Třinec – Liberec 5:3 (kon.) | Zlín – K. Vary 1:4 (kon.) | Chomutov – Litvínov 1:2 (po pr.)
Mladá Boleslav – Kometa Brno 2:1 (kon.) | Pardubice – Sparta 4:5 (po pr.) | Plzeň – Vítkovice 2:3 (1:3 po s.n.)
Olomouc – Mountfield HK 3:1 (kon.)
po prodl.
Piráti Chomutov
1:2 (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1)
HC VERVA Litvínov
Neděle 04.11.2018, 15:30 • ROCKNET ARÉNA • Tipsport extraliga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Piráti Chomutov vs. HC VERVA Litvínov

    Chomutovská ROCKNET ARÉNA uvidí druhé letošní regionální derby dvou velkých rivalů, do něhož vstoupí domácí Piráti z pozice posledního celku Tipsport extraligy. Hostující Verva sice po parádní úvodu základní části klesla v pořadí, ale pořád se drží na sedmé příčce se stejným bodovým ziskem jako šestý Třinec.

    Na rozdíl od prvního vzájemného střetnutí se může stát, že nedojde na bratrský souboj Štěpána a Františka Lukešových, jenž na sklonku září vyzněl pro staršího z nich. Litvínovský útočník hned dvakrát překonal své sourozence v brance Pirátů. Právě na toho útočníka by si Piráti měli dávat pozor v oslabeních, v nichž jsou nejhorší v celé soutěži (71,43 %), neboť František Lukeš je s pěti góly nejlepším střelcem v početních výhodách.

    První letošní vzájemný zápas:

    HC VERVA Litvínov – Piráti Chomutov 4:1
    Branky: 17. a 26. F. Lukeš, 24. Hübl, 56. Tůma – 30. Dlouhý.
     
    PIRÁTI CHOMUTOV

    Svěřenci Vladimíra Růžičky mají v zádech stejně jako jejich soupeř sérii tří porážek, během níž však na rozdíl od Vervy získali alespoň jeden bod. Naposledy v Liberci se do chomutovské branky poprvé v nejvyšší soutěži postavil zkušený Justin Peters. Majitel bronzu z poslední olympiády inkasoval dvakrát ze 33 střel, takže vyšponoval úspěšnost zákroků na 93,94 procent.

    Týmové produktivitě i klubovému pořadí střelců vládne Vladimír Růžička, jenž pětkrát skóroval a přidal sedm asistencí. Na druhé pozici kanadského bodování Pirátů figuruje obránce Ronald Knot (3+5), stříbrná příčka mezi chomutovskými kanonýry patří se čtyřmi zásahy Ivanu Humlovi. Finský útočník Masi Marjamäki se pyšní druhou nejlepší úspěšností střelby, jelikož na tři přesné zásahy spotřeboval pouhých devět střel na branku.

    Výsledky Pirátů ve druhé čtvrtině základní části:

    HC Kometa Brno – Piráti Chomutov 3:1
    Piráti Chomutov – Mountfield HK 3:4pp
    Bílí Tygři Liberec – Piráti Chomutov 2:1
     
    HC VERVA LITVÍNOV

    Rovněž Vervu čeká třetí duel v týdnu na přelomu října a listopadu a snaha přerušit sérii tří nezdarů. Jasnou jedničkou černožlutého brankoviště je Jaroslav Janus, který své konkurenty pustil mezi tři tyče jen na 80 minut.

    Také družina Milana Razýma má jednoho lídra týmové produktivity i střelecké tabulky. Se šesti góly a sedmi asistencemi vede František Lukeš, jemuž ale dýchá na záda dvanáctibodový Viktor Hübl (5+7), jehož všechny góly byly zatím vítězné, což je nejlepší počin v celé soutěži.

