Inter – Janov 5:0 (kon.) | Fiorentina – AS Řím 1:1 (kon.) | Juventus – Cagliari 3:1 (kon.)
konec
ACF Fiorentina
1:1 (1:0)
AS Řím
Sobota 03.11.2018, 18:00 • Stadio Artemio Franchi (Firenze) • Italská Serie A • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Krásný sobotní podvečer, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší italská soutěž Serie A pokračuje jedenáctým kolem a my se společně zaměříme na utkání Fiorentiny, která před domácím publikem přivítá silné AS Řím.
     
    ACF Fiorentina

    Fiorentina přišla o místa zaručující pohárovou Evropu v předešlém ročníku Serie A až v posledních kolech. Především dvě porážky na závěr stály Fiorentinu představení alespoň v předkole Evropské ligy, které si tak zahrála Atalanta.

    V přípravě "Fialky" rozhodně nezahálely. Hned v jedenácti přípravných duelech se Fiorentina představila před startem nové sezony. Proti týmům z nižších italských soutěží si Fiorentina s chutí zastřílela, Realu Vicenza dokonce nadělila jedenáct gólů. V ostrém testu však Fiorentina padla 0:3 s německým Schalke, když nezvládla především závěr zápasu.

    Po deseti odehraných zápasech patří Fiorentině šestá pozice. Na úvod sice Fiorentina rozstřílela 6:1 Chievo, následně ale už zvítězila pouze třikrát. Před týdnem si zapsala pouze bod za remízu s průměrným FC Turín.
     
    AS Řím

    Římané budou mít co dělat, aby obhájili pozice z minulé sezony. V italské nejvyšší soutěži se AS usadilo na třetí pozici a i přes velkou ztrátu na bezkonkurenční duo Juventus-Neapol uhájilo bronzové medaile. Až nad očekávání si AS Řím vedlo v Lize mistrů, kde cestou do semifinále vyřadilo v playoff ukrajinský Šachtar nebo po obratu i slavnou Barcelonu.

    V přípravném období si nejprve tým z Říma poradil s týmy z nižších soutěží Itálie. V následném Champions Cupu schytal Řím porážku 1:4 s Tottenhamem, poté ale porazil Barcelonu a miniturnaj zakončil těsnou prohrou s madridským Realem.

    Aktuální ročník AS zahájilo remízou 2:2 s Chievem, následně se ale Římané dokázali probudit ke zlepšený výkonům a celek Patrika Schicka se najednou vyhoupl až na osmou pozici s minimální ztrátou na příčky před sebou. To v Lize mistrů Řím padl na Realu Madrid, poté si ale spravil přídělem 5:0 bezzubé Plzni. Na závěr první části se AS vytáhlo 3:0 na CSKA Moskva.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    07.04. 2018 AS Řím – Fiorentina 0:2
    05.11. 2017 Fiorentina – AS Řím 2:4
    07.02. 2017 AS Řím – Fiorentina 4:0
    18.09. 2016 Fiorentina – AS Řím 1:0
    04.03. 2016 AS Řím – Fiorentina 4:1
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    ACF Fiorentina: Lafont – Milenković, Pezzella, Hugo, Biraghi – Benassi, Veretout, Gerson – Chiesa, Simeone, Mirallas.
    Náhradníci: Drągowski, Ghidotti – Ceccherini, Bryan Dabo, Diks, Eysseric, E. Fernandes, Hancko, Laurini, Nörgaard, Théréau, Vlahović.

    AS Řím: Olsen – Florenzi, Fazio, Juan Jesus, Kolarov – Lorenzo Pellegrini, N´Zonzi, Ünder – Zaniolo, Džeko, El Shaarawy.
    Náhradníci: Fuzato, Mirante – Cristante, Schick, Marcano, Santon, Ćorić, Pastore, Kluivert, Manolas.

    Rozhodčí: Banti – Bindoni, Meli.
     
    Oba týmy právě nastupují na hrací plochu. Domácí budou hrát ve své tradiční fialové barvě, hosté z Říma v šedých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí ve svém prvním útočném snažení neuspěli. Od brány odkopává Robin Olsen.
     
    3
    Domácí gólman byl venku z brány a Džeko se jej pokusil lobovat. Jeho pokus však byl příliš krátký.
     
    6
    Fiorentina zahrávala standardku, po níž se dokonce dostala k zakončení, ale hlavičkový pokus skončil vedle brány hostů.
     
