Portimonense – Belenenses 1:1 (kon.) | Marítimo – Porto 0:2 (kon.) | Boavista – Guimarães 0:0 (kon.)
konec
Portimonense SC
1:1 (0:0)
CF OS Belenenses
Sobota 03.11.2018, 16:30Portugalská Primeira Liga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Duel devátého kola portugalské Primeira Ligy nabídl hodně v závěrečné půlhodině. Vše odstartovala penalta, z níž otevřel skóre domácí Jackson Martínez. Když už to vypadalo, že Belenenses v pátém venkovním utkání na půdě soupeře poprvé prohraje, zahrál po rohu ve vápně rukou Lucas Fernandes a hostující Jonatan Lucca nařízenou penaltu rovněž proměnil. Vzhledem k průběhu utkání je dělba bodů spravedlivá. (18:45:00)
     
    90+9
    Konec zápasu.
    90+9.
     
    90+9
    K míči se znovu postavil Diogo Viana, ovšem přestřelil zeď i branku. Ricardo Ferreira vůbec nemusel zasahovat.
     
    90+8
    Po faulu Lucase Fernandese zahrával Diogo Viana standardní situaci z pravé strany, odkud centroval do vápna. Na jeho hranici zachytil míč Dramé, který byl faulován, takže hosté mají k dispozici ještě přímý volný kop z velmi dobré pozice na levém rohu vápna.
     
    90+7
    Žlutou kartu dostává Lucas Fernandes (Portimonense SC).
    90+5.
     
    90+5
    Vzhledem k průtahům kolem penalty se bude nastavovat déle než avizovaných pět minut. Teď mohl domácí fanoušky rozjásat Martínez, který na hranici velkého vápna přijal přihrávku a z otočky vypálil těsně nad.
    90+4. Jonatan LUCCA - 1:1
     
    90+4
    Belenenses právě vstřelilo branku!
    A máme vyrovnáno! JONATAN LUCCA se sice rozběhl hodně rozvážně, ale potom poslal míč nekompromisně nahoru doleva ze svého pohledu.
    90.
     
    90
    Po rohu viděl hlavní sudí ve vápně ruku domácího Rúbena Fernandese a ukázal na penaltový puntík, což potvrdilo i video. Uvidíme penaltu i na druhé straně.
     
    90
    Rozhodčí nastaví 5 minut.
     
    89
    Vianovi nevyšel centr z pravé strany, jenže jeden z domácích stoperů se ukopl, takže akce hostů mohla pokračovat. Neměla však dlouhého trvání a skončila rohem.
     
    86
    Dramé vybojoval na hranici velkého vápna míč a bez rozmýšlení vypálil. Jeho pokus zhruba dva decimetry minul levou tyč branky domácího Portimonense.
     
    84
    Sasso sice dostal ve vlastním vápně u brankové čáry jesličky, ale Murial rychle vyběhl a míč chytil.
     
    83
    Ewerton musel po faulu opustit hřiště na nosítkách, místo něj přišel do hry Pepe.
    80.
     
    80
    Domácí si chtějí vedení pojistit a jsou nyní hodně aktivní. Lucas Fernandes dostal míč podél hranice velkého vápna přímo proti noze, ale utěšenou ranou těsně minul pravou tyč Murielovy branky.
     
    80
    Hostující kapitán Gonçalo Silva na poslední chvíli ukopl ve vápně míč z nohy jednoho z útočníků, který by jinak zakončoval sám na penaltovém puntíku.
     
    78
    Střídání v týmu CF OS Belenenses: ze hřiště odchází Reinildo, přichází Zakarya Bergdich.
     
    78
    Střídání v týmu Portimonense SC: ze hřiště odchází Paulinho, přichází Lucas Fernandes.
     
    76
    Nakadžima mohl přidat druhý gól Portimonense, jenže po zasekávačce ve vápně byla jeho střela zablokována a k ohrožení Muriela se domácí nedostali ani po následné přihrávce japonského útočníka od brankové čáry pod sebe.
     
    73
    Začínají se nám tu dít zajímavé věci na bou stranách. Málem bylo vyrovnáno poté, co Licá přihrával v pravé strany vápna někam k penaltě, kde zasáhl míč vracející se Pedro Sá, který pořádně protáhl vlastního brankáře. Ricardo Ferreira vytěsnil míč konečky prstů na roh.
     
