SHK Hodonín – Mor. Budějovice 4:3 (po pr.) | Orlová – Žďár n/S 4:5 (kon.) | Opava – Tábor 3:0 (kon.)
Nový Jičín – David Servis 4:1 (kon.) | Val. Meziříčí – Pelhřimov 2:1 (kon.) | Kopřivnice – Písek 3:0 (kon.)
Šumperk – Havlíčkův Brod 8:6 (kon.)
konec
DRACI PARS ŠUMPERK
8:6 (3:1, 3:1, 2:4)
BK Havlíčkův Brod
Sobota 03.11.2018, 17:00 • Zimní stadion Šumperk • 2. liga - Jih a Východ (ČR) • 15. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:34
    Draci právě vstřelili branku!
    A teď zase štěstí výrazně přálo Drakům! Prudké vyhození od mantinelu se odrazilo nečekaně od sloupku na začátku šumperské střídačky do středu kluziště a IVAN ĎURAČ zakončil do prázdné branky! Bez asistence.
     
    59:02
    Další závar před Kristínem, ale ten včas kryje puk před dotírajícím Voříškem.
     
    58:25
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    A je tu další gól a hosté nahání náskok Draků i nadále! Navíc si domácí již nemohou samozřejmě vzít na uklidnění oddechový čas! Tečí před Kristínem se prosazuje KRYŠTOF KULHÁNEK. Asistence: Miroslav Třetina a Patřik Kadeřávek.
     
    58:05
    Trest za střídačku odpyká Libor Šíp.
     
    58:05
    Fatální problém pro Šumperk! Ten hrál v šesti! A jak jsem nastínil již o přestávce před třetí třetinou, tenhle zápas prostě ještě není rozhodnutý!
     
    56:06
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    A další velmi šťastný gól Brodu! Nepřesná rána od modré trefila do brusle TOMÁŠE CHLUBNU, načež puk zamířil do branky. Asistence: Vojtěch Šmíd a Filip Beneš.
     
    55:10
    Hosté znovu nastěhovaní v útočném pásmu čelí přesilovce soupeře, podpořené hrou bez brankáře!
     
    54:35
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Jak slepý k houslím teď ke snížení přišel Brod. Tečovaná střela přeletěla branku, puk se od hrany mantinelu nečekaně odrazil do strany před branku, kde LUBOŠ VOŘÍŠEK i přes veškerou snahu Kristína snížil. Asistence: Jan Milfait a Kryštof Kulhánek.
     
    54:19
    Jan Milfait měl na holi snížení, ale Kristín jeho bombu z mezikruží lapil.
     
    54:03
    A pozor! Draci míří do tří, Marek Haloda dostává dvě minuty za hru vysokou holí.
     
    53:52
    Dvakrát se přitvrdilo v soubojích Petra Gewieseho, ale na trestnou nakonec za hákování míří domácí Daniel Hroch.
     
    51:44
    Obrovská šance domácích. Pokorný poslal krásnou žabičkou puk za obranu na Milana Ostřanského. Ten z voleje vypálil, ale Marek betonem skvěl kryje tento pokus.
     
    50:00
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Draci Šumperk (Drtil – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Třetina – 2 min., hrubost).
     
    50:00
    Kristín přišel o hokejku, následně ale i s půjčenou hráčskou holí kryje bombu od modré!
     
    49:02
    A další horké minuty pro Šumperk. Podrážením se provinil Dominik Pokorný a hosté mají znovu šanci v přesilovce korigovat stav. Byť to se jim v této třetině podařilo zatím jen ve vlastním oslabení.
     
    48:34
    A Jozef Zavadil, trenér Draků, si bere oddechový čas. Než aby měnil nějak taktiku, chce hlavně dát odpočinou pětici bránících hráčů, která nemohla vystřídat a zůstává tak na ledě.
     
