Olomouc – Žďár n/S 4:3 (kon.) | Vsetín – Zlín 3:2 (kon.) | Kladno – HC Litvínov 3:7 (kon.)
Havlíčkův Brod – Mountfield HK 2:5 (kon.) | Havířov – Třinec 3:2 (po pr.) | Sparta – Liberec 7:3 (kon.)
Pardubice – Mladá Boleslav 1:2 (po pr.) | Přerov – Vítkovice 2:3 (kon.) | Slavia – Chomutov 4:2 (kon.)
konec
HC ZUBR Přerov
2:3 (2:1, 0:2, 0:0 - N 1:0)
HC Vítkovice Ridera
Sobota 03.11.2018, 16:00 • MEO Aréna, Přerov. • DHL Extraliga juniorů • Skupina D
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Krásné sobotní odpoledne z přerovské MEO Arény! V rámci základní části DHL Extraligy juniorů se tu mezi sebou střetnou týmy HC ZUBR Přerov a HC Vítkovice Ridera.
     
    HC Vítkovice Ridera
    Vítkovice skupině D DHL Extraligy juniorů vévodí. Na první příčce mají s 40 body desetibodový náskok na druhý Třinec, přičemž vstřelily 76 branek a jen 35 jich inkasovaly. Klub z Ostravy má tak v konkurenci třineckého, havířovského, zlínského, vsetínského a přerovského týmu nejlepší útok i obranu. Po 26 kanadských bodech nasbírali útočníci Jakub Lewandowski (12+14) a Petr Fridrich (10+16). Oba kromě týmové produktivity vedou i tu v rámci soutěžní skupiny. V posledním utkání však Vítkovičtí padli, Havířov je zdolal v poměru 4:1. Lídr bodoval alespoň v nadstavbě, když skóroval v prodloužení.
     
    HC ZUBR Přerov
    Přerov narozdíl od Vítkovic pořadí extraligové skupiny D uzavírá. Na šesté pozici ztrácí na předposlední Vsetín po 15 odehraných kolech čtyři body – Valaši jich mají 23, Přerované 19. Zubři také dosahují nejnižšího počtu přesných tref ze všech šesti celků, dosud skórovali pouze ve 39 případech. S 58 inkasovanými góly mají naopak druhou nejhorší defenzívu (po Vsetínu s 66 obdrženými brankami), a to ještě brankář Daniel Šimonů řadu vyložených gólových šancí soupeřů zneškodnil. Nejproduktivnějším hráčem Hanáků je jejich kapitán Lukáš Zmeškal, který zapsal osm branek a stejný počet asistencí. Zubři se momentálně potýkají se šňůrou tří porážek v řadě, tu poslední – byť těsnou – utrpěli ve Zlíně, Berani zvítězili 2:1.
     
    Vzájemné zápasy v letošní sezoně zatím jasně vyznívají pro Vítkovice. Ostravané Přerov na své půdě porazili 6:3 a 9:0. V prvním utkání na Hané zase triumfovali v poměru 3:0. Ve všech případech vyhráli i nadstavbu, naopak Zubři se proti tomuto sokovi gólově neprosadili už více než dvě střetnutí.
     
    Úvodní sestavy:

    HC ZUBR Přerov: Šimonů (Postava) – Kopeček, Tischer, Pohl, Takáč, Bieniek, Gréč, Moučka – Ryšavý, Hradil (A), Borot, Indrák (A), Krátký, Chytil, Paťava, Zmeškal (C), Šimanský, Tarnoczy, Mašín

    HC Vítkovice Ridera: Piták (Dolíška) – Kunc, Smička, Zapletal, Vacula, Ficek, Věntus (A) – Konečný, Fridrich, Tvrdý, Bernovský (C), Krška, Lewandowski, Vojtovič, Beránek, Mrva (A), Blaško, Potočný

    Rozhodčí: Antonín – Brzobohatý, Komínek.
     
