Lazio – Spal 4:1 (kon.) | Chievo – Sassuolo 0:2 (kon.) | Parma – Frosinone 0:0 (kon.)
Sampdoria – Turín 1:4 (kon.) | Bologna – Atalanta BC 1:2 (kon.) | Udinese – AC Milán 0:1 (kon.)
konec
Bologna FC
1:2 (1:0)
Atalanta Bergamo
Neděle 04.11.2018, 18:00 • Stadio Renato Dall'Ara, Bologna • Italská Serie A • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání mezi Bolognou a Atalantou. Výkop je stanoven na 18:00.
     
    Atalanta Bergamesca Calcio

    Dnešní hostující celek dosud odehrál deset duelů a vybojoval v nich jen dvanáct bodů. Atalanta přitom v posledních ročnících atakovala pohárové pozice. Letos jí zatím patří až čtrnáctá pozice. Poslední dva zápasy však dokázali hosté vyhrát. Po triumfu na půdě Chieva uspěla Atalanta v domácím souboji s Parmou. Nejlepším střelcem Atalanty je Goméz, který vsítil už pět branek.
     
    Bologna FC

    Domácí Bologna je na tom ještě o něco hůře. Bologna v deseti kolech vybojovala jen devět bodů a patří jí sedmnáctá pozice ligové tabulky. Na sestupové pozice má k dobru jen tři body. V minulém utkání odehrála skvělé souboj na půdě Sassuola, kde uhrála cennou remízu 2:2. Nejlepším střelcem Bologni je Santander, který vsítil tři branky.
     
    Úvodní sestavy:

    Bologna FC: Skorupski – Calabresi, G. González, Helander – M'Baye, Svanberg, Pulgar, Džemaili, Krejčí – Palacio, Santander.
    Náhradníci: A. Da Costa, Santurro – De Maio, Paz, Orsolini, Á. Nagy, Danilo, Destro, A. Poli, Okwonkwo, Dijks, Falcinelli.

    Atalanta Bergamasca Calcio: Beriša – Tolói, Mancini, Palomino – Hateboer, Freuler, de Roon, Gosens – Iličić, Barrow, A. Gómez.
    Náhradníci: F. Rossi, Gollini – Valzania, Bettella, Djimsiti, Castagne, Pessina, Rigoni, Pašalić, Adnan, D. Zapata.

    Rozhodčí: La Penna – Prenna, Tegoini.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí Bologna obstarala výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Domácí celek se ihned vydal do útoku, ale obránce Toloi míč odehrál do bezpečí.
     
    2
    Robin Gosens dostal krásnou přihrávku do pokutového území a z levé strany odcentroval do pokutového území. Jeho centr srazila obrana do bezpečí.
     
    3
    Bologna právě vstřelila branku!
    Domácí celek se hned v úvodu utkání dostává do vedení! Federico Santander si zpracoval prudký centr do pokutového území, otočil se kolem obránce a přihrál na malé vápno. IBRAHIMA MBAYE poté dopravil míč do sítě!
    3. Ibrahima M'BAYE - 1:0
     
    5
    Santander si tentokrát naběhl na prudký centr z pravé strany hrací plochy, jenže z malého vápna nedokázal svůj pokus usměrnit mezi tři tyče.
     
    6
    Atalanta se po delší době vydala do útoku. Po pravé straně se do pokutového území probil Hateboer, jehož pokus srazil obránce.
     
    7
    Bologna se dostala pod tlak svého soupeře. Domácí si však nechtěli přidělávat práci a odkopli míč daleko z pokutového území.
     
    8
    Robin Gosens se z levé strany dral do pokutového území, jenže obrana domácího celku se skvěle pohybovala a jeho přízemní centr srazila na aut.
     
    9
    Hlavní rozhodčí si na polovině hrací plochy všiml nedovoleného zákroku. Barrow si ve sprinterském souboji pomohl rukou. Rozehrávat bude Bologna.
     
    10
    Arturo Calabresi si u rohového praporku skvěle pokryl míč a dotírající protihráč jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi. Rozehrávat bude Bologna.
     
