Eibar – Alavés 2:1 (kon.) | Villarreal – Levante 1:1 (kon.) | Huesca – Getafe 1:1 (kon.)
Real Sociedad – Sevilla 0:0 (kon.) | Real Betis – Celta Vigo 3:3 (kon.)
konec
Real Sociedad San Sebastian
0:0 (0:0)
Sevilla FC
Neděle 04.11.2018, 18:30 • Estadio Municipal de Anoeta (Donostia-San Sebastián) • Španělská LaLiga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu jedenáctého kola nejvyšší španělské soutěže. Od osmnácti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na utkání mezi San Sebastianem a Sevillou!
     
    Real Sociedad San Sebastian

    Domácí tým je v tomto utkání považován za outsidera, čemuž odpovídá i jeho aktuální forma. Z posledních šesti zápasů vyhrál Real Sociedad jen jednou na hřišti Bilbaa. Od té doby remizoval 0:0 s Gironou a prohrál 0:2 s Atléticem Madrid. Prvního listopadu si San Sebastian střihl pohárový zápas s Celtou Vigo a odnesl si do odvety výsledek 1:1. Baskům se na vlastním stadionu zatím moc nedaří, ve čtyřech zápasech dali jen dva góly a získal jen dva body z dvanácti možných. V tabulce jim patří dvanácté místo, ze kterého mají jen tříbodový náskok na sestupové pásmo.
     
    Sevilla FC

    Zaměstnavatel českého reprezentačního gólmana Tomáše Vaclíka před sezónou solidně posílil. Přesto se mu v prvních týdnech aktuálního ročníku vůbec nedařilo, když z prvních třech kol vytěžil jediný bod. Rapidní zlepšení však na sebe nenechalo dlouho čekat, z posledních sedmi zápasů Sevilla nestačila jen na Barcelonu, odkud si odvezla porážku 2:4. Tuto prohru svěřenci trenéra Pabla Machína odčinili před týdnem v domácím duelu nad Huescou, kterou porazili 2:1. Se ziskem devatenácti bodů Seville patří v rozehraném jedenáctém kole čtvrté místo, ovšem v případě dnešního úspěchu se může posunout před Alavés a Atlético Madrid na druhé místo s odstupem dvou bodů na zmíněné Katalánce.
    Do nominace Sevilly se kvůli zraněním nedostali obránci Gabriel Mercado a Simon Kjær ani útočník André Silva.

     
    Vzájemné zápasy

    04.05.2018 Sevilla – Real Sociedad 1:0
    20.12.2017 Real Sociedad – Sevilla 3:1
    05.05.2017 Sevilla – Real Sociedad 1:1
    07.01.2017 Real Sociedad – Sevilla 0:4
    03.04.2016 Sevilla – Real Sociedad 1:2.
     
    Úvodní sestavy:

    Real Sociedad San Sebastian: Moyà – A. Elustondo, D. Llorente, H. Moreno, Hernández – Zubeldia, Illarramendi (C) – Oyarzabal, Juanmi, Januzaj – José.
    Náhradníci: Rulli – Rodrigues, Gorosabel, Pardo, Zurutuza, Bautista, Sandro Ramírez.

    Sevilla FC: Vaclík – Amadou, Carriço, Sergi Gómez – Navas (C), Banega, F. Vázquez, Arana – Sarabia, Promes – Muriel.
    Náhradníci: Soriano – Aleix Vidal, Gnagnon, Escudero, Roque, Lasso, Nolito.

    Rozhodčí: E. Prieto – Martínez, I. Prieto.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O výkop se postarali domácí a už mají míč na svých kopačkách a pomalu se přemisťují na hostující polovinu.
     
    1
    Hráči v červených dresech je ale o míč obrali a otočili bleskově hru na druhou stranu.
     
    2
    Před domácí brankou však hosté nic nevymysleli a poté se sami připravili o balon. U něho jsou znovu hráči San Sebastianu a míří do další útočné akce.
     
    3
    Ta však byla ofsajdová a u balonu tak budou pro následující chvíle zase hosté ze Sevilly.
     
    3
    Před Tomášem Vaclíkem bylo nyní rušno, domácí hráč dlouho táhli svou akci, až se ke střele dostal Willian José. Míč však poslal jen vysoko nad.
     