    Oba týmy se rozcvičují na hrací ploše, Přerov nastoupí ve žlutých dresech, Vítkovice v modrých dresech.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    První buly získaly ve svůj prospěch hosté a hned nahodili puk dopředu.
     
    00:18
    První útok Vítkovic nevyšel, ovšem hra se vrací zpět k Šimonů, kvůli icingu Přerova.
     
    00:26
    Hosté vyhráli buly a Mrva chtěl hned vypálit, trefil pouze nohu soupeře před sebou. Vítkovice ovšem drží útočné pásmo.
     
    01:04
    Věntus dostal kotouč na modrou čáru, ovšem sám vyjel z výhodné pozice pro střelbu. Na druhé straně nahrávku Mašína z pravé strany nikdo z domácích nezachytil.
     
    01:51
    Hosté honili kotouč po mantinelech v útočném pásmu. Před branku posílal pas zleva Vojtovič, ovšem před Šimonů nikdo v modrém nestál. Přerovský gólman hokejkou odeslal puk pryč.
     
    02:48
    Fridrich mohl střílet z osy hřiště, místo toho ještě nahrál doprava Konečnému, jehož pokus tahem zachytil v lapačce Šimonů.
     
    03:07
    Domácí dostali puk jen do střední třetiny, tam se ho opět zmocnili hosté.
     
    03:19
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři jdou z ničeho nic do vedení. Vítkovičtí hráči si v obranném pásmu počínali velmi liknavě, což u levé tyče po nahrávce od Mašína potrestal DANIEL PAŤAVA. Ten zasunul kotouč za překvapeného Pitáka.
    Asistence: Patrik Mašín.
     
    04:13
    Hosté chtěli odpovědět střelou z levé strany, kterou ale Šimonů zneškodnil. Na druhé straně raději puk letící po zemi přikryl Piták a zastavil tak rodící se přerovský útok.
     
    04:30
    Mezi kruhy chtěl přes obránce vystřelit Zmeškal, puk mu ale sjel z hole a Piták neměl problém hokejkou zakročit.
     
    05:09
    Hosté obsadili útočné pásmo a z druhé vlny si pro odražený puk sjel Ficek. Šimonů měl sice zakrytý výhled, ovšem přesto jeho ostrou střelu dokázal vytěsnit.
     
    05:47
    Dobré střelecké možnosti na obou stranách. Nejprve Šimonů koncem betonu vyrazil střelu z pravé strany, poté se do dobré možnosti dostal Mašín. I Piták zvládl zasáhnout chráničem své nohy.
     
    06:31
    Zápěstím přes dva soupeře to z pravé strany zkusil Blaško, Šimonů zaklekl a kotouč chytil do výstroje.
     
    06:45
    Další zákrok přerovského brankáře, tentokrát proti pokusu z pravé strany levým betonem. Posléze si Šimonů pokryl i střelu z větší blízkosti, a sice na své hrudi.
     
    07:16
    Hosté rozjeli kombinaci v útočném pásmu a na konci všeho bylo nahození Kunce, které přímo před brankou nebezpečně tečoval Fridrich, Šimonů přesto dokázal zastavit kotouč roztažením se s pomocí svých betonů.
     
    08:14
    Tarnoczy zabojoval a dostal kotouč do rohu útočného pásma, víc toho ale nesvedl, protože jej o puk připravila přesila soupeřových hráčů.
     
    08:56
    O puk se bojovalo u pravého mantinelu ve střední třetině. Pak Ryšavý poslal do útočného pásma Zmeškala, tomu však hned o modré čáry vysekl kotouč bránící Vítkovičan.
     
    09:41
    Dlouhý pas na Indráka z obranného pásma Přerova neprošel, pak se ale hosté na útočné modré vystavili ofsajdové pasti.
     