    Výsledky Vervy ve druhé čtvrtině základní části:

    HC VERVA Litvínov – BK Mladá Boleslav 0:3
    PSG Berani Zlín – HC VERVA Litvínov 5:2
    HC VERVA Litvínov – HC Dynamo Pardubice 3:4
     
    Piráti Chomutov vs. HC VERVA Litvínov

    Diváci prestižního krajského derby se mohou těšit na důrazný hokej, vždyť Verva a Piráti rozdali druhý respektive čtvrtý nejvyšší počet hitů ze všech extraligových týmů. V tomto kontextu bude zajímavé sledovat souboje chomutovských obránců Bohumila Janka (7.) a Davida Šticha (8.) s litvínovským útočníkem Michalem Trávníčkem (2.).

    Na ledě se potkají taktéž dva elitní „bulaři“ soutěže. Chomutovský Vladimír Růžička je se 173 vyhraných vhazováními ze 343 pokusů čtvrtý při úspěšnosti 50,44 %, litvínovský Viktor Hübl má díky 176 úspěchům z 314 buly úspěšnost 56,05 procent.
    Jan Myšák v 16 letech pravidelně hraje extraligu.
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního přenosu, nyní už z chomutovské ROCKNET ARÉNY. Na ledové ploše právě probíhá rozbruslení a po něm se podíváme na kompletní formace obou celků.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Peters (Š. Lukeš) – Flemming, Jank, Knot, Dietz, Valach, Štich, Mrázek – Tomica, Klhůfek, T. Svoboda – Koblasa, Huml, Duda – Marjamäki, Vantuch, J. Stránský – Chrpa, Růžička, J. Havel.

    HC VERVA Litvínov: Janus (Hanuljak) – Březák, Baránek, Hunkes, Ščotka, Romančík, Suchánek – Petružálek, J. Mikúš, M. Hanzl – Válek, V. Hübl, F. Lukeš – J. Černý, Gerhát, Trávníček – Jurčík, Řehoř, M. Havelka.

    Rozhodčí: Pešina, Pavlovič – Brejcha, Jelínek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Oba celky jsou na ledové ploše a severočeské derby o další ligové body brzy začne!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Piráti se dostávali do prvního útoku, ale Pavel Klhůfek ve střední třetině špatně zpracoval kotouč, domácí nicméně pokračují v aktivní kombinaci.
     
    00:40
    Radek Duda se následně dostal ke střeleckému pokusu a Pavel Klhůfek se pokoušel dorážet. Kotouč skončil ve výstroji Januse, který jej dlouho hledá.
     
    00:53
    Z pravého kruhu si sjel do zakončení Stanislav Dietz, který ale trefil jen hokejku bránícího Jiřího Hunkese. Hosté následně nahodili a Peters přerušil hru.
     
    01:32
    Piráti byli pod tlakem za brankou a Juraj Valach stihl vyhodit pouze na zakázané uvolnění. Hra bude pokračovat vhazováním po pravici kanadského brankáře.
     
    02:15
    Jakub Petružálek hledal před brankou Řehoře, který kotouč jen tak lehce tečoval. Ten ale skončil jen vedle branky, až v rohu zadního mantinelu.
     
    03:00
    Stanislav Dietz následně zachytil přihrávku hostů a po levé straně se dostával k modré čáře. Na branku Litvínova poslal kotouč a Janus jej zachytil a hned rozehrál.
     
    03:29
    Individuálně se podél pravého mantinelu dostal až k pravé tyčce Lukáš Válek. Hostující mladík zakončoval na přední tyčku, ale Peters si jeho pokus pohlídal.
     
    03:50
    Na druhé straně šli domácí do protiakce a Pavel Klhůfek hledal u levé tyčky volného Marjamäkiho. K tomu se ale kotouč nakonec nedostal a u puku jsou Litvínovští.
     
    04:19
    Svižně se následně do zakončení dostal Lukáš Vantuch, jenž z pravého kruhu zakončoval, ale trefil jen výstroj připraveného Januse. Ten puk raději podržel.
     
