Nantes – Guingamp 5:0 (kon.) | Saint-Étienne – Angers 4:3 (kon.) | Montpellier – Marseille 3:0 (kon.)
konec
Montpellier HSC
3:0 (0:0)
Olympique Marseille
Neděle 04.11.2018, 21:00 • Stade de la Mosson, Montpellier • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu dvanáctého kola francouzské Ligue 1. Od jednadvaceti hodin se můžeme těšit na utkání mezi týmy Montpellier HSC a Olympique Marseille!
     
    Montpellier HSC

    Domácí tým si do této chvíle vede v ligové soutěži velmi dobře. V jedenácti kolech ztratil všechny body jen v prvním utkání s Dijonem. Od té doby čtyřikrát remizoval a hned šestkrát zvítězil. Celkem tak má na kontě dvaadvacet bodů a v případě dnešního vítězství se může udržet na třetím místě a zároveň se přiblížit na rozdíl jediného bodu od druhého Lille. Mužstvo, které má společně s PSG nejméně inkasovaných branek, ve třech z posledních čtyřech zápasů neinkasovalo. S Nimes vyhrálo 3:0, posléze ztratilo remízou 1:1 v Guingampu, ale tu napravilo výhrami 2:0 nad Bordeaux a 3:0 nad Toulouse. Nečekaný výsledek přišel před pár dny v ligovém poháru, když Montpellier před svými fanoušky nestačilo na Nantes vysoko 0:3.
     
    Olympique Marseille

    Poražený finalista posledního ročníku Evropské ligy přenesl solidní výkonnost i do aktuální sezóny. Marseille v lize inkasovalo už osmnáct branek, zároveň jich 22 ale vstřelilo a disponují tak druhým nejsilnějším útokem v celé soutěži. Po výhrách nad Caen a Nice si to Olympique minulý týden rozdal se suverénním PSG, na který nestačil 0:2. Pro Marseille to byla čtvrtá ligová prohra, na kontě má celkem devatenáct bodů a v rozehraném dvanáctém kole se nachází na pátém místě, z něhož ztrácí na svého dnešního soupeře tři body. Od devátého Nice ho naopak dělí jen dvoubodový rozdíl.
     
    Vzájemné zápasy

    08.04.2018 Marseille – Montpellier 0:0
    03.12.2017 Montpellier – Marseille 1:1
    27.01.2017 Marseille – Montpellier 5:1
    04.11.2016 Montpellier – Marseille 3:1
    02.02.2016 Montpellier – Marseille 0:1.
     
    Úvodní sestavy:

    Montpellier HSC: Lecomte – Le Tallec, Hilton (C), Congré – Aguilar, Schirí, Lasne, Cozza, Delort – Mollet, Laborde.
    Náhradníci: Bertaud – Ammour, Camara, Oyongo, Píriz, Sambia, Škuletić.

    Olympique Marseille: Mandanda – B. Sarr, Rami, Kamara, Amavi – M. Sanson, Strootman, Gustavo – Thauvin, Germain, Payet (C).
    Náhradníci: Pelé – Ćaleta-Car, Maxime López, Mitroglu, N'Jie, Ocampos, Sakaj.

    Rozhodčí: Gautier – Annonier, Aube.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují v bílomodrých dresech, zatímco domácí v kombinaci oranžové a fialové.
     
    2
    Hráči Marseille úmyslně zakopli míč do autu, aby domácí museli vhazovat v dosti nevýhodné pozici. Žádná výhoda pro Olympique z toho ale nebyla.
     
    3
    Jako první z obou brankářů si na míč sáhl Mandanda, který snadno stáhl centr z jeho levé strany a dlouhým výhozem rychle rozehrál protiakci.
     
    4
    Bouna Sarr se na pravé straně neprosadil přes svého hlídače a k svému velkému nepochopení nezískal pro Marseille ani rohový kop.
     
    5
    Obětí premiérového faulu se stal Damien Le Tallec. Uprostřed hřiště se hodně pomalu zvedal zpět na dolní končetiny, ale vypadá to, že bolístku rozchodí.
     
