Žilina – Ružomberok 3:0 (kon.) | Trnava – Podbrezová 2:0 (kon.) | Slovan Bratislava – Michalovce 6:0 (kon.)
Dunajská Streda – Nitra 1:0 (kon.) | Senica – Zlaté Moravce 3:0 (kon.) | Sereď – Trenčín 3:1 (kon.)
konec
FK Senica
3:0 (0:0)
FC ViOn Zlaté Moravce
sk Sobota 03.11.2018, 17:00 • OMS Arena, Senica • Niké liga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z futbalovej Fortuna ligy. Dnes sa pozrieme na súboj dvoch najslabších mužstiev súťaže. FK Senica na svojom trávniku privíta FC ViOn Zlaté Moravce. Na čistotu hry bude dohliadať Michal Smolák.

    FK SENICA

    Seničania nezažívajú ideálne obdobie a je veľmi pravdepodobné, že v druhej časti sezóny budú musieť bojovať o záchranu v najvyššej súťaži. Na konte majú len osem bodov a kvôli nepriaznivému skóre 9:28 figurujú na poslednom mieste tabuľky. V doterajších trinástich kolách vyhrali len v tom úvodnom, keď prekvapili majstrovskú Trnavu. Najžiarivejším momentom sezóny je z pohľadu Záhorákov pohárové víťazstvo nad Dunajskou Stredou 5:1. Vďaka nemu postúpili do štvrťfinále Slovnaft Cupu, a tak živia šancu na účasť v európskych pohároch. Senica má Zlatým Moravciam čo vracať, pretože v auguste prehrala na ich pôde vysoko 0:4. „Z môjho pohľadu to bol zápas, v ktorom sme predviedli zlý výkon a chýbali v ňom základné veci ako vôľa a chcenie zvíťaziť,“ povedal pre klubový web obranca Juraj Kotula. Zaujímavosťou je, že vo Fortuna lige neskóroval za Senicu ani jeden futbalista so slovenským občianstvom.

    ZLATÉ MORAVCE

    Zlaté Moravce takisto zrejme na túto sezónu nebudú spomínať v dobrom. Nálada v mužstve nie je dobrá, keďže tímu sa nedarí a na pohode mu nepridala ani korupčná aféra v súvislosti s niektorými hráčmi. ViOn nazbieral rovnako osem bodov ako Senica. V predošlom zápase proti Trnave ukoristil aspoň bod, keďže v nadstavenom čase premenil penaltu striedajúci Ľubomír Urgeľa. Klub nevyhral sedem zápasov v rade, no podľa slov jeho majiteľa Viliama Ondrejku má trénersky tím okolo Juraja Jarábka naďalej dôveru. Okrem toho Ondrejka pre Denník Šport spomenul, že mužstvu stále chýba rozdielový hráč. S týmto možno iba súhlasiť, veď najlepším strelcom je iba dvojgólový Tomáš Ďubek. Navyše, Zlaté Moravce sú jediným mužstvom, ktoré zatiaľ na ihriskách súperov nebodovalo. Jedna zaujímavá štatistka hovorí, že ViOn až päťkrát prehral vonku už prvý polčas a následne nedokázal na nepriaznivý vývoj stretnutia reagovať.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Senica: Taborda – Nirennold, Da Graca, Dias – Deretti, Petshi, Tesija, Zezinho (C), Kotula – Azankpo, Castaňeda.
    Náhradníci: Vorel – Otrísal, Klapan, Krč, Kováč, Cuadros, Solano.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Krnáč – Čögley, Práznovský, Banovič, Chren (C) – Duga, Casado, Richtárech, Brašeň – Ľupták – Ďubek.
    Náhradníci: Chovan – Karlík, Udeh, Paixao da Silva, Švec, Dimitrijevič, Urgela.

    Rozhodcovia: Michal Smolák – Mário Roszbeck, Peter Jenčura – Bystrík Nemček.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop zápasu mali hosťujúci futbalisti hrajúci v bielych dresoch. Zaujímavosťou je, že kým v tíme Zlatých Moraviec figuruje v zostave jediný legionár, v tíme Senice zase len jeden Slovák Juraj Kotula.
     