    72
    Střídání v týmu CF OS Belenenses: ze hřiště odchází Eduardo Henrique, přichází Diogo Viana.
    69.
     
    69
    Už to mohlo být 2:0 pro domácí. Kanonýr Nakadžima dostal na levé straně přihrávku do vápna a mířil do vzdálenější šibenice, míč však do branky nedostal. Balon minul kýžený prostor o pár decimetrů.
     
    66
    Střídání v týmu CF OS Belenenses: ze hřiště odchází Fredy, přichází Boukary Dramé.
    66. Jackson MARTÍNEZ - 1:0
     
    66
    Portimonense právě vstřelilo branku!
    Sám faulový JACKSON MARTÍNEZ se postavil z exekuci pokutového kopu, který se zadrobením před kopem proměnil střelou doprava z pohledu Muriela, který šel na druhou stranu..
    64.
     
    64
    Rozhodčímu to sice chvilku trvalo, ale nakonec posoudil souboj domácího Martínez a hostujícího Nuno Coelha jako penaltový. Domácí mohou jít do vedení.
     
    61
    Aktivní Paulinho tentokrát centroval od pravé postranní čáry a Muriel musel z branky ven, aby vyboxoval míč před dobíhajícím útočníkem domácích.
     
    60
    Znovu byl v akci Paulinho, který tentokrát střílel zpoza vápna z pravé strany. Jeho pokus však obránce v malém „čtverci“ zablokoval a míč se dokutálel do autu, takže domácí budou vhazovat.
    56.
     
    56
    Tahle střela Paulinha byla hodně jedovatá a měla gólové parametry. Brazilský záložník ve službách Portimonense napřáhl těsně za vápnem a jen o centimetry minul pravou šibenici Murielovy branky.
     
    55
    Pedro Sá znovu ukázal, že je v soubojích hodně důrazný, když poslal k zemi znovu Fredyho, který se sám postavil k rozehrávce standardní situace. Domácí míč odvrátili a z náznaku rychlého brejku nic nevytěžili, protože hosté se stihli vrátit a domácí museli akci zbrzdit.
     
    54
    Keita nezpracoval na pravé straně vysoký míč, takže domácí budou vhazovat z autu.
     
    53
    Tabata zkoušel oblouček do běhu do vápna, jenže Muriel byl rychle z branky a nekompromisně odkopl míč do autu.
     
    51
    Tohle nemohlo skončit jinak než žlutým kartonkem pro Andre Santose, který přilétl do souboje ve skluzu bez možnosti zasáhnout balon.
     
    50
    Obraz hry ve srovnání s prvním poločasem se nám příliš nezměnil. Stále vidíme minimum pohledných a přesných akcí. Ani jeden z týmů se nyní není schopný dostat do nějaké finální fáze akce, ze které by hrozilo gólové nebezpečí.
     
    47
    Po chvilce se nám role obou zmíněných hráčů vyměnili. Znovu u půlící čáry tentokrát fauloval Fredy a Pedro Sá se jen těžce zvedal z trávníku. Nakonec ne v pořádku a pokračuje v utkání.
     
    46
    Pedro Sá fauloval na půlící čáře Fredyho, ovšem hosté znovu rozehrávají směrem k vlastní brance.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Domácí nastoupí do druhého poločasu v oranžové sadě dresů, kterou na sobě v první půli neměli.
     
    První poločas duelu desátého celku portugalské Primeira Ligy s devátým příliš fotbalové krásy nenabídl. Když už mělo jedno z mužstev zajímavou pozici, naložilo s rozehráním standardní situace nedobře. Výjimkou byl závěr, kdy si Keita naskočil na centr, ale hlavičkoval mimo branku.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
    45+1.
     
    45+1
    Pedro Sá fauloval na vlastní polovině a Portimonense to mohlo mrzet. Na centr z klidu si v malém vápně naběhl nikým neatakovaný Keita, jenže se ve výskoku nezkoordinoval tak, aby vměstnal míč mezi tři tyče Portimonense, takže jeho pokus skončil v zámezí.
     
    44
    Luccova noha se na vlastní polovině ocitla v obličeji Tabata, takže domácí zahrávali přímý kop. K jeho provedení se postavil Paulinho, ovšem centr přetáhl, takže Muriel si bez problémů stáhl míč ze vzduchu, aniž by ho někdo atakoval.
     
    42
    Tabatova noha byla v souboji u autu na polovině Belenenses příliš vysoko, takže nevysoký útočník je prvním domácím hráčem, který vidí žlutou kartu.
     
