Kanada white – Česko 5:1 (kon.)
konec
Kanada white
5:1 (1:0, 4:0, 0:1)
Česko
Středa 07.11.2018, 00:35 • Harbour Station, Saint John • World U17 Hockey Challenge
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:30.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu turnaje World U17 Hockey Challenge, tedy neoficiálního mistrovství světa hráčů do 17 let. Český národní tým čeká ve třetím vystoupení na turnaji celek Kanady white a start zápasu je naplánován na 30 minut po půlnoci z úterý na středu.
     
    Kanada white:
    Česká hokejová reprezentace narazí na aktuálně nejsilnější tým turnaje. Bilý výběr javorového listu totiž vyhrál obě dvě utkání a je blízko k vítězství ve skupině A. Nejprve porazil v prodloužený tým Kanada Black, když rozhodující gól vstřelil v čase 60:35 útočník Connor McClennon, který v současné době válí za tým Kootenay ve Western Hockey League. V noci na dnešek nedala Kanada žádnou šanci Američanům, které porazila 5:2 a znovu měl rozhodující roli tento šestnáctiletý šikula, jenž na druhý gól asistoval a poté zapsal hattrick.
    Foudy asistoval, O'Rourke rozhodl
     
    Česká republika:
    Národní tým zatím figuruje na posledním místě "zámořské" skupiny, kde jsou dva týmy Kanady a USA. Právě Američané byli prvním českým soupeřem, se kterým reprezentanti prohráli 1:5, když čestnou branku za stavu 0:4 dával šestnáctiletý junior z Plzně Sebastián Malát. Včera navečer již bylo vystoupení české reprezentace více pozitivnější. Ve druhé třetině totiž proti týmu Kanada Black vyrovnal liberecký útočník Jan Cikhart a v padesáté minutě opětovně srovnával brněnský forvard Jakub Malý. Na gól Ryan O'Rourke z Ontario Hockey League padesát sekund před koncem prodloužení už samozřejmě český tým odpovědět nemohl.
    Národní tým bral proti Kanadě Black bod
     
    Produktivita turnaje:
    Kanada white má ve svém týmu nejen dva nejproduktivnější hráče celého turnaje, ale i nejlepšího střelce a nejlepšího nahrávače. Již zmiňovaný šikula Connor Mcclennon, který dal proti Americe hattrick a na jeden gól nahrál, je s bilancí 4 gólů a 2 asistencí nejproduktivnějším hráčem a nejlepším střelcem turnaje. Přihrávky jak na zlatém podnosu mu servíruje zástupce kapitána Cole Perfetti z týmu Saginaw Spirit hrající Ontario Hockey League. Šestnáctiletý levák čtyřikrát přesně nahrál, což je nejvíce ze všech, a dvakrát asistoval.

    Z českého týmu si zatím nejlépe vede Tomáš Chlubna, jenž je na dvacátém místě tabulky produktivity. Tahoun jihlavské juniorky, jenž už naskočil i za A-tým Dukly, zatím zapsal dvě přesné nahrávky.
    Čeští talenti v nominaci - synové slavných otců nebo tři talenti z Vysočiny
     
    Rozbruslení je za námi, čeká se už jen na rozhodčí a oba týmy.
    Začínáme půl hodiny po půlnoci českého času

     
    Na ledě již krouží malí hokejisté s vlajkami obou dnešních soupeřů.
     
    Kanaďany již máme na ledě, Češi je následují.
     
    Úvodní sestavy:

    Kanada white: Lennox (Cossa) – Moore, Seeley, Prokop, Poirier, DesRoches, Renwick, Power – Ambrosio, Bourque, Perfetti, Tolnai, Neighbours, Piercey, Bourgault, Robinson, McClennon, Butler, Veillette, Rochette, Evangelista. Trenér: Brett Gibson

    Česko: Bednář (Malík) – Baláž, Vacík, Talafa, Bláha, Svach, Krutil, Hampl – Malý, Gut, Mácha, Malát, Janda, Myšák, Macháček, Rouha, Cikhart, Ivan, Novák, Chlubna, Konečný. Trenér: Karel Beran.
     