    46:29
    Draci právě vstřelili branku!
    Domácí i v početní výhodě nechtěli moc vymýšlet, raději drželi kotouč a nevyjížděli moc do ofenzívy. Pak ale Plášek přejel modrou, puk se dostal k TOMÁŠI SEDLÁKOVI, který vymetl pavučinky u Markovy tyče! To vše stále ještě v přesilovce. Asistence: Karel Plášek.
     
    46:01
    A právě Michálek si vybruslil zpoza branky, ale Kristín pokryl prostor u své tyčky a následně kryje kotouč do rukavice.
     
    45:03
    Jenže hostující Kulhánek podle názoru rozhodčího sevřel kotouč rukou a míří na dvě minuty na trestnou, což doprovází výrazy, které nejsou moc publikovatelné.
     
    44:48
    Brod svírá Šumperk a tlačí se přímo do brankoviště! Hosté mají velkou převahu!
     
    44:20
    A domácím teď bude hodně ouzko. Hosté budou hrát přesilovou hru po nedovoleném zákroku Jakuba Vaňka, který podrazil Michálka.
     
    44:03
    Obrovská šance Michálka, jenže Kristín ho vychytal!
     
    42:13
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    A pozor! Matej Kristín chyboval za svou brankou a vytěžil z toho TOMÁŠ LUDVÍK, který sebral kotouč, vyjel před branku a do prázdné klece pohodlně, i přes snahu Tomáše Sedláka, snižuje! Tak to je nečekaná zápletka této přesilovky. Bez asistence.
     
    41:19
    Jenže David Vala okrádá svůj tým o cenný čas, dostává dvě minuty za drobné hákování ve svém pásmu.
     
    38:10
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Dlouhou dobu si hosté vytvářeli v šumperském pásmu tlak a nakonec z něj vytěžili snížení! Kristína prostřelil bývalý hráč Draků JAN MILFAIT. Asistence: Luboš Voříšek.
     
    34:29
    A další trest pro hosty, dvě minuty za sekání dostává Petr Kuchta.
     
    33:31
    Draci právě vstřelili branku!
    Domácí pokračují v rozborce lídra skupiny Jih a TOMÁŠ SEDLÁK trefil od modré nádherně o tyč! Draci jdou již do vedení 6:1! Asistence: Tomáš Drtil a Jakub Čuřík.
     
    32:23
    Hosté jdou do čtyř, nezvládli střídání. Trest za příliš mnoho hráčů na ledě odpyká obránce Nepokoj.
     
    31:14
    Draci právě vstřelili branku!
    A domácí odskakují již do vedení 5:1 a rýsuje se zatím nejvyšší porážka Havlíčkova Brodu v této sezóně! Krásnou akci vymysleli Vorobjev s IVANEM ĎURAČEM, na jehož bombu z první byl Marek krátký! Asistence: Dmitrij Vorobjev.
     
    29:04
    Zajímavé momenty na obou stranách, nejprve Kristín vychytal Chlubnu, na druhé straně Pláškovu ránu Marek přizvedl ramenem nad břevno!
     
    24:47
    A máme tu další trest pro hosty, Petr Kuchta podrazil zbytečně u mantinelu soupeře a je z toho tedy ještě další zvýraznění domácí početní výhody.
     
    23:33
    Hru vysokou holí píská hostujícímu Tomáši Chlubnovi rozhodčí hned vzápětí a hosté jdou do tří!
     
    23:22
    A hosté jdou navíc do čtyř. Zbytečný faul kolenem předvedl vůči Tomáši Drtilovi Luboš Voříšek, který nyní tedy oslabuje soupeře.
     
    22:28
    A Čeněk Novák nebude vzpomínat na návrat na šumperský led v dobrém. Opouští klec a do branky hostů se staví David Marek.
     
    22:28
    Draci právě vstřelili branku!
    A Šumperk vede již o tři brany! DMITRIJ VOROBJEV se dostal ke kotouči, objel si celé brankoviště a pak zcela pohodlně zakončil za bezmocného Čeňka Nováka! Asistence: Ivan Ďurač a Daniel Hroch.
     