    39
    Lucca si nabíhal do vápna na bochánek z nějakých 40 metrů, ovšem míč byl příliš dlouhý a domácímu stoperovi stačilo zakřižovat hostujícího záložníka, aby míč skončil v zámezí a Portimonense mohlo rozehrávat od vlastní branky.
     
    35
    Nakadžima přihrál z vápna pod sebe Paulinhovi, jemuž však střela zpoza vápna vůbec nesedla. Míč skončil v jedné z posledních řad tribuny za brankou Muriela.
     
    32
    Teď bylo rušno také před domácí brankou. Brankář Ricardo Ferreira nezvládl rozehrávku a odkopl míč do zázemí, takže hosté kopali roh, který však domácí defenziva bez problémů odvrátila do bezpečí a poradila si i s následným centrem z pravé strany.
     
    30
    Ewerton fauloval ve středovém kruhu Andre Santose, jenže hosté se evidentně nikam nehrnou. Rozehráli totiž dozadu až k brankáři Murielovi.
     
    26
    Rúben Fernandes fauloval nějakých 30 metrů od branky Keitu, takže hosté měli k dispozici přímý kop, k němuž se postavil Lucca, jenž podobně jako před chvílí poslal míč vysoko nad branku domácího Portimonense.
     
    25
    Roh sice hostům nevyšel podle představ, jenže po něm přilétl do vápna centr z pravé strany a první u míče byl Lucca, který ho však poslal z hranice malého vápna vysoko nad.
     
    24
    Hostující kanonýr Keita přijal ve velkém vápně kolmici přihrávku do běhu, jenže se s míčem dostal až k brankové čáře. I odtud zvládl ohrozit domácí branku,k čemuž využil odraz o křižujícího stopera. Ke štěstí domácích skončil míč jen v zámezí a hosté budou kopat roh.
     
    22
    Tabata posílal nadýchaný centr za obranu Belenenses, kam si nabíhal Jackson Martínez, jenže na míč nakonec nedosáhl, takže ten skončil za brankovou čárou a rozehrávat bude Muriel.
     
    20
    Muriel se musel mít na pozoru. Sasso sice zastavil postup Tabaty, jenže domácí útočník kroutil po vhození autu míč z pravé strany na bližší tyč, kde byl pozorný brankář Belenenses.
     
    19
    Teď se osmělilo i hostující Belenenses, ovšem oba centry do vápna domácí obrana bez problémů zpacifikovala.
     
    18
    Pa faulu kousek od půlící čáry už na polovině Belenenses rozehrával přímý kop Tabata, který však nikoho ze spoluhráčů nenašel. Hostující obrana situaci zvládla, i když odvracela míč na několik pokusů.
     
    16
    Tabata centroval z pravého křídla do vápna, kde bez problémů zasáhl nikým neatakovaný stoper Sasso a uklidil míč do bezpečí.
     
    14
    Roh domácích přeletěl skoro celé vápno až ke kanonýrovi Nakadžimovi, který však na hranici velkého čtverce trefil z první jen bránícího hráče před sebou, takže domácí uvedou míč do hry jen z autu.
     
    13
    Paulinho si po souboji s Reinildem u brankové čáry kousek od velkého vápna žádá odpískání faulu, ale rozhodčí ukazuje odkop od branky Belenenses.
     
    11
    Belenenses se nehrne dopředu. Teď se míč dostal až k brankáři Murielovi, jehož dlouhý nákop skončil v autu, takže se k míči snadno dostávají hráči domácího Portimonense.
     
    9
    Žlutou kartu dostává Jonatan Lucca (CF OS Belenenses).
     
    8
    Žlutou kartu dostává Gonçalo Silva (CF OS Belenenses).
     
    7
    Po rohovém kopu zakončoval z hranice velkého vápna domácí Emmanuel Hackman, ale Muriel si jeho ránu doprostřed branky pohlídal.
     
    6
    Do vápna Portimonense letěl vysoký centr, který jeden ze stoperů odhlavičkoval do autu. Následnou akci Belenenses si domácí defenziva bez problémů pohlídala.
     
    3
    Tabata dostal přihrávku do běhu na pravé křídlo, ale nevyšlo mu zpracování, takže se k zakončení ani nedostal. Navíc fauloval, takže se bude kopat z velkého vápna proti brance Portimonense.
     