    Slavnostní buly vhodil Michal Gut a Dylan Robinson, nyní už Harbour Station zní hymny obou zemí.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:04
    Úvodní buly se stalo kořistí českého týmu, který ihned nahazuje puk za Lennoxe.
     
    00:25
    Baláž si věděl rady proti napadajícímu Bourquemu, český tým tak zůstal u puku.
     
    00:50
    Ondřej Baláž vybojoval mezi kruhy kotouč a posunul ho na spoluhráče, který střelou křížem vystrašil Lennoxe.
     
    01:34
    Bláha posílal dlouhý pas na Chlubnu, který jej sice přijal, ale vzápětí byl pohlídán dvěma hráči soupeře.
     
    02:00
    První dvě minuty se hrají bez přerušení.
     
    02:04
    Až nyní, Luke Evangelista se provinil ofsajdem.
     
    02:30
    Český národní tým hraje zatím velice pozorně v obraně a ještě se pouští do nebezpečných protiútoků. V jednom z nich měl nyní prsty Ivan Ivan, syn známého otce.
     
    02:48
    Ondřej Baláž vypálil a Lennox si připisuje první úspěšný zákrok.
     
    03:21
    Už jsem chtěl říct, že to národní tým udělal opět velmi dobře a po ztrátě puku se dostal opět ke kotouči. Ale Myšák udělal ve středním pásmu menší chybu a Kanada rychle jela dopředu. Ale jeden z jejich hráčů netrefil branku a vzápětí právě Myšák zaútočil, leč jeho zakončení také nebylo dobré.
     
    04:05
    Paže sudího je zdvižená, Česká republika si zahraje přesilovku a Bednář míří ven z klece.
     
    04:29
    Cole Perfetti, nejlepší nahrávač turnaje, si jde odsedět dvě minuty za podrážení.
     
    04:43
    Češi dvakrát vyhráli buly, ale po druhém úspěšném vhazování pálil Myšák těsně vedle. Poté se Kanada osvobozuje.
     
    05:14
    Obrovská šance České republiky. Myšák pálil z kruhů, jeho střelu s obtížemi vyrazil Lennox. Puk se od jeho vyrážečky dostal na pravou stranu, kde číhal Michal Gut, ale český útočník nedokázal procedit kotouč pod betonem gólmana do sítě a jak mi správně připomněl kolega, jeho radosti zabránila tyčka.
     
    05:54
    Cikhart upadl na modré čáře a tím se dostal do ofsajdu, který je zároveň i pískán.
     
    06:35
    Hned při návratu vyloučeného kanadského hráče pálil od modré Tadeáš Talafa. Rodák z Otrokovic a útočník Zlína ale netrefil prostor tří tyčí.
     
    07:04
    Pojďme si říct, že začátek zápasu je z české strany více než sympatický. Možná i návštěvníci v Harbour Station se diví, jak málo má gólman Bednář práce.
     
    07:48
    Myšák zkoušel napadat, což se mu proti Perfettimu i dařilo, ale kanadský forvard poté ukázal zkušenosti z Ontario Hockey League a puk si pohlídal.
     
    08:28
    Další dobré napadání českého týmu a Kanada se jen s obtížemi dostala ve středním pásmu k puku. Ale jen na chvíli, jelikož Václav Svach, kterého místní komentátor překřtil na "Suvak", výborně získal kotouč.
     
    09:01
    Evropané zase zatopili před Lennoxem, vše museli uklidnit až zadáci Kanady.
     
    09:35
    S propagační střelou od modré neměl Lennox příliš práce, ale v postřehu zůstat musel.
     
    09:58
    Butler z levé strany nahazoval naslepo před českou branku, kde si čeští obránci věděli rady najíždějící kanadské hráče pokryli.
     
    10:08
    Po hře vysokou holí se bude vhazovat ve středním pásmu, ale to až po krátké přestávce.
     
    11:18
    Souboj o puk v rohu za českou branou zvládl lépe Veillette a Kanada útočí.
     