    6
    Jeden z domácích zrychlil přechod do útočné fáze přihrávkou z první. Ta směřovala na Gaëtana Labordeho, který byl přistižen v postavení mimo hru.
     
    7
    Úvod zápasu je z obou stran hodně opatrný. Hlavně Marseille se ještě ani jednou neusadil na útočné půlce.
     
    8
    To domácí jsou malinko aktivnější. Kvůli nepohlídanému postavení Delorta jejich další akce končí dalším ofsajdem.
     
    9
    Amaviho nákop Sanson nezpracoval a vyběhl ven z vápna. Do něj se snažil centrovat Sarr, ale obrana Montpellier byla de facto bez práce.
     
    10
    Lecomte vykopl míč do souboje, který Paul Lasne ještě vyhrál, jenomže Delort další boj u půlící čáry už prohrál.
     
    11
    Hosté se při klidné kombinaci vrátili až k Mandandovi. Někteří netrpěliví fanoušci na to reagují hlasitým pískotem.
     
    12
    Stále je to od Marseille jenom hra na vyčkávanou. Útočit do zformované obrany se hostům příliš nechce.
     
    13
    Thauvín se snažil přenést těžiště hry na odkrytou levou stranu k Payetovi. Míči se však do cesty postavil jeden z obránců a získal ho pro Montpellier.
     
    14
    Rozhodčí zahlédli hru rukou od Cozzy a vrátili míč do hostujícího držení. Opět se ale nejedná o nějakou přímočařejší akci.
     
    15
    A znovu až k Mandandovi, po jehož výkopu byl ve vzdušném klání faulován Le Tallec. Provinil se hostující záložník Morgan Sanson.
     
    16
    Těžko říct, o co se rozehrávající Mollet pokoušel. Něco mezi nepřesným centrem a prachbídnou střelou vyletělo za koncovou čáru.
     
    17
    Další faul ve prospěch Montpellier. Na zemi skončil Delort a Mollet dostává šanci na reparát.
     
    18
    Teď už to bylo mnohem povedenější. Hlavičku sice vyhráli hosté, ale Mollet ještě rozehrál roh, po němž Payet odklidil míč do autu.
     
    19
    Mandanda vybíhal za přihrávkou z křídelního prostoru. Ještě předním ale zasáhl Adil Rami a vykopl míč alespoň k půlící čáře.
     
    20
    Už tradičně se kombinující Marseille nikam nehnalo. Domácí tentokrát začali více napadat a Mandanda už vykopával pod větším tlakem.
     
    21
    Thauvin roztáhl hru doprava k Sarrovi, který při snaze odcentrovat trefil clonícího Paula Lasneho. Pravý obránce Marseille ještě vhazuje.
     
    22
    Ani další snažení na pravém křídle k ničemu nevedlo. Olympique musel kvůli faulu míč odevzdat a z pět doprostřed hřiště jej vyšle brankář Lecomte.
     
    23
    První náznak šance! Jordan Amavi solidně centroval do vápna, kde měl hned několik spoluhráčů. Hlavičkující Gustavo vzdálenější tyč Lecomteho brány ale minul.
    23. Luiz Gustavo (OMA)
     
    24
    Domácí kontrují pěkným přenesením hry doleva na Lasneho a jeho centrem, po kterém musel Mandanda u levé tyče zasahovat proti dobře umístěné střele z voleje od Florenta Molleta.
    24. Florent Mollet (MON)
     
    25
    Paul Lasne se kličkou odpoutal od Thauvina, kterého lehce trefil do kolena. Marseille bylo chvíli v deseti, ale pokračující akci přečkalo bez úhony.
     
    26
    Francouzský reprezentant si několik desítek vteřin poležel, ale jen co se přesunul za postranní čáru, tak se začal připravovat na rychlý návrat do hry.
     
    27
    Hráči Montpellier sportovně vrátili míč Mandandovi, který si pečlivě přichystal dalekonosný odkop od své branky.
     
    28
    Delort centroval do vápna. Během letu míče byl Laborde trochu přitažen k zemi, ale penalta se nepíská. Hlavní rozhodčí dobře viděl, že to bylo přihrané.
     
