Augsburg – Norimberk 2:2 (kon.) | Bayern – Freiburg 1:1 (kon.) | Leverkusen – Hoffenheim 1:4 (kon.)
Schalke – Hannover 3:1 (kon.) | Wolfsburg – Dortmund 0:1 (kon.) | Hertha – RB Lipsko 0:3 (kon.)
konec
VfL Wolfsburg
0:1 (0:1)
Borussia Dortmund
Sobota 03.11.2018, 15:30 • Volkswagen Arena, Wolfsburg • Německá Bundesliga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Já vám děkuji za pozornost a pro zatím se s vámi loučím. Zase někdy na shledanou. (17:28:21)
     
    Je dobojováno, Borussia v letošní sezóně ještě nepadla, což v dnešním duelu potvrdila. Bojovné a vyrovnané klání nakonec nabídlo jedinou branku, kterou dal v prvním poločase Marco Reus. Domácí Wolfsburg se za výkon stydět nemusí, ale do nějaké vyložené šance se přes obranu Borussie nedostal. Hosté vítězí a před šlágrem kola s Bayernem mají na čele tabulky čtyřbodový náskok.

    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 5:7. Rohy: 6:14. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 6:9.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Marco Reus to rozehrál nakrátko. Na levé straně našel Raphaëla Guerreira, který si naběhl do vápna a přihrával pod sebe. Tam byl míč odkopnut a následně rozhodčí odpískali konec duelu.
     
    90+3
    Domácí obrana se nyní dostala pod tlak a bránící hráči odkopli jen do autu. Následně William fauloval Reuse a Borussia bude rozehrávat standardku.
     
    90+2
    Další nákop za obranu Borussie nevyšel, píská se ofsajd a hostující celek má čas na rozehru a případnou kombinaci na útočné polovině.
     
    90+1
    Již se hraje první nastavená minuta z celkových tří. Wolfsburg kombinuje na útočné polovině, ale už má minimum času na vstřelení vyrovnávací branky.
     
    90
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Jacob Bruun Larsen, přichází Ömer Toprak.
     
    89
    Maximilian Philipp se na hranici vápna dostával ke střeleckému pokusu, ale trefil jen spoluhráče, od nějž se míč dostal do autu. Hra bude pokračovat střídáním hostů.
     
    88
    Marco Reus následně napadal Williama, který jej sice trefil, ale nakonec i tak z toho je roh pro Borussii Dortmund. Ta v tento moment má na špici tabulky ještě větší náskok.
     
    87
    Maximilian Arnold našel na hranici malého vápna Brookse, který se ale k hlavičce nedostal a následně si stěžoval na držení dresu. Rozhodčí ale situaci jako penaltu neposoudili.
     
    86
    V závěru duelu si tak domácí po faulu Zagadoua vybojovali standardní situaci od pravé lajny. K míči se už klasicky žene Maximilian Arnold.
     
    85
    Na pravé straně byl následně aktivní Christian Pulisic. Americký reprezentant centroval do vápna, ale jeho rána byla zablokována a od něj se míč dostal do autu.
     
    84
    Hráči Dortmundu se nyní dostávali do protiakce a Marco Reus, ale místo toho přihrával na pravou stranu Delaynemu. Ten se po teči ke střele nedostal a i tak stál v ofsajdu.
     
    83
    Probíhají poslední minutky druhého poločasu a hraje se na útočné polovině Borussie Dortmund. Axel Witsel byl nyní faulován, a to je průběh, který se hostům hodí.
     
    81
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Josip Brekalo, přichází Yunus Malli.
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Yannick Gerhardt, přichází John Zamora.
     
    80
    Před vápnem Borussie zakončoval Yannick Gerhardt, kterému se ale nepovedlo po zemi překvapit Bürkiho. Hostující brankář míč kryl a ten skončil nakonec vedle branky.
    79. Střela Larsena těsně vedle
     
    79
    Jacob Bruun Larsen se následně dostal na levé straně k míči a postupoval do vápna. Následně zakončoval na vzdálenější tyčku, ale branku o milimetry netrefil!
     
    78
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Paco Alcácer, přichází Maximilian Philipp.
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Jadon Sancho, přichází Christian Pulisic.
     
    77
    Na pravé straně se tak snažil Yannick Gerhardt, ale ani jeho centr nebyl úspěšný. Další bránící hráč míč odehrál do autu a pokračuje se vhazováním.
     