    2
    Hneď v druhej minúte sa mohli dostať hostia do vedenia. Z ľavej strany centroval Tomáš Ďubek, do hlavičkového zakončenia sa predral Patrik Banovič, ale skvelý reflexívny zákrok predviedol argentínsky brankár Federico Taborda.
     
    3
    Seničania sa snažili zaútočiť po pravej strane, kde by mal operovať brazílsky legionár Jean Deretti. Práve on poslal prízemný center do šestnástky súpera, ale domáci sa do zakončenia nedostali.
     
    4
    Federico Taborda si pripisuje na konto ďalší úspešný zákrok. Tentokrát sa hostia presadili cez pravú stranu a po centri Denisa Dugu hlavičkoval z dobrej pozície Jakub Brašen. Škoda len že priamo do stredu brány.
     
    5
    Martin Chren centroval z ľavej strany. V šestnástke súpera smerovala lopta na nohu Jakuba Brašeňa, no ten bol dobre bránený hneď niekoľkými hráčmi v červenom drese a nedokázal nič vymyslieť.
     
    6
    Frank Castaňeda vybojoval rohový kop pre domáce farby. Jeho exekútorom bol kapitán Zezinho, ale po jeho centri hlavičkoval ďaleko vedľa brány krajný obranca Roberto Dias.
     
    7
    Peter Čögley podporil útok hosťujúceho tímu. Následne centroval Denis Duga a domáci stopér Carlos Daniel Da Graca musel pred Tomášom Ďubekom odvrátiť loptu na druhý rohový kop mužstva Juraja Jarábka.
     
    8
    Hostia sa dostali do tretieho hlavičkového zakončenia, no tomu tentokrát chýbala razancia. Na druhej strane sa snažili zaútočiť aj domáci, ale Jean Deretti bol prichytený v postavení mimo hru.
     
    9
    Zlaté Moravce jednoznačne lepšie vstúpili do tohto dôležitého duelu. Dostali sa už do troch zakončení, pričom najmä hlavička Patrika Banoviča volala po góle. Seničanov podržal výborný Federico Taborda.
     
    10
    Na konci desiatej minúty sa na dlhší časový úsek dostali k lopte domáci, ale kombinovali len v strede ihriska. Aj to je dôvod, prečo majú Seničania zatiaľ najhoršiu ofenzívu v súťaži a figurujú na poslednom mieste.
     
    11
    Frank Castaňeda strieľal spoza šestnástky, ale jeho pokus bol mimoriadne nepresný. Brankár Martin Krnáč si už berie loptu do svojich rukavíc a bude odkopávať z hranice piatich metrov.
     
    12
    Frank Castaňeda sa snažil prejsť po ľavej strane, respektíve sa snažil nafilmovať pád pred šestnástkou. Patrik Banovič sa však Kolumbíjčana ani len nedotkol, a tak sa znovu bude odkopávať len od brány hostí.
     
    13
    Domáci mali výhodu rohového kopu z ľavej strany. Zezinho poslal loptu do nebezpečného priestoru, ale vo vzduchu kraľoval Martin Krnáč, ktorý loptu vyboxoval mimo svojej šestnástky.
     
    14
    Hlavný rozhodca musel prerušiť hru, pretože po súboji v stredovom kruhu zostal ležať na zemi Branislav Ľupták. Hosťujúci hráč musí byť ošetrovaný a vôbec nie je isté, či bude pokračovať v dnešnom dueli.
     
    15
    Branislav Ľupták odkrýval za postrannú čiaru, a tak môžeme pokračovať v dianí na ihrisku. Máme za sebou úvodnú štvrťhodinu, ktorá síce patrila Zlatým Moravciam, no skóre sa zatiaľ nemenilo.
     
    17
    Územnú prevahu sa snažia získať domáci futbalisti. Po siahodlhej kombinácii sa predsa len odhodlal k centru z pravej strany Désiré Ségbé Azankpo, ale loptu poslal až k ľavej postrannej čiare.
     