    20:16
    Hned po pár vteřinách hry se po střetu ve středu kluziště ocitl na ledě Čuřík, následně pak po krátké pauze vylučuje rozhodčí na obou stranách. Dvě minuty za hrubost dostávají domácí Ivan Ďurač a hostující Filip Beneš.
     
    16:43
    Emoce k tomuto duelu asi patřit budou. A teď jich trochu přilil hlavní rozhodčí, který nejprve pustil hraniční hru Milfaita, který si krotil puk holí na hranici hry vysokou holí. A poté vyloučil Tomáše Drtila za hákování.
     
    13:13
    Draci právě vstřelili branku!
    Draci odskakují do dvoubrankového vedení! DMITRIJ VOROBJEV zakončil velmi svižnou akci ze středního pásma, kterou potáhli Hroch s nováčkem v šumperském týmu Ďuračem! Asistence: Ivan Ďurač a Daniel Hroch.
     
    12:29
    Romančík napřáhl na pravém křídle a za Novákem zazvonila tyč!
     
    11:00
    Pokorný dvakrát zamotal hlavu obráncům Brodu, ale hosté přestáli nápor soupeře. Ostřanský totiž na odražený kotouč před prázdnou brankou nedosáhl.
     
    08:06
    A další trest, tentokrát se ale budou bránit domácí. Nedovolené bránění je odpískáno Petru Gewiesemu.
     
    07:22
    Draci právě vstřelili branku!
    Devět vteřin chybí do návratu Filipa Beneše, který odpykává trest za Blinku, a JAKUB ČUŘÍK posílá Draky do vedení po přihrávce Michala Romančíka! Asistence: Michal Romančík a Tomáš Drtil.
     
    04:15
    Draci právě vstřelili branku!
    Šumperk na několik desítek vteřin sevřel hosty v pásmu a na konci rychlé kombinace byl TOMÁŠ DRTIL, jehož příklep propadl Čeňku Novákovi do branky. Asistence: Marek Haloda a Karel Plášek.
     
    02:31
    A bude se poprvé vylučovat. Matěj Blinka sestřelil u mantinelu Tomáše Sedláka velmi nešetrným zpsobem a je z toho vyšší trest na pět minut a do konce utkání pro hráče, který se v minulosti krátce prezentoval i v šumperském dresu.
     
    01:13
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    A z prvního kontru skórují hosté! Pro přihrávku si před branku najel LUBOŠ VOŘÍŠEK, který poslal kotouč mezi betony Mateje Kristína do branky. Asistence: Jan Milfait a David Vala.
     
    00:39
    Hned v úvodu zápasu se do střelecké pozice uvolnil zkušený Plášek, jeho první pokus byl zblokován, druhý pak mířil těsně vedle.

    Jaroslav Svoboda

    Branky a nahrávky: 5. Drtil (M. Haloda, Plášek), 8. Čuřík (Romančík, Drtil), 14. Vorobjev (Ďurač, Hroch), 23. Vorobjev (Ďurač, Hroch), 32. Ďurač (Vorobjev), 34. Sedlák (Drtil, Čuřík), 47. Sedlák (Plášek), 60. Ďurač – 2. Voříšek (Milfait, Vala), 39. Milfait (Voříšek), 43. Ludvík, 55. Voříšek (Milfait, Kulhánek), 57. Chlubna (Šmíd, Beneš), 59. Kulhánek (Třetina, Kadeřávek)


    DRACI PARS ŠUMPERK: Kristín (O. Haloda) – Vaněk, Gewiese, Drtil, M. Haloda, Řezáč, Sedlák – Pokorný, Romančík, Hroch, Ďurač, Urban, Plášek, Šíp, Antonov, Blecha, Čuřík, Vorobjev, Ostřanský
    BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – Kulhánek, Šmíd, Nepokoj, Vala, Kadeřávek, Dudycha – Kuchta, Ludvík, Michálek, Voříšek, Chlubna, Přidal, Beneš, Třetina, Milfait, Kozlík, Blinka

    Rozhodčí: Velčovský – Bubela, Blažek
    ocianews.com