    76
    William na pravé straně přihrával do vápna, kde hledal Steffena. Ten byl ale v těžké pozici a Dan-Axel Zagadou míč odehrál na roh. Wolfsburg se snaží, ale obrana BVB funguje na jedničku.
     
    75
    Z rohu nic nebylo, ale pokračovalo se hrou Borussie. Jadon Sancho na levém křídle míč nevybojoval, a tak to zkoušel Witsel. Po jeho teči se ale míč dostal do zámezí a pokračovat se bude odkopem od branky.
     
    73
    Pokračovalo se rohovým kopem, který ale zakončen nebyl a do útoku se žene hostující Borussia. Ta zakombinovala a vybojovala rohový kop z levé strany.
    72. Rána Steffena
     
    72
    Renato Steffen je na hřišti pár sekund a hned mohl vyrovnat! Švýcarský útočník zakončoval, ale střela do středu branky byla vyražena jeho krajánkem.
     
    71
    U levého praporku se k míči dostal Josip Brekalo, jenž se pokoušel projít přes Hakímiho. Nasadil mu jesle a obskočil jej, ale o jeho zadní partie upadl. Zajímavá standardka pro domácí celek.
     
    70
    Maximilian Arnold si následně počínal na pravé straně nedovoleně a pokračovat se bude rozehrou od pravé lajny. Borussia kontroluje utkání.
     
    69
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Elvis Rexhbecaj, přichází Renato Steffen.
     
    68
    Po dlouhé době se do útoku chtěli dostat domácí, ale centr na Ginczeka zakončen nebyl. Marco Reus se v obraně dobře zorientoval a míč poslal Bürkimu.
     
    67
    Jadon Sancho si naběhl do vápna, ale přihrát se mu nepovedlo. Míče se zmocnili domácí, ale ti o něj promptně přišli a pokračovat se bude další akcí.
     
    65
    Borussia kombinuje před vápnem Wolfsburgu, ale ke střeleckému pokusu se nedostává. Aktuálně to ale hostům stačí, stále vedou o jednu branku a jsou na cestě za další výhrou.
     
    63
    Hosté pokračují v aktivní kombinaci před brankou Casteelse. Do vápna letěl míč z levé strany po standardce a následně i z druhé strany po rohu, Wolfsburgští ovšem vše pokryli.
     
    60
    Po rohovém kopu zahrál ve vápně rukou Wout Weghorst, ale rozhodčí nakonec pokutový kop nepískli. Pokračovalo se akcí Wolfsburgu, který na pravé straně vybojoval aut.
     
    59
    Po rychlé akci přihrával nebezpečně na penaltu aktivní Achraf Hakimí. Ve vápně nějaký prostor byl, ale nakonec se povedlo zeleným odvrátit na rohový kop.
     
    58
    Maximilian Arnold se následně pokusil o střelecký pokus, ale z nějakých pětadvaceti metrů mířil jen těsně vedle levé tyčky. Bürki ovšem míč kontroloval, nicméně slušný pokus domácího záložníka.
     
    57
    William následně na útočné polovině přišel o balon a Raphaël Guerreiro se dostával do útoku. Byl ale domácím hráčem faulován a pokračovat se tak bude rozehrou vedoucího celku Bundesligy.
     
    56
    Domácí Wolfsburg přežil úvodní tlak Borussie a nyní může střádat plány na útok. Stále si ale musí dávat na protiakce Borussie, které jsou většinou rychlé.
     
    54
    Rohový kop domácích byl zakončen hlavičkou Brookse, ale jeho rána neprošla k Bürkimu. Na druhé straně unikal Sancho, jenž zakončoval před vápnem jen do bránícího hráče.
     
    53
    Yannick Gerhardt následně dostal přihrávku na pravou stranu a pokoušel se kombinaci svého celku vylepšit centrem do vápna. Dan-Axel Zagadou ale míč odvrátil na roh.
     
    52
    Thomas Delaney se dostal ke střeleckému pokusu pár metrů před vápnem, ale jeho svižná a tvrdá rána skončila jen nad brankou domácích. Koen Casteels tak bude rozehrávat.
     
    51
    Míč za obranu následně dostával Jadon Sancho, jenž postupoval do vápna, ale zakončit se mu nepovedlo. Hra tak pokračuje další kombinací žlutočerných před Casteelsem.
     
    49
    Přihrávku na pravou stranu následně dostával Daniel Ginczek, jenž ve vápně přihrával na penaltový puntík. Tam byl ovšem jako první hostující bek, jenž míč odkopl do zámezí.
     