    11:27
    Kanada white právě vstřelila branku! Hlavní rozdíl v dosavadním průběhu zápasu je ten, že zatímco český tým trefil ve velké šanci tyčku, Kanada v prvním velké možnosti skóruje. Veillette vybojoval za brankou kotouč a jel za brankou. Nevyjel si ale před ní, nýbrž přes dotírání českého obránce nechal puk za brankou pro Bourgaulta. Ten s notnou dávkou štěstí našel před brankou zcela volného DYLANA ROBINSONA a kanadský forvard trefuje prostor u levé horní tyčky. Asistence: Xavier Bourgault, William Veillette.
     
    12:09
    Vzápětí je tu možnost pro český tým, Owen Power jde ven za háček.
     
    13:47
    Dlouho to vypadalo, že český tým se vůbec nedokáže dostat do útočného pásma. Ale pak prohrávající tým konečně zahrozil a střela Chlubny neměla vůbec špatné parametry. Jihlavský útočník to zkusil i o chvíli později, ale opět nebyl úspěšný.
     
    14:09
    Kanada hraje v plném počtu.
     
    15:00
    Krutil dával podél modré přihrávku na Talafu, který mohl pálit z první, ale puk mu vůbec nesedl na hůl a ani nedošel k Lennoxově kleci.
     
    16:18
    Bednář si vyjel za branku pro puk, ale náhle zjistil, že jsou v jeho těsné blízkosti dva hráči soupeře, čekající na jeho rozehrávku. Karlovarský gólman dal puk doleva, kde jej zkoušel zachytit Colby Ambrosio. Kotouč ale dostal pod kontrolu až za malý okamžik a právě to stačilo, aby se Bednář vrátil do své svatyně.
     
    17:44
    Už to vypadalo, že Cikhart za brankou načape na švestkách dva kanadské hráče, kteří se nedomluvili, kdo že to vlastně půjde pro puk. Ale stihli se uvědomit včas.
     
    18:23
    Štěpán Macháček dobře pracuje nejen v rohu za brankou, ale poté i podél mantinelu a vybojoval pro svůj tým puk.
     
    18:55
    Byl to opět Svach, který to zkusil od modré. Jemu puk sedl na hůl dobře, ale obránce Motoru pravděpodobně netrefil branku.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny a Češi mají puk bezpečně za brankou.
     
    19:49
    Tohle už bylo hodně moc, co si ukousl Cole Perfetti. Mezi třemi protihráči v útočném pásmu neměl šanci.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je u konce a český tým se rozhodně nemá za co stydět, byť prohrává 0:1. Česká republika měla minimálně do desáté minuty více ze hry, ale Gut v největší šanci trefil dorážkou Myšákovy střely tyčku. Naopak Kanada ve své první velké příležitosti nezaváhala, když Veillette vybojoval puk, nechal puk pro Bourgaulta a ten se štěstím přihrál před branku na gólovou pozici pro Dylana Robinsona, jenž se nemýlil – 1:0.
     
    Statistiky první třetiny:
    Kanada white – Česko 1:0
    Střely na branku: 5-6
    Zásahy gólmanů: 6-4
    Vyloučení: 2-0
    Využití: 0-0.
     
    Další třetina začne přibližně v 1:22.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:23
    Souboj Vacík – Perfetti v rohu za brankou vyzněl lépe pro havlíčkobrodského zadáka.
     
    20:54
    Kanada white právě vstřelila branku!Český tým šel do protiútoku, ale Malátovo přenechání puku rozhodně nevyšlo, tak, jak si dotyčný přál. Do rychlého protiútoku se tak dostala Kanada, která zásluhou Bourqueho zavezla puk po levé straně do pásma. Poté následovala přesná přihrávka na CHARLIEHO DesROCHESE, který se z osy hřiště nemýlil. Asistence: Mavrik Bourque
     
    21:39
    Po inkasované brance je tu další nepříjemnost pro Českou republiku. Gólman Jan Bednář je potrestán za zdržování hry a trest si za něj odsedí Martin Janda.
     
    22:12
    Kanada white právě vstřelila branku!Javorové listy přidávají v rychlém časovém sledu třetí branku a využívají svojí vůbec první přesilovku v zápasu. Nejproduktivnější hráč turnaje McClenon sice nepřihrál dobře pro spoluhráče, to mu ale nemusí vůbec vadit. Puk se dostal na modrou pro Perfettiho a souhra těchto dvou borců šlape parádně – jeho přihrávku totiž usměrnil z vrcholu pravého kruhu CONNOR McCLENNON přesně do sítě. Asistence: Cole Perfetti.
     
