Augsburg – Norimberk 2:2 (kon.) | Bayern – Freiburg 1:1 (kon.) | Leverkusen – Hoffenheim 1:4 (kon.)
Schalke – Hannover 3:1 (kon.) | Wolfsburg – Dortmund 0:1 (kon.) | Hertha – RB Lipsko 0:3 (kon.)
konec
FC Augsburg
2:2 (1:0)
1. FC Norimberk
Sobota 03.11.2018, 15:30 • WWK Arena, Augsburg • Německá Bundesliga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Krásné sobotní odpoledne přátelé. Mé jméno je Martin Primus a společně se podíváme a zápas mezi FC Augsburg a 1. FC Norimberk. Utkání začíná v 15:30.
     
    FC Augsburg
    Střed tabulky německé Bundesligy je letos poměrně vyrovnaný a kluby dělí minimum bodů. Domácí Ausburg jich zatím nasbíral 12 za 3 výhry a 3 remízy. Skóre 16:14 je poměrně solidní, zvláště když vezmemev potaz, že věhlasný Bayern nastřílel zatím gólů 17, tedy jen o 1 více než borci z Augsburgu.
    V dnešním utkání můžeme domácí označit za favority. Lepší umístění v tabulce a navíc vlastní stadión s fanoušky, to bude síla, která Augsburg požene za vítězstvím.
     
    1. FC Norimberk
    Norimberk na tom není o moc hůře, než jeho dnešní soupeř. Má na svém kontě o jednu výhru méně, tedy nasbíraných 9 bodů. Ovšem skóre 9:20 není příliš lichotivé, protože to znamená 3. nejhorší obranu v lize. Skóre hodně ovlivnila vysoká prohra Norimberku na půdě RB Lipska 6:0, ze které se hosté nejspíše ještě pořádně neoklepali.
    Pokud ovšem dnes Norimberk vyhraje, dotáhne se v tabulce na svého dnešního soupeře a ze 14. příčky s emůže vyhoupnout do první desítky.
     
    Vzájemné zápasy:
    29.07.16 Norimberk – Augsburg 2 : 1
    16.02.14 Augsburg – Norimberk 0 : 1
    31.08.13 Norimberk – Augsburg 0 : 1
    08.03.13 Augsburg – Norimberk 1 : 2
    21.10.12 Norimberk – Augsburg 0 : 0
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první červenou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Augsburg: Luthe – Schmid, Gouweleeuw, Hinteregger, Max – R. Khedira, Baier – Richter, Ku Ja-Čeol, Caiuby – Finnbogason.
    Náhradníci: Leneis – Framberger, Götze, Danso, Hahn, Jensen, Stafylidis.

    1. FC Norimberk: Mathenia – Bauer, Margreitter, Mühl, Leibold – Petrák, Misidjan, Behrens, Fuchs – Kerk, Zreľák.
    Náhradníci: Bredlow – Erras, Knöll, Kubo, Palacios, Matheus Pereira, Rhein..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Máme tu začátek zápasu! Domácí hrají v bílých dresech, jejich protihráči nastoupili v červených.
     
    4
    Klidný a opatrný začátek, který sledujeme, chtěl narušit Richter, jeho centr ovšem sbírá hostující gólman.
     
    5
    Domácí kapitán Baier se pokusil vybojovat míč, ale kulatý nesmysl končí v zámezí. Augsburgu se ale povedlo ihned získat balón zpět a Luthe rozehrává.
     
    8
    Caiuby se dopustil faulu, když loktem napřed vletěl do protihráče. Rozhodčí píská a dlouhý nákop na polovinu soupeře nakopává Mathenia.
     
    10
    Adam Zreľák měl dobrý úmysl a chtěl míč lehce přistrčit spoluhráči do náběhu, obrana bilých ale zareagovala na jedničku a odklízí míč.
     
    11
    Augsburg právě vstřelil branku!
    Nádhera! Reklama na fotbal, přátelé. Alfred FINNBOGASON dává velmi lehký, ale krásný gól. Jeho spoluhráči doslova vyšachovali obranu hostů, Jonathan Schmid si odstavil tělem obránce a poslal přízemní přihrávku skrz malé vápno na volného Finnbogasona, který pouze doklepával do prázdné brány.
     
