Plzeň – Real Madrid 1:2 (kon.) | Olomouc – Maccabi Tel Aviv 1:1 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc
1:1 (0:0)
Maccabi Tel Aviv
Středa 07.11.2018, 16:00 • Andrův stadion, Olomouc (kapacita: 12 566 míst) • UEFA Youth League
Předzápasové kurzy
     
    Olomouc se ve druhém poločase nedokázala dlouho vyvarovat izraelskému tlaku, který byl v některých momentech výrazný. Maccabi se dokázalo zlepšit, paradoxně však poprvé inkasovalo. V závěru se ale domácí tým přesto nevyhnul vyrovnání, a to i z důvodu výrazného fyzického deficitu, který se projevil u některých klíčových opor nutným odstoupením ze zápasu. Koncovku však Olomouc zvládla, do odvety si tak poveze za dva týdny ošidnou remízu 1:1. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek večera. (17:55:39)
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 6:6. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:9.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Lukáš Raab (OLO) si nyní tvrdě zajel do kličkujícího Hofmeistera, dánský sudí jej ocenil žlutou kartou.
     
    90+4
    Shalata si dělá v útočných řadách vlastní exhibici, když si prošel až skoro do vápna. Domácí se tentokrát stáhli, ale jejich potíže s fyzickou kondicí jsou markantní.
     
    90+3
    A znovu problémy v olomoucké obraně. Ta je dost rozhozená, Shalata tak zůstal na hranici vápna takřka nehlídán. Jen s velkým štěstím pro domácí nakonec nevystřelil.
     
    90+2
    Domácím se v obraně moc nedaří, nyní si málem nechali projít k brance Guerrera. Sigmu ovšem zachránilo špatné zpracování panamského útočníka. Domácí se stačili vrátit.
     
    90+1
    Domácí měli obrovskou šanci, když se Zlatohlávek valil po Vybíralově krásné nahrávce do brejku. Prvně jmenovaný ovšem svůj centr nekopl nejlépe mířil jen k Yitzhakovi.
     
    90+1
    Olomoucký kouč Janotka dnes naposledy střídá, zraněného Jiřího Kratochvíla nahradil Adam Bednár.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje 6 minut nad standardní hrací čas!
     
    89
    Kratochvíl znovu zůstává ležet na trávníku z důvodu křečí, izraelští hráči nejsou moc spokojeni. Nejraději by totiž co nejrychleji pokračovali, Hanáci jsou nyní dost nalomeni.
     
    88
    Hanáci jsou nyní dost konsternovaní soupeřovou aktivitou a nadšením pro ofenzivní hru. Sigma má tak častěji a častěji problémy v zadních řadách, kde se objevují menší okénka.
     
    87
    Maccabi Tel-Aviv právě vstřelil branku!
    A je tu vyrovnání! Hanáci nyní v obraně výrazně zaspali, což se jim stalo osudným. Od hranice vápna se vydal na výlet MOFLEH SHALATA, jehož krásný slalom mezi čtyřmi hráči soupeře skončil přízemní ranou na zadní tyč. Trefil byl na zemi příliš pozdě.
     
    86
    Domácí jsou pod výrazným presem a náporem. Tel Aviv se nyní pokouší co nejrychleji nalomit jejich nalomené defenzivní řady.
     
    86
    Hanáci dnes podruhé střídají, místo Daniela Grečmala na hrací plochu míří Martin Vybíral.
     
    84
    Guerrero se dostával do zajímavé šance, ale Kratochvíl jej stačil zastavit. Olomoucký bek má ale taktéž křeče, hra je tak pro tuto chvíli na malý okamžik vynuceně přerušena.
     
    83
    Domácí jsou viditelně výrazně zatlačeni do zadních řad, což jen a jen vyhovuje Tel Avivu. Sigma už má viditelný fyzické problémy a po soupeři moc nestíhá.
     
    Dnešní utkání sleduje 2800 diváků.
     
    82
    Bar Cohen ukázal své schopnosti v plné parádě, když se opřel do míče a napálil míč přímo na přední tyč. Trefil si zapisuje výborný zákrok, Olomouc nyní přežila vlekou šanci.

    Johan Čáp

    Branky: 68. Zima – 87. Shalata

    Karty:   40. Spáčil (OLO), 90+6. Raab (OLO) – 16. Lugassy (MTA)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 6:6. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:9.
    SK Sigma Olomouc: Trefil – Diblík, Kratochvíl (90+1 Bednár), Zima, Beňa – Zlatohlávek, Spáčil, Langer – Grečmal (86. Vybíral), Zifčák (C) (78. Raab), Galus
    Náhradníci: Obzina – Bednár, Kubáč, Vybíral, Raab, Twardzik, Machala

    Maccabi Tel Aviv: Yitzhak – Chilaka, Strosberg, Glezer, Lugassy – Hofmeister (C) – Brami (73. Cohen), Shahar, Chen (63. Shalata) – Guerrero, Assayag (73. Ben Shlush)
    Náhradníci: Mann – Yizhak, Niddam, Ram, Ben Shlush, Cohen, Shalata

    Rozhodčí: Kjaesgaard – Skytte, Nørgaard (všichni Dánsko)

    Diváci: 2800
    thejrc.org