Augsburg – Norimberk 2:2 (kon.) | Bayern – Freiburg 1:1 (kon.) | Leverkusen – Hoffenheim 1:4 (kon.)
Schalke – Hannover 3:1 (kon.) | Wolfsburg – Dortmund 0:1 (kon.) | Hertha – RB Lipsko 0:3 (kon.)
konec
Bayern Mnichov
1:1 (0:0)
SC Freiburg
Sobota 03.11.2018, 15:30 • Allianz Arena, München • Německá Bundesliga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 7:4. Rohy: 14:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 9:11. (17:31:49)
     
    Je konec! Bayern Mnichov nakonec nesplnil roli favorita, o vítězství přišel pár minut před koncem zápasu. Domácí sice měli výraznou územní převahu, avšak soupeř vycházel za zajištěné obrany, která odrážela jeden útočný výpad za druhým. Navíc mohl Freiburg udeřit z ojedinělé šance, nicméně kýžená branka nakonec padla z menšího ofsajdu, což pochopitelně platit nemohlo. Bayern se úvodní branky přeci jenom dočkal, sám na sebe to vzal Gnabry, který prudkou ránou propálil Schwolowa. Mnichovský celek ale v závěru neuhlídal Hölera, který srovnal na konečných 1:1.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Posléze to dalším centrem zkoušel Alaba, jehož vysoká nabídka sice našla Sanchese, ten ale prodlužoval pouze do míst, ve kterých se nacházel Koch.
     
    90+2
    Schwolow si bezpečně pokryl centr z levé strany, následně nekompromisně poslal míč na druhou stranu, kde ale nečíhal nikdo ze spoluhráčů.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    90
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Lucas Höler, přichází Yoric Ravet.
    89. Lucas HÖLER - 1:1
     
    89
    Freiburg právě vstřelil branku!
    Jenomže Bayern neuhlídal akci soupeře, který tak pár minut před koncem zápasu srovnává! Günter měl u postranní čáry dostatek prostoru na centr, na který si na malém vápně naběhl LUCAS HÖLER, kterému stačilo nastavit placírku, na kterou Neuer nedokázal zareagovat.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Bayern se snaží neudělat žádnou fatální chybu, nicméně Freiburg vzorně napadá rozehrávku.
     
    88
    Rafinha vybojoval u postranní čáry autové vhazování, ke kterému se sám postavil. Jeho nabídka směřovala na Lewandowski, který sklepl volnému Sanchesovi.
     
    85
    Posléze se padající míč snášel do prostoru, ve kterém se nacházel pouze Boateng, který okamžitě oslovil Ribéryho, který v souboji jeden na jednoho nevyzrál na protihráče.
     
    84
    Goretzka se po svém příchodu na hrací plochu prezentoval zbytečnou ztrátou míče, kterou soupeř nedokázal potrestat. Na poslední chvíli zakročil Boateng.
     
    83
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Tim Kleindienst, přichází Gian-Luca Waldschmidt.
     
    82
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Serge Gnabry, přichází Leon Goretzka.
     
    81
    Tohle bude pro hosty složitý oříšek, několik minut před koncem prohrávají o jednu branku. Nic ale není ztraceno, nicméně Bayern bude chtít hrát organizovaně.
    80. Serge GNABRY - 1:0
     
    80
    Bayern právě vstřelil branku!
    Domácí se přeci jenom dočkali! Zdánlivě nenápadná akce v podání SERGE GNABRYHO nakonec byla branková. Tento talentovaný křídelník si to neohroženě namířil do pokutového území, kde po manévru na pravou nohu zakončil k bližší tyči, kam se Schwolow natahoval pozdě.
     
    80
    Ribéry se pokoušel vybojovat alespoň rohový kop, avšak nakonec to byl právě on, kdo se jako poslední dotkl míče. Schwolow bude odkopávat od branky.
     
    79
    Další žlutá karta v krátkém časovém sledu. Rafinha místo míče totiž trefil nohu Güntera, který to pořádně schytal.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Alexander Schwolow (SC Freiburg).
    79. Gnabry mířil vedle branky.
     