    05:30
    Piráti jsou dlouho na kotouči a přihrávají si v obranné třetině. Litvínovští vysoce napadají, ale střelecké pokusy směrem na branku moc nevidíme.
     
    05:46
    Následně si ve střední třetině pomohl nedovoleně chomutovský útočník Petr Koblasa, jenž inkasuje dvě minuty za podražení.
     
    06:00
    Hosté nahodili kotouč do brankoviště, kde byl pořádný závar. Justin Peters ovšem neinkasoval a domácí obránci následně kotouč vyhodili až za branku Januse.
     
    06:42
    Jiří Hunkes v další akci zakončoval od pravého mantinelu, ale ani on nebyl úspěšný. Justin Peters kotouč srazil do rohu a hra pokračuje za brankou domácích.
     
    07:24
    Před kruhy se dostával ke střeleckému pokusu další bek Litvínova, nyní to byl Marek Baránek. Jeho rána šla ovšem do středu branky a Justin Peters opět zakročil.
     
    07:46
    Domácí v plném počtu.
     
    08:05
    Nová chomutovská jednička si následně připsala další zákrok, čímž přerušila hru. Po komerční přestávce bude hra pokračovat před Justinem Petersem.
     
    08:17
    Piráti se pokoušeli dostat do pásma, ale Jakub Suchánek přihrával rukou a hra se přerušuje. Za nerozhodného stavu se bude pokračovat vhazováním ve střední třetině.
     
    08:56
    Bohumil Jank zakončoval od levého mantinelu, ale Jaroslav Janus kotouč vyrazil a jeden z jeho spoluhráčů jej poslal až za branku Peterse. Píská se icing a vhazovat se bude po pravici slovenského brankáře.
     
    09:29
    Po špatné rozehrávce domácího celku se po pravé straně do útoku dostal Juraj Mikúš. Hostující útočník zakončoval nad rameno Peterse, ale ten zasáhl a následně puk skryl v lapačce.
     
    10:31
    Domácí byli aktivní v útoku a zachytili přihrávku za brankou. Růžička přihrával před branku, ale kotouč se dostal až ke Knotovi na modrou. Ten nahazoval do bránícího hráče.
     
    11:30
    Radek Duda na sebe navázal snad trojici hráčů a po modré přihrával na Bretta Flemminga. Ten z pravého kruhu vylepšoval pozici pro spoluhráče, k němu ale kotouč nakonec nedošel.
     
    12:07
    Aktivita domácích pokračuje a Juraj Valach nyní tvrdě pálil od modré čáry. Jeho rána ale byla ztečována do rohu kluziště, tam se nyní svádí souboj o černou gumu.
     
    13:21
    Piráti jsou nyní jasně lepší, ale Litvínov střelecké pokusy parádně blokuje. Ke střele se dostával opět Knot, ale chomutovský produktivní bek opět trefil hráče.
     
    13:44
    V protiakci zakončoval od modré čáry Jiří Hunkes, jehož ránu Peters vyrazil před sebe. U levé tyčky se k dorážce dostával jeden z hostů, ale puk se mu nepovedlo trefit.
     
    14:25
    Domácím se sice v útoční třetině nic vymyslet nepovedlo, ale černožlutí vyhodili na icing a hra se tak vrací před Jaroslava Januse. Stále čeká na první branku duelu.
     
    14:34
    A následně je tu další trest pro domácí hokejisty. Brett Flemming inkasuje dvě minuty za držení hole a Litvínovské čeká již druhá přesilovka v tomto utkání.
     
    14:37
    Hned po vhazování se ke kotouči dostal Petr Koblasa, jenž bekhendem poslal podél pravého mantinelu kotouč až za branku Jaroslava Januse. VERVA se musí vrátit.
     
    15:18
    Marek Baránek to následně zkoušel od modré čáry a před Petersem byl kotouč ještě lehce tečován. Kanadský brankář nicméně zasahovat nemusel, hosté stále na kotouči.
     