    30
    Florian Thauvin na útočné polovině kopl do Lasneho, aniž by měl miniaturní šanci na zisk míče. K velké radosti fanoušků za to dostal první žlutou kartu.
     
    31
    Držení míče: 54% – 46%.
     
    32
    Zatím to nevypadá, že by jsme tímto zápasem navázali na dva předchozí dnešní duely. Příznivci francouzské Ligue 1 viděli v Nantes a Saint-Étienne hned dvanáct branek.
     
    33
    Domácí se vykombinovali ze zahuštěného prostoru u levé postranní čáry. Míč dostali do vápna, kde nejistě zahrál Kamara. Diváci viděli hru rukou, avšak rozhodčí nikoliv.
     
    34
    Snad poprvé mohli hosté zaútočit do nezformované obrany. Na pravé straně potáhl míč Sanson a odcentroval za vzdálenější tyč k Payetovi. Ten to zkoušel přímo z voleje, jenže jeho střela se od trávníku odrazila nad branku.
    34. Dimitri Payet (OMA)
     
    35
    Sarr byl na kraji hřiště zdvojený. Mollet nedaleko od něj míč rychle ztratil a toho využil Thauvin, jenž vběhl do vápna a vybojoval pro Olympique rohový kop.
     
    36
    Payetova pravačka kroutila míč směrem od branky. Brankáři Lecomtemu míč vypadl, ale stalo se tak kvůli odpískanému útočnému faulu.
     
    37
    Mollet opět nedokázal rozehrát a odevzdal míč přesně na Amaviho, který společně se svými spoluhráči vymýšlí recept proti zformovanému bloku.
     
    38
    Payet to zkoušel zrychlit přihrávkou do pokutového území. Mířil však do prostoru nikoho a kutálející se míč propadl až k Lecomtemu.
     
    39
    Adil Rami podklouzl a v pádu podrazil nic netušícího útočníka Montpellier. Rozhodčí nechal hru citlivě plynout a dopředu mohou hosté z Marseille.
     
    40
    Centr Gustava se neujal kvůli obrannému zákroku Vitorina Hiltona a hostující akce pak definitivně skončila faulem na Labordeho.
     
    41
    Dimitri Payet si kryl míč tak dlouho, až se dočkal vytouženého faulu zezadu. Sám "postižený" se postará o rozehrávku standardní situace. Na přímou střelu je to hodně daleko.
     
    42
    V sektoru pro hostující fanoušky to jenom smutně zašumělo. Payet zřejmě hledal u vzdálenější tyče Ramiho, jenž to měl k míči hodně daleko a jen sledoval, jak mizí v autu.
     
    43
    Lasneho hlavička z levého kraje pokutového území skončila u Mandandy, kterému míč nebezpečně vyklouzl a měl velkou kliku, že jeden z domácích nestihl zareagovat a dorážet.
     
    44
    Sarr operoval na pravém křídle s Thauvinem. U nich však bylo i několik hráčů Montpellier a nepustili je k žádnému centru před Lecomteho pracoviště.
     
    45
    Michel Der Zakarian viděl ofsajd svých svěřenců a o pár vteřin později i faul uprostřed hřiště. Na zemi skončila hostující hvězda v podobě Payeta.
     
    45+1
    Nastavují se 2 minuty.
     
    45+2
    Kevin Strootman šel šlapákem po Schirím. I to bylo správně posouzeno jako faul, nicméně následný střílený centr od Molleta proletěl napravo od Mandandovy brány.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Úvodní poločas zápasu dvou týmů z elitní šestky Ligue 1 byl z obou stran hodně opatrný. Diváci na zaplněném stadionu si museli počkat přes 23 minut, než viděli první šance. Nejprve nepřesně hlavičkoval Luiz Gustavo a hned vzápětí šel do akce Mandanda, jenž vyrazil Molletovu povedenou střelu z voleje. Kromě toho stojí za řeč snad jenom centr Sansona na Payeta, jehož zakončení z první putovalo nad břevno. Ke gólům tedy nedošlo a do šaten se jde za zaslouženého stavu 0:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Montpellier rozehrálo a ihned se tlačilo do ofenzivy. Aguilarův centr do vápna ale neprošel a Laborde posléze fauloval Germaína.
     