    22:48
    Český tým bude mít možnost vrátit se do zápasu po vysoké holi Camerona Butlera.
     
    23:00
    Jenže Kanada se rychle osvobozuje.
     
    23:15
    Chlubna si na Lennoxe nepřišel, naopak přichází další vyhození Kanady.
     
    24:14
    Myšákova střela skončila v Lennoxově lapačce. Po buly se k puku opět dostala Kanada a Češi budou muset začít znovu až od Bednáře.
     
    24:32
    Aktivní Chlubna s Cikhartem znovu prověřoval Lennoxe, který radši pokryl kotouč
     
    24:48
    Cameron Butler je zpět na ledě a český tým nevyužil v pořadí již třetí přesilovou hru.
     
    25:35
    Neighbours za branou vybojoval zdánlivě ztracený puk a posunul ho na Perfettiho, který je opět ve svém živlu.
     
    25:41
    Kanada white právě vstřelila branku!Velkou zásluhu na tomto gólu má Neighbours, který výborně vybojoval v rohu za brankou puk. Od něj se touš dostal k Ambrosiovi, který jej předal Renwickovi a ten v pozici na bekhend obkroužil půlku útočného pásma a zastavil se na středu. Poté dal puk na modrou pro JÉREMIEHO POIRIERA, který si sjel blíže k brance a vymetl šibenici. Český tým je hodně v útlumu. Asistence: Michael Renwick, Colby Ambrosio.
     
    25:41
    Jan Bednář dnes po čtvrtém gólu a třetím ve druhé třetině dochytal, na jeho místo jde Nick Malík a národní tým si bere oddechový čas.
     
    26:30
    Čeští reprezentanti měli nyní puk v útočném pásmu, ale nedaří se jim zatím překonat jistého Lennoxe. Zblízka se neprosadil Myšák.
     
    27:18
    A na gólmana Cambridge si nepřišel ani Tomáš Chlubna, který je zatím nejproduktivnějším českým hráčem na turnaji. Úspěšný to zákrok kanadského gólmana.
     
    29:02
    Cole Perfetti zkoušel přidat třetí gól na turnaji, ale táhlou střelou od modré minul tři tyče.
     
    29:34
    Talafa si poradil proti kanadskému napadání a posunul puk dopředu, ale bohužel Jakub Malý se s ním zatím dále nedostal.
     
    29:55
    Záměrně jsem napsal zatím, jelikož nechybělo moc k tomu, aby Kuba Malý vybojoval za brankou kotouč a servíroval ho spoluhráčům.
     
    30:21
    Dva útoky, každý na jedné straně. Lennox vyrazil, Malík nemusel zasahovat.
     
    30:55
    Výborná práce Rochetteho. Útočník Kanady vobjoval v útočném pásmu puk, vystřelil a ještě se poté stačil dostat před branku, kde po další střele málem vyšťoural zpod Malíka puk.
     
    31:37
    Kanada white právě vstřelila branku!Dobrý den, jmenuju se CONNOR McCLENNON, zářím v Kootenay ve Western Hockey League a teď jsem ukázal svoje umění, tak si to pište, agenti. Tomáš Chlubna zkoušel projít s pukem po levé straně do útočného pásma, což se mu podařilo, ale vystřelit již nedokázal a jeho spoluhráč poměrně nedůsledně bránil. Kanada toho využila a podnikla rychlý výpad do nezformované české pětice, který po Prokopově pasu zakončil nejproduktivnější hráč turnaje fantastickou stahovačkou a střelou do šibenice. Asistence: Luke Prokop.
     
    32:37
    Jestliže proti černému kanadskému týmu hrál národní tým dobře po celé tři třetiny, nyní mu to vydrželo pouze úvodních dvacet minut. Kanada white je jasně na koni.
     
    33:59
    Kanaďané si dělají přesně to, co chtějí. No, českým mladíkům nyní vůbec nezávidím.
     