    18
    Branislav Ľupták zostal sedieť na hracej ploche, a tak je jasné, že pre zranenie nemôže v zápase pokračovať. Už v osemnástej minúte stretnutia tak prichádza na ihrisko Ewerton Paixao da Silva.
     
    19
    Domáci sa dostali do rýchlej kontry, ale pas na Franka Castaňedu neprešiel. Veľmi dobrú prácu odviedol Dávid Richtárech, ktorý sa príkladne vrátil z pozície stredového záložníka.
     
    20
    Fanúšikom sa to síce nepáčilo, ale hostia mali predsa len výhodu rohového kopu. Tomáš Ďubek poslal center na prednú žrď, z náročnej pozície zakončoval zrejme Jakub Brašen, ale lopta končí v moci Federica Tabordu.
     
    21
    Ďalšie zakončenie na strane hostí. Jakub Brašen sa presadil cez ľavú stranu a poslal prízemný pas do šestnástky. Tomáš Ďubek ešte prihral loptu na kopačku Dávida Richtárecha, no ten mieril len do stredu brány.
     
    22
    Na druhej strane sa dostal do zakončenia aj Désiré Ségbé Azankpo. Do strely ale dal príliš veľa sily, a tak z hranice šestnástky poslal svoj half-volej vysoko nad bránu gólmana Martina Krnáča.
     
    23
    Prvý polčas sa nám prehupol do svojej druhej polovice. V Senici na prvý gól stále čakáme, no to už neplatí pre fanúšikov v Bratislave a Trnave. Domáci Slovan i Spartak sa už dostali do tesného vedenia.
     
    25
    Momentálne sledujeme akési vyčkávania zo strany hostí. Zlaté Moravce nechávajú súpera kombinovať na polovici ihriska a po získaní lopty sa snažia vyraziť do rýchlej kontry, podobne ako pred chvíľou Denis Duga.
     
    26
    Peter Čögley reagoval na vysoký center z ľavej strany. Následne hlavou poslal loptu do nebezpečného priestoru, ale tam nebol ani Tomáš Ďubek, ani striedajúci Ewerton Paixao da Silva.
     
    27
    Teraz musíme pochváliť hostí za aktívne napádanie. Seničania mali veľké problémy s rozohrávkou, ale našťastie pre nich sa vyhli zbytočnému zaváhaniu. Smerom dopredu sú naďalej bezzubí.
     
    28
    Hráči v červených dresoch sa snažili zaútočiť po pravej strane. Dokonca sa Jean Deretti dostal aj k centru, ale pred kapitánom Zezinhom odhlavičkoval loptu do bezpečia skúsený Peter Čögley.
     
    29
    Tomáš Ďubek centroval z ľavej strany. V šestnástke domácich vyhral hlavičkový súboj Denis Duga, ale loptu poslal nad bránu mužstva zo Záhoria. Odkopávať tak bude Federico Taborda.
     
    30
    Désiré Ségbé Azankpo sa snažil reagovať na kolmú prihrávku medzi obrancov, ale prihrávka bola príliš prudká. Na konci polhodiny hry sa tak dostáva k lopte brankár Martin Krnáč.
     
    31
    Hostia sa dostali do brejku. Ewerton Paixao da Silva šikovne prestrčil loptu na Tomáša Ďubeka, ktorý sa vyhol ofsajdu, ale akoby sa zľakol svojej šance a pri snahe o kľučku ho zastavil Roberto Dias.
     
    32
    Seničania zbytočne stratili loptu pred šestnástkou. Aktívny Denis Duga vbehol do šestnástky, prízemným centrom hľadal Dávida Richtárecha, no ten podobne ako Ďubek v rozhodujúcom momente zaváhal.
     
    33
    Zlaté Moravce pokračujú v dobrom výkone a zatiaľ sú lepším mužstvom. Môžu však ľutovať svoje nevyužité šance, po ktorých mohli viesť o jeden či dva góly. Zatiaľ tak nadväzujú na dobrú hru proti Trnave.
     
