USA – Švédsko 8:2 (kon.) | Švýcarsko – Česko 1:5 (kon.)
konec
USA
8:2 (3:1, 1:1, 4:0)
Švédsko
Středa 07.11.2018, 15:00 • Buly Aréna Kravaře • Turnaj pěti (U18)
Partner:
     
    58:26
    Vyloučení v týmu USA (Henry Thrun – 2 min.).
    56:51 John BEECHER - 8:2
     
    56:51
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Domácí celek ještě upravuje vedení. Po zmatcích v brankovém prostoru vyjel kotouč k levé tyči, kde byl jako první dorážející JOHN BEECHER. Asistence: Judd Caufield a Cam York.
    55:04 Jack HUGHES - 7:2
     
    55:04
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Přesilovou hru ale tým Američanů odmítá. Vlasic zpoza branky posunul puk na najíždějícího JACKA HUGHESE, který před levou tyčí pálil okamžitě do odkrytého prostoru, který Alnefelt nestihl včas pokrýt. Asistence: Matthew Boldy a Trevor Zegras.
     
    46:49
    Na pravý kruh dostal přesnou přihrávku Wahlgren, který z první pálil na bližší tyč. Hráči přesilové pětky se už radovali, ale jen předčasně. Přesouvající Knight totiž vytáhl senzační zákrok, kterým zastavil gólovku Wahlgrena.
    46:07 Jack HUGHES - 6:2
     
    46:07
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Hodně smolná a zároveň šťastná branka. JACK HUGHES v protiútoku neuspěl z první střely, ale puk následně dojel a od zadního hrazení jej vystřelil přímo do Alnefelta, který si kotouč srazil do vlastní branky. Asistence: Patrick Moynihan a Spencer Knight.
     
    45:54
    Grewe před levou tyčí úplně sám, ale Knight si prostor dokonale pohlídal. Dopředu jde Hughes!
     
    45:25
    Vyloučení v týmu USA (Cole Caufield – 2 min., sekání).
    41:48 Michael GILDON - 5:2
     
    41:48
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Svou druhou branku přidává také MICHAEL GILDON, který po dobré práci na hranici brankoviště dokázal tečovat střílenou přihrávku Hellesona z pravé strany modré čáry. Asistence: Drew Helleson a Alex Vlasic.
     
    39:00
    Vyloučení v týmu USA (Judd Caufield – 2 min., podrážení).
    36:17 Arvid COSTMAR - 4:2
     
    36:17
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Aktivita přináší své ovoce. Lucas Feuk od zadního hrazení poslal puk na vnitřní stranu levého kruhu, kde se dostalo dostatek prostoru ARVIDU COSTMAROVI. Ten bez zpracování okamžitě pálil mezi betony Knighta, který je nestihl přirazit k sobě. Asistence: Noel Gunler a Lucas Feuk.
     
    35:49
    Vyloučení v týmu USA (Sean Farrell – 2 min., podrážení).
     
    34:22
    Na druhé straně to zkusil podobně Wahlgren! Ten prošel přes americkou obranu, ale Knight jeho koncovku mezi betony včas eliminoval.
     
    34:07
    Přes levé křídlo nebojácně projel Hughes, kterému ale nebylo dopřáno zakončit u bližší tyče. Hra má teď velký spád.
     
    27:41
    Do přečíslení se ve vlastním oslabení dostal Bjerselius, kterému se na levém křídle nabízel Grewe. Bjerselius vzal vše na sebe a individuální střelou zaměstnal Knighta.
     
    26:59
    Vyloučení v týmu Švédsko (Philip Broberg – 2 min., podrážení).
    26:36 Michael GILDON - 4:1
     
    26:36
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Špatné rozebrání hráčů a čtvrtá branka v síti Švédska. Jack Hughes se skvěle protáhl, přičemž stáhl na sebe čtyři hráče. Tím uvolnil MICHAELA GILDONA, který po přihrávce rychle sklepl puk mezi betony Alnefelta. Asistence: Jack Hughes.
     
    21:39
    Robert Mastrosimone sice dorazil kotouč do branky Švédska, ale ta už byla podle přezkoumání videa ze základního postavení, a proto není branka uznána.
     
    18:27
    Wahlgren se dokázal natlačit přes Thruna a z blízkosti hledal místo u bližší pravé tyče. Tu si Knight dokázal pohlídat.
    16:55 John BEECHER - 3:1
     
    16:55
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Dvoubrankové vedení jde spět na stranu Američanů. Drew Helleson přistrčil kotouč JOHNU BEECHEROVI, který rychlou střelou zápěstím překonal Alnefelta ze středu levého kruhu. Asistence: Drew Helleson.
    11:09 POPOVIC - 2:1
     
    11:09
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A máme tady snížení! Před chvílí to severskému celku nevyšlo, ale teď už slaví svou první branku na turnaji. Střelu Arvida Costmara šikovně prodloužil ALEXANDER POPOVIC za záda Knighta, který přes zakrytý výhled nic neviděl. Asistence: Arvid Costmar, Simon Holmström.
     
    10:39
    Veliká příležitost na švédské straně! Feuk upaloval sám na Knighta, kterého sice roztáhl, jenže americký gólman zabránil švédskému útočníkovi v gólu betonem přilepeným k ledu!
    07:59 CAUFIELD - 2:0
     
    07:59
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané hned po 27 sekundách přidávají druhý zásah. Po další přímočaré akci, tentokrát z levé strany COLE CAULFIELD propálil Alnefelta a Švédové teď musí dotahovat dvoubrankové manko. Asistence: Alex Vlasic.
    07:32 CAUFIELD - 1:0
     
    07:32
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Švédové chybovali na útočné modré, Case McCarthy poslal do úniku COLE CAULFIELDA, který nabral raketovou rychlost a parádně zavěsil pod horní tyčku!
     
    05:06
    Vlasic famózní přihrávkou od modré našel číhajícího Beechera, ten ovšem střelou z ostrého úhlu neprostřelil Alnefelta!

    Lukáš Ureš

    Branky a nahrávky: 8. Caulfield (McCarthy), 8. Caulfield (Vlasic), 17. Beecher (Helleson), 27. Gildon (Hughes), 42. Gildon (Helleson, Vlasic), 47. Hughes (Moynihan, Knight), 56. Hughes (Boldy, Zegras), 57. Beecher (Caufield, York) – 12. Popovic (Costmar, Holmström), 37. Costmar (Gunler, Feuk)


    USA: Knight (Rowe) – McCarthy, Fensore, Vlasic, Warren, Helleson, York, Webber, Thrun – C. Caufield, Hughes, Gildon – Rolston, Zegras, Boldy – J. Caulfield, Beecher, Mastrosimone – Moynihan, Weight, Farrell.
    Švédsko: Alnefelt (Ward) – Holmstrand, Björnfot, Broberg, Hedström, Johansson, Lundqvist, Popovic, Andersson – Gunler, Henriksson, M. Wahlgren – Grewe, Bjerselius, Feuk – Holmström, Costmar, Söderblom – J. Wahlgren, Sundsvik, Lawner.

    Rozhodčí: Cabák, Kika – Gebauer, Hanzlík
    thejrc.org