    2
    Ricardo Ferreira si pohlídal dlouhý nákop Belenenses a u míče byl dříve než hostující útočník.
     
    1
    Reinildo fauloval u půlící čáry Tabatu, takže domácí budou rozehrávat směrem k brance Belenenses.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Portimonense SC: Leonardo – Vítor Tormena, Rú. Fernandes, Possignolo, Manafá – Ewerton, Pedro Sá, Paulinho – Nakadžima, Jackson Martínez, Tabata.
    Náhradníci: Ri. Ferreira – Hackman, Macedo, João Carlos, Fernandes, Wellington, Pepe.

    CF OS Belenenses: Muriel – Henrique, G. Silva, Sasso, Reinildo – Lucca, Coelho, Santos, Licá – Keita, Fredy.
    Náhradníci: Mika – Viana, Ljujić, Bergdich, Cleylton, Dramé, Kikas.

    Rozhodčí: Capela – Moniz, Brás.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    CF OS BELENENSES

    Belenenses dosáhlo na deset bodů díky dvěma výhrám a čtyřem remízám a venku ještě neokusilo hořkost porážky, když jednou soupeře přetlačilo a třikrát se bodů vracelo s bodem za nerozhodný výsledek. Soubor, který ze střídačky vede Tiago Filipe Monteiro Teixeira, zatím vstřelil šest gólů a rovnou polovinu jich zařídil guinejský Alhassane Keita, jenž se prosadil třikrát.

    Letošní výsledky Belenenses:

    Tondela – Belenenses 0:1
    Belenenses – FC Porto 2:3
    Moreirense – Belenenses 1:1
    Belenenses – Vitória Setúbal 0:0
    Marítimo – Belenenses 0:0
    Belenenses – Braga 0:3
    Feirense – Belenenses 0:0
    Belenenses – Benfica Lisabon 2:0
     
    PORTIMONENSE SC

    Portimonense vytěžilo z osmi dosavadních zápasů deset bodů, díky třem výhrám a jedné remíze, přičemž doma dvakrát zvítězilo, jednou remizovalo a jednou prohrálo. Na jedenácti vstřelených gólech družiny, již vede kouč António José dos Santos Folha, se doposud nejvíce podílel japonský útočník Šoja Nakadžima, který skóroval čtyřikrát a přidal tři asistence.

    Letošní výsledky Portimonense:

    Portimonense – Boavista Porto 0:2
    Chaves – Portimonense 2:0
    Portimonense – Santa Clara 2:2
    Rio Ave – Portimonense 2:1
    Portimonense – Vitória Guimarães 3:2
    Aves – Portimonense 3:0
    Portimonense – Sporting Lisabon 4:2
    Nacional – Portimonense 0:1
     
    Deváté kolo portugalské Primeira Ligy proti sobě svede tabulkové sousedy, kteří se po páteční výhře Moreirense sesunuli o jedno místo níže. Domácí Portimonense aktuálně okupuje jedenáctou příčku, hostující Belenenses figuruje o jedinou pozici výše a to ještě jen díky lepšímu skóre, neboť oba týmy doposud nastřádaly deset bodů.

    Portimonense vs. Belenenses

    Oba soupeři se na ligové úrovni utkali v minulé sezóně poprvé po pěti letech. Stejně jako ve druhé nejvyšší soutěži 2012/2013 i loni v Primeira Lize bylo úspěšnější Belenenses, které vybojovalo ve vzájemných duelech čtyři body.

    Loňské vzájemné zápasy:

    Portimonense – Belenenses 0:0

    Belenenses – Portimonense 3:2
    (29. a 81. Maurides, 57. Licá – 14. Soja, 39. Fabrício)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

    Libor Kult

    Branky: 66. Jackson Martínez (pen.) – 90+4. Lucca (pen.)

    Karty:   42. Tabata (POO), 90+7. Fernandes (POO) – 8. G. Silva (BLN), 9. Lucca (BLN), 51. Santos (BLN)


    Portimonense SC: Leonardo – Vítor Tormena, Rú. Fernandes, Possignolo, Manafá – Ewerton (83. Pepe), Pedro Sá, Paulinho (78. Fernandes) – Nakadžima, Jackson Martínez, Tabata.
    Náhradníci: Ri. Ferreira – Hackman, Macedo, João Carlos, Fernandes, Wellington, Pepe.

    CF OS Belenenses: Muriel – Henrique (72. Viana), G. Silva (C), Sasso, Reinildo (78. Bergdich) – Lucca, Coelho, Santos, Licá – Keita, Fredy (66. Dramé).
    Náhradníci: Mika – Viana, Ljujić, Bergdich, Cleylton, Dramé, Kikas.

    Rozhodčí: Capela – Moniz, Brás
    thejrc.org