    10:07
    Věntus zastavil přerovskou akci ve středním pásmu, následně ale o puk přišel a Paťava křížnou nahrávkou oslovil Mašína. Ten po průniku objel bránu a nakonec nahodil z pravé strany. Indrák se neúspěšně snažil o teč, střela Paťavy z otočky pak nebyla přesná.
     
    10:42
    Po vyhraném buly vyslal nahození od modré čáry Tischer a Piták měl co dělat, aby betony skapl včas.
     
    11:00
    Přerov právě vstřelil branku!
    Vítkovičtí se řítili do akce dvou na jednoho, kterou ale výborným obranným zákrokem nohou v pádu zastavil Tischer. Takáč tak mohl nahrát do útoku MARTINU BOROTOVI, jenž z pravé strany vymetl bližší vinkl hostující klece.
    Asistence: David Takáč.
     
    11:19
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Vedení o dva góly si Přerov moc dlouho neužil. Beránek našel před brankou zcela volného JÁNA BLAŠKA, který dostal kotouč mezi betony Šimonů do sítě.
    Asistence: Adam Beránek, Filip Zapletal.
     
    11:45
    Střelu přerovského hráče z pravé strany likviduje lapačkou Piták, hra se nyní stále odehrává v útočném pásmu domácího celku.
     
    12:14
    Konečný vystřelil zpoza hráče z levé strany, ovšem přes hlouček těl kotouč k Šimonů vůbec neprošel. Borot poté zastavil nahození hostujícího beka od modré čáry svým tělem.
     
    12:39
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Ryšavý – 2 min., podrážení).
     
    12:44
    Přerov okamžitě po začátku oslabení vyhodil puk přes všechny čáry.
     
    13:08
    Na pravý kruh se vytočil Vojtovič a vypálil švihem, Šimonů nic moc neviděl, kotouč ale minul domácí klec.
     
    13:40
    Nalevo si Vojtovič také zvládl srovnat mířidla, ovšem Šimonů mu zákrokem ve skórování zabránil. Vzápětí se domácí osvobodili.
     
    14:21
    Daniel Šimonů drží Přerov nad vodou! Od modré čáry vystřelil švihem Ficek, gólman Zubrů zasáhl vyrážečkou. U levé tyče pak zmařil i slibný pokus Fridricha.
     
    15:20
    Domácí hrají v plném počtu, Vítkovice nyní nedotáhly do zdárného konce další útočnou akci.
     
    15:43
    Domácí vyhráli buly v útočném pásmu a Indrák okamžitě pálil mezi kruhy, Piták kotouč vytáhl mimo levou tyč. Na druhé straně schoval kotouč na své hrudi po prudkém pokusu jednoho z hostů Šimonů.
     
    16:45
    Vítkovice tlačí svého soka před jeho brankou, výborně nyní několikrát zasáhl Šimonů, jenž zmařil i střelu zblízka, jíž vytěsnil nad horní tyčku!
     
    17:20
    Přerované se dokázali osvobodit a dostali puk na chvíli do útočného pásma. Vítkovice ale už opět kují ofenzívní pykle.
     
    17:45
    Na levé straně měl dostatek prostoru ke střele Borot, jenž také vypálil a Piták musel zasahovat lapačkou.
     
    18:01
    Obrovský závar vznikl před brankou Vítkovic po nahození z levého rohu hrací plochy. Před Pitákem se snažili zakončovat Zmeškal s Ryšavým, brankář hostů byl už v jednu chvíli překonaný. Gólu ale Zubři přesto nedocílili.
     
    18:43
    Podobná situace se objevila i na druhém konci hřiště. Lehce nalevo vypadl puk před Potočným, kterého ale skvělě vychytal Šimonů.
     
    19:37
    Velké šance na obou stranách. Srovnat mohl z pravé strany Ficek, ovšem jeho nahození trefilo jen spojnici břevna a pravé tyče! Posléze jel sám na Pitáka Mašín, ovšem gólman Vítkovic dokázal ránu směrující k levé tyči zastavit vytrčeným betonem!
     
