Mladá Boleslav – Dukla Praha 0:0 (kon.)
konec
FK Mladá Boleslav
0:0 (0:0)
FK Dukla Praha
Pátek 09.11.2018, 18:00 • Adidas Aréna, Mladá Boleslav • FORTUNA:LIGA • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, hezký zbytek večera. (19:58:28)
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 1:4. Rohy: 5:4.
     
    Úvodní utkání patnáctého kola FORTUNA:LIGY branku nenabídlo. Souboj Mladé Boleslavi s Duklou nabídl hodně podprůměrnou podívanou, fotbalové krásy bylo k vidění poskrovnu. První poločas lépe vyšel hostům, při kterých ale stálo i štěstí, když sudí Berka po sporném zákroku na Přikrlyla a zhlédnutí opakovaného záznamu odvolal domácím penaltu. Po přestávce naopak tlačili Středočeši, kteří si vypracovali i pár šancí. V největší z nich ale Marka Matějovského dobře vychytal brankář Rada.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází David Douděra, přichází David Bezdička.
     
    90+1
    Tentokráte pálil Petr Mareš, jenže také on trefil jednoho z ve zdi stojících protivníků. Boleslavští navíc musí vyklidit pole, Matějovský fauloval Součka.
     
    90
    Nastavovat se budou tři minuty.
     
    89
    Další standardní situaci domácího týmu obstaral Valenta, který trefil ve zdi stojícího Tetoura. Hostující záložník navíc zahrál rukou, obdržel druhou žlutou kartu a míří předčasně pod sprchu.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Mohamed Doumbia (FK Dukla Praha).
     
    88
    Marešova nabídka opět nevypadala, hráči z hlavního města si ale při bránění standardních situací počínají dobře, což nyní potvrdil Ďurica.
     
    87
    Hůlka nejprve fauloval ve vzduchu Ďuricu, sudí ale tuto situaci přehlédl a o pár vteřinek později naopak nařídil přímý kop ve prospěch Mladé Boleslavi.
     
    86
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Jiří Kateřiňák, přichází Jiří Valenta.
     
    85
    Po centru od rohového praporku se sice k zakončení dostal Ivan Ostojić, jeho hlavička ale nebyla pro domácího brankáře Šedu nikterak nebezpečná.
     
    84
    Douděra vyslal střílený centr na přední tyč, kde se v souboji střetli Chaluš se Schranzem. Jako poslední se míče dotkl domácí stoper, roh pro Duklu.
     
    83
    Kateřiňák si po nahrávce od Džafiće poslal míč kolem Ostojiće a hledal před brankou Přikryla, našel však pouze znovu pozorně bránícího Ďuricu.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Daniel Souček (FK Dukla Praha).
     
    81
    Žlutou kartu dostává Jakub Podaný (FK Dukla Praha).
     
    81
    Po následném rohovém kopu, který obstaral Jiří Kateřiňák, se domácí fanoušci dožadovali odpískání pokutového kopu, ke hře rukou ale dle sudího Berky nedošlo.
    80. Krásný ťukes domácích, Ďurica na poslední chvíli zasáhl
     
    80
    Kateřiňák parádní patičkou vyzval ke skórování Tomáše Ladru, jehož pumelici z dobré pozice těsně mimo branku tečoval jeden z bránících protivníků.
     
    79
    Na levé straně číhal úplně osamocený Mareš, Džafićovi se ale nepodařilo na něj balon prodloužit. Obléhání branky Dukly ale pokračuje.
    78. Mareš zakroutil trestňák nad břevno
     
    78
    Petr Mareš volil překvapivé řešení, když místo očekávaného centru sáhl po přímém ohrožení branky. Jeho rána nevypadala zle, míč však skončil nad brankou.
     
    77
    Ostojić kousek vedle pokutového území nedovoleně atakoval Džafiće. Mladá Boleslav tak bude zahrávat standardní situaci ze zajímavé pozice. Pohne se konečně skóre?
     
    76
    Největší šanci Mladé Boleslavi měl střídající Matějovský. Domácí veterán si seběhl na Hubínkův přetažený centr, levačkou ale Radu z dobré pozice neprostřelil.
     
    75
    Kateřiňák s přihrávkou na Džafiće váhal až příliš dlouho, domácí útočník byl nakonec přistižen v jasném ofsajdu. Míč zpět do hry pošle brankář Rada.
     
    74
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Uroš Djuranović, přichází Ivan Schranz.
     
    73
    V posledních okamžicích je na place k vidění řada nepřesností. Jednu z nich vyrobil ve středu hřiště Matějovský, krátce po něm i Tetour.
     