    34:15
    Nyní, kdybych citoval svého pelhřimovského kolegu, tak použiju jediné slovo: zámek. Ale ten kanadský. Ale nakonec to vypadá, že mu český tým po sraženém puku v rohu za brankou odolá.
     
    35:05
    Parádní akce Jana Myšáka, pokud se tedy nemýlím. Útočník, který nedávno v Litvínově překonal rekord Roberta Reichela a la nejmladšího střelce klubu, ukázal šikovné ruce a individuální akcí se dostal až před Lennoxe. Zbývalo tomu jediné – nasadit třešničku na dortu v podobě gólu, ale kanadský brankář výborně zasáhl a i se štěstím udržel puk před brankou.
     
    36:55
    Nemýlíme se, pokud dnes od komentátora utkání slyšíme z českého týmu často jméno Chlubna. I nyní jihlavský štírek rozjížděl další útočnou akci, ale v útočném pásmu nenašel jeho pas adresáta.
     
    37:35
    Buly ve svém obranném pásmu vyhrála Kanada, ale Ambrosio se daleko nedostal.
     
    37:59
    Robinson pláchl české obraně a dostal se až před Malíka, kterého ale svým zakončením neoklamal. Tentokrát měl navrch syn slavného obránce.
     
    38:53
    Malátova střela šla přesně tam, kde měl Lennox lapačku, a vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    39:01
    K Chlubnovi se zpoza branky odrazil puk, ale český útočník ho potřeboval dostat na opačnou stranu hole. Takto nezakončil.
     
    39:31
    Jeden z kanadských hráčů si podél mantinelu udělal místo, zatáhl puk a Marek Bláha jej fauloval – držení.
     
    39:46
    Česká republika sice vyhrála buly, ale Vacíkovi se bohužel nepodařilo podél mantinelů vyhodit. Kanada se poté dostala jen k jedné střele, kterou Malík bezpečně viděl.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Zatímco první třetina byla hodně vyrovnaná, ve druhé části měla jasně navrch Kanada, a to ve všech směrech. V čase 20:54 se prosadil Charlie DesRoches, který po Bourqueho asistenci využil protiútok. O minutu a půl později se opět ukázala skvostná souhra Perfettiho s Connorem McClennonem a ten se z první nemýlil. Aby toho nebylo pro český tým "málo", když časomíra ukazovala 25:41, využil Renwickovu individuální akci a pobídku dělovou ránou Jéremie Poirier. Jeho gól vyhnal Bednáře z branky, ale Nick Malík inkasoval po necelých šesti minutách, když Connor McClennon, nejproduktivnější hráč turnaje, ukázal své umění, výbornou stahovačku a zaznamenal gól na 5:0.
     
    Statistiky po druhé třetině:
    Kanada white – Česko 5:0
    Střely na branku: 12:12
    Zásahy gólmanů: 12-7
    Vyloučení: 3-2.
    Využití: 1-0.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:09.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Třetí část hry začala a národní tým bude hrát hlavně o to, aby porážka nenarostla do nějakých extrémně velkých výšin.
     
    41:01
    Rochette objel prakticky celé útočné pásmo a Kanada utahuje deštníček před Malíkem.
     
    41:20
    Jenže bez střel se její náskok zvyšovat nebude a tu jedinou, kterou zatím Kanada ve třetí části měla, rutinně likviduje Malík.
     
    41:31
    Český tým je v plném počtu.
     
    41:58
    Seeleyho přihrávka na spoluhráče Robinsona podél modré nebyla vůbec dobrá, ale přesto druhý jmenovaný udržel kotouč tak, aby puk nešel do středního pásma.
     
    42:34
    Tristan Lennox dobře viděl střelu od modré a bezpečně jí kryje.
     
    42:43
    Puk se rychle dostal až na druhou stranu, kde Malík pomohl svým spoluhráčům za brankou s rozehrávkou.
     
    43:14
    Vacík také zachytil puk na modré a dával ho na levý kruh pro Cikharta, jenže jeho střela neměla gólové parametry.
     
    43:35
    Rochette opět nabírá na rychlosti, ale tentokrát byl kanadský štírek zastaven už ve středním pásmu.
     