    9
    Ünder se už už dostával ve vápně domácích k zakončení, ale zpracování mu nevyšlo ideálně a o míč přišel.
     
    9
    AS se usadilo na útočné polovině. Od Kolarova putoval míč do středu vápna, kde se ale provinil útočným faulem Zaniolo.
     
    10
    První desetiminutovka příliš šancí nepřinesla. Hostující tým je sice více u balonu, ale do stoprocentní pozice se ještě neprobojoval.
     
    12
    Od Robina Olsena putoval míč až k Džekovi. Římané se usadili před vápnem Fiorentiny. Po dlouhém vhazování však o míč přišel Ünder.
     
    13
    Džeko posunul hlavou míč na Zaniola. Domácí se ale stačil vrátit do vápna a s klidem odkopnout míč do bezpečí. Řím je i nadále s míčem na útočné polovině.
     
    14
    Domácí pádili do rychlého protiútoku. Mirallas měl na levé straně solidní rychlost, ale přihrávku už dal ve své kariéře rozhodně lepší. Chiesa ještě vracel míč před brankáře, ale Olsen byl připraven.
     
    15
    Hosté měli po faulu Milenkoviće k dispozici rozehrávku volného přímého kopu. Pellegrini však rozehrál pouze do kombinace a po lehkém centru Florenziho zakončil jen mimo tři tyče Zaniolo.
     
    17
    Římané zvolili pro útok pravou stranu. Florenzi se ještě natlačil před Biraghiho, ale následně už ho zastavil v cestě do vápna Hugo.
     
    18
    Po rychlém zisku míče se cpal do útoku Simeone. Zpoza vápna mířil k pravé tyče, ale míč o několik centimetrů minul brankovou konstrukci.
     
    19
    "Fialky" mají problém. Marco Benassi si při skluzu poranil pravé koleno a musí být ošetřován. Po krátkém pobytu na trávníku už je ale záložník domácích zpět na nohou.
     
    20
    Ani dvacet minut branku nepřineslo. AS Řím sice ovládá střed trávníku, ale Alban Lafont stále musel řešit složitější situaci ve svém vápně.
     
    22
    Ünder měl na levé straně dostatek místa i času na přesný centr. K balonu se ve vápně dostal Džeko, ale z ideální pozice pálil levačkou jen nad břevno.
     
    23
    Dalším pochroumaným je nyní Milenković. Ten v pokutovém území schytal pořádně tvrdý úder od hlavičkujícího Juana Jesuse. I on ale bude v pořádku.
     
    24
    Hostům se nedaří finální fáze. Okolo středového kruhu jsou Římané stoprocentní v kombinaci, ale jakmile přejdou blíže k vápnu předvádějí zbytečné ztráty.
     
    25
    Zaniolo se otočil s míčem ve středu pole, poté se pokoušel přihrávat do vápna, ale míč již k Džekovi nedoputoval a skončil v rukavicích domácího brankáře.
     
    26
    Ani teď to hostům nevyšlo. Po zisku si to Džeko namířil individuálně do pokutového území, ale těsně před ním ho čistě odstavil od balonu Pezzella.
     
    27
    Ke slovu se dostala také Fiorentina. Za nakopnutým balonem spěchal Simeone, ale ani on ho v důležitém prostoru před vápnem nedokázal přesně zpracovat.
     
    29
    Po několika tvrdších soubojích si hlavní rozhodčí vybral k odpískání faulu zákrok na Gersona. Domácí však u balonu dlouho nepobyli a musí se znovu bránit.
     
    30
    Po půlhodině hry se Fiorentina usadila na malý moment na útočné polovině. Veretout centroval do šestnáctky AS, ale míč pouze prosvištěl kolem Olsena.
     
    31
    Pokutový kop pro Fiorentinu! Simeone si ve vápně obhodil Olsena a ten ho musel faulovat!
    31. Penaltový zákrok
     
    33
    Fiorentina právě vstřelila branku!
    Po dlouhých protestech hostujících hráčů si míč postavil na značku pokutového kopu JORDAN VERETOUT, který napálil míč k levé tyči. Olsen sice vystihl stranu, ale na míč si ani nesáhl.
    33. Jordan VERETOUT - 1:0
     
    35
    Římané sice byli do této chvíli více času u míče, ale teď musí dotahovat jednobrankovou ztrátu. Džeko chtěl rychle odpovědět, ale na levé straně neuspěl.
     
    36
    Aleksandar Kolarov vhodil míč do hry zpoza postranní lajny. Následně fauloval Milenković El Shaarawyho a také hosté budou mít nebezpečnou standardní situaci.
     
