Columbus – New York RB 1:0 (kon.) | Portland – Seattle 2:1 (kon.)
konec
Columbus Crew
1:0 (0:0)
New York Red Bulls
Neděle 04.11.2018, 21:15 • MAPFRE Stadium • Americká MLS • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 3:4. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 9:13. (23:10:05)
     
    Je konec! Dnešní utkání nám nakonec nabídlo jedinou branku, o kterou se postaral domácí celek. Druhý poločas nám opět nabídl celkem vyrovnanou podívanou, která nenabídla moc zajímavých šancí. Columbus přeci jenom podnikl ukázkovou akci, na jejíž koncil byl křídelník Zardes. Následně se hostům přeci jenom podařilo dostat do vyložené šance, zaskvěl se ale domácí brankář Steffen.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Domácí přečkali infarktový moment! Romero totiž poslal do pokutového území centr, na něj si naskakoval Wright-Phillips, kterého senzačně vychytal Steffen.
     
    90+2
    Sympatická pasáž Columbusu. Nejprve se do pokutového území dostával Zardes, který byl čistým způsobem obrán o balón. Posléze standardní situaci vybojoval střídající Santos.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90
    To nebylo vůbec špatné! Zpoza pokutového území zkoušel štěstí Santos, jehož prudkou ránu dokázal hostující brankář vyrazit do strany.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, domácí i nadále drží hubené vedení. Soupeř se stále nepřibližuje ke Steffenovi.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Sean Davis (New York Red Bulls).
     
    88
    Volného míče se zmocnil pouze hostující Lawrence, který následně spolupracoval s Ivanem, což ale nevedlo k ničemu nebezpečnějšímu.
     
    87
    Stále sledujeme celkem poklidný závěr tohoto zápasu. Steffen se opět staví k rozehrávce od své branky, kterou pošle daleko za středový kruh.
     
    86
    Střídání v týmu Columbus Crew: ze hřiště odchází Justin Meram, přichází Lalas Abubakar.
     
    83
    Zardes mohl vyslat do vyložené šance Higuaína, avšak na poslední chvíli zakročil Parker, který kolmici dokázal zastavit svojí pravou nohou.
     
    82
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Hostům se i nadále krátí čas, naopak hráči Columbusu se snaží neudělat žádnou chybu.
     
    81
    Columbus se po delší době dostal k opačné šestnáctce, do které dokonce zavítal Higuaín, který ale z úhlu centroval mimo hostující svatyni.
     
    80
    Steffen to tentokráte zkoušel hodně dalekým nákopem, který se ale svezl ven z hrací plochy. Autového vhazování se ujme obránce Lawrence.
     
    79
    Wright-Phillips chtěl vybojovat alespoň rohový kop, avšak nakonec to bude odkop od domácí branky. Hostující hře chybí nějaká logičtější myšlenka.
     
    78
    Domácí se dokázali prokombinovat z přehuštěného prostoru. Následně se k míči dostal obránce Mensah, který do kombinace zapojil také Steffena.
     
    77
    Nakonec jsme se dočkali zakončení, hlavičkou to zkoušel Long, který ale mířil přímo doprostřed branky, kde se pochopitelně nacházel Steffen.

    David Suchý

    Branky: 61. Zardes (Higuaín)

    Karty:   31. Valenzuela (CLS) – 88. Davis (NYR)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 3:4. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 9:13.
    Columbus Crew: Steffen – Afful, Mensah, Williams, Valenzuela – Artur, Trapp – Meram (86. Abubakar), Argudo (67. Santos), Zardes – Mullins (46. Higuaín)
    Náhradníci: Kempin – Abubakar, Clark, Higuaín, Jimenez, Martinez, Santos

    New York Red Bulls: Robles – Murillo, Parker, Long, Lawrence – Adams, Davis – Muyl (70. Ivan), Romero, Royer (63. Etienne) – Wright-Phillips
    Náhradníci: Meara – Escobar, Etienne, Ivan, Lade, White, Rzatkowski

    Rozhodčí: Saghafi – Manikowski, Da Silva
    Pondělí 12.11.2018
    New York RB - Columbus 3:0

    Branky: 17. Muyl (Long), 73. Royer (Adams), 76. Royer (Gamarra)

    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 2:5. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 7:11.
    thejrc.org