    34
    Pri lopte zostanú domáci futbalisti, pretože hlavný arbiter píska nedovolený zákrok na Zezinha. Proti futbalovým pravidlám sa previnil Dávid Richtárech, no všetko sa to zaobišlo bez žltej karty.
     
    36
    Ďalší nedovolený zákrok na strane hostí. Tentokrát v súboji dvoch hráčov s číslom desať fauloval domáceho Franka Castaňedu jediný legionár v základnej zostave Zlatých Moraviec José Casado.
     
    37
    Dávid Richtárech sa snažil prejsť popri ľavej postrannej čiare. Victor Nirennold mu však preťal dráhu a vydareným sklzom prerušil akciu hostí. Tí zostanú pri lopte a budú vhadzovať na súperovej polovici.
     
    38
    Zezinho sa krížnou prihrávkou snažil uvoľniť krajného obrancu Victora Nirennolda, ale ten sa už k lopte nedostal. Po nepresnom pase domáceho kapitána bude odkopávať Martin Krnáč.
     
    39
    Zezinho nepresne centroval z ľavej strany, no loptu ešte zachytil Frank Castaňeda. Následne centroval Victor Nirennold, ale pred Oliverom Práznovským dobre zakročil hosťujúci brankár.
     
    40
    Hra musí byť prerušená, pretože na hracej ploche zostáva ležať jeden z hosťujúcich hráčov, zrejme je ním Tomáš Ďubek. Na trávnik sú privolané aj nosidlá, čo predikuje druhé vynútené striedanie.
     
    41
    Skutočne to bol Tomáš Ďubek, ktorý skončil na trávniku a okamžite sa chytil za zadný stehenný sval. Je tak jasné, že Juraj Jarábek bude musieť druhýkrát striedať, stane sa tak pri najbližšom prerušení hry.
     
    42
    Tomáš Ďubek končí v dnešnom zápase pre problémy so zadným stehenným svalom. Na jeho miesto prichádza Ľubomír Urgela, ktorý v predošlom zápase proti Trnave premenil penaltu a zariadil deľbu bodov.
     
    43
    Jakub Brašen sa snažil presadiť individuálne po ľavej strane, ale napokon nevybojoval ani rohový kop. Následne začal u rozhodcu protestovať, čím si vykoledoval úplne zbytočnú žltú kartu.
     
    44
    Prvý polčas sa nám chýli k svojmu záveru. Uvidíme koľko minút pridá štvrtý rozhodca, keďže sme videli niekoľko ošetrení a tiež dve vynútené striedania na strane Zlatých Moraviec.
     
    45
    Zezinho poslal dlhý pas dopredu, ktorý pas smerovať na Jeana Derettiho. Brazílsky legionár sa ale nepresadil, a tak sa končí útočná akcia domácich. Okrem toho sa bude nadstavovať 60 sekúnd.
     
    45+1
    V jedinej nadstavenej minúte sa predviedol individuálnou akciou Ľubomír Urgela. Striedajúci hráč sa presadil cez Zezinha, vystrelil cez brániaceho Carlosa Daniela Da Gracu, ale ďalší úspešný zákrok si pripisue Federico Taborda.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas zápasu medzi Senicou a Zlatými Moravcami gól nepriniesol. Pri pohľade na tabuľku to síce nikoho nemôže prekvapiť, no najmä hostia predviedli celkom dobrý výkon. Na strely na bránu vedú 5:0, no napriek tomu sa nedokázali presadiť. Najväčšiu šancu mal jednoznačne už v druhej minúte Patrik Banovič, ktorého hlavičku zneškodnil Federico Taborda. Spomenúť možno ešte dve vynútené striedania hostí, pre zranenie skončili Branislav Ľupták a Tomáš Ďubek. Druhý polčas sa začne krátko po 18:00 hod.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Do druhého polčasu nastúpili obe mužstvá s rovnakými zostavami, akými úvodné dejstvo skončili. Pripomíname, že Juraj Jarábek má k dispozícii už len jedno striedanie, pretože sa mu zranili hneď dvaja hráči.
     
    47
    Dávid Richtárech predviedol peknú individuálnu akciu, ale Carlos Daniel Da Graca poslal loptu mimo ihriska. O niekoľko sekúnd neskôr strieľal z diaľky José Casado, ale mieril vysoko nad bránu.
     