    71
    Boleslav se na chvíli usadila v Radově bezprostřední blízkosti, ovšem ani jedna z Matějovského nabídek nikoho v šestnáctce neoslovila.
     
    70
    Miloševićův centr byl zablokován, ke střeleckému pokusu se chvíli nato odhodlal Douděra, Jan Šeda si ale připsal další sebevědomý zásah.
     
    69
    Hosté se po jeho ubránění vydali do okamžitého brejku, Mladou Boleslav zachránil až špatný první dotek Jakuba Podaného, který si ukopl míč z ideální palebné pozice.
     
    68
    Ladrovu přízemní nabídku se na přední tyči pokusil prodloužit Tomáš Přikryl, balon ale nezasáhl čistě. O chvíli později získal Kateřiňák pro domácí rohový kop.
    67. Matějovský nebezpečně vypálil, Rada míč kryl
     
    67
    Dobrou ránu zpoza pokutového území vyslal Marek Matějovský, brankář Rada si ale na balon počíhal a s přehledem jej lapil.
     
    66
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Frederik Bilovský, přichází Mohamed Doumbia.
     
    65
    Džafić prodloužil hlavou míč na Kateřiňáka, ten si ale proti čtyřem protivníkům podle očekávání neporadil. O chvíli později Ladra získal alespoň aut.
     
    64
    Přikryl si naběhl na hranici ofsajdu, zasekl, přehodil si balon na pravačku a poslal jej do vápna, kde si pro něj spolehlivě vyskočil hostující gólman Rada.
     
    63
    Žlutou kartu dostává Daniel Tetour (FK Dukla Praha).
     
    62
    Douděra kombinoval s podaným a nakonec to byl právě on, kdo se odhodlal k centrovanému balonu, který byl Marešem zblokován na rohový kop pro Duklu.
     
    61
    Milošević se pokusil tělem odstavit Lukáše Pauscheka, ten ale odvedl dobrou defenzivní práci a navíc získal pro domácí tým autové vhazování.
     
    60
    Milošević u postranní čáry fauloval Ladru. Přímý kop domácích zahrál Petr Mareš, jehož centr na přední tyč neměl šanci na úspěch.
     
    59
    Džafić z pravé strany centroval na hranici pokutového území, kde si faul zkusil vybojovat Jiří Kateřiňák, Ondřej Berka ale Ostojićův zákrok posoudil jako nedovolený.
     
    58
    Ján Ďurica si dovolil několik zajímavých kliček v řadě, celou akci chtěl pak vyšperkovat patičkou na Součka, jenže jeho záměr vystihl Matějovský.
     
    56
    Už několikátý střelecký pokus v tomto utkání vyslal Jakub Podaný. Balon ve vzduchu hezky zaplaval, cestu mezi tři tyče si ale nenašel.
     
    55
    Dnešní utkání v mladoboleslavské Adidas Aréně sleduje 1 683 diváků.
     
    54
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Tiémoko Konaté, přichází Marek Matějovský.
     
    53
    Na Pauschekův nákop si nabíhali Džafić s Přikrylem. Oba ofenzivní hráči domácího celku ale byli chyceni v jasném ofsajdu.
     
    52
    Z rohu nic zajímavého nevzešlo, krátce poté se ale do balonu za vápnem opřel David Douděra, jehož rána vypadala dobře, obětavě ji ale zablokoval Hůlka.
     
    51
    Daniel Tetour nahrál ve vápně se pohybujícímu Djuranovićovi, kterému nedovolil odcentrovat Chaluš. Následovat bude rohový kop pro Pražany.
     
    50
    Hůlka zbytečně spěchal s rozehrávkou, a dostal tak Mareše do nepříjemné pozice, v níž domácímu zadákovi nezbývalo nic jiného, než zakopnout míč.
     
    49
    Žlutou kartu dostává Michal Bezpalec (FK Dukla Praha).
     
    48
    Douděra se krásně zbavil Mareše, načež se prodral do pokutového území, kde hledal Djuranoviće, před něhož se za pět minut dvanáct dostal Chaluš.
     
    47
    Po pravé lajně postupoval Tomáš Ladra, jenž si všiml na hranici vápna si sbíhajícího Přikryla, přihrávka mladoboleslavského mladíka ale byla příliš prudká.
     