    14
    hosté se musí oklepat z inkasované branky a pokusit se co nejdříve vyrovnat. nebude to ale lehké, Augsburg je zatím leším týmem.
     
    15
    První žlutou kartu dostává Ku Ja-Čeol a může být rád, že to není rovnou červená. Ošklivý zákrok za hranicé pravidel.
     
    18
    V posledních minutách jsou to ale hosté, kteří mají více ze hry a mohl to být vyrovnávací gól! Centr z levé strany si našel Adam Zreľák, ale jeho zakončení nebylo razantní.
     
    20
    A další zmatky v pokutovém vápně domácích! Bílí budou muset zabrat, po vstřeleném gólu usnuli na vavřínech.
     
    21
    Ku Ja-Čeol už měl jít do sprch! Za jeho hrubý zákrok mu však nyní rozhodčí žlutou kartu neuděluje. Dle mého názoru je to ale chybné rozhodnutí.
     
    23
    Po dlouhé době jsou na útočném výletě domácí a hned je z toho vybojovaný roh. Ku Ja-Čeol si vzpomněl, že kromě faulování umí i dobře nabíhat a získal pro svůj tým standardní situaci.
     
    24
    Christian Mathenia udělal obrovskou chybu! Rohový kop nebyl schopen vyrazit, míč se podivně odrazil za jeho záda do malého vápna a těsně před brankovou čarou musela zasahovat až obrana hostů.
     
    26
    Druhý roh v krátkém časovém rozmezí již nebyl tak nebezpečný, ale Augsburg to nevzdává a bude mít další roh.
     
    26
    Jeffrey Gouweleeuw předvedl, že by mohl klidně být i útočníkem! Odražený balón krásně trefil ve výši pasu a Christian Mathenia měl štěstí, že tvrdá rána šla přímo na něj.
     
    29
    Hra se nám trochu uklidnila. Augsburg kontroluje míč, ale spíše sbírá síly na další ofenzivní výpad. poslední minuty byly od domácích famózní, uvidíme, jak dlouho vydrží obrana hostů odolávat.
     
    31
    Rozhodčí si mohl vybrat, zda odpíská faul a nebo následnou ruku, nakonec volí to první a domlouvá hříšníkovi! Rozehrávají hosté.
     
    32
    Na dešti nám to jiskří a přitvrzuje se. Nyní to byl faul hostů, za který měla být nejspíše také udělena žlutá karta. Nestalo se tak.
     
    33
    Tim Leibold dostává žlutou kartu, když si ho Marco Richter obhodil, nechal mu v cestě tělo a srazil ho k zemi.
     
    35
    Alfred Finnbogason skrývá tvář v dlaních a kroutí hlavou. Po rohovém kopu měl na hlavě další gól, bohužel pouze "pozdravil" diváky v 8. řadě stadionu.
     
    36
    Christian Mathenia předvedl, že kopací techniku nemá špatnou a dokázal si poradit s nepříjemnou skákavou příhrávkou od vlastního obránce.
     
    37
    Lehké de ja vu jsme si nyní prožili, když Schmid naběhl do toho samého místa, jak tomu bylo u prvního gólu, a hledal koho jiného nežli Finnbogasona.
     
    39
    Norimberk nám za 40 minut nepředvedl pořádnou akci a ani teď se to hostům nepovedlo. Naopak, rychlý protiútok táhnul Caiuby a nakonec vyslal zajímavou ránu, která se ovšam nevešla mezi tři tyče.
     
    41
    Jeffrey Gouweleeuw se opřel do protihráče při souboji o míč a ten odletěl snad 2 metry daleko. Musíme ale říci, že to byl čistý zákrok.
     