    19:43
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Konečný – 2 min., podrážení).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po první třetině vede Přerov nad Vítkovicemi 2:1. Domácí celek poslal do vedení po chybách Ostravanů v obranném pásmu Daniel Paťava, na rozdíl dvou branek se střelou z pravé strany povedlo zvýšit Martinu Borotovi. Vítkovice ovšem za několik málo sekund snížily, když se z předbrankového prostoru prosadil Ján Blaško. Přerovský sok má rozhodně více ze hry, Zubry ovšem drží skvěle chytající Daniel Šimonů.
     
    Druhá třetina začne zhruba v 16.50.
     
    Oba týmy se vracejí na hrací plochu, za malou chvíli začne druhá třetina zápasu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    Vítkovice vyhrály první buly druhé části.
     
    20:27
    Mašín dobře vystřelil z levé strany, Piták kotouč jen vyrazil před sebe a Indrákovi chyběl kousek, aby se dostal k dorážce!
     
    21:08
    Na druhé straně byl sám před Šimonů na moment Fridrich, ovšem na poslední chvíli ho dokázal odzbrojit vracející se Pohl.
     
    21:43
    Mašín se znovu nacházel poblíž vítkovické klece a znovu z toho bylo nebezpečí pro hosty. Piták ovšem tentokrát zasahovat nemusel, zakročit bylo z jeho strany potřeba až proti ráně Zmeškala z levé strany. Tu schoval do výstroje v oblasti hrudníku.
     
    22:05
    Icing hostů, buly po pravici Pitáka.
     
    22:10
    Tarnoczy se chtěl v levém rohu útočné třetiny obtočil po prvním i kolem druhého soka. To se mu ale nepovedlo. Střela Takáče byla poté zblokovaná na zadní hrazení, další z přerovských pokusů zastavuje v lapačce gólman.
     
    22:40
    Po vyhraném buly v útočném pásmu nahazoval přes několik hráčů Bieniek, Piták dobře klečel u levé tyče a tento pokus chytil do výstroje.
     
    23:06
    Kopeček jednoduchou žabičkou dostal kotouč do středního pásma.
     
    23:17
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Nyní už Jan Kopeček nedokázal odpravit kotouč do bezpečnější zóny a přerovské vedení je pryč. Po ose Kunc – Fridrich se kotouč dostal k JANU BERNOVSKÉMU, který si najel mezi kruhy a švihem zavěsil za pravou tyč.
    Asistence: Petr Fridrich, Marcel Kunc.
     
    23:51
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Šimonů – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo). Trest odpyká Paťava.
     
    24:08
    Z levé strany vystřelil Konečný, Šimonů puk vypadl z lapačky, ovšem naštěstí pro Přerov ne do brány.
     
    24:41
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté se znovu usadili v útočném pásmu a otáčejí skóre. Z levé strany napřáhl PETR FRIDRICH a jeho projektil s pomocí břevna skončil v síti za bezmoným Šimonů, jenž toho mnoho neviděl.
    Asistence: Marcel Kunc.
     
    25:21
    Mohlo být vyrovnáno! Sám na Pitáka se řítil Indrák, ovšem jeho bekhendový blafák za brankovou čárou za ležícím gólmanem neskončil.
     
    26:09
    Velká možnost na druhé straně. Úplně sám na branku jel Konečný, který stejně jako před chvílí Indrák zvolil blafák do bekhendu. Šimonů se ale vytáhl a parádně zakročil svou lapačkou!
     
    27:02
    U levé tyče dotíral Tarnoczy, ovšem Piták klečel na správném místě a měl kotouč pod kontrolou. Na druhé straně Šimonů betonem vyrazil křížný pokus v podání Fridricha.
     
    27:27
    Jeden z hostů natáhl ke střele z pravého kruhu, Šimonů zaklekl a schoval puk do své výstroje.
     