    46
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Ladislav Takács, přichází Matěj Chaluš.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je za námi, příliš fotbalové krásy k vidění zatím nebylo. Překvapivě lepším týmem jsou hosté, kteří hlavně v úvodu dělali Mladé Boleslavi problémy svým pohybem a aktivním napadáním. Krátce po půlhodině hry měli domácí zničehonic zahrávat penaltu, sudí Berka ale celou situaci po zhlédnutí videa odvolal. Na druhé straně zahrozil v sedmatřicáté minutě Podaný, jehož přízemní ránu vytěsnil Šeda konečky prstů.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
    45+1. Příkryl se po standardce zjevil před Radou, ale nebyl razantní
     
    45+1
    Po standardní situaci a Džafićově sklepnutí hlavou z dobré pozice zakončoval Tomáš Přikryl, rána mu ale nesedla. Snadná práce pro Radu.
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu se bude nastavovat pouze jedna minuta.
     
    44
    Konaté vyslal do samostatného úniku Džafiće, který mu chtěl balon místo okamžitého zakončení vrátit, jeho záměr ovšem přečetl vracející se Ostojić.
     
    43
    Podaný nejprve spadl v pokutovém území, sudí ale penaltu neodpískal. Akce Dukly pokračovala a znovu musel zasahovat Jan Šeda, který se štěstím zastavil Tetourův pokus.
     
    42
    Přikryl si pěkně vyměnil míč s Ladrou, načež se pokoušel prodrat do šestnáctky, zodpovědně se s ním ale vrátil Jakub Podaný.
     
    41
    Frederik Bilovský dostal od obrany Mladé Boleslavi až příliš volného prostoru, odvážné sólo ovšem zakončil nepovedenou ranou nad břevno.
     
    40
    Do konce hodně utrápeného prvního poločasu zbývá odehrát ještě pět minut. Pohne se skóre před odchodem obou celků do šaten?
     
    39
    Tetour kousek za šestnáctkou přenechal balon lépe postavenému Djuranovićovi, po jehož střele míč skončil vysoko nad brankou Mladé Boleslavi.
     
    38
    Následný rohový kop rozehráli svěřenci Romana Skuhravého na krátko, tento tah se ale neukázal býti správným. Hosté kombinaci vůbec nezvládli.
     
    37
    Jakub Podaný se nadechl k parádním sólu, pomohlo mu i hodně alibistické bránění domácích. Ránu levého beka Dukly konečky prstů vytěsnil Jan Šeda.
     
    36
    Adnan Džafić se pokoušel vymodlit další standardní situaci, Ondřej Berka ale jeho souboj s Milšoevićem posoudil jako čistý. Aut pro Duklu Praha.
     
    35
    Konaté roztáhl hru k Petru Marešovi, jehož přízemní centr ale nestál za řeč. V šestnáctce si s ním hravě poradil hostující zadák Ivan Ostojić.
    34. Djuranovič pálil těsně vedle bližší tyče
     
    34
    Uroš Djuranović se se štěstím dostal k volnému balonu, načež jej zkusil poslat k bližší tyči, jenže Jan Šeda celou situaci kontroloval a zasahovat nemusel.
     
    33
    Tak pozor, hlavní sudí Berka po zhlédnutí opakovaného záznamu u videa celou situaci odvolal, penalta se kopat nebude!
     
    32
    Celá situace se ještě bude kontrolovat u videa.
     
    31
    Tak pozor, Mladé Boleslavi se zničehonic naskýtá velká šance k otevření brankového účtu, domácí budou kopat penaltu!
     
    31
    Ján Ďurica se opřel do míče z uctivé vzdálenosti, jenže jeho rána postrádala jak přesnost, tak razanci, a stala se tak snadnou kořistí pro pozorného Šedu.
     
    30
    Djuranović nasadil parádní jesličky Ladislavu Takácsovi, poté si jej ještě položil další solidní kličkou, následným centrem ale nikoho ve vápně neoslovil.
     
    29
    Adnan Džafić si seběhl ke středu hřiště a okamžitou kolmicí hledal za obranu soupeře si nabíhajícího Přikryla, jeho pas však přečetl Podaný.
     
    28
    Boleslavská kombinace vázne ve všech směrech. Marešův nákop pro Konatého s přehledem vystihl Milošević, který tak přerušil už několikátou akci soupeře.
     
    27
    Hubínek hledal na pravé straně si sbíhajícího Lukáše Pauscheka, kterému ale první kontakt s balonem absolutně nevyšel. Aut pro svěřence trenéra Skuhravého.
     
    26
    Ján Ďurica si po odpískání něco vysvětloval s Adnanem Džafićem. Oba hráče musel uklidnit až hlavní sudí, celá situace se nakonec obešla bez karetního ohodnocení.
     