    37
    Řím nebyl daleko od srovnání stavu! Z nařízeného volného přímého kopu přiletěla dělovka k přední tyči, od které se nakonec odrazil jen k domácím.
     
    38
    A další velká šance po rohovém kopu. Před Lafontem byl Džeko, ale už byl příliš blízko a brankář Fiorentiny uchránil svůj tým. Následně hrubě fauloval za žlutou kartu Fazio.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Hosté sice jsou více u balonu, ale o vedoucí branku se postaral z pokutového kopu domácí Jordan Veretout.
     
    41
    Ani teď se Edin Džeko kolem Biraghiho neprosadil. Bosenský útočník si navíc pomohl rukou a to neuteklo pomeznímu rozhodčímu.
     
    42
    Po zblokovaném centru Kolarova rozehrávali hosté rohový kop. Ve vápně před Lafontem bylo pořádně horko, ale nakonec vše vyřešil vyboxováním sám brankář Fiorentiny.
     
    43
    Po několika vzdušných soubojích ve středu pole se provinil faulem domácí obránce Vitor Hugo. Hostům se ale rozehrávka vůbec nevydařila a míč skončil v zámezí.
     
    44
    Minutu před pauzou se zjevil u balonu Cengiz Ünder. Ve střední části trávníku kombinoval s Pellegrinim, ale následný postup do šestnáctky zastavil čistě Gerson.
     
    45
    Po faulu ve středu pole rozehrávali domácí z klidové pozice, ale u balonu se nakonec příliš dlouho neohřáli a útočit tak mohou znovu hráči AS.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase dvě minuty.
     
    45+2
    I závěr první půle patří Římanům. Kolarov vhazoval míč do hry zpoza postranní lajny, poté se obloučkem snažil najít Džeka, ale tomu balon utekl za koncovou lajnu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Po dvou nastavených minutách první poločas končí a spokojeněji mohou odcházet do šaten domácí, kteří vedou nad AS Řím 1:0.

    Římané byli od úvodních minut výrazně aktivnější směrem dopředu. Stoprocentní šanci si ale kolegové Patrika Schicka nevypracovali. To na druhé straně byl faulován Robinem Olsenem Simeone a kopala se penalta. Jordan Veretout s klidem nařízený pokutový kop proměnil ránou k levé tyči a poslal Fiorentinu do vedení. Ještě do poločasu si AS vytvořilo tlak, ale vyrovnat už nedokázalo.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:07.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Druhou polovinu zápasu odstartovala rozehrávka hostujícího celku. Fiorentina ale brzy získala míč ještě ve střední části trávníku.
     
    48
    AS se snaží diktovat hru podobně jako v prvním poločase. S míčem u nohy byl Chiesa, ale Jesus ho stačil vytlačit ze střelecké pozice a když už se Benassi rozhodl pálit, tak trefil pouze fanoušky nad brankou.
     
    49
    Zaniolo byl sražen k zemi. Hosté rozehrávali z klidové pozice, ale velmi rychle byl Zaniolo znovu foulován. Tentokrát se provinil proti pravidlům Ünder.
     
    50
    Nicolo Zaniolo je po krátkém pohybu na trávníku zpět na nohou. Lehce otřesený, ale vypadá to, že bude po ošetření pokračovat ve hře.
     
    51
    Fiorentiny přecházela do rychlého protiútoku. Na levé straně měl spousto prostoru k úniku do vápna Gerson, ale jeho dělovka zasáhla pouze spoluhráče.
     
    52
    Na druhou stranu spěchal s míčem po zisku Džeko. Bosenský útočník byl ale ještě v dostatečné vzdálenosti ubráněn čistým skluzem Huga.
     
    54
    Druhá polovice zatím příliš šancí nenabídla. Nyní se hnal za přihrávkou mezi obránci Simeone, ale útočník Fiorentiny byl lehce poslán k zemi.
     
    55
    Nicolo Zaniolo se prezentoval parádní střelou zpoza vápna. Jeho dělovku ale stačil Lafont vyrazit před sebe a poté už odkopl míč do bezpečí Hugo.
     
    55
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Kevin Mirallas, přichází Edimilson Fernandes.
     
    56
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Stephan El Shaarawy, přichází Justin Kluivert.
     