    48
    Jadon Sancho se po pravé straně dostal rychle až před branku, aby následně dával pod sebe. Achraf Hakimí centroval na hranici šestnáctky, ale jeho míč byl odvrácen.
     
    47
    U pravé lajny zůstal po zákroku tělem ležet jeden z domácích hráčů, jenž se pomalu zvedá. Píská se faul a hra pokračuje odkopem z obranné poloviny Wolfsburgu.
     
    46
    Borussia vstoupila do druhého poločasu aktivně a hned z pravé strany centrovala na penaltu. Bránící hráči míč odvrátili jen k Witselovi, jenž v aktivní kombinaci pokračuje.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas nám nabídl jednu velkou šanci a ta hned skončila brankou. Na konci této tutovky byl Marco Reus, jenž si připsal další branku v sezóně. Jinak jsme sledovali bojovný fotbal bez nějakých šancí. Uvidíme, co nabídne druhý poločas. Domácí to postupem času budou muset otevřít.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Ještě jedna velká šance před koncem prvního poločasu! Marco Reus si vběhl do vápna a na hranici brankové čáry dával míč pod sebe, Alcácer ale bránící hráče před sebou neprostřelil!
     
    44
    Nakonec z toho byly dva rohy, ale ani jeden nebezpečný nebyl. Po tom poslední se pokoušeli domácí projít do akce, ale padající míč rázně nakopl Hakimí a ten skončil v zámezí.
     
    43
    Achraf Hakimí měl následně na pravé straně těsně před vápnem velký prostor. Hostující bek centroval po zemi na zadní tyčku, ale před útočníky Borussie odkopl míč Marcel Tisserand.
     
    42
    Roman Bürki vykopával a svým centrem na pravou stranu poslal Reuse do akce. Hostující kapitán hledal na hranici vápna Alcácera, kterému se ale nepovedlo zakončit.
     
    41
    Jérôme Roussillon se následně dostal k míči na levém křídle a po jeho centru na hranici šestnáctky zakončoval Yannick Gerhardt. Jeho tvrdá rána byla ovšem zablokována.
     
    39
    Do kombinace před vápnem žlutočerných se dostali domácí. Celou akci zakončoval z hranice šestnáctky Josip Brekalo, který ale míč špatně trefil a ten vysoce přeletěl branku.
     
    38
    Borussia se sice ve vápně dostala do dobré kombinace, ale sudí viděli ofsajdovou pozici Marca Reuse na levé straně pokutového území.
     
    37
    Slušná akce od Bruuna Larsena, jenž si naběhl až do vápna, kde dával míč pod sebe k penaltě. Hostující hráči se zde ovšem nedomluvili a míč byl odvrácen na rohový kop.
     
    36
    Snažení domácích bylo zakončeno centrem Roussillona z levé strany. Ani tento pokus ale na branku neprošel a míč byl ztečován na další rohový kop.
     
    35
    Wolfsburgští kombinují na vlastní polovině a pokouší se něco vymyslet. V průběhu duelu se jim povedlo vystřelit pouze jednou a moc nebezpečná rána to nebyla.
     
    33
    Následně si počínal ve středu nedovoleně další hráč Borussie, nyní to byl Thomas Delaney. Ten přišlápl nohu Rexhbecajovi a je dalším žlutě potrestaným hráčem hostů.
     
    33
    Roh se nepodařil, na míč naskakoval jeden z hostů, ale ve vzájemném souboji upadl. V protiakci domácích viděl žlutou kartu obránce Dan-Axel Zagadou.
     
    32
    Následně se BVB dostalo blíže vápnu a na levé straně se hostujícímu kapitánovi povedlo vybojovat rohový kop. Pokračuje se tak rozehrou Guerreira.
     
    30
    Půlhodina hry je minulostí a hostující Borussia vede o jednu branku. Žlutočerní kombinují na útočné polovině, ale daleko od branky Casteelse. Bránící hráči Wolfsburgu nechtějí chybovat.
     
    29
    Hosté pokračují v aktivní hře, vstřelená branka je nabudila a nyní je vidíme v kombinační hře na útočné polovině. Domácí publiku lehce ztichlo a slyšíme spíše fanoušky BVB.
    27. Marco REUS - 0:1
     
    27
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Hosté se dostali do snažení v blízkosti vápna a dávají první branku duelu! Sancho našel centrem z levé strany Delaneyho. Hostující středopolař parádně našel MARCA REUSE, jenž z levé tyčky hlavou otevírá skóre.
     