    25
    Pražané se vydali do okamžité protiakce, jenže Uroš Duranović svůj náběh nenačasoval ideálně a byl pomezním sudím přichycen v ofsajdovém postavení.
     
    24
    Přímého kopu se ujal Petr Mareš, jehož centru směřoval někam k penaltovému puntíku, kde nejvýše ze všech vyskočil Ostojić.
     
    23
    Žlutou kartu dostává Ján Ďurica (FK Dukla Praha).
     
    22
    Nadějně vypadající mladoboleslavská protiakce skončila dalším neúspěchem, když zatím poctivě bránící Milošević dalším skluzem zastavil Džafiće.
     
    21
    Něco málo přes dvacet minut je za námi, v Mladé Boleslavi zatím sledujeme hodně utrápenou podívanou, především pak v podání domácího celku, kterému nevychází zhola nic.
     
    19
    Nyní slovenský stoper poněkud zaváhal při rozehrávce a málem pustil do samostatného úniku Přikryla, na pomoc mu na poslední chvíli přispěchal Podaný.
     
    18
    Z levé strany poslal balon do šestnáctky Konaté, Přikryl se na něj snažil dosáhnout, ovšem dobrou defenzivní práci divákům předvedl veterán Ďurica.
     
    17
    Mareš zákrokem na hranici pravidel odstavil nic netušícího Bilovského, domácí se tak vydali do rychlé protiakce, na jejímž konci boleslavského beka skluzem odstavil Milošević.
     
    16
    Džafić si ve středu hřiště došel pro faul, sudí Berka ponechal Mladé Boleslavi výhodu, jenže Hubínek si v kombinaci neporozuměl s Tomášem Přikrylem.
     
    15
    Dukla aktivně napadá rozehrávku svého soupeře, který s tím má zatím veliké problémy. Míč se od Hůlky opět dostává až k brankáři Šedovi.
     
    13
    Marešův nákop byl pro Konatého příliš prudký, boleslavský křídelník měl se zpracováním velké problémy, čehož okamžitě využil včas přistupující Milošević.
     
    12
    Dukla vybojovala další nedovolený zákrok, tentokráte se k zemi po Konatého faulu poroučel Milošević. Mladá Boleslav se tak bude znovu muset bránit přímému kopu.
     
    11
    Až nyní se domácí alespoň na chvíli usadili v Radově bezprostřední blízkosti, Pauschek ale získal pouze autové vhazování, se kterým Boleslav nenaložila ideálně.
     
    10
    Mladé Boleslavi se zatím vůbec nevede při kombinaci. Potvrdil to i Petr Mareš, který na levém křídle dlouho neměl komu nahrát, proto otočil hru vzad.
     
    8
    Na vysoký centr si nabíhal slovenský veterán Ďurica, dobře ale zasáhl Takács. Nápor hostí ještě chvíli pokračoval, nakonec z úhlu pálil Bilovský, jenže trefil jen Pauscheka.
     
    7
    Zatím jsou překvapivě aktivnější hosté. Tomáš Ladra se špatně zorientoval a přišel o míč na obranné polovině, přímý kop Dukly obstará Daniel Tetour.
     
    6
    Douděra si krásně přehodil Konatého a poté poslal míč do šestnáctky, kde jej poněkud nešikovně odvrátil Pauschek. Pražané ale z této šance nic nevytěžili.
     
    5
    Podaný se odhodlal k zajímavému průniku, na jehož konci zkoušel u pokutového území umotat Ladislava Takácse, ten ale jeho kličku přečetl.
     
    4
    Pauschek si na pravé straně vyměnil balon s Přikrylem, načež jej směřoval přední tyči, kam si sbíhal Tomáš Ladra, těsně před ním ale stačil zasáhnout Ostojić.
     
    3
    Hůlka nejprve nedovoleně atakoval jednoho z protivníků, poté se ve vápně nechal přeskočit Tetourem, pro volný balon si ale stačil včas vyběhnout Šeda.
     
    2
    Konaté u postranní lajny odstavil hostujícího kapitána Miloševiće, následně si ale pustil míč do běhu levou rukou. Následovat bude přímý kop Dukly.
     
    1
    Ondřej Berka právě odstartoval dnešní utkání, pojďme na to! Rozehrávky se ujali domácí, kteří nastupují v modro-bílých dresech, naopak Dukla bude hrát ve žlutém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Mladá Boleslav: Šeda – Pauschek, Hůlka (C), Takács, Mareš – Kateřiňák, Hubínek – Konaté, Přikryl, Džafić – Ladra.
    Náhradníci: Kamenár – Jaroslav Diviš, Matějovský, Valenta, Chaluš, Král, Křapka.