    4
    Hosté se nedostali do ohrožení domácí branky a fotbalisté San Sebastianu tak míří do dalšího útoku na druhé straně.
     
    5
    Agilní Willian José byl u zrodu další akce San Sebastianu, jeho pokus ale mezi tři tyče nezaplul.
     
    6
    Hosté to zkusili středem hřiště, ovšem zastavila je v rozletu obrana domácích, která tak znovu otáčí hru na druhou stranu hřiště.
     
    7
    Centr Elustonda, který směřoval k pokutovému území, odvrátili hosté do bezpečí. Akce před jejich brankou se tak nakonec nekonala.
     
    8
    Další pokus Josého, jenž si doběhl míč před velkým vápnem. A jeho pokus zastavila obrana Sevilly.
     
    9
    Po delší době se do akce dostali také Sevillští, ale střela Jesúse Navase se mezi tři tyče také nevešla.
     
    9
    Na druhé straně dlouhý nákop domácích skončil až před Tomášem Vaclíkem, který pak bleskově míč posílá na kopačky svých spoluhráčů.
     
    10
    Jesús Navas poslal míč za postranní čáru a autové vhazování tak budou zahrávat domácí fotbalisté.
     
    11
    Ti mají stále míč na svých kopačkách, nedaří se jim však projít na polovinu Sevilly, v jejich rozehrávce jim stojí hostující obrana, která tak nepouští hráče Sevilly na jejich polovinu.
     
    12
    Mikel Oyarzabal napadal rozehrávku hostů, a to se mu povedlo. Nakonec však stejně o balon domácí hráči přišli a dopředu to tak zkusí znovu hosté.
     
    13
    Juanmi byl vysunut spoluhráčem a na pravé straně přebíral balon, ovšem ten mu sebral Sarabia a dostal ho do moci svého celku.
     
    14
    Sevilla míč neudržela a do další akce pak šli hráči San Sebastianu. Přízemní střela však Vaclíkovi nenadělala příliš problémů a ten balon odkopl daleko od své branky.
     
    15
    Vaclík se znovu zapojil do hry, míč rozehrál ve svém území a poslal tak Sevillu do akce.
     
    16
    Sarabia střílel na branku domácích, ti srazili míč za zadní čáru a následuje tak rohový kop pro hostující celek.
     
    17
    Do pokutového území pak přilétl nadýchaný centr, který však hlavou pryč od branky odvrátil Asier Illarramendi.
     
    18
    Pablo Sarabia byl v dobré střelecké pozici, přehodil si míč z levačky na pravačku a jeho dělovka pak byla obranou sražena vysoko nad domácí branku.
     
    19
    Hosté začínají být aktivnější a znovu zahrozili před domácí brankou. Další střela Pabla Sarabii tak končí v moci domácí obrany.
     
    20
    Už jsou u míče zase domácí a kombinují před brankou Tomáše Vaclíka. Před ním bylo rušno, nakonec hosté vše ustáli hlavně díky pozorné obraně a je tak po akci domácích.
     
    21
    Tomáš Vaclík musel být opět ve střehu, domácí rozvinuli další akci před jeho brankou, nakonec český brankář ve službách Sevilly vše ustál a odkopne balon od své branky.
     
    22
    Na druhé straně si dvakrát vyměnili míč domácí hráči, poté z hranice velkého vápna střílel Asier Illarramendi, jeho pokus však nedoletěl do branky hostů.
     
    23
    Luis Muriel dopravil míč do branky, ovšem bylo to z ofsajdové pozice. Hlavní sudí vše rychle zkonzultoval s videem a to postavení mimo hru potvrdilo. Hraje se tedy dále.
     
    24
    Hned na to se do akce vydali domácí hráči, Willian José se prosmýkl obranou Sevilly a jal se do zakončení, ale jeho projektil zamířil jen vedle branky Tomáše Vaclíka.
     
    25
    Pablo Sarabia zvládl se spoluhráči rychlý přechod do útoku, sám poté zakončoval kousek od velkého vápna, ale opět tomu chybělo více přesnosti.
     
    26
    Januzaj z pravé strany přestřelil hostující branku. Vaclík se sice chystal zakročit, nakonec však nemusel a jen se ohlížel, jak vysoko míč dolétl. Následuje odkop od jeho branky.
     