    15:50
    Akce pokračovala a Marek Baránek se dostal ze stejné pozice k další střele. Skvěle ale zapracoval bek Bohumil Jank, jenž kotouč srazil do ochranné sítě.
     
    16:09
    Viktor Hübl se pokoušel najet k pravému kruhu, ale zakončit se mu nepovedlo. Marek Tomica se dostal ke kotouči a poslal jej mimo obranné pásmo Pirátů.
     
    16:36
    Jen skončila přesilovka Litvínova a hned se bude hrát další. Ivan Huml inkasuje dvě minuty za hákování, domácí opět hrají velice nedisciplinovaně.
     
    16:58
    Jakub Černý si najel do útoku po pravé straně, aby našel před brankou Michala Trávníčka. Ten přihrávku pouze prodloužil, ale Justin Peters si připsal další parádní zákrok!
     
    17:45
    Následně se hostujícímu celku nic vymyslet nepovedlo a domácí celek se dvakrát dostal k vyhození. Naposledy to byl Juraj Valach. VERVA má nicméně ještě nějakou minutku k dobru.
     
    18:36
    Domácí v plném počtu.
     
    19:01
    Vladimír Růžička najel do útoku a našel na pravém kruhu Humla. Ten zakončoval na vzdálenější tyčku, ale branku Januse se mu nakonec trefit z velkého úhlu nepovedlo.
     
    19:28
    Hokejisté Chomutova chtěli zakončit třetinu v útoku, ale přejezd do pásma jim nevyšel a čároví sudí viděli ofsajd. Hra tak bude pokračovat vhazováním ve střední třetině.
     
    19:41
    Ještě jedno přerušení před první sirénou. Hosté rozjížděli akci, ale nepřesná přihrávka znamenala icing. Vhazuje se po levici Jaroslava Januse.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Ubojovaná první třetina je u konce. Střelecky jsou o něco aktivnější hosté, kteří nevyužili tři početní výhody. Jinak se hraje opravdu bojovně a moc šancí nevidíme. Utkání provází skvělá atmosféra a my věříme, že se v prostřední třetině dočkáme také nějakých branek.

    Střely na branku: 5:12
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:35
    Domácí se na startu druhé třetiny probojovali do střelecké pozice. Pavel Klhůfek ujel po pravé straně až před branku, ale bekhend na přední tyčku mu nevyšel. Janus chytá.
     
    21:16
    Následně se hrálo v útočné třetině Chomutova. Piráti se pokoušeli dostat do útoku, ale vyhození nakonec skončilo mimo ledovou plochu. Vhazuje se po levici Peterse.
     
    21:27
    Juraj Valach si hned po vhazování aktivně najel do útoku a mezi kruhy zakončoval. Domácí ale neustále zakončují do bránících hráčů, jinak to nedopadlo ani nyní.
     
    22:22
    Justin Peters následně zachytil nahození od levého mantinelu a hru přerušil. Pokračuje se po pravici kanadské jedničky Pirátů.
     
    22:40
    František Lukeš se dostal do útoku a z pravé strany tvrdě zakončoval, Justin Peters zakročil betony a připsal si další zákrok! Následně Lukáš Válek vehementně dorážel, až byl sražen k ledu.
     
    22:56
    Podél pravého mantinelu si sjel do zakončení obránce Ladislav Romančík, jenž svižně zakončoval na přední tyčku. Justin Peters ale nadále drží čisté konto.
     
    24:05
    František Lukeš nyní zakončoval už před modrou čárou, ale svým pokusem trefil jen pozorného Šticha před ním. V protiakci byl nastřelen Vladimír Růžička, puk se od něj odrazil do boční sítě.
     
    24:34
    Následně rozehrával zpoza branky Brett Flemming, ale jeho rána se o mantinel dostala do hlediště. Opět se tak vhazuje před brankou Peterse.
     
    24:54
    Aktivita Litvínova byla následně ukončena poté, co se sudím nelíbilo postavení jednoho z hostů v brankovišti. Hra bude pokračovat ve středu ledové plochy.
     