    11
    Josip Iličić se po pravém křídle probil až na hranici pokutového území, kde se rychlou zasekávačkou zbavil obránce, ale jeho rána byla hodně nepřesná.
     
    12
    Zadáci Atalanty vybojovali míč pro sebe a uklidňují hru postupnou kombinací na vlastní polovině hřiště. Nikdo z domácích jejich rozehrávku neatakuje.
     
    13
    Iličič dostal další krásnou přihrávku na hranici pokutového území, zpracoval si míč na pravačku, jenže jeho rána prolétla kolem branky domácích.
     
    14
    Atalanta v posledních minutách zcela ovládá dění na hrací ploše. Hosté se znovu rychle prodrali na polovinu soupeře, ale obrana domácího celku se stačila srovnat.
     
    15
    Hans Hateboer vyvezl míč po pravé straně na polovinu soupeře. Krajní obránci domácího celku se rychle vrátili a nenechali soupeře odcentrovat.
     
    16
    Rodrigo Palacio si naběhl na průnikovou přihrávku do pokutového území, jenže míč se od jeho nohy odrazil do pokutového území, kde byl připravený Beriša.
     
    17
    Filip Helander předvedl parádní obranný zákrok. Domácí obránce se položil pod nohy Hateboera, kterému odkopl míč ven z pokutového území.
     
    18
    Filip Helander tentokrát přečetl skvělou přihrávku na hranici pokutového území, předskočil svého soupeře a odehrál míč do bezpečí.
     
    19
    Domácí si nyní pomohli malou domů. Łukasz Skorupski si musel dát pozor na dotírajícího soupeře a raději odehrál míč do bezpečí.
     
    20
    Atalanta se hnala do dalšího rychlého protiútoku. Hosté se o dobrou možnost připravili roztažením hry do pravého křídla. Následný centr domácí obrana odvrátila.
     
    21
    Santander se v hlavičkovém souboji na polovině hrací plochy dopustil nedovoleného zákroku. Ve vzdušném souboji zasáhl svého strážce loktem.
     
    22
    Po následném přímém kopu si na nadýchaný centr naskočil Gianluca Mancini, který hlavičkoval ve velké tísni a poslal míč nad břevno.
     
    23
    Atalanta zahrávala další přímý kop. Hosté se tentokrát rozhodli pro rozehrávku do kombinace. Skvělým napadáním vybojoval míč Ladislav Krejčí.
     
    24
    Na stadionu panuje parádní atmosféra. Domácí fanoušci si jsou vědomi důležitosti dnešního utkání a podporují své oblíbence hlasitým skandováním.
     
    25
    Josip Iličić přišlápl jednomu ze soupeři nohu a za svůj zákrok dostává žlutou kartu.
     
    27
    Před branku domácího mužstva přiletěl další krásný centr z pravé strany. Domácí brankář tentokrát vystartoval na malé vápno a došel si pro míč.
     
    28
    Tohle mohl být druhý gól! Na krásný centr si na malém vápně naskočil Rodrigo Palacio, jehož hlavička jen těsně minula vzdálenější tyč!
     
    29
    Bologna se nyní usadila na polovině soupeře. Hráči domácího celku se nyní mohou alespoň na chvíli oklepat z tlaku hostující Atalanty.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry a domácí Bologna zatím drží těsné vedení! Hosté jsou sice mnohem aktivnější, ale jejich akce jsou zatím nepřesné.
     
    31
    Remo Freuler prošel s míčem na hranici pokutového území, jenže místo zakončení ještě roztáhl hru na pravou stranu, kde zasáhla obrana.
     
    32
    Musa Barrow se na hranici pokutového území levačkou opřel do odraženého míče, jenže trefil hned prvního obránce v červeném dresu.
     
    33
    Robin Gosens si navedl míč na pravačku a zakončil. Jeho technický pokus však mířil přímo do míst, kde stál připravený brankář Łukasz Skorupski.
     
    34
    Ladislav Krejčí si po dlouhém sprintu obhodil jednoho z hostujích obránců, jenže jeho pobídka skončila na kopačce vracejícího se obránce.
     