    28
    Hra se začíná trochu zrychlovat a jsou k vidění šance na obou stranách. Z kategorie těch tutových to ale zatím nebylo. Uvidíme, co nám nabídne další průběh hry.
     
    29
    Hosté zakopli míč do zámezí na útočné polovině a autové vhazování provede domácí celek, který se tak pokusí rychle projít na druhou stranu.
     
    30
    José poslal dlouhý nákop z půlky hřiště směrem na hostující branku, k balonu si seběhl Tomáš Vaclík a znovu ho bleskově vrátil zpět do hry a posílá Sevillu dopředu.
     
    30
    Theo Hernández zpracoval míč hrudí, poté ho dostal na pravačku, jeho zakončení však skončilo zmarem a balon získali znovu hosté.
     
    31
    Obrana Sevilly nyní odvrátila do bezpečí nebezpečnou akci domácích a pomohla tak svému brankáři, který nemusel vůbec zasahovat. Vaclík má další odkop.
     
    32
    Vázquez přebíral přihrávku od Promese, jenže mu míč odskočil z kopačky a rázem tak o něj hosté přišli. Do akce na druhé straně už spěchají zase domácí fotbalisté.
     
    32
    Po střele domácích se míč odrazil od Banegy do zámezí a autové vhazování budou znovu zahrávat domácí hráči, tentokráte na útočné polovině.
     
    33
    Defenziva Sevilly zapracovala opět na jedničku, zabránila další šanci Real Sociedadu a hosté tak směřují do rychlého protiútoku na opačnou stranu hřiště.
     
    35
    Rohový kop vybojovali hosté.
     
    35
    Centr, který přilétl do pokutového území odvrátil hlavou do bezpečí jeden z hráčů domácího celku a San Sebastian míří do akce.
     
    36
    Pablo Sarabia neudržel míč na kopačce, ten skončil v zámezí a domácí hráči tak budou zahrávat další autové vhazování.
     
    37
    Éver Banega vyslal nebezpečnou střelu, po které musel zasahovat domácí brankář Miguel Ángel Moyà a hodně tak svůj tým podržel!
    37. Banegovu střelu chytil pozorný domácí brankář
     
    38
    Na druhé straně musel zasahovat také Vaclík, jenž ze vzduchu do rukavic chytil střelu domácího hráče.
     
    39
    Další pokus hostů, kteří se nastěhovali na polovinu San Sebastianu. Ale jejich šanci uhasila znovu přesná obrana domácích, která nedopustila, aby byl brankář Moyà ohrožen.
     
    40
    A na druhé straně přízemní střelu chytá znovu Tomáš Vaclík a hned posílá míč směrem k domácí brance. O akce na obou stranách není v posledních chvílích nouze.
     
    41
    Stejně si počínal také Miguel Ángel Moyà, jenž nohou odkopl přízemní střelu Muriela. Znovu tak domácí hráči otáčejí hru na druhou stranu.
     
    43
    Muriel podkopl soupeře, vyslechl si domluvu hlavního sudího a u míče bude domácí celek. Útočníkovi Sevilly se to vůbec nelíbilo.
     
    44
    Další střela Januzaje, kterou jistil pohledem Tomáš Vaclík. Míč totiž mířil opět vysoko nad jeho branku. Poté míč brankář Sevilly odkopl daleko od svého zařízení.
     
    45
    Po faulu hostů přichází volný přímý kop pro San Sebastian.
     
    45
    Ovšem domácí to nezahráli vůbec dobře, balon skončil na obraně Sevilly a ta ho posílá na opačnou stranu. Je tu konec prvního poločasu.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První část hry je za námi. V ní jsme neviděli ani jednu branku, šance na obou stranách ano. A ty s postupem času přibývaly na obou stranách. Ovšem oba gólmani zatím drží své týmy a za svá záda míč nepustili. Uvidíme, co nám přinese druhý poločas, který začne přibližně v 19:35.
     
    Střely na branku: 0 – 1
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do druhého poločasu vstoupily oba celky beze změny. Trenéři tak zatím ke střídání nezaveleli.
     
    46
    Sevilla se hned dostala do šance díky střele Muriela, tu však zastavila obrana San Sebastianu. Domácí tak míří na opačnou stranu.
     