    27:53
    Indrák s Mašínem se řítili dva na jediného soupeře v poli, první nahrál druhému, Patrik Mašín ovšem místo střely v tutové pozici volil ještě přihrávku, která nikoho ve žlutém nenašla. To byla obrovská šance domácích!
     
    28:43
    Mašínovu střelu na přední tyč vytěsnil Piták na zadní mantinel, na druhé straně zneškodnil Šimonů pokus Potočného a akrobatickým způsobem zastavil i dorážku z levé strany, k níž se dostal Lewandowski!
     
    29:10
    V MEO Aréně není o zajímavé momenty rozhodně nouze, po icingu hostů se bude vhazovat před Pitákem.
     
    29:48
    První útok Přerova nyní sevřel soupeře před jeho klecí. Vrcholem všeho byla akce Zmeškala, který objel branku, ovšem Pitáka se překonat nenechal. Na druhé straně nadělala Šimonů problémy rána příklepem z levé strany a měl co dělat, aby holí puk odklidil před dotírajícím vítkovickým hráčem.
     
    30:57
    Další útočné snažení Vítkovic zastavují sudí, kteří jejich akci posoudili jako úmyslný ofsajd.
     
    31:15
    Nahrávku od Hradila od pravého hrazení se na třech soupeřích snažil vydobýt Indrák, ovšem neuspěl.
     
    31:41
    Na levé straně blízko branky se v jednu chvíli naskytla dobrá střelecká pozice pro Takáče, ten však notnou chvíli váhal a nakonec švihem trefil vytasený beton Pitáka.
     
    32:18
    Vítkovický brankář si ve druhé části nemůže na nudu stěžovat. Domácí přidali a on musí znovu do práce, tentokrát na hrudi schoval střelu z pravé strany.
     
    32:39
    Mašín získal puk, ovšem dostal se s ním do ofsajdu.
     
    33:00
    Bernovský získal kotouč na Takáčovi a po chvíli ho předal na pravou stranu, kde čekal Beránek. Ten tahem rozvlnil pouze boční síť, Šimonů navíc dobře klečel u bližší tyče, takže tudy kotouč projít nemohl.
     
    33:37
    Ryšavý zabojoval u pravé tyče a jeho skákavou přihrávkou chtěl z první napálit do branky Zmeškal, jenže promáchl.
     
    34:08
    Z osy hřiště vypálil hodně tvrdě Ficek, Šimonů trupem dostal kotouč před sebe, k dorážkám už se hosté neprobili.
     
    34:51
    Prudké nahození Konečného z pravé strany tečoval před brankou do Šimonů Fridrich. Vítkovická akce ještě pokračovala, na jejím konci byl dobrý obranný zákrok Paťavý proti ráně z vrcholu levého kruhu a také další střela, ztečovaná domácími do ochranné sítě.
     
    35:25
    Před brankou Přerova byla velmi rušno. Kotouč z chumlu těl vyplaval ke zcela volnému Mrvovi, který střílel do horní části klece. Šimonů se ale rychle natáhl a kotouč dokázal zastavit. Velmi dobrý zákrok přerovského brankáře.
     
    36:35
    Gréč poslal kotouč ve středním pásmu jen na brusle Konečného. Ten založil hostující akci tří proti dvěma, na jejímž konci střílel po střistrčení od Fridricha těsně vedle levé tyče Vojtovič.
     
    36:38
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Mašín – 2 min., podrážení).
     
    37:07
    Hosté obsadili útočné pásmo. Po prodloužené přihrávce od Fridricha chtěl střílet zleva Vojtovič, ovšem puk mu v poslední chvíli sebral pozorný Tischer. Vzápětí mohl Indrák upalovat sám na Pitáka, příliš si ale puk předkopl bruslí a gólman Vítkovic po vyjetí odehrál černou pryž pryč.
     
    38:35
    Hosté svírali Přerov v kleštích, Šimonů ovšem střely ze všech stran dokázal zneškodnit a drží naděje svého celku na bodový zisk.
     