    35
    Marten de Roon vybojoval míč na polovině domácího celku. Atalanta tak získala alespoň autové vhazování a může pokračovat v obléhání branky.
     
    36
    José Luis Palomino si na levém křídle krásně přehodil míč na levačku a odcentroval do pokutového území. Jeho pobídku přizvedl brankář na aut.
     
    37
    Marten de Roon dostal přihrávku na střed hrací plochy, navedl si míč na pravačku, ale svou střelou branku domácího mužstva neohrozil.
     
    38
    Robin Gosens uspěl v hlavičkovém souboji na polovině hřiště, jenže při dopadu si pořádně narazil zápěstím. Hostující záložník však bude pokračovat.
     
    39
    Alejandro Gómez dostal přihrávku na hranici pokutového území, ale ihned se u něj vyrojili obránci v červeném dresu. Zády k brance nic nevymyslel.
     
    40
    Domácí získali míč na hranici pokutového území a vyvezli jej na polovinu Atalanty. Bologna tak může našetřit síly na další bránění soupeřova obléhání.
     
    41
    Musa Barrow spěchal za prudkou přihrávkou na levé křídlo. Před rychlonohým fotbalistou Atalanty odehrál jeden z domácích zadáků na rohový kop.
     
    42
    Rozehrávka rohového kopu se hostům vůbec nepovedla. Vysoký centr směřoval na malé vápno, kam si pro něj bez problémů došel Łukasz Skorupski.
     
    43
    Alejandro Gómez fauloval při průniku na polovinu domácího celku a dostává žlutou kartu.
     
    44
    Ladislav Krejčí utekl hostující obraně po pravém křídle, jenže neustál souboj s posledním zadákem Atalanty. Hosté to sehráli opravdu skvěle.
     
    45
    Atalanta v závěru prvního poločasu zahrávala další rohový kop. Jeden z hostů se při snaze o zakončení provinil nedovoleným zákrokem.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas končí! S úvodní pětačtyřiceminutovkou mohou být spokojenější fotbalisté domácího celku. Bologna se totiž dostala do vedení už ve třetí minutě, kdy se prosadil Mbaye. Atalanta od té doby byla aktivnějším týmem, ale nedokázala si vypracovat vyloženou šanci. Naopak na druhé straně mohl udeřit Palacio, jehož hlavička prosvištěla kolem vzdálenější tyče. Do kabin se proto odchází za stavu 1:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Musa Barrow, přichází Duván Zapata.
     
    47
    Bologna vlétla do druhého poločasu hodně aktivně. Domácí celek se dostal do pokutového území, kde se otáčel Ibrahima M'Baye, který však nerozehrál přesně.
     
    48
    Filip Helander zastavil rozvíjející se útok Atalanty taktickým faulem a dostává žlutou kartu.
     
    49
    Federico Santander sprintoval za odraženým míčem na polovinu hostujícího celku. Domácí útočník si míč předkopl daleko před sebe a Beriša míč raději odkopl.
     
    50
    Domácí brankář Skorupski nakopl míč na polovinu soupeře. Do hlavičkového souboje se pustil Santander, ale Mancini jej k balónu nepustil.
     
    51
    Filip Helander na malém vápně vystoupil proti prudkému centru z levé strany a bez problémů míč odhlavičkoval do bezpečí.
     
    52
    Marten de Roon na polovině hrací plochy trefil domácího hráče vysokou nohou a může být rád, že nebyl odměněn žlutou kartou.
     
    53
    Atalanta se už zase tlačí na polovinu soupeře. Hosté si snaží vypracovat střeleckou pozici, jenže obrana Bologni se skvěle pohybuje.
     
    54
    Łukasz Skorupski nakopl míč daleko na polovinu hostujícího celku. Federico Santander byl v hlavičkovém souboji jako první a nechal se faulovat.
     
    55
    Filip Helander se zpoza hranice pokutového území opřel do odraženého míče, jenže jeho dělovku pravou nohou zablokoval první obránce Atalanty.
     