    25:29
    V protiakci hostující Vervy zakončoval z levé strany Juraj Mikúš, ale jeho rána byla ztečována nad branku. Následně to zkoušel Petružálek, ale jeho rána skončila v držení Peterse.
     
    25:50
    Jiří Hunkes hned po vhazování nahazoval od pravého mantinelu, ale jeho pokus nikdo netečoval a Peters kotouč celou dobu viděl. Pohodový zákrok domácího brankáře.
     
    26:04
    Piráti se následně dostali do pásma nahozením o mantinel. Jaroslav Janus kotouč zachytil a po jeho levici se bude vhazovat. Všechno až po komerční přestávce.
     
    26:19
    Petr Koblasa následně v pravém rohu upadl a Jakub Suchánek jej přitlačil k zemi. Rozhodčí hru promptně přerušili a pokračovat se bude vhazováním ve střední třetině.
     
    27:02
    Od modré čáry zakončoval David Štich a Jan Havel před brankou tečoval. Puk se ale dostal jen vedle branky, Litvínov následně vyhodil na icing.
     
    27:17
    Následně si první přesilovku v utkání zahrají také domácí. Juraj Mikúš inkasuje dvě minuty za podražení, když za brankou k zemi poslal Vantucha.
     
    28:05
    Domácím se v početní výhodě zatím nedaří. Janus vyhodil a Ondřej Jurčík se dostával do úniku. Objel branku a pokoušel se zakončit, úspěšný ovšem nebyl.
     
    28:41
    Piráti následně v útoku kombinovali, ale bylo to pomalé a nepřesné. Verva se opět osvobodila a brzy bude hrát v plném počtu.
     
    29:17
    Hosté v plném počtu.
     
    29:38
    Brett Flemming se následně dostal ke kotouči, jenž od pravého mantinelu nahazoval na branku. Pokus kanadského beka ale skončil jen na přední tyčce.
     
    30:19
    Hosté se dostali do útoku a pokoušeli se něco vymyslet. Místo toho ale od hokejky litvínovského borce skončil kotouč mezi diváky a vhazuje se ve střední třetině.
     
    30:50
    Opět to od modré čáry zkoušel Brett Flemming, ale jeho nahození skončilo jen na zadním mantinelu. Na druhé straně zakončoval do Peterse Jakub Březák.
     
    31:08
    Následně se Pirátům nepovedlo ideálně zakombinovat a Radek Duda nahození do útoku nedojel. Píská se icing a vhazuje se po pravici Justina Peterse.
     
    31:41
    Marek Baránek dalším hráčem Vervy, který se pokoušel pokořit Peterse v brance. Zakončoval od modré čáry, ale kanadský fantom v domácí brance opět zasahuje!
     
    32:58
    Následně byli domácí dlouho v útočné třetině, ale ke střeleckému pokusu se nakonec nedostali. Po nahození Mrázka se dostal puk do rukavice Januse, jenž spouští komerční přestávku,.
     
    33:37
    Opět se bojovalo ve střední třetině, kde se dlouho nikdo do ničeho nedostal. Následně prošli hosté do pásma, kde jim ale byl písknut ofsajd.
     
    34:27
    František Gerhát se následně dostával po pravé straně do útoku, ale jeho přihrávka do brankoviště mu nevyšla. Juraj Valach puk zachytil a následně odehrál.
     
    35:32
    Lukáš Vantuch se pokoušel zachytit vyhození Vervy rukavicí, ale vše bylo až v ofsajdovém postavení. Piráti následně dostali dvě minuty za nesportovní chování.
     
    36:32
    Ani Vervě se ale v této přesilovce nedaří a hraje se všude, jen ne v obranné třetině chomutovských Pirátů. Nyní jsou žlutočerní za svou brankou.
     
    37:07
    Následně byl pokus Baránka sražen, ale Peters nemusel zasahovat. Kotouč skončil na zadním mantinelu a Litvínov pokračuje v kombinační hře.
     