    79
    K míči se nakonec postavil Kimmich, který to zkoušel přihrávkou pod sebe na Gnabryho, jehož zakončení putovalo hodně vedle pravé tyče.
     
    78
    Vzduchem to rovněž nejde, posléze se Sanches pokoušel natlačit do šestnáctky, jenomže před samotnou hranicí ho nedovoleným zákrokem zastavil Stenzel.
     
    77
    Stále stejný obrázek hry. Bayern Mnichov obléhá pokutové území, avšak bez úspěchu. Před malým momentem to centrem zkoušel Rafinha, který vybojoval roh.
     
    76
    Höfler si počkal na pohyb Lewandowskiho, který si zády k brance nedokázal pokrýt balón. Špičkou kopačky ho vypíchl prvně jmenovaný, avšak pouze ke Kimmichovi.
     
    75
    Posléze to Ribéry zkoušel dalekonosným přenesením hry na Müllera, před kterým ale dokázal zakročit Günter, který ale nezaložil akci svého celku.
     
    74
    Bayern se málem dočkal, avšak Lewandowski hlavičkoval pouze do břevna. Rozruch před brankou byl zbytečný, polský forvard totiž fauloval Heintze.
     
    71
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází James Rodríguez, přichází Thomas Müller.
     
    69
    Bayern musel založit akci až od vlastní šestnáctky, ujala se toho Boateng, který rychlým způsobem doběhl ke středovému kruhu, kde ho nyní napadá Koch.
     
    68
    Na pořadu dne byl přímý kop z velice dobré pozice. Odpovědnost na sebe vzal Lewandowski, který nejprve trefil zeď, následná dorážka pro změnu skončila na obětavém Kochovi.
     
    67
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Mike Frantz, přichází Marco Terrazzino.
     
    67
    Freiburg si to pořádně zkomplikoval na vlastní brankové čáře, kde se Gulde nechal obrat o míč. Poté se utvořila obrovská skrumáž, ze které odešli vítězně právě hosté.
     
    66
    Haberer si hezkým způsobem navedl míč na levačku, načež vysokým centrem hledal Hölera, který špičkou kopačky odehrál míč do zámezí.
     
    65
    Domácí to nyní zvládli ve vlastním pokutovém území, následně Gnabry táhl velice nebezpečný protiútok, který nakonec musela krotit hned dvojice protihráčů.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, na úvodní branku stále čekáme. Ani druhý poločas není zrovna záživný, Bayernu se ale krátí čas.
     
    63
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Arjen Robben, přichází Franck Ribéry.
     
    62
    Posléze pomezní rozhodčí zvedl praporek, Höler se totiž nacházel v ofsajdovém postavení. Bayern okamžitě rozehrál po zemi na Rafinhu.
     
    61
    Jenomže rohový kop nebyl zrovna povedený, Schwolow nakonec nemusel zasahovat. Jeho odkop směřoval na Kleindiensta, který ale ve vzduchu neuspěl.
     
    60
    Tak nakonec muselo pomoct samotné video, které ale neodhalilo hraní rukou. Následovat bude "pouze" rohový kop z levé strany.
    59. Zahrál Gulde rukou?
     
    59
    Hlavní sudí přerušil hru, neboť se musel poradit s videorozhodčím. Ten přezkoumává moment v hostující šestnáctce, při kterém Gulde možná zahrál rukou.
     
    58
    Aby toho nebylo málo, tak se centr nepovedl Boatengovi, který místo Lewandowskiho našel rukavice Schwolowa, jenž měl snadnou práci.
     
    57
    Na opačné straně se na zemi ocitl Gnabry, avšak hlavní sudí nechal pokračovat ve hře. Následně to z dálky zkoušel Sanches, který trefil pouze protihráče.
     
    56
    Stadion utichl, neboť se Freiburgu podařilo vstřelit branku, která ale neplatí. Zakončující hráč se v době přihrávky nacházel ve velice těsném ofsajdu.
     
    55
    Posléze to Kleindienst zkoušel skákavým centrem do nebezpečného prostoru, kde ale zasáhl Boateng. Konečně slušnější pasáž Freiburgu.
     
