Žilina – Ružomberok 3:0 (kon.) | Trnava – Podbrezová 2:0 (kon.) | Slovan Bratislava – Michalovce 6:0 (kon.)
Dunajská Streda – Nitra 1:0 (kon.) | Senica – Zlaté Moravce 3:0 (kon.) | Sereď – Trenčín 3:1 (kon.)
konec
FK Senica
3:0 (0:0)
FC ViOn Zlaté Moravce
sk Sobota 03.11.2018, 17:00 • OMS Arena, Senica • Niké liga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    89
    Senica dala gól!
    Tak toto je veľmi krutý výsledok pre hráčov Zlatých Moraviec. Tí boli dlho lepším tímom, ale napokon prehrajú zrejme o tri góly. NAREN SOLANO totiž zachytil rozohrávku súpera a strelou medzi nohy prekonal Martina Krnáča.
     
    88
    Domáci tréner si vyčerpal už všetky svoje striedania. Na ihrisko totiž v rovnakom čase poslal Erik Otrísala a tiež Alan Kováča. Naopak, na lavičku náhradníkov smerujú Sacha Petshi a Frank Castaňeda.
     
    84
    Senica dala gól!
    Zrejme je rozhodnuté! Domáci futbalisti zvyšujú svoj náskok po tom, čo udreli z rohového kopu. Senický kapitán Zezinho našiel na prednej žrdi voľného obrancu ROBERTA DIASA, ktorý zakončil presne k pravej tyčke.
     
    82
    Prvé striedanie v domácom tíme. Z ihriska odchádza trošku nevýrazný chorvátsky záložník Marko Tesija. Na jeho miesto prichádza na záverečných desať minút Naren Solano.
     
    72
    Posledné striedanie na strane hosťujúceho mužstva. Na ihrisko sa dostane Jakub Švec, výmenou za Jakuba Brašeňa. Ten mal na svojom konte už žltú kartu, a tak tréner nechcel riskovať vylúčenie.
     
    64
    Senica dala gól!
    Domáci futbalisti sa dostávajú do vedenia. Brazílčan JEAN DERETTI dostal peknú prihrávku do priestoru pravého krídla, dokázal sa presadiť cez statického Martina Chrena a strelou k pravej žrdi prekonal Martina Krnáča.
     
    53
    Po zblokovanej strele Ľubomíra Urgelu mali hostia výhodu rohového kopu. Po centri Denisa Dugu sa dostal k lopte Patrik Banovič, dokázal aj vystreliť, ale veľmi dobrý zákrok vytiahol Federico Taborda. Ten sa musel vysporiadať aj s drobným tečom svojho spoluhráča.
     
    50
    Prvá veľká šanca aj na strane domácich. Obrana hostí prepadla v strede ihriska, a tak sa z ľavej strany rútil sám na bránu Jean Deretti. Oliver Práznovský ho už nestihol zastaviť, ale výborný zákrok predviedol Martin Krnáč.
     
    43
    Jakub Brašen sa snažil presadiť individuálne po ľavej strane, ale napokon nevybojoval ani rohový kop. Následne začal u rozhodcu protestovať, čím si vykoledoval úplne zbytočnú žltú kartu.
     
    42
    Tomáš Ďubek končí v dnešnom zápase pre problémy so zadným stehenným svalom. Na jeho miesto prichádza Ľubomír Urgela, ktorý v predošlom zápase proti Trnave premenil penaltu a zariadil deľbu bodov.
     
    18
    Branislav Ľupták zostal sedieť na hracej ploche, a tak je jasné, že pre zranenie nemôže v zápase pokračovať. Už v osemnástej minúte stretnutia tak prichádza na ihrisko Ewerton Paixao da Silva.
     
    2
    Hneď v druhej minúte sa mohli dostať hostia do vedenia. Z ľavej strany centroval Tomáš Ďubek, do hlavičkového zakončenia sa predral Patrik Banovič, ale skvelý reflexívny zákrok predviedol argentínsky brankár Federico Taborda.

    Miroslav Kováčik

    Branky: 64. Deretti, 84. Dias (Zezinho), 89. Solano

    Karty:   43. Brašeň (ZMO)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 4:8. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 5:9.
    FK Senica: Taborda – Nirennold, Da Graca, Dias – Deretti, Petshi (88. Otrísal), Tesija (82. Solano), Zezinho (C), Kotula – Azankpo, Castaňeda (88. Kováč).
    Náhradníci: Vorel – Otrísal, Klapan, Krč, Kováč, Cuadros, Solano.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Krnáč – Čögley, Práznovský, Banovič, Chren (C) – Duga, Casado, Richtárech, Brašeň (72. Švec) – Ľupták (18. Paixao da Silva) – Ďubek (42. Urgela).
    Náhradníci: Chovan – Karlík, Udeh, Paixao da Silva, Švec, Dimitrijevič, Urgela.

    Rozhodčí: Michal Smolák – Mário Roszbeck, Peter Jenčura – Bystrík Nemček

    Diváci: 615
    thejrc.org