    37:32
    Domácí v plném počtu.
     
    38:27
    Individuálně se v předposlední minutě druhé třetiny dostal do útoku Pavel Klhůfek, jenž bekhendově zakončoval. I Jaroslav Janus je ale stoprocentní, stále hrajeme bez branek.
     
    39:04
    V protiakci litvínovského celku zakončoval Lukáš Válek. Hostující forvard střílel před pravým kruhem, ale trefil jen klečícího hráče Chomutova.
     
    39:54
    V poslední akci druhé periody našel Michal Trávníček zadovkou najíždějícího Ščotku. Ten svižně střílel, ale i on napálil bránícího hráče Pirátů.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ani druhá třetina nám nenabídla branku a stále čekáme na první úspěch. Aktivnější jsou Litvínovští, kteří ovšem zatím pokaždé vyhořeli na Justinu Petersovi. Domácí Piráti se do moc střel nedostávají a nesledujeme od nich úplně povedený výkon.

    Střely na branku: 13:22
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Hned po vhazování se domácí dostávali do útoku, ale Radek Duda přijímal přihrávku v ofsajdové pozici. Hra bude pokračovat ve střední třetině.
     
    40:37
    Piráti právě vstřelili branku!
    Po parádní akci Pavla Klhůfka již padá první branka a domácí celek vede! Chomutovský centr se dostal k pravé tyčce, aby v brankovišti našel MASIHO MARJAMÄKIHO. Finský útočník měl lehkou úlohu a gólem do prázdné branky otevírá skóre. Asistence: Pavel Klhůfek.
    40:37 Masi MARJAMÄKI - 1:0
     
    40:48
    V chomutovské ROCKNET ARÉNĚ mohlo být rázem ještě veseleji! Ronald Knot zakončoval z pravého kruhu, ale svou dělovkou trefil jen břevno litvínovské branky.
     
    41:55
    Do další akce se dostával Jan Stránský, jenž zakončoval z levé strany. Po ledě mířil na zadní tyčku, ale nikomu z domácích se k teči dostat nepovedlo.
     
    42:56
    Nahozený kotouč za branku vypadl od zadního mantinelu k Ivanu Humlovi, jenž se zblízka na několikrát pokoušel prosadit, Jaroslav Janus ale předvedl několik zákroků!
     
    43:18
    V další střelecké pozici byl Tomáš Svoboda, jenž zakončoval z pravého kruhu na vzdálenější tyčku. Branku Januse se mu ale nakonec trefit nepovedlo.
     
    43:56
    Po chybné rozehrávce litvínovské družstva se ke kotouči dostal Radek Duda, jenž z levého kruhu zakončoval nad beton Januse. Ten se ale zaskvěl dalším zákrokem.
     
    44:14
    Po pravé straně zahrozil Jakub Chrpa, jehož rána šla na zadní tyčku. Takovým plácnutím se pokoušel skórovat, ale tentokráte puk v brance neskončil.
     
    45:20
    Na druhé straně František Lukeš, jenž byl osloven mezi kruhy. Produktivní útočník Vervy ale zakončoval jen vedle branky. Následně Jurčík střílel do Peterse.
     
    45:48
    Litvínov právě vstřelil branku!
    MICHAL TRÁVNÍČEK nyní překvapil Justina Peterse a je vyrovnáno! Hostující útočník se zmocnil kotouče na brankové čáře a pokusem z velkého úhlu překonává kanadského brankáře. Hokejista Litvínova to nyní udělal opravdu parádně. Asistence: František Gerhát a Ondřej Jurčík.
    45:48 Michal TRÁVNÍČEK - 1:1
     
    46:16
    Domácí se aktivně dostali do pásma a vybojovali přesilovou hru. Jakub Suchánek se skleslou hlavou odjíždí na lavici hanby, verdiktem je nedovolená výstroj.
     