    54
    Na pořadu dne byl další rohový kop, opět ho obstaral hostující Günter, který to tentokráte zkoušel na přední tyč, kde se nejvýše ve vzduchu zjevil Gnabry.
     
    53
    Rodríguez na nic nečekal a okamžitým centrem zkoušel najít nevýrazného Lewandowskiho, který šel do hlavičkového souboje s Guldem příliš pozdě.
     
    52
    Na druhé straně se Robbenovi nepodařilo prodrat až ke střeleckému pokusu, naopak pochvalu si zaslouží Heintz, který si splnil obrannou povinnost.
     
    51
    Freiburg se dostal s míčem na útočnou polovinu, kde se mu podařilo vybojovat rohový kop. Centr se snášel k zadní tyči, kde ale zasáhl Boateng.
     
    50
    Na zeleném pažitu se ocitl Günter, kterého sestřelil na zem napadající Rodríguez. K samotné rozehrávce se postavil Heintz, který našel pouze Süleho.
     
    49
    Posléze si Schwolow připsal první zákrok druhého poločasu. Zřejmě patičkou to zkoušel Lewandowski, jehož slabá střela skončila přímo v rukavicích.
     
    48
    Hned v úvodu se Süle dostat s míčem až ke středovému kruhu, kde ho předal lépe postavenému Kimmichovi, který otočil hru levé autové čáře.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nenabídl žádnou přesnou trefu. Bayern Mnichov měl od úvodního hvizdu výraznou územní převahu, avšak většina akcí končila na hranici pokutového území. Domácí se přeci jenom dočkali jedné vyložené šance, unikající Lewandowski ale nepřekonal Schwolowa, který zasáhl nohou. Freiburg nám toho dopředu moc nepředvedl, jeho akce postrádaly větší smysl. Neuer si nepřipsal žádný zákrok, avšak jeho celek se bude muset ve druhém dějství zlepšit.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    44
    Rychlý protiútok Freiburgu nakonec faulem zastavoval Kimmich, který se ale výroku sudího hodně divil. I tak budou hosté zahrávat volný kop z velké vzdálenosti.
     
    42
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem tří minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    41
    Ošemetný moment v hostující šestnáctce. Gnabry si totiž narazil s Lewandowskim, načež upadl na zem. Hraniční zákrok nakonec nepřinesl pokutový kop.
     
    40
    Freiburg tentokráte neuspěl u středového kruhu, k odraženému míči se dostal křídelník Robben, který ale naprosto zbrzdil akci po pravém křídle.
     
    39
    Hned dvojice domácích hráčů napadala Güntera, od kterého se míč odrazil za postranní čáru. Rychlá akce Bayernu ale skončila u hranice šestnáctky.
     
    38
    Schwolow tentokráte úspěšně našel Kleindiensta, který padající míč zalepil na hruď. Posléze se pokoušel nahrát Höflerovi, jenž s tímto záměrem nepočítal.
     
    37
    Na druhé straně pelášil směrem dopředu Kleindienst, který ale kolem sebe neměl potřebnou podporu spoluhráčů. Nakonec čistě zasáhl domácí Boateng.
     
    36
    Velice pohotovým způsobem to nyní zkoušel Robben, který akrobaticky prověřil brankáře Schwolowa, než volný míč jako první doběhl Höfler.
     
    35
    Robben si nastavil pořádnou laťku, u postranní čáry nakonec vybojoval alespoň autové vhazování. Míč se totiž jako poslední dotkl obránce Guldeho.
     
    34
    Guldeho dalekonosná kolmice měla najít Kleindiensta, který ale neměl šanci na zachycení padajícího míče. Naopak velmi dobře zasáhl Süle.
     
    29
    Tentokráte to Lewandowski zkoušel z hranice velkého vápna, jeho ránu ale ještě tečoval jeden z protihráčů. Na následný rohový kop si naskakoval Süle, který hlavičkoval vedle brány.
    28. Lewandowski nevyzrál na Schwolowa.
     
    28
    Obrovská šance Bayernu! Zničehonic se po levém křídle hnal na bránu Lewandowski, který v tísni nakonec trefil nohu brankáře Schwolowa.
     