    48
    Domáci sa nepresadili dlhou kolmou prihrávkou, a tak lopta končí len v moci Martina Krnáča. Ten v prvom polčase nemal prakticky žiadnu prácu, ak nerátame odkopy po nepresných strelách domácich hráčov.
     
    49
    Do šestnástky Senice teraz leteli centre z oboch strán. Po tom druhom pristála lopta na hlave Ľubomíra Urgelu, ale ten sa do poriadneho zakončenia nedostal. Federico Taborda drží loptu.
     
    50
    Prvá veľká šanca aj na strane domácich. Obrana hostí prepadla v strede ihriska, a tak sa z ľavej strany rútil sám na bránu Jean Deretti. Oliver Práznovský ho už nestihol zastaviť, ale výborný zákrok predviedol Martin Krnáč.
     
    51
    Victor Nirennold sa snažil presadiť individuálne po pravej strane, ale proti presile súperových hráčov neuspel. Každopádne, akoby predošlá šanca povzbudila Záhorákov v snahe o dnešné víťazstvo.
     
    52
    Po prízemnom centri z pravej strany sa dostal k lopte José Casado. Tesne pred šestnástkou mal veľa priestoru, pripravil si to na strelu, ale napokon loptu nasmeroval vedľa domácej brány.
     
    53
    Po zblokovanej strele Ľubomíra Urgelu mali hostia výhodu rohového kopu. Po centri Denisa Dugu sa dostal k lopte Patrik Banovič, dokázal aj vystreliť, ale veľmi dobrý zákrok vytiahol Federico Taborda. Ten sa musel vysporiadať aj s drobným tečom svojho spoluhráča.
     
    54
    Kým prvý polčas veľa šancí neponúkol, za úvodných desať minút toho druhého mohli skórovať domáci i hostia. Verme, že v podobnom duchu bude zápas pokračovať a v typickom šesťbodovom dueli sa dočkáme aj nejakých gólov.
     
    55
    Dávid Richtárech sa nedostal ku kolmej prihrávke svojho spoluhráča, a tak bude nasledovať odkop od brány Federica Tabordu. Argentínčan má na svojom konte už šesť úspešných zákrokov, čo je celkom dosť.
     
    57
    A ďalší úspešný zákrok na strane domáceho brankára. Tento raz Federico Taborda kryje prudkú strelu Ľubomíra Urgelu, ktorý pálil spoza súperovej šestnástky. Na jeho smolu mieril len do stredu brány.
     
    58
    Ewerton Paixao da Silva stratil loptu v súboji s Markom Tesijom. Následne zastavil v rozlete domáceho záložníka, no môže byť rád, že za svoj nedovolený zákrok zozadu nevidel žltú kartu.
     
    59
    Jean Deretti si nabehol na peknú prihrávku medzi obrancov súpera. Bol síce už takmer na úrovni brankárovej čiary, no napriek tomu cez Patrika Banoviča vystrelil. Jeho pokus ale kryje Martin Krnáč.
     
    60
    Máme za sebou hodinu hru. Zvyšnú časť stretnutia načne rohový kop Zlatých Moraviec, ktorý vybojoval Jakub Brašeň. Zdá sa, že práve tento hráč pošle aj nebezpečný center smerom do šestnástky.
     
    61
    Pre hostí sa teraz črtala veľká šanca, ale napokon je z toho len ofsajd. Denis Duga totiž v momente prihrávky Josého Casada stál tesne za obrannou líniou domáceho celku. Federico Taborda zasahoval zbytočne.
     
    62
    Ofsajd aj na druhej strane. Tentokrát bol príliš rýchly domáci útočník Désiré Ségbé Azankpo. Ten zatiaľ zaostáva za očakávaniami a nedostal sa prakticky do žiadnej vyloženej šance.
     
    63
    Po zblokovanej strele Dávida Richtárecha mali hostia výhodu rohového kopu. Jeho exekútorom bol Denis Duga, ale svojim centrom na prednú žrď našiel len zoradených hráčov v červených dresoch.
     