    44:00
    Mooreho střelu z pravého kruhu Malík viděl a úspěšně proti ní zasáhl.
     
    44:15
    Na druhé straně se Macháčkova střela nedostala až na branku, protože jeden z kanadských hráčů zapsal dobrý blok.
     
    45:05
    Oba týmy bojují nyní v útočném pásmu českého týmu o puk. Vypadá to, že úspěšnější bude Kanada, a to se za pár okamžiků potvrzuje.
     
    45:43
    Jakub Konečný mohl vstřelit alespoň čestný český gól. Pronikl s pukem přes modrou, ale následně byl rozhozen hráči soupeře. Přesto se dokázal zorientovat a nejlépe si najít puk, se kterým se ihned dostal blíže k brance, ale Lennox měl na jeho bekhend úspěšný recept.
     
    46:23
    Sympatické je, že to Češi za rozhodnutého stavu nevzdávají a chtějí alespoň trošku redukovat nepříznivé skóre. Velkou šanci Nováka likviduje opět jistý Lennox.
     
    47:11
    Po zakázaném uvolnění českého týmu se bude vhazovat v obranném pásmu před Malíkem.
     
    48:03
    Pro čáry Ambrosia neměl vůbec žádné pochopení Jan Hampl a za branou zastavil choutky kanadského útočníka.
     
    48:55
    Evangelista v šanci. Nejprve to zkoušel bekhendem na pravou tyč Malíkovy branky, poté neuspěl s rychlým zasunutím zpoza klece k druhé tyči.
     
    49:42
    Hra rychle plyne, nyní čeští hokejisté museli rychle spěchat za pukem, jelikož o zakázané uvolnění nešlo.
     
    50:01
    Myšákova pumelice z osy hřiště si jen těsně nenašla cíl v podobě kanadské klece!
     
    51:00
    Do závěru zápasu zbývá devět minut a je jasné, že Kanada white půjde do čtvrtinále z první pozice, naopak český tým z poslední čtvrté.
     
    51:35
    Opravdu si nepamatuji, kdy naposled sudí přerušovali hru. Závěr už se hraje přece jen v pozvolnějším tempu.
     
    51:58
    Zároveň je ale třeba říct, že Kanada usilovně snaží udržet Lennoxovi čisté konto.
     
    52:45
    Už to tak nemuselo být. Chlubna přistrčil puk před brankou na Maláta s Jandou, ale ani jeden se z dobré pozice neprosadil.
     
    52:52
    První statistický údaj do kolonky vyloučení ve třetí třetině – český tým dostane další výhodu přesilové hry za sekání Jake Neighbourse.
     
    53:10
    Tohle nebyly dvě špatné kombinace Chlubny a střílejícího Nováka. Jenže poprvé šla střela obránce Motoru do Lennoxe a podruhé vedle.
     
    53:54
    Když děláte kličku před modrou a vaší spoluhráči jsou při přechodu do pásma na Vaší úrovni, skoro vždy to končí ofsajdem. Jako nyní v podání českého týmu.
     
    54:20
    Až nyní se česká reprezentace zformovala a Myšák je tím mužem, který k tomu výrazně dopomohl.
     
    55:07
    Buly bude tentokrát probíhat před Malíkovou brankou.
     
    55:17
    Mooreho rána od modré prošla netečována kolem všech a pak vedle branky. Střelecky se dnes tento produktivní obránce trápí.
     
    56:40
    Možná škoda, že nyní Tomáš Chlubna nevystřelil. Po přihrávce Dominika Vacíka končí akce dvou hráčů účastnivších se Mezinárodní česko-finské hokejové školy na Chlubnově holi. Mladý útočník zkoušel celou akci vylepšit ještě přiblížením se k Lennoxovi a uděláním si lepší pozice, ale byl ihned odzbrojen.
     
    57:45
    Macháčkův průnik po pravé straně končí před modrou čárou.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty zápasu.
     
    58:38
    Lennoxovi dnes zatím prostě nejde dát gól, nyní se o tom přesvědčil v dobré šanci střílející Jakub Malý.
     