    27
    Posléze to Süle zkoušel dalekonosným odkopem za hostující obranu, avšak Lewandowski měl k míči daleko. Schwolow se tak ujme dalšího odkopu.
     
    26
    O pár desítek vteřin později si to Gnabry namířil k hranici šestnáctky, kde mu střelu pravačkou zablokoval Heintz. Domácí budou ještě zahrávat rohový kop.
     
    25
    Až nyní jsme se konečně dočkali další střely, kterou vyprodukoval křídelník Gnabry. Jeho tvrdá rána nakonec skončila na hamstringu Guldeho, Schwolow nemusel zasahovat.
     
    24
    Gnabry si v pokutovém území vybral Rodrígueze, kterému ale balón uskočil daleko od nohy. Freiburg se nedokázal osvobodit, domácí pokračují v tlaku.
     
    23
    Posléze to Günter zkoušel kolmicí za obranu, za kterou se hnal kolega Höler. Na jistotu se rozhodl hrát Boateng, který špičkou kopačky poslal míč do autu.
     
    22
    Domácí se po kratší době nastěhovali k opačné šestnáctce, kde Gnabrymu nevyšlo navedení míč ke středu hrací plochy, kde úspěšně zasahoval Heintz.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, na první branku stále čekáme. Bayern je pochopitelně mnohem aktivnější, nicméně k žádné vyložené šanci se zatím nedostal.
     
    20
    Posléze si Kimmich nedokázal hodit míč kolem Kocha, který ho zastavil v rámci pravidel. Rychlé vyvezení míče nakonec přináší kombinaci pro Freiburg.
     
    19
    Rodríguez měl kolem sebe dostatečnou podporu spoluhráčů, přesto raději poslal míč na pravou stranu, kde si Robben příliš nevěřil na průnik kolem Güntera.
     
    18
    Na druhé straně se k centru z levé strany dostal Höfler, který za pokutovým územím našel Kocha, jehož rána směřovala několik metrů nad branku.
     
    17
    Logicky tak následoval rohový kop, který ale nepřinesl nic zajímavého. Naopak si útočným faulem pomohl Kimmich, který ve vzduchu fauloval Kocha.
     
    16
    Překvapivě hodně prostoru měl na zakončení Rodríguez, který poslal střelu pouze do stojícího Gulde, od kterého se míč odrazil za brankovou čáru.
     
    15
    Robben dokázal uspět v hlavičkovém souboji v pokutovém území, jeho sklepnutí mělo najít Lewandowskiho, který ale na padající míč nedosáhl.
     
    14
    Ani Sanches nedal míči patřičnou razanci, nakonec ale dobře zakročil Alaba, který vybojoval autové vhazování, ke kterému se postavil prvně jmenovaný.
     
    13
    Až nyní se hosté dostali k souvislejší práci s míčem, avšak zbytečnou chybu předvedl Heintz, který přihrál přímo na kopačku Robbena, který vybojoval aut.
     
    12
    Süleho to zkusil individuálním průnikem po pravém křídle, kde nakonec nic moc nevymyslel. Posléze to Boateng zkoušel kolmicí na Robbena, který se ale neujala.
     
    11
    Sanches z první přiťukl lépe postavenému Robbenovi, který se po souboji s protihráčem ocitl na zemi. Hlavní sudí ale nechává pokračovat ve hře.
     
    10
    Jenomže Freiburg se se míčem nedokázal dostat ani na útočnou polovinu, dobře totiž zakročil Boateng, který okamžitě roztáhl hru k postranní čáře.
     
    9
    Nyní se Alaba dostal k velice nebezpečnému centru, kterým chtěl na malém vápně najít Lewandowskiho, před kterým na poslední chvíli zakročil Gulde.
     
    8
    Günter už nedokázal zachytit míč na hrací ploše, autového vhazování se ujal Rafinha, který okamžitě přenesl hru na levou stranu, kde byl osamocený Alaba.
     
    7
    Posléze jsme sledovali kombinaci v oblasti středového kruhu, kde Bayern rozjel velice pohlednou akci, po které musel zasahovat obránce Gulde.
     
    6
    Přihrávka směřovala do šestnáctky, kde se o míče okamžitě opřel Rodríguez, který trefil pouze protihráče. Bayern pokračuje ve slibném náporu.
     