    64
    Senica dala gól!
    Domáci futbalisti sa dostávajú do vedenia. Brazílčan JEAN DERETTI dostal peknú prihrávku do priestoru pravého krídla, dokázal sa presadiť cez statického Martina Chrena a strelou k pravej žrdi prekonal Martina Krnáča.
     
    66
    Hostia sa snažili reagovať na strelený gól súpera. Jakub Brašeň centrom od rohovej zástavky našiel hlavu Ľubomíra Urgelu, ale ten mieril len vedľa brány argentínskeho gólmana Federica Tabordu.
     
    67
    Hostia sa dostali do brejku snáď štyroch proti dvom. Napokon to ale Frank Castaňeda vymyslel najhoršie ako mohol, keď prihrávkou z ľavej strany našiel len rukavice brankára Martina Krnáča.
     
    68
    Domáci nemohli pokračovať vo svojej akcii, pretože druhýkrát v krátkom čase stál v ofsajde Désiré Ségbé Azankpo. Rozohrávať tak môžu zverenci Juraja Jarábka, ktorí nevyhrali sedem duelov v rade.
     
    69
    Domáci futbalisti kombinujú na vlastnej polovici ihriska. Veľmi dobre to teraz spravil Juraj Kotula, ktorý vo svojej kariére pôsobil aj v tíme Zlatých Moraviec. Teraz bol faulovaný Denisom Dugom.
     
    70
    Senica získava priamy kop, ale s rozohrávkou sa rozhodne neponáhľa. Zatiaľ smeruje k zlatým trom bodom a tiež akémusi revanšu za augustovú jednoznačnú prehru 0:4 práve s týmto súperom.
     
    71
    Priamy kop napokon rozohral kapitán Zezinho, ale nikoho v červenom drese nenašiel. Na druhej strane sa črtala aj možnosť pre hostí, ale Ľubomír Urgela sa zamotal do svojich kľučiek.
     
    72
    Posledné striedanie na strane hosťujúceho mužstva. Na ihrisko sa dostane Jakub Švec, výmenou za Jakuba Brašeňa. Ten mal na svojom konte už žltú kartu, a tak tréner nechcel riskovať vylúčenie.
     
    73
    Domáci sa dostali do brejku dvoch proti jednému. Znovu to ale pokazil Frank Castaňeda, ktorého prihrávku tentokrát stihol zblokovať Oliver Práznovský. Lopta sa tak dostala až k Martinovi Krnáčovi.
     
    74
    Na Záhorí sa teraz nehrá, pretože ošetrovaný priamo na trávniku musí byť Sacha Petshi. Domáci tréner zatiaľ nestriedal, a tak uvidíme, či bude k tomu donútený podobne ako dvakrát Juraj Jarábek.
     
    75
    Ešte štvrťhodina zostáva do konca riadneho hracieho času. Zlaté Moravce prehrávajú, ale zatiaľ si žiaden väčší tlak nedokázali vypracovať. Okrem toho si môžeme povedať, že dnešný duel sleduje 615 divákov.
     
    76
    Martin Chren si chcel spracovať krížnu prihrávku pri postrannej čiare, ale veľmi dobre zasiahol Victor Nirennold. Ten dokonca obtrel loptu o hosťujúceho kapitána, a tak bude vhadzovať.
     
    78
    Po obrannom zákroku Patrika Banoviča mali domáci výhodu rohového kopu. Zezinho svojim centrom hľadal Roberta Diasa, ale ten loptu len drobne pohladil. Martin Krnáč zasahovať nemusel.
     
    79
    Zezinho znovu centroval z ľavej strany. Brankár Martin Krnáč vyrazil loptu mimo šestnástky, ale následne mal šťastie, že pohotové zakončenie Sachu Petshiho smerovalo nad jeho svätyňu.
     
    80
    Po nedovolenom zákroku Franka Castaňedu mali hostia výhodu priameho kopu. Jeho exekútorom bol Patrik Banovič, dokázal obstreliť múr, ale loptu poslal vedľa pravej žrde brány Federica Tabordu.
     