    39:08
    Vítkovice předvedly dvě střely, které ale vůbec nebyly přesné. Buly ve středním pásmu.
     
    39:10
    Běží poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:13
    Icing Přerova, buly po levici Šimonů.
     
    39:34
    Bieniek na obranné modré zastavil rodící se vítkovickou akci, Přerov nyní operuje s kotoučem za svou klecí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Po druhé třetině vedou Vítkovice v Přerově 3:2. Ridera otočila skóre v úvodních pěti minutách, když se nedlouho po sobě střelecky prosadili Jan Bernovský a Petr Fridrich. Na obou stranách poté byla k vidění řada zajímavých a dobrých příležitostí, ovšem bez gólového efektu. Piták vychytal Takáče, Mašín ještě předtím místo střely jen prudce nahrával do prázdna. Šimonů zase odolává pokusům ze všech stran, hlavně jeho zásluhou mohou Zubři reálně pomýšlet na obrat ve skóre. Na něj budou mít celou třetí třetinu, která začne zhruba v 17.33.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:03
    První buly třetí části vyznělo pro Přerov, který hned poslal kotouč za Pitáka. Hosté následně vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    40:16
    Kopečkovo nahození po vyhraném buly trefilo brusle prvního soupeře stojícího před ním.
     
    41:02
    Paťava chtěl nahrát na spoluhráče na ose hřiště, ovšem jeho přihrávku hráči Vítkovic dokázali zastavit.
     
    41:31
    Přerov se přesto dostal do útočné třetiny a na konci jeho snažení byla střela z levé strany, kterou v pokleku chytil Piták.
     
    41:51
    Přerov má nyní více ze hry, Piták vyrazil střelu z levé strany a posléze si poradil i s nahozením Tischera od modré čáry. To zastavil ve své lapačce.
     
    42:04
    Nahození od modré čáry tečoval před brankou Zmeškal, ovšem pouze do pozorného Pitáka, který klečel přesně tam, kde klečet měl.
     
    42:42
    Mrva dostal nahrávku od zadního hrazení, ovšem jeho první pokus neprošel, jelikož trefil nohu přerovského hráče. Mrva to následně ještě z otočky z pravé strany zkusil bekhendem, Šimonů betonem vykopl puk před sebe.
     
    43:31
    Přerovský útok vyšel vniveč, následně se hra otáčí a o puk se bojuje za brankou domácích.
     
    44:00
    Takáč v levém rohu útočné třetiny vybojoval puk a poslal ho na modrou čáru na Borota. Jeho střelu ztečoval jeden z hostů do ochranné sítě.
     
    44:24
    Po vyhraném buly vypálil od modré čáry Bieniek, ovšem namířil jen do připraveného Pitáka.
     
    44:39
    Rychlý akce Vítkovic, ovšem Beránkovi se přihrávka z pravé strany vůbec nepovedla a Šimonů může tak zůstat v klidu.
     
    45:30
    Ficek vypálil z levé strany, Šimonů jeho střelu zastavil a tělem si poradil i s dorážkou, o kterou se u tyče postaral Fridrich.
     
    45:46
    Buly před Pitákem.
     
    45:56
    Indrák u pravé tyče vracel kotouč před bránu, ovšem trefil jen bližší z betonů brankáře hostů.
     
    46:32
    Borot měl nalevo dost místa ke střele, tu ale namířil pouze do nohou hráče před sebou.
     
    46:56
    Po levé straně se prohnal Mašín, ovšem svou ránu o kousek přetáhl a puk minul horní část klece.
     
    47:10
    Další střela v podání Mašína a tu tentokrát zastavuje bližší levá tyč!
     
    47:22
    Zmeškal se na pravé straně obtočil a kousek od brankové čáry posílal kotouč před branku. Nikdo ze Zubrů si ho tam ale nezpracoval.
     
    47:57
    Ryšavý poslal ostrý pas před branku, který se tam snažili dorazit do sítě Zmeškal a Hradil. Před Pitákem došlo na opravdu velkou skrumáž, kotouč ale brankovou čáru přesto nepřešel.
     
