Kanada white – Česko 5:1 (kon.)
konec
Kanada white
5:1 (1:0, 4:0, 0:1)
Česko
Středa 07.11.2018, 00:35 • Harbour Station, Saint John • World U17 Hockey Challenge
Partner:
     
    S konstatováním, že Kanada white vyhrála v posledním zápase základní části nad Českou republikou zejména díky povedené druhé třetině 5:1 a ve čtvrtfinále narazí na Finsko, zatímco soupeřem českého týmu bude Rusko, se s Vámi loučí a hezkou středu přeje Tomáš Lysý. (03:01:32)
     
    Vše je tedy jasné, základní skupiny World U-17 Hockey Challenge jsou minulostí. Pojďme se podívat na pořadí:

    Skupina A:
    1. Kanada white – 8 bodů
    2. Kanada black – 6 bodů
    3. USA – 3 body
    4. Česká republika – 1 bod

    Skupina B:
    1. Rusko – 6 bodů
    2. Kanada red – 4 body
    3. Švédsko – 4 body
    4. Finsko – 4 body

    Ve čtvrtfinále tedy uvidíme tyto dvojice:
    Kanada white – Finsko
    Kanada black – Švédsko
    Rusko – Česká republika
    Kanada red – USA
     
    Statistiky zápasu:
    Kanada white – Česko 5:1
    Střely na branku: 23-25
    Zásahy gólmanů: 24-18
    Vyloučení: 6-2
    Využití: 1-1.
     
    Utkání by se dalo rozdělit do tří odlišných částí. Zatímco v první třetině byla Česká republika o něco lepším týmem, ale svojí velkou šanci nevyužila, tak Kanada naopak z první gólovky otevřela stav zápasu.

    Druhá třetina patřila jasně Javorovým listům. Kanadští hokejisté totiž třemi góly během šest minut vyhnali Bednáře z české branky a Malíkovi kapituloval jednou.

    Ve třetí dvacetiminutovce už Kanada hrála to, co potřebovala, ale čisté konto neuhlídala, když se v závěru český tým upravil na konečných 5:1 pro soupeře.
     
    Nejlepší hráči zápasu:
    Kanada white: Tristan Lennox
    Česko: Jan Myšák.
     
    Ve třetí třetině už si Kanada snadno pohlídala vítězství a její prioritou bylo asi udržení čistého konta pro Lennoxe, ale to se kanadskému týmu nepovedlo. 65 sekund před koncem napřáhl od modré Novák a Jan Cikhart tečí zaznamenal čestný český úspěch.
     
    Konec zápasu.
     
    60:00
    Cameron Butler se s dnešním zápasem loučí nicneřešícím krosčekem.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny a já se zároveň omlouvám na dálku Janu Cikhartovi za mylnou informaci, že on byl tím, kdo střílel od modré. Absence opakovaných záznamů je bohužel znát.
     
    58:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přesilovka využitá po sedmi sekundách a nula na kontě vstřelených branek smazána. Po vyhraném buly českého týmu nedokázal Prokop vyhodit puk. Respektive Novák jej na modré velice dobře zachytil, najel si blíže na osu hřiště, vypálil a JAN CIKHART kazí tím správným usměrněním puku radost Tristanu Lennoxovi z čistého konta. Asistence: Pavel Novák.
     
    58:48
    Ještě jedno vyloučení na kanadské straně. Podaří se českému týmu skórovat? Mick Renwick si půjde odsedět dvě minuty za držení protihráče a pokud soupeř nevyužije přesilovku, již se dneska na ledě neukáže.
     
    58:38
    Lennoxovi dnes zatím prostě nejde dát gól, nyní se o tom přesvědčil v dobré šanci střílející Jakub Malý.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty zápasu.
     
    57:45
    Macháčkův průnik po pravé straně končí před modrou čárou.
     
    56:40
    Možná škoda, že nyní Tomáš Chlubna nevystřelil. Po přihrávce Dominika Vacíka končí akce dvou hráčů účastnivších se Mezinárodní česko-finské hokejové školy na Chlubnově holi. Mladý útočník zkoušel celou akci vylepšit ještě přiblížením se k Lennoxovi a uděláním si lepší pozice, ale byl ihned odzbrojen.
     
    55:17
    Mooreho rána od modré prošla netečována kolem všech a pak vedle branky. Střelecky se dnes tento produktivní obránce trápí.
     
    55:07
    Buly bude tentokrát probíhat před Malíkovou brankou.
     
    54:20
    Až nyní se česká reprezentace zformovala a Myšák je tím mužem, který k tomu výrazně dopomohl.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 12. Robinson (Bourgault, Veillette), 21. DesRoches (Bourque), 23. McClennon (Perfetti), 26. Poirier (Renwick, Ambrosio), 32. McClennon (Prokop) – 59. Cikhart (Novák)


    Kanada white: Lennox (Cossa) – Moore, Seeley, Prokop, Poirier, DesRoches, Renwick, Power – Ambrosio, Bourque, Perfetti, Tolnai, Neighbours, Piercey, Bourgault, Robinson, McClennon, Butler, Veillette, Rochette, Evangelista. Trenér: Brett Gibson
    Česko: Bednář (26. Malík) – Baláž, Vacík, Talafa, Bláha, Svach, Krutil, Hampl – Malý, Gut, Mácha, Malát, Janda, Myšák, Macháček, Rouha, Cikhart, Ivan, Novák, Chlubna, Konečný. Trenér: Karel Beran
    thejrc.org