    57
    Domácí nebyli daleko od druhého zásahu. Střídající Fernandes se otočil s míčem před vápnem, ale nakonec zakončoval pouze vedle levé tyče.
    57. Fernandesova rána vedle levé tyče
     
    58
    Pellegrini byl v souboji o míč kopnut do kolena a jen těsně to rozchází. Hosté ale vydřeli volný přímý kop a mohou pokračovat v dobývání domácí branky.
     
    59
    Se zvýšenou útočnou aktivitou se ale otevírají okna v hostující defenzivě. Nyní takové otevřel Chiesa, který chtěl ještě přihrávat před prázdnou branku, ale to už nečekal Simeone.
     
    60
    Po hodině hry musel Robin Olsen čelit tvrdé střele ze střední vzdálenosti. Na brankové čáře ale dokázal balon s klidem zkrotit.
     
    62
    Lafontova rozehrávka skončila pouze za postranní lajnou. Domácí brankář tak doslova daroval míč Římanům. Hosté jsou ale zatím směrem dopředu naprosto bezzubí.
     
    63
    Po zisku míče čistým skluzem rychle hledal Benassi Simeoneho. Ten ale v útoku neuspěl proti bránícímu Jesusovi. Nakonec ale musel míč odvracet na rohový kop Fazio.
     
    64
    Domácím rohový kop hrubě nevyšel. Nejen že nemohli hlavičkovat v pokutovém území, museli se také rychle přesouvat do obrany.
     
    65
    Robin Olsen rozehrával pouze do kombinace obráncům. Hostující tým se nemohl dostat přes napadající linii soupeřů, ale míč putoval odrazem od Gersona za postranní čáru.
     
    66
    Hosté se stále nemohou prokousat na útočnou polovinu. Po přihrávce Pellegriniho měl před sebou místo k úniku Zaniolo, ale tomu míč přeskočil kopačku do zámezí.
     
    67
    Simeone se hnal s míčem mezi dva obránce AS. Fazio společně s Jesusem ale dokázali včas sklapnout náběh soupeře pohotovým vystoupením.
     
    68
    Biraghi zcela zbytečně na útočné polovině sestřelil skluzem Florenziho a dostal za to žlutou kartu.
     
    69
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Nicolò Zaniolo, přichází Bryan Cristante.
     
    70
    Edin Džeko nebyl vůbec v ideálním postavení, ale i tak zkusil z velkého úhlu překvapit domácí obranu. Balon však končí pouze v boční síti.
     
    71
    Teď už to bylo z pohledu římského celku o něco nadějnější. Po prudkém centru mohl hlavičkovat Cristante, ale čerstvá síla na trávníku neuspěla proti Hugovi.
     
    72
    Po dlouhém nákopu Albana Lafonta se dostal k míči ve střední části trávníku Pezzela. Domácí začínali znovu od obránců. Simeona zůstal na zemi po kontaktu s Ünderem, ale nepískalo se.
     
    73
    Domácí obrana ustála i další nepřesnou rozehrávku volného přímého kopu. AS však zůstalo s míčem v těsné blízkosti domácího vápna.
     
    74
    Jen to zahučelo v ochozech. V pokutovém území se prosadil k hlavičce Crisante, ale balon skončil po jeho pokusu jen vedle pravé tyče.
     
    75
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Federico Chiesa, přichází Bryan Dabo.
     
    75
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Cengiz Ünder, přichází Patrik Schick.
     
    76
    Hosté byli znovu natlačeni před vápnem Fiorentiny. Schick se poprvé zapojil do kombinace, ale mizernou přihrávkou poslal míč místo ke Kolarovovi jen za postranní lajnu.
     
    77
    Také Kolarov se tentokrát ukopl. Z pravé straně se pokoušel centrovat do vápna, ale míč z jeho kopačky vysoko přeletěl pokutové území a skončil až za postranní čárou.
     
    78
    AS Řím se i nadále snaží srovnat krok se soupeřem. Těsně před vápnem fauloval Kluirveta Veretout. A je to rovnou za žlutou kartu pro střelce zatím jediné branky.
     
    79
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Giovanni Simeone, přichází Marko Pjaca.
     
    80
    Příliš času již týmu Patrika Schicka již nezbývá. Hosté se navíc teď nemohou udržet u balonu na delší dobu. Schick nyní byl krátký na přihrávku Pellegriniho.
     
    81
    Gerson vydřel míč pro Fiorentinu. Následně se domácí posunuli s míčem až do vápna a po zblokovaném centru budou dokonce rozehrávat od rohového praporku.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením pro oba týmy. AS přichází o balon u středového kruhu po důrazném faulu Jesuse na Benassiho.
     