    25
    Achraf Hakimí se nyní pokoušel dostat po pravé straně do vápna, ale naprosto ukázkově jej ubránil domácí Maximilian Arnold. Hra tak pokračuje odkopem od branky Casteelse.
     
    23
    Josip Brekalo byl na levé straně nebezpečnější. Podél lajny se dostal do vápna a centroval do šestnáctky, ani jeden z hráčů v zeleném se ale do zakončení nakonec nedostal.
     
    22
    Opět na levou stranu dostával balon Elvis Rexhbecaj, nyní se mu ale nepovedlo ani odcentrovat. Bránící hráč byl u míče dříve a po nákopu směrem dopředu celou situaci zachránil.
     
    21
    Elvis Rexhbecaj se následně dostal po levé straně před vápno, odkud se pokoušel centrovat před branku. Centr ale přehnal a míč skončil až téměř v autu na druhé straně. U míče hosté.
     
    20
    Roh nevyšel, a tak se pokračovalo snažením hostů na polovině. Axel Witsel přenášel hru ze středového kruhu na levé křídlo, ale jeho centr přesný nebyl a míč skončil v autu.
     
    19
    Rohový kop také pro Borussii. Jacob Bruun Larsen utekl po levé straně a u lajny mu pod nohy padl Yannick Gerhardt, jenž míč poslal do zámezí a pokračuje se standardkou žlutočerných.
     
    17
    Aktivní Daniel Ginczek, jenž kdysi působil právě v Dortmundu, vybojoval ve středu hřiště na levé straně aut pro svůj celek, který je v posledních minutách aktivnější na míči, ale do šancí se nedostává.
     
    16
    Druhý roh byl zahráván opět Arnoldem, který se po pár sekundách dostal ke střeleckému pokusu. Zkoušel to z nějakých třiceti metrů, ale jeho pokus šel tak dvacet metrů nad branku.
     
    15
    První roh byl zahrán nakrátko, aby následně šel před Bürkiho míč. Ani ten se ovšem k němu nedostal a pokračovat se bude dalším rohovým kopem.
     
    14
    Paco Alcácer přišel ve středu hřiště o míč a domácí postupovali ve čtyřech na branku Dortmundu. Před vápnem zakončoval Daniel Ginczek, ale jeho rána byla ztečována bránícím hráčem na roh.
     
    13
    V další akci Vlků byl Wout Weghorst, jenž dostával přihrávku za obranu, ale až v ofsajdové pozici. Pokračovat se tak bude odkopem od branky švýcarského brankáře.
     
    12
    Přihrávku na pravou stranu dostával Daniel Ginczek, kterému se ale dlouhý míč za obranu zachytit nepovedlo. Dan-Axel Zagadou jej odstavil a míč odehrál do autu.
     
    10
    Wout Weghorst je po svém faulu napomínán. Na obranné polovině poslal k zemi Guerreira, kterému se ovšem promptně omluvil a výstrahu sudích přijímá.
     
    9
    O první střelecký pokus duelu se následně postaral domácí záložník Josip Brekalo. Ten dostal míč na hranici vápna, odkud ale nepříliš důraznou střelou po zemi zakončoval pouze do připraveného Bürkiho.
     
    8
    Wolfsburg se následně dostal do prvního útočného snažení, ale bylo to rychlé směrem dopředu. Centr na levou stranu odvracel Achraf Hakimí, po autu William zakončoval vysoko nad z nějakých třiceti metrů.
     
    7
    Daniel Ginczek si na útočné polovině zpracoval míč a hned jej nakopával do šestnáctky Borussie Dortmund. Přihrávka to ovšem moc logická nebyla, právě Ginczek byl posledním hráčem v útoku.
     
    6
    Do kombinace blízko vápna se tak dostali hosté, kteří vybojovali rohový kop. Achraf Hakimí se pokoušel centrovat z pravé strany, ale jeho pokus byl zablokován.
     
    5
    Něco směrem dopředu se pokoušeli vymyslet fotbalisté Wolfsburgu, ale nic z toho nebylo. Přihrávaná skončila v rukavicích Bürkiho, k němuž se míč sotva došoural.
     