    42
    Domácí napadají extrémně vysoko a Norimberk s tím má velké problémy.
     
    44
    Krása! Další vydařená akce Augsburgu. Co chybělo? Nejspíše o trochu přesnější finální přihrávka.
     
    45
    Jedna minuta se bude nastavovat. Ještě pár vteřin mají hosté na gól :do šaten".
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi 1. poločas. Lepším týmem byl zcela jistě domácí Augsburg, který měl více ze hry a také rozhodně více gólových šancí. Zatím však padl pouze jeden gól a to v 11. minutě z kopačky Finnbogasona po krásné akci.
    Hosté budou muset zabrat, aby v tomto utkání vybojovali alespoň bodík. Zatím tomu moc nenasvědčuje. Ale nechme se překvapit.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Vítejte zpět při sledování zápasu mezi Augsburgem a Norimberkem.
     
    46
    Střídání v týmu FC Augsburg; do 2. poločasu nenastoupí Ku Ja-Čeol, přichází Felix Götze.
     
    46
    Alexander Fuchs dostává žlutou kartu za nafilmovaný pád v pokutovém území soupeře. Správné rozhodnutí rozhodčího, tleskám.
     
    49
    Uvidíme rohový kop v podání hostů. Bude to vyrovnání?
     
    50
    Olalá! Sebastian Kerk se dostal k obtížné hlavičce, ale Andreas Luthe předvedl excelentní zákrok a vyrazil téměř jistý gól.
     
    51
    K míči se dostávají domácí a chtějí ho chvíli udržet na svých kopačkách, protože začátek 2. poločasu jim příliš nevychází.
     
    53
    Tak to je obrovská škoda pro domácí! Alfred Finnbogason měl na hlavě další gól po krásné a dlouhém centru, ale napálil pouze břevno za bezmocným gólmanem!
     
    54
    Norimberk právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš! ALEXANDER FUCHS se dostal k míči po náhodném odrazu ve vápně a doslova propálil z velké blízkosti domácího brankáře. A máme vyrovnáno, přátelé!
     
    56
    Co to bylo? Virgil Misidjan buď velmi špatně centroval nebo velmi chytře střílel. Z velkého úhlu vystrašil brankáře domácích, který jeho prapodivný pokus vytlačil nad břevno.
     
    57
    Střídání v týmu 1. FC Norimberk; odchází Sebastian Kerk a přichází Federico Palacios.
     
    59
    Alfred Finnbogason je dnes velmi aktivní a dobrým pohybem vybojoval pro své spoluhráče přímý volný kop z téměř ideálního místa!
     
    59
    Augsburg právě vstřelil branku!
    Počkejte, to byl Ronaldo?..Kdepak, jednalo se o nádherný přímý kop, ale autorem je MARCO RICHTER! Nádhera, krásně trefený pravý horní růžek brány. Mathenia plachtil dlouho a zbytečně.
     
    62
    Tak pojďme, ještě pár takto krásných gólů bych chtěl vidět.
     
    64
    Hosté ještě stále kroutí hlavama a nemůžou uvěřit, jaký krásný gól dostali. TOhoto šoku by mohl Augsburg využít a také se o to snaží, obrana červených ale dokázala nebezpečí odvrátit.
     
    66
    Hezký centr si našel Adam Zreľák, jeho pokus hlavou ale míří mimo bránu. Škoda pro hosty.
     
    67
    Hanno Behrens se nyní buďto modlí a nebo ho cosi bolí, a proto zůstává klečet na trávníku. Hádám, že to bdue spíše druhá možnost, už však vyskakuje na nohy a hraje se dál.
     
    68
    Marco Richter je při chuti! Kolik nyní chybělo? Přibližně 2-3 decimetry a opět rozjásal své fanoušky. Tvrdá přízemní střela na zadní tyč ale nedoskákala do sítě.
     
    71
    Střídání v týmu FC Augsburg; odchází Marco Richter a přichází André Hahn.
     
    73
    Střídání v týmu 1.FC Norimberk; odchází Hanno Behrens a přichází Simon Rhein.
     
    73
    Hra je nyní velmi rozkouskovaná a ani jeden z týmů se nemůže pořádně usadit s míčem před soupeřovo vápnem.
     
    75
    Ondřej Petrák za to vzal a jeho dalekonosná střela neměla vůbec špatné parametry. Ale přesnost tomu chyběla.
     
    76
    Georg Margreitter dostává žlutou kartu, když jako 2. bránící hráč vlétl do souboje a srazil protihráče k zemi.
     
    76
    Zajímavý signál zkusili domácí, když přímý kop rozehráli po zemi na nabíhajícího hráče, rána byla ale sražena mimo bránu.
     