    FK Dukla Praha: F. Rada – Milošević (C), Ďurica, Ostojić, Podaný – Daniel Tetour, Bezpalec, D. Souček – Bilovský, Djuranović, Douděra.
    Náhradníci: M. Hruška – Kott, Chlumecký, Doumbia, Brandner, Bezdička, Schranz.

    Rozhodčí: Ondřej Berka – Radek Kotík, David Hock.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Poslední vzájemné utkání

    19. 5. 2018 – FK Mladá Boleslav – FK Dukla Praha 1:0

    Branky: 22. Komličenko (Konaté)

    FK Mladá Boleslav: Polaček – Pauschek, Takács, Chaluš, Fabián – Hubínek, Matějovský (C) – Konaté (73. Přikryl), Valenta (46. Kateřiňák), Ladra – Komličenko (61. Magera)

    FK Dukla Praha: Hruška – Milošević, Ostojić, Jiránek, Podaný – Holík, Hanousek (C), Bilovský (61. Tetour) – Brandner (73. Koreš), Holenda, Néstor
     
    FK Dukla Praha

    Po katastrofálním začátku se Dukla s příchodem nového trenéra přeci jen zvedla a mezi osmým a dvanáctým kolem vybojovala deset bodů. Ve dvou minulých utkáních ale Pražané tvrdě narazili, když schytali vysoký příděl jak od Slavie, tak od Jablonce. Na stadionu městského rivala prohráli Pražané 1:4, od Severočechů schytali debakl 2:6, a znovu se tak propadli na samotné dno tabulky naší nejvyšší fotbalové soutěže. Po tomto víkendu ale může být zase vše jinak, vždyť čtrnácté Slovácko je napřed jen o dva body, předposlední Karviná pak pouze o jeden. Na Mladou Boleslav nemá dobré vzpomínky trenér Roman Skuhravý, který zde s Opavou v létě prohrál 1:6. Využijí dnes jeho svěřenci absence nejlepšího střelce ligy Komličenka?
     
    FK Mladá Boleslav

    Mladoboleslavští fotbalisté už několik týdnů střídají dobré výsledky s horšími. Zatímco na domácí půdě neprohráli od desátého srpna, venku naposledy zvítězili v polovině září, když překvapivě snadno přehráli Jablonec. Momentálně patří svěřencům trenéra Webera osmé místo. Minulé kolo bylo pro Středočechy velice důležité právě, co se tabulkového postavení týče. V nedalekém Liberci ale celek z města automobilů prohrál 0:1, za což ještě mohl děkovat brankáři Šedovi, který vychytal řadu dalších šancí. Proti Dukle se Mladá Boleslav pokusí navázat na solidní výsledky z domácích mačů. V posledních pěti kláních před vlastními fanoušky totiž nastřílela sedmnáct branek a zároveň z nich vytěžila jedenáct bodů. Jak si povede dnes?
     
    Příjemný páteční podvečer přeji všem fanynkám a fanouškům naší nejvyšší fotbalové soutěže! Před blížící se reprezentační přestávkou má FORTUNA:LIGA na programu ještě jedno kolo, které odstartuje v pátek v Mladé Boleslavi, kam přijíždí Dukla Praha. Úvodní výkop je naplánován s úderem osmnácté hodiny.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Vojtěch Tůma

    Branky:

    Karty:   23. Ďurica (DUK), 49. Bezpalec (DUK), 63. Daniel Tetour (DUK), 81. Podaný (DUK), 82. D. Souček (DUK), 88. Doumbia (DUK)   89. Daniel Tetour (DUK)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 1:4. Rohy: 5:4.
    FK Mladá Boleslav: Šeda – Pauschek, Hůlka (C), Takács (46. Chaluš), Mareš – Konaté (54. Matějovský), Kateřiňák (86. Valenta), Hubínek, Přikryl – Džafić, Ladra.
    Náhradníci: Kamenár – Jaroslav Diviš, Matějovský, Valenta, Chaluš, Král, Křapka.

    FK Dukla Praha: F. Rada – Milošević (C), Ďurica, Ostojić, Podaný – Daniel Tetour, Bezpalec, D. Souček – Bilovský (66. Doumbia), Djuranović (74. Schranz), Douděra (90+1. Bezdička).
    Náhradníci: M. Hruška – Kott, Chlumecký, Doumbia, Brandner, Bezdička, Schranz.

    Rozhodčí: Ondřej Berka – Radek Kotík, David Hock

    Diváci: 1683
    ocianews.com