    3
    Z rohového kopu nic nebylo, ale v dalším útoku zahrozil Raphaël Guerreiro. Ten unikl podél levé lajny, aby následně centroval na přední tyčku. John Brooks opět odehrál na roh, málem si ale dal vlastní branku.
     
    2
    Druhá minuta už patřila vedoucímu celku Bundesligy, který kombinuje na útočné polovině a čeká na volná místečka v obraně Wolfsburgu. John Anthony Brooks odkopával první centr do šestnáctky na roh.
     
    1
    Úvodního výkopu se ujali fotbalisté Borussie Dortmund, kteří ale po nějakých dvaceti sekundách o míč přišli a dostal se do držení domácího celku.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky právě vycházejí z tunelu a utkání o další až tři body může začít!
     
    Krásný den všem fanouškům německé Bundesligy! Utkání Wolfsburgu s Borussií Dortmund začne za pár chvilek, Volkswagen Arena je plná a panuje zde skvělá atmosféra!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    VfL Wolfsburg: Casteels – William, Tisserand, Brooks, Roussillon – Rexhbecaj, Arnold, Gerhardt – Ginczek, Weghorst, Brekalo.
    Náhradníci: Pervan – Verhaegh, Steffen, Malli, Uduokhai, Zamora, Knoche.

    Borussia Dortmund: Bürki – Hakimí, Akanji, Zagadou, Guerreiro – Witsel, Delaney – Sancho, Reus, Bruun Larsen – Alcácer.
    Náhradníci: Hitz – Toprak, Toljan, Dahoud, Philipp, Pulisic, Weigl..
     
    VFL WOLFSBURG (10.)

    Domácímu Wolfsburgu se po letech na vrcholu německé ligy nedaří a Vlci hrají spíše dole. V letošní sezóně se to pokouší napravit a aktuálně jsou na desátém místě Bundesligy. Mistr Německa z roku 2009 třikrát vyhrál, remizoval i prohrál, doma zaznamenal pouhých pět bodů. Naposledy se týmu Martina Schmidta povedlo vyhrát na půdě Düsseldorfu, který jako nováček nepředvádí moc dobré výkony. Střelecky se daří Woutu Weghorstovi, jenž dal již čtyři branky.

    Poslední tři duely v lize
    Düsseldorf 0:3 Wolfsburg
    Wolfsburg 1:3 Bayern
    Brémy 2:0 Wolfsburg
     
    BORUSSIA DORTMUND (1.)

    Černožlutý celek je zatím vedoucím celkem německého fotbalu, před druhým Bayernem má aktuálně dvoubodový náskok. Borussia vstřelila v Bundeslize absolutně nejvíce branek a jako jediná ani jednou nepadla. Naposledy ovšem po dlouhé době ztratila body, doma s Herthou remizovala pouze 2:2. Nejlepším střelcem týmu je Paco Alcácer se sedmi góly. V týdnu si Dortmundští poradili až v prodloužení s Unionem Berlín v rámci německého poháru.

    Poslední tři duely v lize
    Dortmund 2:2 Hertha
    Stuttgart 0:4 Dortmund
    Dortmund 4:3 Augsburg
     
    Krásný den všem fanouškům německého fotbalu! V rámci desátého kola Bundesligy budeme sledovat duel mezi Wolfsburgem a Borussií Dortmund. Domácí by rádi zopakovali poslední výhru a přiblížili se do první šestky, hosté budou naopak chtít potvrdit formu a zůstat tak na prvním fleku. Utkání startuje v klasických 15:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    David Panuška

    Branky: 27. Reus (Delaney)

    Karty:   33. Zagadou (DOR), 33. Delaney (DOR)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 5:7. Rohy: 6:14. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 6:9.
    VfL Wolfsburg: Casteels – William, Tisserand, Brooks, Roussillon – Rexhbecaj (69. Steffen), Arnold, Gerhardt (81. Zamora) – Ginczek, Weghorst, Brekalo (81. Malli).
    Náhradníci: Pervan – Verhaegh, Steffen, Malli, Uduokhai, Knoche, Zamora.

    Borussia Dortmund: Bürki – Hakimí, Akanji, Zagadou, Guerreiro – Witsel, Delaney – Sancho (78. Pulisic), Reus, Bruun Larsen (90. Toprak) – Alcácer (78. Philipp).
    Náhradníci: Hitz – Toprak, Toljan, Dahoud, Philipp, Pulisic, Weigl.

    Rozhodčí: Siebert – Koslowski, Seidel.
    thejrc.org