    47
    Po faulu hostů budou domácí hráči zahrávat volný přímý kop ze slibné vzdálenosti.
     
    48
    Hosté však postavili dobře zeď a míč pak odvrátili do bezpečí. Hned na to pak míří do útočné akce hráči Sevilly, kteří se pokusí ohrozit domácí branku.
     
    49
    Muriel po centru spoluhráče vyskočil a hlavou se snažil usměrnit míč do branky. Jenže ho příliš zvedl a ten skončil jen vysoko nad brankou domácího celku. Následuje tak pouze odkop.
     
    50
    Jedovka z hranice velkého vápna z kopačky Hernándeze skončila na obraně Sevilly a ta znovu pomohla Tomáši Vaclíkovi, který nemusel vůbec zasahovat.
     
    51
    Domácí kombinují na vlastní polovině a hledají, kudy by prošli znovu na polovinu hostujícího celku. Ten zatím velmi dobře zhušťuje prostor uprostřed hřiště.
     
    52
    Januzajova střela byla opět hodně nebezpečná. Ten vybojoval míč u zadní čáry a poté ho napálil směrem k Vaclíkově bráně, ale tu jen těsně minul!
    52. Januzajova akce
     
    53
    Na druhé straně vybojovali hosté další rohový kop.
     
    53
    Ten zahráli nakrátko, ale další pokus před Moyou nevyšel. Domácí tak opět dobře pokryli prostor před vlastní brankou a nyní sami míří do rychlé útočné akce.
     
    55
    Další rohový kop zahrávali domácí hráči a Tomáš Vaclík lapil míč přímo po odkopu od rohového praporku. Poté ho odkopl od své branky a poslal spoluhráče útočit.
     
    56
    Nyní si zákrok připsal Miguel Ángel Moyà, který chytil střelu z kopačky Promese a také on podržel svůj tým.
     
    57
    Po obléhání domácí branky ukryl míč gólman San Sebastianu a hned ho poslal na opačnou stranu. Útočit tak nyní může právě domácí celek.
     
    58
    Sevilla se brzy vrátila zpět před domácí branku a do akce tak musel opět Miguel Ángel Moyà. Ten pak měl další odkop od své branky.
     
    60
    Po hodině hry se skóre stále nezměnilo, na úvodní branku stále čekáme. Uvidíme, zda se někdo prosadí nebo zda se dočkáme bezbrankové remízy.
     
    61
    Sevilla potáhla míč středem hřiště, do akce se pak dostal Pablo Sarabia, ale znovu byla jeho střela nepřesná a mezi třemi tyčemi neskončila.
     
    61
    Za postranními čárami u obou střídaček se rozcvičují hráči, oba trenéři tak zřejmě už pošlou do hry nové tváře.
     
    62
    Další šance domácích, kterou hasil Tomáš Vaclík. Ten špičkou rukavice dostal balon do bezpečí.
     
    63
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Mikel Oyarzabal, přichází David Zurutuza.
     
    64
    Muriel vyslal další střelu na branku domácích, opět to bylo bez gólového efektu.
     
    66
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Guilherme Arana, přichází Sergio Escudero.
     
    66
    Escudero se hned po tom, co vyběhl na trávník, dostal do akce před domácí brankou, té však chybělo více přesnosti.
     
    67
    Do akce musel jít znovu Tomáš Vaclík, který se blýskl pohotovým zákrokem proti střele Elustonda.
     
    68
    Na druhé straně pak střílel novic na hřišti Escudero, ten vypálil z levé strany a také jeho projektil kryje domácí brankář. Ten tak bude mít k dispozici další odkop od své branky.
     
    70
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Juanmi, přichází Sandro Ramírez.
     
    71
    Ofsajdové pasti se nevyhnuli domácí hráči a rázem tak ztrácejí míč. Ten od své branky odkopne znovu sevillský brankář Tomáš Vaclík.
     
    72
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Luis Muriel, přichází Roque.
     
    73
    Jesús Navas dostává žlutou kartu, když rukou podržel v okolí krku soupeře a poslal ho k zemi.
     
    74
    Poté zahrávali domácí volný přímý kop, ale z této standardní situace neuspěli. Hned na to pak jdou směrem dopředu zase hosté ze Sevilly.
     