    48:08
    Přerov ještě na chvíli držel útočné pásmo, pak ovšem podnikl rychlý atak se svými spoluhráči Bernovský a Šimonů se musel činit se svými betony, aby počtvrté v tomto duelu nekapituloval.
     
    48:48
    Tischer si z pravé strany stáhl kotouč více do středu hřiště, ovšem ve chvíli, kdy chtěl střelit, ho hokejkou vyrušil soupeř a puk po jeho teči skončil na zadním mantinelu.
     
    49:39
    Kopeček rychlým odpálením puku našel u bočního hrazení Zmeškala, toho se ale hostům povedlo ubránit. Vzápětí přerovské hráče v jejich útočení zastavil rozhodčí, jenž odpískal ofsajd.
     
    50:05
    Konečný se málem řítil sám na branku, ovšem kotouč byl tečovaný, takže se na jeho holi nakonec neocitl. Ránu Tvrdného z mezikruží zastavila výstroj Šimonů. puk se stále nachází v obranném pásmu Přerova.
     
    50:52
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Indrák – 2 min., podrážení).
     
    51:14
    Lewandowski si najel na pravý kruh a vypálil, Šimonů hrudí kotouč mířící pod břevno vytěsnil před sebe. K dorážce se poté už vítkovický útočník nedostal.
     
    51:32
    Přerov vyhodil přes všechny čáry, hosté ale opět obsadili útočné pásmo.
     
    51:59
    Nejprve se před brankou Zubrů strhla skrumáž, kterou Šimonů s pomocí svých spoluhráčů ustál. Vzápětí si hosté udělali z přesilovky tak trochu bago, ovšem jejich soupeři dokázali hned tři střely plynoucí ze série nahrávek zablokovat. Nakonec střelu z osy hřiště chytá mezi betony Šimonů.
     
    52:38
    Přerovu se povedlo dostat puk na chvíli alespoň do střední třetiny.
     
    52:55
    Šimonů se ještě musel mít na pozoru u své levé tyče, kde nebezpečně operoval jeden z hostů. Vzápětí se Zubři osvobodili a toto oslabení dokázali přečkat bez úhony.
     
    53:39
    Potočný měl dost míst na pravé straně, nakonec nahrával mezi kruhy na Ficka, ovšem jeho střela se jako gólová neukázala. Přerovská obrana veškeré nebezpečí uhasila.
     
    53:50
    Icing Zubrů a hra se vrací před jejich brankáře.
     
    54:03
    Mrva se z pravé strany v podstatě z úrovně brankové čáry protáhl před Šimonů, puk ovšem mezi jeho betony do sítě neprocpal.
     
    54:36
    Přerov na chvíli obsadil útočné pásmo, avšak ke střele se vůbec nedostal.
     
    55:05
    Ryšavý udělal kličku z pravé strany do středu hřiště, ovšem do zakončení do vracející se soupeři nepustili.
     
    55:17
    Po vyhraném buly hosté první střelu Indráka zablokovali, domácí útočník ovšem dostal možnost vypálit znova. Piták vytrčil svůj beton a jeho koncem kotouč vyrazil do strany.
     
    55:56
    Po ofsajdu Vítkovic se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    56:06
    Krátkému jeho klička nevyšla a hosté dostali kotouč do středního pásma.
     
    56:20
    Zubři se posunou k brance svého soka, Vítkovice vyhodily na icing.
     
    56:33
    Zmeškal získal kotouč ve středním pásmu a namířil si to s ním směr brána soupeře. V postupu mu ovšem zákrokem v rámci praviděl zabránil vítkovický zadák.
     
    56:48
    Šimonů si připsal dobrý zákrok u pravé tyče, kde se roztáhl s betonem. Buly po jeho levici.
     