    47
    Lecomte se vůbec nedomluvil s jedním ze spoluhráčů, který těsně před domácím gólmanem odkopl Payetem centrovaný míč jen do částečného bezpečí.
     
    48
    Payet přidal další centr z rohového kopu. Obrana Montpellier si v tomto případě poradila bez sebemenších komplikací a zakopla balón k půlící čáře.
     
    49
    Laborde převzal míč od Delorta a posílal ho do pokutového území, kde našel jen nikým neobtěžovaného Mandandu. Na druhé straně se snažil Gustavo a sraženým centrem vybojoval pro Olympique rohový kop.
     
    49
    Rozehrávku z levé strany opět obstaral Payet, ale po necelých pěti vteřinách už sledoval v akci Mandandu, ke kterému se balón velmi rychle dostal.
     
    50
    Laborde měl trochu prostoru na ose hřiště, odkud roztáhl hru doleva. Tam se protiútok Montpellier už zpomalil a žádný ze dvou následných centrů nebyl nebezpečný.
     
    51
    Montpellier právě vstřelil branku!
    Domácí se na konci jednapadesáté minuty mohutně radují z vedoucího gólu! Mollet před vápnem nechal odcentrovat Aguilara, jenž milimetrově přesným pasem našel GAËTANA LABORDEHO a ten výtečně umístil míč ze svého pohledu k levé tyči. Hodně nedůrazný byl před Mandandou chybující Rami.
    51. Gaëtan LABORDE - 1:0
     
    53
    Morgan Sanson ztratil stabilitu a vletěl do Lasneho, před kterým sice intuitivně uhýbal, ale žluté kartě se přesto nevyhnul.
     
    54
    Na řadu tak přišla standardka, kterou domácí rozehráli na krátko. Zleva přišlo přenesení hry na Le Talleca, ovšem míč se po chvilce octl v rukavicích gólmana Mandandy.
     
    55
    Payetova kolmice zůstala u jediného nabízejícího se spoluhráče nepochopená. Nepřesný pas tedy putoval k Lecomtemu, který po změně stran moc práce nemá.
     
    56
    Ruben Aguilar usiloval o druhou gólovou asistenci. Zprava opět posadil míč na hlavu spoluhráče, kterému byl mezitím odpískán útočný faul.
     
    57
    Další nedovolený zákrok od Montpellier. Jeho hráči chodí do ofenzivy v hodně velkém počtu, ale nyní se budou muset na chvilku zatáhnout.
     
    58
    Mollet trochu zadrbal rychlý brejk tři na čtyři. Před vápnem se téměř zastavil a z kroku napálil předním stojícího Adila Ramiho, od něhož se míč odrazil až na útočnou polovinu Marseille.
     
    59
    Laborde na ose hřiště kličkou obešel Ramiho. Zastavil ho až skluz Kamary, při kterém došlo k dalším odrazům a míč proletěl vedle pravé tyče Mandandovy brány do zámezí.
     
    59
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Morgan Sanson, přichází Lucas Ocampos.
     
    60
    Damien Le Tallec chtěl dlouhou diagonálou přenést hru doleva. Míč ve vzduchu trochu zaplaval a přiblížil se k Mandandovi, který u něj byl jako první.
     
    61
    Payetův centr odvrátil Hilton. Míč se ještě odrazil na Germaina, jehož další pobídka proletěla skrz celé vápno až do zámezí.
     
    62
    Montpellier právě vstřelil branku!
    Hostům se vůbec nedaří a tato situace to jenom podtrhla. Hráči Marseille během pár vteřin hned třikrát zachybovali u vlastní šestnáctky a byli za to potrestáni druhým gólem. K míči se totiž dostal GAËTAN LABORDE a křižnou střelou z pravé strany zaznamenal už svůj druhý dnešní zásah.
    62. Gaëtan LABORDE - 2:0
     
    63
    A hned vzápětí další problémy v obraně Marseille! Sarr až na poslední chvíli přispěchal k neúspěšně zakončujícímu Labordemu, kterého patičkou uvolnil Mollet.
     