    78
    Caiuby dostává žlutou kartu za hrubý skluz.
     
    80
    Tak dočkáme se ještě gólu? Pokud ano, vypadá to, že to bude do sítě hostů, protože AUgsburg zcela kontroluje hru v posledních minutách.
     
    82
    Že by přeci jen závěrečný tlak a pokus o vyrovnání? Domácí se najednou zatáhli ke svému vápnu a nechávají svého soupeře kombinovat.
     
    83
    Adam Zreľák měl na kopačce vyrovnání. Přihrávka na hranici malého vápna ho ale zastihla v záklonu, a tak nedovedl namířit přesně.
     
    84
    Střídání v týmu 1.FC Norimberk; odchází Alexander Fuchs a přichází Törles Knöll.
     
    85
    Tomu se říká obětavost. hned trojice hráčů se vrhla proti střele a nakonec se jim povedlo míč zblokovat.
     
    87
    Rohový kop hostů byl odvrácen, ale nebezpečí nekončí. Hra se hned vrací zpět, Augsburg brání těsné skóre jak jen může.
     
    88
    Norimberk právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! Rohový kop byl skvěle zahraný a LUKAS MUHL vyskočil nejvýše, krásně trefil balón a překonává bezmocného brankáře.
     
    90
    André Hahn vidí žlutou kartu po nevybíravém zákroku.
     
    90+1
    Nastavovat s ebudou 3 minuty.
     
    90+2
    Na hřišti je hodně emocí! Nyní uvidíme rohový kop v podání domácích.
     
    90+3
    Několik odrazů v pokutovém vápně znamenalo nebezpečí pro hosty, nakonec vše pro červené končí dobře a gólman bude vykopávat.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Komentátor hodnotí zápas slovy "Co více byste chtěli?" a já s ním musím souhlasit. Krásný zápas, krásné góly, kvalitní podívaná. Druhý poločas ještě byl ještě lepší než ten první a viděli jsme v něm hned 3 góly. Nejprve přišlo srovnání v podání Fuchse, poté nádherným přímým kopem posunul domácí vpřed Schid, ale poslední slovo měli hosté, když v 88. minutě upravil na konečných 2:2 Muhl.
    Každý z týmů si tedy připisuje do tabulky bod a musíme říci, že remíza je zasloužený a spravedlivý výsledek.
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 7:8. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 16:12.
     
    To je ode mne vše, přeji Vám krásný zbytek sobotního odpoledne, příjemný večer a někdy příště nashledanou. (17:26:01)

    Martin Primus

    Branky: 11. Finnbogason (Schmid), 59. Richter – 54. Fuchs (Zreľák), 88. Mühl

    Karty:   15. Ku Ja-Čeol (AUG), 78. Caiuby (AUG), 90. Hahn (AUG) – 33. Leibold (NUR), 46. Fuchs (NUR), 76. Margreitter (NUR)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 7:8. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 16:12.
    FC Augsburg: Luthe – Schmid, Gouweleeuw, Hinteregger, Max – R. Khedira, Baier – Richter (71. Hahn), Ku Ja-Čeol (46. Götze), Caiuby – Finnbogason.
    Náhradníci: Leneis – Framberger, Götze, Danso, Hahn, Jensen, Stafylidis.

    1. FC Norimberk: Mathenia – Bauer, Margreitter, Mühl, Leibold – Petrák, Misidjan, Behrens (73. Rhein), Fuchs (84. Knöll) – Kerk (57. Palacios), Zreľák.
    Náhradníci: Bredlow – Erras, Knöll, Kubo, Palacios, Matheus Pereira, Rhein.

    Rozhodčí: Ittrich P. (Ger)
    thejrc.org