    46:45
    Pirátům prvotní přesilovkový tlak nevyšel a po nepřesné přihrávce se ke kotouči dostali hosté. Kotouč vyhodili a Duda následně vjel do ofsajdového postavení.
     
    47:45
    Domácí celek byl následně aktivní v útoku, ale jeho kombinace byla opravdu špatná. Pomalý hokej nebyl úspěšný a Vervě se opět povedlo vyhodit.
     
    48:16
    Hosté v plném počtu.
     
    48:42
    Vladimír Růžička se následně u pravého mantinelu několikrát otočil a pak se rozhodl pro přihrávku za branku. Kotouč byl ovšem tečován a skončil v ochranné síti.
     
    48:54
    Mezi kruhy si najel Petr Koblasa, jenž byl těsně bráněn, ale i tak zakončoval. Po ledě posílal puk na branku, ale Jaroslav Janus puk vyrazil hokejkou do rohu.
     
    49:38
    Ondřej Jurčík se na levém kruhu otáčel a po ledě zakončoval na první tyčku. Justin Peters byl ovšem připraven a kotouč vyrážečkou vyrazil za branku.
     
    49:54
    Následně domácí vyhodili jen na icing a hra se přesouvá opět před brankáře, jenž si v kariéře připsal i 83 startů v nejlepší hokejové lize světa.
     
    51:24
    Hra je hodně nepřesná a ani jeden celek se nemůže do něčeho kloudného dostat. Nyní byla hra přerušena po delší době, a to kvůli ofsajdu litvínovského celku.
     
    52:10
    Svižně to z levého kruhu na přední tyčku zkoušel Lukáš Vantuch. Jaroslav Janus se ale roztáhl a pravým betonem kotouč vytěsnil za svou branku.
     
    52:59
    Sudí přerušují hru poté, co se kotouč dotkl střídačky Litvínova. Následuje komerční pauza a po ní se bude vhazovat po pravici Jaroslava Januse.
     
    53:27
    Domácí celek se následně podél pravého mantinelu dostával do útoku, ale Masi Marjamäki přijímal přihrávku v ofsajdu. Ten byl nakonec posouzen jako úmysl, a tak se vhazuje před Petersem.
     
    54:00
    Na levém kruhu následně zasekl puk Lukeš, jenž zakončoval. Jeho rána do pravé šibenice byla ovšem tečována Knotem do ochranné sítě.
     
    54:29
    Dvě šance Petra Koblasy. Nejdříve střílel z úhlu do masky Januse, následně to zkoušel z druhé straně, ale zakončení po ledě skončilo jen vedle branky.
     
    55:38
    Masi Marjamäki byl na konci kombinační hry Pirátů. Před Janusem šel do kličky z otočky, ale Jaroslav Janus opět podržel hostující tým, velice důležitý zákrok!
     
    56:34
    Ronald Knot dostával dobrou přihrávku na modrou čáru, ale špatně si jej zpracoval a ten mu ujel. Bránící hráči Vervy tak následně o mantinel vyhodili.
     
    56:57
    Následující snaha Litvínova byla ukončena odpískáním ofsajdu. Tři minuty před koncem třetího dějství se bude vhazovat ve střední třetině. Utkání graduje.
     
    57:20
    Po střele Davida Šticha od modré čáry se ke střele u levé tyčky dostával Ivan Huml, kterému se ale nadvakrát nepovedlo překonat slovenského brankáře Litvínova.
     
    57:35
    Piráti pokračovali v aktivní kombinaci a Vladimír Růžička na hranici brankoviště zakončoval, Jaroslav Janus nicméně zasáhl. Pokračovalo se menší strkanicí a bude se vylučovat.
     
    57:35
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Vladimír Růžička – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Ladislav Romančík – 2 min., hrubost).
     
    58:24
    Aktivně si do pásma najel chomutovský Jan Havel, jenž střílel k levé tyčce. Jaroslav Janus nicméně zareagoval a kotouč stihl vyrazit do rohu kluziště.
     