    84
    Kolarovovi utekl míč na pravém kraji až za postranní lajnu. Následně se ještě pokoušel centrovat, ale to bylo zbytečné, protože pomezní rozhodčí byl přesný.
     
    85
    Do souboje s Lafontem šel Patrik Schick až příliš agresivně. Domácího brankáře udeřil loktem do oblasti žeber. Gólman Fiorentiny je ale po krátkém ošetření připraven pokračovat.
     
    86
    Další faul českého reprezentanta odnesl ve středu pole Veretout. Hosté jsou nyní na míle daleko od vyrovnávací branky.
     
    87
    AS Řím právě vstřelil branku!
    Přece jen se Římanům zadařilo! Alban Lafont nevyboxoval prudký centr daleko od své branky a toho využil parádním volejem do odkryté části branky ALESSANDRO FLORENZI. Krajní obránce AS měl také velké štěstí, protože v jeho střele byla hned čtveřice hráčů.
    87. Alessandro FLORENZI - 1:1
     
    88
    Za faul ve středu pole je potrestán žlutou kartou Lorenzo Pellegrini. Záložník Říma musel utnout nadějnou akci soupeře.
     
    89
    Veretout byl znovu na polovině soupeře sražen k zemi, ale hlavní rozhodčí nyní nechal hru pokračovat. Fiorentina nakonec vydřela alespoň rohový kop.
     
    90
    Cristiano Biraghi se postavil k rozehrávce rohového kopu. Poslal míč do nebezpečného prostoru před malým vápnem, ale tam teď vládne Fazio.
     
    90
    Také na druhé straně musel zatáhnout za ruční brzdu Vitor Hugo. Cristante se už s Schickem chystali jít do rychlého brejku.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+2
    K rozehrávce volného přímého kopu se postavil Jordan Veretout. Druhý zásah ale dnes zatím nepřidává, protože napálil jen obrannou zeď a poté nakopl balon vysoko nad.
     
    90+3
    Edin Džeko mohl být hrdinou. Kličkou do středu trávníku si udělal místo ke střele, ale míč následně umístil pouze do míst, kam mohl Lafont dosáhnout.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Čtyři nastavené minuty jsou minulostí a týmy Fiorentiny a AS Řím se v zápase jedenáctého kola rozcházejí smírně 1:1.

    Římané byli od úvodních minut výrazně aktivnější směrem dopředu. Stoprocentní šanci si ale kolegové Patrika Schicka nevypracovali. To na druhé straně byl faulován Robinem Olsenem Simeone a kopala se penalta. Jordan Veretout s klidem nařízený pokutový kop proměnil ránou k levé tyči a poslal Fiorentinu do vedení. Ještě do poločasu si AS vytvořilo tlak, ale vyrovnat už nedokázalo. Také po změně stran se více do útoku hnali Římané. Vyrovnání přišlo ale až pět minut před koncem, když se po odraženém balonu opřel ke střele Alsessandro Florenzi a uklidil balon do sítě.

    Patrik Schick přišel na trávník v průběhu druhého poločase, ale do paměti se zapsal pouze dvěma ostrými zákroky.
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 7:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 9:19. (20:02:50)

    Vít Schück

    Branky: 33. Veretout (pen.) – 87. Florenzi

    Karty:   68. Biraghi (FIO), 78. Veretout (FIO), 90. Hugo (FIO) – 29. N´Zonzi (ASR), 38. Fazio (ASR), 88. Lorenzo Pellegrini (ASR)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 7:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 9:19.
    ACF Fiorentina: Lafont – Milenković, Pezzella, Hugo, Biraghi – Benassi, Veretout, Gerson – Chiesa (75. Bryan Dabo), Simeone (79. Pjaca), Mirallas (55. E. Fernandes).
    Náhradníci: Drągowski, Ghidotti – Ceccherini, Bryan Dabo, Diks, Eysseric, E. Fernandes, Hancko, Laurini, Nörgaard, Théréau, Vlahović, Pjaca.

    AS Řím: Olsen – Florenzi, Fazio, Juan Jesus, Kolarov – Lorenzo Pellegrini, N´Zonzi, Ünder (75. Schick) – Zaniolo (69. Cristante), Džeko, El Shaarawy (56. Kluivert).
    Náhradníci: Fuzato, Mirante – Cristante, Schick, Marcano, Santon, Ćorić, Pastore, Kluivert, Manolas.

    Rozhodčí: Banti – Bindoni, Meli
    thejrc.org