    81
    Zlaté Moravce už trošku vysunuli svoju obranu, čo sa snažil využiť Zezinho. Jeho center z ľavej strany ale nebol presný a celú akciu ukončuje útočný faul Désirého Ségbého Azankpa.
     
    82
    Prvé striedanie v domácom tíme. Z ihriska odchádza trošku nevýrazný chorvátsky záložník Marko Tesija. Na jeho miesto prichádza na záverečných desať minút Naren Solano.
     
    83
    Striedajúci Naren Solano sa zapojil do útočnej akcie svojho tímu. Vbehol do šestnástky, spätnou prihrávkou našiel Désirého Ségbého Azankpa, ale jeho pokus veľmi dobre zblokoval Denis Duga.
     
    84
    Senica dala gól!
    Zrejme je rozhodnuté! Domáci futbalisti zvyšujú svoj náskok po tom, čo udreli z rohového kopu. Senický kapitán Zezinho našiel na prednej žrdi voľného obrancu ROBERTA DIASA, ktorý zakončil presne k pravej tyčke.
     
    85
    Stále prebieha oslava domácich futbalistov zo streleného gólu. Je tak veľmi pravdepodobné, že Senica vyhrá druhýkrát v sezóne a zároveň preruší dlhočizné čakanie na plný bodový zisk.
     
    86
    Hostia sa ešte snažia o skorigovanie náskoku súpera. Do domácej šestnástky smerovali centre z oboch strán, ale Ľubomír Urgela či striedajúci Ewerton Paixao da Silva sa do zakončenia nedostali.
     
    88
    Domáci tréner si vyčerpal už všetky svoje striedania. Na ihrisko totiž v rovnakom čase poslal Erik Otrísala a tiež Alan Kováča. Naopak, na lavičku náhradníkov smerujú Sacha Petshi a Frank Castaňeda.
     
    89
    Senica dala gól!
    Tak toto je veľmi krutý výsledok pre hráčov Zlatých Moraviec. Tí boli dlho lepším tímom, ale napokon prehrajú zrejme o tri góly. NAREN SOLANO totiž zachytil rozohrávku súpera a strelou medzi nohy prekonal Martina Krnáča.
     
    90
    Dávid Richtárech teraz nevyberaným spôsobom zasiahol Zezinha, no hlavný rozhodca ďalšiu žltú kartu neudeľuje. Okrem toho nám miestny hlásateľ oznámil, že k druhému polčasu sa pridá ešte jedna minúta.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    V dôležitom záchranárskom súboji sa z plného bodového zisku teší domáca Senica. Tá napokon vyhrala 3:0, čo rozhodne neodzrkadľuje priebeh hry na ihrisku. Každopádne, v 64. minúte peknou individuálnou akciou skóroval Jean Deretti a v záverečnej desaťminútovke spečatili domáci triumf Roberto Dias a Naren Solano. Zlaté Moravce boli najmä v prvom polčase lepším tímom, ale doplatili na nevyužité šance. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok víkendu. (18:56:24)

    Miroslav Kováčik

    Branky: 64. Deretti, 84. Dias (Zezinho), 89. Solano

    Karty:   43. Brašeň (ZMO)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 4:8. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 5:9.
    FK Senica: Taborda – Nirennold, Da Graca, Dias – Deretti, Petshi (88. Otrísal), Tesija (82. Solano), Zezinho (C), Kotula – Azankpo, Castaňeda (88. Kováč).
    Náhradníci: Vorel – Otrísal, Klapan, Krč, Kováč, Cuadros, Solano.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Krnáč – Čögley, Práznovský, Banovič, Chren (C) – Duga, Casado, Richtárech, Brašeň (72. Švec) – Ľupták (18. Paixao da Silva) – Ďubek (42. Urgela).
    Náhradníci: Chovan – Karlík, Udeh, Paixao da Silva, Švec, Dimitrijevič, Urgela.

    Rozhodčí: Michal Smolák – Mário Roszbeck, Peter Jenčura – Bystrík Nemček

    Diváci: 615
    thejrc.org