    58:48
    Ještě jedno vyloučení na kanadské straně. Podaří se českému týmu skórovat? Mick Renwick si půjde odsedět dvě minuty za držení protihráče a pokud soupeř nevyužije přesilovku, již se dneska na ledě neukáže.
     
    58:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přesilovka využitá po sedmi sekundách a nula na kontě vstřelených branek smazána. Po vyhraném buly českého týmu nedokázal Prokop vyhodit puk. Respektive Novák jej na modré velice dobře zachytil, najel si blíže na osu hřiště, vypálil a JAN CIKHART kazí tím správným usměrněním puku radost Tristanu Lennoxovi z čistého konta. Asistence: Pavel Novák.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny a já se zároveň omlouvám na dálku Janu Cikhartovi za mylnou informaci, že on byl tím, kdo střílel od modré. Absence opakovaných záznamů je bohužel znát.
     
    60:00
    Cameron Butler se s dnešním zápasem loučí nicneřešícím krosčekem.
     
    Konec zápasu.
     
    Ve třetí třetině už si Kanada snadno pohlídala vítězství a její prioritou bylo asi udržení čistého konta pro Lennoxe, ale to se kanadskému týmu nepovedlo. 65 sekund před koncem napřáhl od modré Novák a Jan Cikhart tečí zaznamenal čestný český úspěch.
     
    Nejlepší hráči zápasu:
    Kanada white: Tristan Lennox
    Česko: Jan Myšák.
     
    Utkání by se dalo rozdělit do tří odlišných částí. Zatímco v první třetině byla Česká republika o něco lepším týmem, ale svojí velkou šanci nevyužila, tak Kanada naopak z první gólovky otevřela stav zápasu.

    Druhá třetina patřila jasně Javorovým listům. Kanadští hokejisté totiž třemi góly během šest minut vyhnali Bednáře z české branky a Malíkovi kapituloval jednou.

    Ve třetí dvacetiminutovce už Kanada hrála to, co potřebovala, ale čisté konto neuhlídala, když se v závěru český tým upravil na konečných 5:1 pro soupeře.
     
    Statistiky zápasu:
    Kanada white – Česko 5:1
    Střely na branku: 23-25
    Zásahy gólmanů: 24-18
    Vyloučení: 6-2
    Využití: 1-1.
     
    Vše je tedy jasné, základní skupiny World U-17 Hockey Challenge jsou minulostí. Pojďme se podívat na pořadí:

    Skupina A:
    1. Kanada white – 8 bodů
    2. Kanada black – 6 bodů
    3. USA – 3 body
    4. Česká republika – 1 bod

    Skupina B:
    1. Rusko – 6 bodů
    2. Kanada red – 4 body
    3. Švédsko – 4 body
    4. Finsko – 4 body

    Ve čtvrtfinále tedy uvidíme tyto dvojice:
    Kanada white – Finsko
    Kanada black – Švédsko
    Rusko – Česká republika
    Kanada red – USA
     
    S konstatováním, že Kanada white vyhrála v posledním zápase základní části nad Českou republikou zejména díky povedené druhé třetině 5:1 a ve čtvrtfinále narazí na Finsko, zatímco soupeřem českého týmu bude Rusko, se s Vámi loučí a hezkou středu přeje Tomáš Lysý. (03:01:32)

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 12. Robinson (Bourgault, Veillette), 21. DesRoches (Bourque), 23. McClennon (Perfetti), 26. Poirier (Renwick, Ambrosio), 32. McClennon (Prokop) – 59. Cikhart (Novák)


    Kanada white: Lennox (Cossa) – Moore, Seeley, Prokop, Poirier, DesRoches, Renwick, Power – Ambrosio, Bourque, Perfetti, Tolnai, Neighbours, Piercey, Bourgault, Robinson, McClennon, Butler, Veillette, Rochette, Evangelista. Trenér: Brett Gibson
    Česko: Bednář (26. Malík) – Baláž, Vacík, Talafa, Bláha, Svach, Krutil, Hampl – Malý, Gut, Mácha, Malát, Janda, Myšák, Macháček, Rouha, Cikhart, Ivan, Novák, Chlubna, Konečný. Trenér: Karel Beran
    thejrc.org