Montreal – Tampa 1:4 (kon.) | Washington – Dallas 3:4 (po pr.) | NY Islanders – New Jersey 3:0 (kon.)
Pittsburgh – Toronto 0:5 (kon.) | Detroit – Edmonton 3:4 (kon.) | St. Louis – Minnesota 1:5 (kon.)
Nashville – Boston 1:0 (kon.) | Vegas – Carolina 3:0 (kon.) | Calgary – Chicago 5:3 (kon.)
Los Angeles – Columbus 4:1 (kon.) | San Jose – Philadelphia 4:3 (po pr.)
konec
New York Islanders
3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
New Jersey Devils
Neděle 04.11.2018, 00:10 • Barclays Center, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy u NHL, na shledanou! (02:47:35)
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Thomas Greiss (NYI) 35 zák., 0 gólů, 100%
    2. Brock Nelson (NYI) 1+0
    3. Jordan Eberle (NYI) 1+0
     
    Utkání mezi Islanders a Devils končí výhrou domácího celku s čistým kontem. Rozhodujícím faktorem byl dnes Thomas Greiss, který za svá záda nepustil ani jeden puk z celkových 35 střel! Sledovali jsme vyrovnaný duel, který rozhodla efektivita.

    Jordan Eberle poslal svůj celek do vedení v osmé minutě a tento stav trval téměř do konce třetí třetiny, kdy se v posledních pěti minutách prosadili Brock Nelson a Scott Mayfield. Islanders vítězí popáté v řadě, Devils naopak potřetí padli.

    Střely na branku: 33:35
    Diváci: 11 901
     
    Konec zápasu.
    59:46 Scott MAYFIELD - 3:0
     
    59:46
    Islanders právě vstřelili branku!
    Domácí celek nakonec prázdnou branku trefuje a potvrzuje tak své vítězství. Přes celé hřiště se prosadil obránce SCOTT MAYFIELD! Bez asistence.
     
    59:23
    Kotouč se následně odrazil před Palmieriho, který se u levé tyčky pokoušel prosadit baseballově. Puk se mu ale trefit nepovedlo ideálně a ten skončil jen nad brankou!
     
    58:51
    Střela Palmieriho z levého kruhu byla následně zablokována a domácí šli do útoku. Leo Komarov zakončoval do prázdné branky, ale trefil jen obětavého Halla.
     
    58:17
    Devils se hned po vhazování dostali ke střeleckému pokusu. Butcher našel Halla, jenž z vrcholu pravého kruhu zakončoval na přední tyčku, Greiss ale čisté konto drží i nadále!
     
    58:12
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Andrew Ladd – 2 min., zdržování hry / porušení postupu vhazování).
     
    58:12
    Nico Hischier následně mohl snížit, ale v mezikruží zakončoval jen do obětavého obránce! Domácí pár sekund na to vyhodili na icing.
     
    57:45
    Hosté již hrají v šesti a bez Kinkaida! Kyle Palmieri hned střílel z levého kruhu, ale pravý růžek jen těsně minul!
     
    57:13
    Fanoušci v Barclays Center jsou v rauši, jejich tým toto utkání s největší pravděpodobností zvládne. Vedení o dvě branky a hra v útočné třetině tomu pomáhá.
     
    56:16
    Domácí pokračují v aktivní kombinaci. Scott Mayfield nahazoval svižně od modré čáry, ale jeho rána se do branky nakonec nedostala. Domácí ale v aktivní hře pokračují.
    55:06 Brock NELSON - 2:0
     
    55:06
    Islanders právě vstřelili branku!
    Taylor Hall špatně přihrával v útočné třetině a domácí se dostali do protiakce dvou na jednoho. BROCK NELSON vedl puk po pravé straně a před Kinkaidem zakončoval ke vzdálenější tyčce. Hostující brankář nezareagoval a domácí se přiblížili výhře. Asistence: Josh Bailey.
     
    54:28
    Islanders aktivně napadali, ale Andrew Ladd se zjevil v ofsajdové pozici. Hra tak bude pokračovat vhazováním ve středu ledové plochy. Třetí třetina se blíží ke svému konci.
     
    54:00
    Hosté jsou v posledních třech minutách na kotouči a Islanders pouze a jen brání. New Jersey se ale nemůže do ničeho dostat, stále tak domácí vedou nejtěsnějším rozdílem.
     
    52:34
    Před brankou se do zakončení dostával další Ďábel, nyní to byl Blake Coleman. Těsně před Greissem zakončoval bekhendem, ale branku vysoce přestřelil.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 8. Eberle (Lee, Jo. Bailey), 56. B. Nelson (Jo. Bailey), 60. Mayfield


    New York Islanders: Greiss (Lehner) – Leddy, Pulock, Hickey, Mayfield, Pelech, Boychuk – Lee, B. Nelson, Jo. Bailey – Beauvillier, Barzal, Eberle – Ladd, Filppula, Komarov – Johnston, Cizikas, Clutterbuck.
    New Jersey Devils: Kinkaid (Schneider) – Müller, Vatanen, A. Greene, Severson, Butcher, Lovejoy – Hall, Hischier, Palmieri – Ma. Johansson, Zajac, Wood – Coleman, Seney, Stafford – Boyle, Dea, Gabriel.

    Rozhodčí: Nicholson, Rank – Racicot, Shewchyk
    thejrc.org