    56
    Santander táhl akci domácího celku středem hrací plochy. Nakonec roztáhl hru na levou stranu, odkud odcentroval Krejčí, na jehož centr nedosáhl nikdo v červeném.
     
    57
    Atalantě se nyní vůbec nedaří. Na přihrávku na pravou stranu si nabíhal Rafael Tolói, kterému míč proklouzl pod nohou do zámezí. Vhazovat bude Bologna.
     
    58
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Hostující Atalanta se nakonec dočkala vytoužené branky! GIANLUCA MANCINI se v pokutovém území dostal k odraženému kotouči a pravačkou jej uklidil přesně k tyči!
    58. Gianluca MANCINI - 1:1
     
    60
    Domácí celek po hodině hry zahrával rohový kop. Centrovaný míč se snesl na přední tyč, odkud jej bez problémů odhlavičkoval obránce Mancini.
     
    61
    Santander si na polovině hrací plochy krásně pokryl míč tělem a nechal se chytře faulovat. Domácí celek tak může pokračovat v postupné kombinaci.
     
    62
    Josip Iličić poslal prudkou přihrávu do pokutového území. Alejandro Gómez si však nepotykal se zpracováním a obránce Arturo Calabresi jej obral o míč.
     
    63
    Remo Freuler vybojoval odražený míč na hranici pokutového území, jenže nikdo v bílém dresu na jeho krásnou pobídku nedosáhl.
     
    64
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Blerim Džemaili, přichází Andrea Poli.
     
    65
    Josip Iličić se z pravé strany tlačil do pokutového území, přehodil si míč na levačku, jenže jeho pokus branku domácí Bologni nemohl ohrozit.
     
    66
    José Luis Palomino si v pokutovém území pohlídal prudký centr z pravé strany hrací plochy a bez problémů odkopl míč ven ze šestnáctky.
     
    67
    Palacio spěchal za dlouhou přihrávkou za obranu hostujícího celku. Mancini však rychlostní souboj zvládl ve velkém stylu a odehrál míč do bezpečí.
     
    68
    Ibrahima M'Baye v blízkosti vlastní šestnáctky netrefil prudkou přihrávku na levou stranu a málem poslal Atalantu do šance. Domácí obránci si však skvěle vypomohli.
     
    69
    Bologna se opět podívala na polovinu soupeře. Ladislav Krejčí dostal prostor na levé straně, našel Santandera, jenže tomu průnik do šestnáctky nevyšel.
     
    70
    Josip Iličić si na pravé straně narazil s Freulerem. Druhý jmenovaný mu přihrávku ihned vrátil zpátky, ale obrana si stačila poradit.
     
    71
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Atalanta otáčí vývoj dnešního utkání a dostává se do vedení! Do pokutového území přiletěl nadýchaný centr, který obránci na malém vápně neodpravili do bezpečí a osamocený DUVÁN ZAPATA poslal hosty do vedení!
    71. Duván ZAPATA - 1:2
     
    73
    Atalanta po vstřelené brance zůstává na polovině soupeře a hosté si hledají cestičku do pokutového území. Bologna to v závěru zápasu bude mít hodně těžké.
     
    74
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Ladislav Krejčí, přichází Riccardo Orsolini.
     
    75
    Bologna se nyní vydala do útoku, jenže centr do pokutového území hostující brankář Beriša kontroloval a bez problémů si došel pro míč.
     
    76
    Ibrahima M'Baye napadal rozehrávku hostujících obránců. Zadáci Atalanty však kombinují s velkým přehledem a nepouštějí soupeře k míči.
     
    77
    Atalanta nyní zahrávala rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kde se do zakončení tlačil střelec Zapata, ale tomu scházely centimetry.
     
    78
    Duván Zapata si v blízkosti rohového praporku skvěle pokryl míč tělem a nenechal se odstavit. Domácím obráncům se míč podařilo odkopnout jen na roh.
     
    79
    Domácí vybojovali míč na své kopačky, jenže Bologna se stále nemůže probít na polovinu svého soupeře. Obrana Atalanty pracuje opravdu skvěle.
     