    5
    Freiburg ale dokázal zakročit ve vlastí šestnáctce, posléze ještě Rodríguez zahrával rohový kop z levé strany, do vzduchu se ale natlačil Höler.
     
    4
    Bayern se dožadoval hraní rukou v podání Güntera, hlavní sudí to rovněž uviděl. Následovat bude standardní situace, ke které se postavila dvojice Sanches – Rodríguez.
     
    3
    Poprvé se dostal k míči brankář Neuer, který rozehrál do strany, kde číhal Rafinha. U něj byl včas Haberer, který ho obral o kulatý nesmysl.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Bayern Mnichov: Neuer (C) – Rafinha, Süle, J. Boateng, Alaba – Kimmich – Sanches, James Rodríguez – Robben, Lewandowski, Gnabry.
    Náhradníci: Ulreich – Hummels, Goretzka, Javi Martínez, T. Müller, Ribéry, Wagner.

    SC Freiburg: Schwolow – Stenzel, Gulde, Heintz, Günter – Haberer, Koch, Höfler, Frantz (C) – Höler, Kleindienst.
    Náhradníci: Flekken – Kammerbauer, Lienhart, Okoroji, Terrazzino, Ravet, Waldschmidt.

    Rozhodčí: Zwayer – Sather, Pelgrim.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    SC Freiburg

    Fotbalisté Freiburgu momentálně okupují na jedenácté pozici, přičemž mají na kontě dvanáct bodů. Freiburg podává v posledních zápasech zlepšené výkony, tři poslední utkání přinesly zisk hned pěti bodů. Aby toho nebylo málo, tak si hostující tým dnešního utkání v minulém kole poradil s Borussií Mönchengladbach, která dokázal porazit poměrem 3:1. Freiburg letos ztratil body hned v šesti případech, poslední porážka je stará více než měsíc, tehdy si Augsburg vyšlápl na svého soupeře poměrem 4:1. Freiburg patří k hůře střílejícím celkům Bundesligy, přičemž také obrana na tom není úplně špatně. Freiburg inkasoval patnáct branek, což je pouze o pět branek více než Bayern Mnichov.
     
    Bayern Mnichov

    Na domácí straně se pro Freiburg nachází nejtěžší možná překážka, kterou je Bayern Mnichov. Celek z hlavního města Německa prožíval nepovedené poslední týdny, nicméně poslední dvě kola přinesly zisk šesti bodů, čímž se hostující tým dnešního utkání vyhoupl na druhé místo, kde momentálně ztrácí na první Borussii pouze dva body. Bayern v letošní sezóně překvapivě hodně inkasuje, z devíti odehraných zápasů inkasoval už deset branek, což je u tak dobře organizovaného celku hodně nezvyklé číslo. Ideálně na tom není ani ofenzíva, která patří až ke čtvrtému nejlepšímu útoku celé soutěže, například Dortmund nastřílel o dvanáct branek více.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Německá Bundesliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Bayern Mnichov a SC Freiburg.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    David Suchý

    Branky: 80. Gnabry (Rafinha) – 89. Höler (Günter)

    Karty:   79. Rafinha (BAY) – 79. Schwolow (FRE)


    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 7:4. Rohy: 14:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 9:11.
    Bayern Mnichov: Neuer (C) – Rafinha, Süle, J. Boateng, Alaba – Kimmich – Sanches, James Rodríguez (71. T. Müller) – Robben (63. Ribéry), Lewandowski, Gnabry (82. Goretzka).
    Náhradníci: Ulreich – Hummels, Goretzka, Javi Martínez, T. Müller, Ribéry, Wagner.

    SC Freiburg: Schwolow – Stenzel, Gulde, Heintz, Günter – Haberer, Koch, Höfler, Frantz (C) (67. Terrazzino) – Höler (90. Ravet), Kleindienst (83. Waldschmidt).
    Náhradníci: Flekken – Kammerbauer, Lienhart, Okoroji, Terrazzino, Ravet, Waldschmidt.

    Rozhodčí: Zwayer – Sather, Pelgrim
    thejrc.org