    57:04
    O kotouč se chvíli bojovalo v rohu útočného pásma Vítkovic, jakmile sudí ztratili černou pryž z dohledu, pískají a posunují hru do střední třetiny.
     
    57:39
    Zmeškal plácl do puku, který dojel až k Pitákovi. Ten ho před dojíždějícím Paťavou raději schoval pod svou lapačku.
     
    57:39
    Přerov si bere oddechový čas.
     
    57:39
    Konec time-outu.
     
    57:39
    Domácí to zkoušejí bez gólmana se šesti muži v poli!
     
    57:53
    Od modré vypálil Pohl a u levé tyče se strhl krátká mela, Piták ale celou situaci ustál a kotouč za svá záda nepustil. Následuje hostující icing.
     
    58:16
    Pohl s trochou štěstí poslal puk na spoluhráče, kteří pronikli k Pitákovi. z ostrého úhlu to zkoušel Indrák, ovšem gólman kotouč tečoval do ochranné sítě.
     
    58:35
    Pohlovu střelu od modré čáry vyrazil do rohu betony Piták. Rána Bienieka byla ztečována na zadní mantinel a poté jeden z domácích chtěl zakončovat přímo ve chvíli, kdy nebyl brankář hostů v optimální pozici pro to cokoliv chytit. Trefil ovšem jen boční oblouk klece!
     
    59:14
    Běží poslední minuta třetí části a Vítkovice vyhodily puk na zakázané uvolnění.
     
    59:44
    Indrák to ze střední třetiny zkusil samostatnou akcí, Vítkovičtí nakonec kotouč ztečovali mimo hřiště. Buly před Pitákem.
     
    59:48
    Po vyhraném buly přišla rána z pravé strany, kterou Piták kryl. Poté se před ním strhla ještě krátká, ovšem zbytečná mela. Přerov po ní přichází o útočné pásmo.
     
    59:55
    Fridrich střilel do odkryté klece, ovšem jeho střelu poslal mimo nohama poslední přerovský hráč.
     
    Konec třetí třetiny, Vítkovice berou po těsném triumfu 3:2 v Přerově tři body. Domácí se ještě snažili, ovšem vyrovnat se jim nepovedlo. Následuje nadstavba a boj o čtvrtý bod.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:03
    První buly prodloužení berou po boji domácí hráči.
     
    60:22
    Přerov operuje s pukem na holi, ale zatím branku soupeře neobléhá.
     
    60:39
    Přerov právě vstřelil branku!
    Krásný moment. PATRIK MAŠÍN se rozjel s pukem na holi a z levé strany švihem povedeně vymetl vzdálenější šibenici hostující klece.
    Asistence: Szymon Bieniek.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce. Přerov bere po krásné střele Patrika Mašína z první minuty prodloužení alespoň bod. Tři za výhru v řádné hrací době si vysloužily Vítkovice, a to těsným poměrem 3:2.
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek víkendu. (18:16:56)
    Marken.cz

    Petr Komárek

    Branky a nahrávky: 4. Paťava (Mašín), 11. Borot (Takáč), 61. Mašín (Bieniek) – 12. Blaško (Beránek, Zapletal), 24. Bernovský (Fridrich, Kunc), 25. Fridrich (Kunc)


    HC ZUBR Přerov: Šimonů (Postava) – Kopeček, Tischer, Pohl, Takáč, Bieniek, Gréč, Moučka – Ryšavý, Hradil (A), Borot, Indrák (A), Krátký, Chytil, Paťava, Zmeškal (C), Šimanský, Tarnoczy, Mašín
    HC Vítkovice Ridera: Piták (Dolíška) – Kunc, Smička, Zapletal, Vacula, Ficek, Věntus (A) – Konečný, Fridrich, Tvrdý, Bernovský (C), Krška, Lewandowski, Vojtovič, Beránek, Mrva (A), Blaško, Potočný

    Rozhodčí: Antonín – Brzobohatý, Komínek

    Diváci: 128
    thejrc.org