Lazio – Spal 4:1 (kon.) | Chievo – Sassuolo 0:2 (kon.) | Parma – Frosinone 0:0 (kon.)
Sampdoria – Turín 1:4 (kon.) | Bologna – Atalanta BC 1:2 (kon.) | Udinese – AC Milán 0:1 (kon.)
konec
UC Sampdoria
1:4 (0:2)
Turín FC
Neděle 04.11.2018, 15:00 • Stadio Luigi Ferraris, Janov • Italská Serie A • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (17:01:25)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 6:7. Rohy: 0:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:24.
     
    Je dobojováno! Turínští v atraktivním utkání na hřišti Sampdorie Janov potvrdili svou výbornou formu a už pošesté v řadě odchází ze zápasu neporažení. Hosté v obou poločasech vstřelili dva góly a zaslouženě slaví vítězství 4:1. Jedinou kaňkou za podařeným výkonem byla jen situace z pětašedesáté minuty, kdy Sirigu sice vychytal penaltu Quagliarelly, ale z dorážky o své čisté konto přece jenom přišel. Turín se tedy posunul na sedmé místo a od pohárových pozic ho dělí jediný bod. Doria naopak potřetí za sebou nevyhrála a s patnácti body je aktuálně desátá.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Oba týmy zaslouží pochvalu, neboť zápas za rozhodnutého stavu jen tak nedohrávají. Domácí nyní vybojovali standardku, kterou rozehrál Praet na hlavu Tonelliho, jenže neškodné zakončení skončilo v rukavicích Siriga.
     
    90+2
    Čerstvý Kownacki chtěl oběhnout o něco pomalejšího Djidjiho a zprava proniknout do vápny. Bohužel pro něj nezaviněně ztratil stabilitu a s ní také balón.
     
    90+1
    Praet ještě použil poslední zbytky sil a vběhl do pokutového území. Balón mu však sjel na vnější nárt a vyrobil jen hodně nepřesné zakončení.
     
    90
    Druhý poločas je prodloužen o další čtyři minuty nastavení.
     
    89
    Quagliarella si zpracoval těžkou prudkou přihrávku na krátkou vzdálenost. Přes obránce Izza vystřelil z devatenácti metrů a minul ze svého pohledu levou tyč.
     
    88
    Berenguerův centr z levé strany byl tečovaný. Sudí to přehlédli a chybně nařídili odkop od branky Emila Audera. Hosty to trápit ale nemusí.
     
    87
    Hodně velký boj na malém prostoru na chvíli skončil kvůli faulu střídajícího Zazy. Doria po něm špatně rozehrála a nedostala se ani za půlku.
     
    86
    Čtvrtý gól domácí hráče definitivně zlomil. Už dlouhou dobu se hraje jen na útočné polovině Turína, který se opět tlačí do vápna.
     
    85
    Dawid Kownacki oplácel zákrok na svou osobu a dost nešetrně vletěl do Armanda Izza. Rozhodčí přesto ponechal svou žlutou kartu v kapsičce.
     
    84
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Tomás Rincón, přichází Roberto Soriano.
     
    83
    Álex Berenguer je po svém nástupu hodně vidět. Teď si převzal míč metr před vápnem, jenže technickou střelou minul prostor mezi třemi tyčemi.
     
    82
    Andrea Belotti na hattrick nedosáhne. Na posledních deset minut hry ho na trávníku nahrazuje jiný útočník Simone Zaza.
     
    81
    Tento centr byl ze všech tří nejhorší, přetažený pas propadl až na pravou stranu, kde o něj záhy přišel Daniele Baselli.
     
    80
    Berenguer dostal možnost rozehrát další standardku. Belottim prodloužený centr z levé strany skončil u bližší tyče, kde Audero nejistě vyrazil míč n aroh.
     
    79
    Ještě před pár dny měla Sampdoria velmi dobrou bilanci inkasovaných gólů. Aktuálně jich má už patnáct, přičemž za dva poslední zápasy inkasovala od AC Milán a Turína hned sedmkrát.

    Michal Břuchanský

    Branky: 65. Quagliarella – 12. Belotti (De Silvestri), 43. Belotti (pen.), 56. Falqué (Aina), 77. Izzo (Belotti)

    Karty:   11. Praet (SMD), 40. Ekdal (SMD) – 32. Rincón (TUI), 50. Meïté (TUI)

    Neproměněná penalta: 65. Quagliarella (SMD), brankář Sirigu zneškodnil


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 6:7. Rohy: 0:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:24.
    UC Sampdoria: Audero – Bereszyński, Tonelli, J. Andersen, Murru – Praet, Ekdal, É. Barreto (15. Linetty) – Saponara (53. Defrel) – Caprari (78. Kownacki), Quagliarella (C).
    Náhradníci: Belec, Rafael Cabral – Colley, Defrel, A. Ferrari, Jankto, Kownacki, Linetty, G. Ramírez, Sala, J. Tavares, Vieira.

    Turín FC: Sirigu – Izzo, N'Koulou, Djidji – De Silvestri, Meïté, Rincón (84. R. Soriano), Baselli, Aina – Falqué (69. Berenguer), Belotti (C) (82. Zaza).
    Náhradníci: Ichazo, Rosati – Ansaldi, Berenguer, Bremer, Edera, Lukić, Moretti, Parigini, Lyanco, R. Soriano, Zaza.

    Rozhodčí: Rochci – Del GIovane, Vivenzi
    ocianews.com