    80
    Bologna zahrávala přímý kop v blízkosti pokutového území. Nadýchaný centr přiletěl na značku pokutového kopu, kde domácí reklamovali ruku, ale sudí nechal pokračovat ve hře.
     
    81
    Do rozehrávky domácího celku se musel zapojit také brankář Łukasz Skorupski. Gólman Bologni nakopl míč na levou stranu, kde nebyl nikdo v červeném.
     
    82
    Federico Santander si na malém vápně brousil zuby na padající míč, jenže hostující gólman Beriša skvěle vyrazil ven z branky a míč vyboxoval.
     
    83
    Andrea Poli zkusil své štěstí ze střední vzdálenosti. Jeho dělovka sice byla hodně prudká, ale prosvištěla kolem branky soupeře.
     
    83
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Josip Iličić, přichází Mario Pašalić.
     
    84
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Mattias Svanberg, přichází Mattia Destro.
     
    85
    Robin Gosens vybojoval na levé straně vhazování pro hostující Atalantu. Hosté se už nikam neženou a spíše se snaží sbírat cenné vteřinky.
     
    86
    Giancarlo González skvěle napadal rozehrávku hostujícího celku, jenže zadáci Atalanty dokázali míč odehrát do bezpečí. Bologna se nemůže dostat do šancí.
     
    87
    Giancarlo González sebral dlouhý odkop hostujícího celku a rozjel další akci domácích. Příznivci domácího mužstva jsou na nohou a ženou své oblíbence do útoku.
     
    88
    Santander si naběhl na vysoký nákop na hranici pokutového území. Domácí útočník roztáhl hru na levou stranu a obrana soupeře se mezitím stačila srovnat.
     
    89
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Alejandro Gómez, přichází Emiliano Rigoni.
     
    90
    Santander fauloval ve výskoku hostujícího brankáře. Hráčům Bologne se verdikt hlavního rozhodčího vůbec nelíbí, ale měnit se už nebude.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Santander se akrobatickým způsobem položil do centru z levé strany. Místo střely na branku však promáchl. Hosté navíc budou rozehrávat.
     
    90+3
    Duván Zapata utekl rozhozené obraně domácího celku po pravém křídle, jenže jeho zakončení pravou nohou bylo hodně nepřesné.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Atalanta zvládla otočit utkání na půdě Bologni a vítězí 2:1! Bologna se totiž dostala do vedení už ve třetí minutě, kdy se prosadil Mbaye. Atalanta od té doby byla aktivnějším týmem, ale nedokázala si vypracovat vyloženou šanci. Naopak na druhé straně mohl udeřit Palacio, jehož hlavička prosvištěla kolem vzdálenější tyče. Domácí hráli v úvodu druhé půle aktivněji, jenže v 58. minutě vyrovnal Mancini. V 71. minutě se navíc po chybě domácí obrany prosadil Duván Zapata. Atalanta si už závěr zápasu pohlídala a nepustila domácí do šancí.
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 4:6. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 7:12.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (19:53:19)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 3. M'Baye (Santander) – 58. Mancini, 71. D. Zapata

    Karty:   48. Helander (BLG) – 25. Iličić (ABC), 43. A. Gómez (ABC)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 4:6. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 7:12.
    Bologna FC: Skorupski – Calabresi, G. González, Helander – M'Baye, Svanberg (84. Destro), Pulgar, Džemaili (64. A. Poli), Krejčí (74. Orsolini) – Palacio, Santander.
    Náhradníci: A. Da Costa, Santurro – De Maio, Paz, Orsolini, Á. Nagy, Danilo, Destro, A. Poli, Okwonkwo, Dijks, Falcinelli.

    Atalanta Bergamo: Beriša – Tolói, Mancini, Palomino – Hateboer, Freuler, de Roon, Gosens – Iličić (83. Pašalić), Barrow (46. D. Zapata), A. Gómez (89. Rigoni).
    Náhradníci: F. Rossi, Gollini – Valzania, Bettella, Djimsiti, Castagne, Pessina, Rigoni, Pašalić, Adnan, D. Zapata.

    Rozhodčí: La Penna – Prenna, Tegoini
    thejrc.org