    64
    Starosti pro tápající defenzivu hostujícího mužstva dost možná budou pokračovat po faulu a nařízené standardní situaci.
     
    65
    Delortův nákop se ale vrátil před šestnáctku a Montpellier bylo rychle dostupujicími protihráči vytlačeno až k Lecomtemu.
     
    66
    Dvougólový Laborde se opět dostal do hry. Zleva tentokrát sám centroval, ale nezachycený míč proletěl přes celou šířku hřiště až mimo výseč.
     
    67
    Dobře postavený Vitorino Hilton zneškodnil Strootmanův centr a malinko zbytečně poslal balón na rohový kop.
     
    68
    Payetův centr se točil k vzdálenější tyči. Olympique z toho žádné zakončení ale nevytěžil a musí si vystačit s autovým vhazováním z levé strany.
     
    68
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Valère Germain, přichází Clinton N'Jie.
     
    69
    Amaviho dlouhý aut byl ještě více prodloužen k Thauvinovi. Ten chtěl střílet z otočky, ale balón úplně promáchl. Trefit se dokázal až z druhého pokusu, který pro změnu poslal míč zcela mimo tři tyče.
     
    70
    Montpellier právě vstřelil branku!
    Dvacet minut před koncem už je asi definitivně rozhodnuto! Vše začalo na pravé straně u Delorta, který přenesl hru na druhou stranu k Molletovi. Ten si počkal na rozběhnutého PAULA LASNEHO a ten nikým neobtěžován poslal míč z osy hřiště do sítě. Mandanda byl znovu bez šance, střela byla i v tomto případě skvěle umístěná k jeho pravé tyči.
    70. Paul LASNE - 3:0
     
    71
    Dimitri Payet se pokusil o bleskovou odpověď. V pokutovém území zakončoval z pravé strany k bližší tyči, kterou o kousek netrefil. Následuje odkop od Benjamina Lecomteho
     
    72
    Den otevřených dveří v defenzivě Marseille asi ještě nekončí. Laborde dostal přihrávku z levé strany, kolem sebe neměl žádného protihráče a jenom pohotový zákrok Mandandy zabránil tomu, aby dalekonosná střela zaplula do sítě.
     
    73
    Držení míče: 52% – 48%.
     
    74
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Kevin Strootman, přichází Duje Ćaleta-Car.
     
    75
    Florian Thauvin dnes soupeřovu obranu moc neprovětral. Teď se snažil zkrotit skákavý balón, ale pomohl si přitom útočným faulem.
     
    76
    Teď už si Thauvin počínal v rámci pravidel. Střela z rohu šestnáctky ale byla sražená k Ocamposovi, jemuž přistál balón na ruce. Další zakončení se kvůli tomu konat nemohlo.
     
    77
    Znovu Ocampos, který byl a levé straně vytlačen do autu. Sám rychle vhodil míč zpět do hry, jenže jeho kolegové se vrátili až ke středovému kruhu.
     
    78
    Domácí mají zápas plně pod kontrolou. Nad Marseille vedou luxusním třígólovým rozdílem a v záloze mají ještě všechna tři střídání. Za malou chvíli to platit už nebude, do hry se pomalu chystá Junior Sambia.
     
    79
    Gaëtan Laborde se dnes hattricku nedočká. Přesto může být se svým výkonem naprosto spokojen, ze hřiště ho vyprovází potlesk ve stoje. Jak už bylo zmíněno, tak jej nahrazuje Sambia.
     
    80
    Ruben Aguilar si ukrojil až příliš velké sousto. Na pravé straně byl zdvojený a po kontaktu se soupeřem si nevymodlil odpískání nedovoleného zákroku.
     
    81
    Olympique není vůbec schopen podržet míč na delší časový úsek a zabojovat alespoň o čestný úspěch. Gustavo nyní přihrál jen Molletovi.
     
    82
    Rami s Thauvinem rovněž neprošli a téměř všichni hostující fotbalisté se znovu vrací do zformovaného obranného bloku.
     
    83
    Florent Mollet si na postranní čáře došel pro faul a zpět do hry se jen tak zapojit nehodlá. Do jeho levé nohy se vkradla křeč.
     
