C), M. Sarr – Cyprien, Tameze, Danilo – Saint-Maximin (61. Attal), Balotelli (81. Walter), Maolida (74. Sacko).
    Náhradníci: Cardinale – Attal, Boscagli, Makengo, Srarfí, Sacko, Walter.

    Amiens SC: Gurtner – Krafth, Adénon (85. Timite), Gouano (C), Dibassy – Monconduit, Blin (65. Gnahoré) – Otero, Bodmer (65. Ganso), Lefort – Ghoddos.
    Náhradníci: Dreyer – El Hajjam, Gnahoré, Ganso, Kurzawa, Sy, Timite.

    Rozhodčí: Hamel – Pignatelli, Grosbost
    ocianews.com