    74
    Domácí hráči po další nebezpečné akci vybojovali další rohový kop. Po něm ale Vaclíkovu branku neohrozili.
     
    75
    Nepřesná střela jednoho z hostů namířila míč přímo do náruče domácího brankáře a ten ho tak odkopne od své branky.
     
    76
    Lehký nákop z kopačky Escudera zvládl Miguel Ángel Moyà velmi dobře. Balon dostal na svou pravačku a hned ho odkopl na opačnou stranu hřiště.
     
    78
    Další hodně nepřesná střela hostů končí v moci obrany San Sebastianu a domácí míří do další útočné akce.
     
    79
    Amadou zezadu postrčil Januzaje a poslal ho na zem. Dostává také žlutou kartu.
     
    80
    Domácí zahrávali volný přímý kop, ovšem střílející hráč poslal míč jen vysoko nad branku Tomáše Vaclíka. Ten tak bude mít další odkop od své branky.
     
    81
    Obrana Sevilly nepustila domácí celek do zakončení a hned na to hosté míří do další útočné akce.
     
    82
    Oba celky se už příliš nikam neženou, jakoby se spokojili se současným stavem. Nikdo nechce inkasovat, aby v závěru přišel alespoň o bodový zisk.
     
    84
    Pablo Sarabia unikl po pravé straně, dostal se kousek před velkým vápnem do zakončení, ale znovu tomu chybělo více přesnosti.
     
    85
    Další akce, do které se dostal Sarabia, skončila jen dalším odkopem od domácí branky. Do akce tak mohou projít hráči San Sebastianu.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Theo Hernández (Real Sociedad San Sebastian).
     
    86
    Po volném přímém kopu hosté ohrozili domácí branku, nakonec však připsal další dobrý zákrok brankář San Sebastianu.
     
    87
    Na druhé straně míč příliš zvedl Januzaj a po jeho střele tak hosté zakopli míč za zadní čáru a je z toho rohový kop pro San Sebastian.
     
    87
    Míč se snesl až k Vaclíkovi a ten ho rukavicí poslal znovu na další rohový kop pro domácí tým.
     
    88
    Banega se dostal ke střele z levé strany, ale balon zvedl až moc a ten tak končí znovu vysoko nad brankou domácího celku.
     
    89
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Willian José, přichází Jon Bautista.
     
    90
    Nastavovat se budou ještě dvě minuty navíc.
     
    90+1
    Domácí zahrávali volný přímý kop a hostující zeď pak dostala míč nad branku Vaclíka. Následuje tak další rohový kop pro domácí.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Roque (Sevilla FC).
     
    90+2
    Januzaj zahrál volný přímý kop, ale balon za Vaclíkova záda nedostal. Brankář Sevilly ale poslal míč na rohový kop. Ještě jedna standardní situace pro San Sebastian.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Nakonec jsme se branky opravdu nedočkali a oba celky si tak body rozdělily. Čisté konto připsal český brankář ve službách Sevilly Tomáš Vaclík. I když nepadl ani jeden gól, šance na obou stranách k vidění byly, oba gólmani však byli pozorní a neinkasovali.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 5:5. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 8:17.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (20:24:05)

    Vendula Zdražilová

    Branky:

    Karty:   85. Hernández (RSC) – 73. Navas (SEV), 79. Amadou (SEV), 90+2. Roque (SEV)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 5:5. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 8:17.
    Real Sociedad San Sebastian: Moyà – A. Elustondo, D. Llorente, H. Moreno, Hernández – Zubeldia, Illarramendi (C) – Oyarzabal (63. Zurutuza), Juanmi (70. Sandro Ramírez), Januzaj – José (89. Bautista).
    Náhradníci: Rulli – Rodrigues, Gorosabel, Pardo, Zurutuza, Bautista, Sandro Ramírez.

    Sevilla FC: Vaclík – Amadou, Carriço, Sergi Gómez – Navas (C), Banega, F. Vázquez, Arana (66. Escudero) – Sarabia, Promes – Muriel (72. Roque).
    Náhradníci: Soriano – Aleix Vidal, Gnagnon, Escudero, Roque, Lasso, Nolito.

    Rozhodčí: E. Prieto – Martínez, I. Prieto

    Diváci: 24 882
    thejrc.org