    84
    Zázrakem uzdravený Mollet se náhle zjevil zpět na hřišti a hned zkusil vypálit z dobrých sedmadvaceti metrů. Mandanda každopádně nemusel zasahovat, míč letěl hodně mimo.
     
    85
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Florent Mollet, přichází Ambroise Oyongo.
     
    86
    Bouna Sarr si to namířil z pozice pravého obránce až na úplný střed útočné polovině. Tam už balón předal a následuje dobývání domácí obrany.
     
    87
    Oyongo se hned musel zapojit do hry, když na okraji šestnáctky srazil Sarrův centr na roh. Payet ho na pravé straně rozehrál hned dvakrát. Po druhém případě z dálky parádně natáhl Amavi a zasahující Lecomte měl kliku, že balón letěl na střed branky, kde ho vrazil.
    87. Šance Amaviho a Gustava
     
    87
    Ještě jedna povedená momentka od Jordana Amaviho, který odcentroval na Luize Gustava. Na čistém štítu Lecomteho se nic nemění, hlavička letěla vedle jeho brány.
     
    88
    Teď už se Luiz Gustavo do statistik zapsal. Moc velkou radost z toho ale nemá, za faul na Lasneho viděl žlutou kartu.
     
    90
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány dvě minuty. Po tomto zjištění už fanoušci Montpellier naplno rozjíždí oslavy vítězství.
     
    90+1
    Snad poprvé se hostům zdařila spolupráce mezi největšími hvězdami! Payet parádně rozehrál standardku ve prospěch Thauvina. Také ten ale zamířil doprostřed branky a dobře postavený Lecomte dokázal zasáhnout.
    90+1. Florian Thauvin (OMA)
     
    90+2
    Oba týmy hrají naplno až do posledních vteřin. Domácí vyrazili do rychlého protiútoku a gól si mohl vstřelit také střídající Sambia. Mandanda proti němu dobře vyběhl a u pravé tyče střelu z bezprostřední blízkosti vyrazil.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Druhý největší šlágr právě skončeného dvanáctého kola Ligue 1 končí poměrně přesvědčivou výhrou Montpellier, které zůstává od druhého kola neporaženo. Domácím nesporně pomohla první Labordeho trefa z jednapadesáté minuty, jež dala zapomenout na nepříliš záživnou první půli. Stejný hráč se navíc prosadil i o jedenáct minut později a když tápající obranu Marseille pokořil také Lasne, nebylo už o ničem pochyb. Olympique se k nějakým těm možnostem dostal až v posledních deseti minutách, ke gólu to ale nevedlo a musí se smířit s poklesem na šesté místo. Montpellier naopak využilo prohru Lille na hřišti vedoucího PSG a posunulo se už na druhou příčku!
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 7:5. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 12:14.
    Montpellier přejelo Marseille a napravilo nedávné vypadnutí z ligového pohráu

     
    Z tohoto utkání už je to úplně všechno, přeji Vám pěkný zbytek večera a dobrou noc. (23:07:22)

    Michal Břuchanský

    Branky: 51. Laborde (Aguilar), 62. Laborde, 70. Lasne (Mollet)

    Karty:   30. Thauvin (OMA), 53. M. Sanson (OMA), 88. Gustavo (OMA)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 7:5. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 12:14.
    Montpellier HSC: Lecomte – Le Tallec, Hilton (C), Congré – Aguilar, Schirí, Lasne, Cozza, Delort – Mollet (85. Oyongo), Laborde (79. Sambia).
    Náhradníci: Bertaud – Ammour, Camara, Oyongo, Píriz, Sambia, Škuletić.

    Olympique Marseille: Mandanda – B. Sarr, Rami, Kamara, Amavi – M. Sanson (59. Ocampos), Strootman (74. Ćaleta-Car), Gustavo – Thauvin, Germain (68. N'Jie), Payet (C).
    Náhradníci: Pelé – Ćaleta-Car, Maxime López, Mitroglu, N'Jie, Ocampos, Sakaj.

    Rozhodčí: Gautier – Annonier, Aube
    thejrc.org