    59:24
    Tomáš Svoboda se v dobré pozici dostal ke střele, ale jeho rána z pravého kruhu byla zablokována. Následně naskočili na led Vladimír Růžička a Ladislav Romančík.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Třetí třetina nám vítěze nenabídla. Piráti se sice v první minutě třetí třetiny dostali do vedení, prosadil se totiž Masi Marjamäki. Hosté ale vrátili úder zásluhou Michala Trávníčka, který střelou z téměř nulového úhlu překonal Justina Peterse v brance.

    Střely na branku: 26:31
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:40
    Ronald Knot zavezl kotouč do útoku, ale hned o něj přišel. Piráti následně hosty ovšem napadali a ti se nemohli dostat z pásma. Uvidíme, jak tomu bude následně.
     
    61:01
    Do útoku si tak sjížděl Masi Marjamäki, který ale u modré čáry zasekl a jeho spoluhráč přejel do ofsajdové pozice. Pokračuje se vhazováním ve středu.
     
    61:51
    Radek Duda se před brankou obtáčel a jednou rukou zakončoval. Puk ale d do branky nedostal. Stejný hráč následně dostal puk před branku, ale před ním zakročil bek.
     
    62:17
    Litvínovská trojice byla dlouho na ledě a následně vyhodila na icing. Milan Razým si tak chytře a logicky vzal timeout. Pokračovat se bude po levici Januse.
     
    62:20
    Hned po vhazování zakončoval na přední tyčku Ronald Knot. Janusovi sice puk vypadl, ale ten vypadl jen vedle branky. Pokračuje se snažením domácích.
     
    63:21
    Ani jeden celek se nemůže do ničeho dostat. Piráti jsou sice stále na kotouči, ale hosté parádně brání a evidentně chtějí duel poslat do nájezdů.
     
    64:00
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hosté ale nakonec rozhodují z první útočné akce v prodloužení! Jan Ščotka nahazoval od modré čáry a před Petersem tečoval JURAJ MIKÚŠ. Slovenský forvard zblízka tečoval pod víko branky Justina Peterse! Asistence: Jan Ščotka a Jakub Petružálek.
    64:00 Juraj MIKÚŠ - 1:2
     
    Konec zápasu.
     
    Severočeské derby mezi Chomutovem a Litvínovem je u konce. Vyrovnaný a bojovný duel nakonec končí výhrou hostů, kteří se prosadili na začátku poslední minuty prodloužení. Šikovně se prosadil Juraj Mikúš. Duel nabídl pouze tři branky, za domácí se trefil Masi Marjamäki. Branky hostů stříleli Michal Trávníček a Juraj Mikúš.

    Střely na branku: 27:32
    Nejlepší hráči utkání: Masi Marjamäki (1+0) – Michal Trávníček (1+0)
    Diváci: 5 250 (vyprodáno)
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a po reprezentační pauze zase na počtěnou! (18:15:18)
    Marken.cz

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 41. Marjamäki (Klhůfek) – 46. Trávníček (Gerhát, Jurčík), 64. J. Mikúš (Ščotka, Petružálek)


    Piráti Chomutov: Peters (Š. Lukeš) – Flemming, Jank, Knot, Dietz, Valach, Štich, Mrázek – Tomica, Klhůfek, T. Svoboda – Koblasa, Huml, Duda – Marjamäki, Vantuch, J. Stránský – Chrpa, V. Růžička, J. Havel.
    HC VERVA Litvínov: Janus (Hanuljak) – Březák, Baránek, Hunkes, Ščotka, Romančík, Suchánek – Petružálek, J. Mikúš, M. Hanzl – Válek, V. Hübl, F. Lukeš – J. Černý, Gerhát, Trávníček – Jurčík, Řehoř, M. Havelka.

    Rozhodčí: Pešina, Pavlovič – Brejcha, Jelínek

    Diváci: 5 250 (vyprodáno)
    thejrc.org