Finsko – Rusko 5:3 (kon.) | Česko – Švédsko 5:1 (kon.)
konec
Česko
5:1 (1:0, 2:0, 2:1)
Švédsko
Pátek 09.11.2018, 18:30 • Zimní stadion Václava Nedomanského, Hodonín • Turnaj čtyř (U20)
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:15 FAGEMO - 5:1
     
    59:15
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    K čistému kontu českého brankáře chybělo 45 vteřin, právě v tento okamžik ale Švédové využívají přesilovku a dávají alespoň čestný gól. SAMUEL FAGEMO se trefil z pravého kruhu dobře mířenou střelou k bližší tyči – 5:1. Zajímavostí je, že druhou nahrávku u této branky zaznamenal švédský gólman. Asistence: Tom Hedberg, Samuel Ersson.
    51:36 DVOŘÁK - 5:0
     
    51:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česká dvacítka využívá již druhou početní výhodu a završuje bůra! JAROSLAV DVOŘÁK obdržel šikovnou nahrávku na vrchol levého kruhu a z otočky parádně vymetl horní růžek – 5:0! Asistence: Dalibor Mikyska, Jakub Navrátil.
    43:18 NAVRÁTIL - 4:0
     
    43:18
    Česko právě vstřelilo branku!
    Švédská snaha o snížení má přesně opačný účinek, kotouč totiž skončil v jejich síti! Po nahrávce Jaroslava Dvořáka se puk od hole JAKUBA NAVRÁTILA odrazil na hraně brankoviště až nad brankářovo rameno a překulil se do soupeřovy klece – 4:0. Asistence: Jaroslav Dvořák.
    39:11 TEPLÝ - 3:0
     
    39:11
    Česko právě vstřelilo branku!
    A 49 vteřin před druhou sirénou je přesilová hra využita, Češi jdou do třígólového trháku! V rychlé kombinaci poslal Jakub Pour křižnou nahrávku MICHALU TEPLÉMU, který stál úplně sám na levém kruhu a před sebou měl volnou dráhu k bráně. Povedenou ranou se trefil přesně mezi bližší tyč a přesouvajícího se gólmana – 3:0. Asistence: Jakub Pour, Lukáš Rousek.
    27:19 ZELINGR - 2:0
     
    27:19
    Česko právě vstřelilo branku!
    První vhazování při hře ve čtyřech Čechům gólově nevyšlo, to druhé už však ano! Kotouč putoval z vyhrané buly přímo na hůl MATYÁŠE ZELINGRA, který uprostřed modré čáry napřáhl, využil clony před gólmanem a poslal nechytatelnou dělovku přímo pod víko – 2:0. Asistence: Karel Plášek.
    11:59 ROUSEK - 1:0
     
    11:59
    Česko právě vstřelilo branku!
    Národní tým potrestal další z obranných chyb Švédů a jde zaslouženě do vedení! Lukáš Dostál nejprve vyrazil střelu od modré čáry, kotouče se poté ujal bek Jakub Galvas. Ten našel na středu hřiště LUKÁŠE ROUSKA, který nabral ve středním pásmu velkou rychlost, ujel otevřenou bránou ve švédské obraně a jednoduchou střelou otevřel skóre utkání – 1:0. Asistence: Jakub Galvas, Ondřej Machala.

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 12. Rousek (Galvas, Machala), 28. Zelingr (Plášek), 40. Teplý (Pour, Rousek), 44. Navrátil (Dvořák), 52. Dvořák (Mikyska, Navrátil) – 60. Fagemo (Hedberg, Ersson)


    Česko: Dostál (Škarek) – Zelingr, Galvas (C), Haš, Kvasnička, Gaspar, Mikyska, Müller – Jeník, Hladonik (A), Plášek – Rousek, Flynn, Machala (A) – Pour, Střondala, Teplý – Navrátil, Süss, Dvořák – Toman
    Švédsko: Ersson (Eriksson Ek) – Johansson, Ginning, Westerlund, Hedberg, F. Johansson, Lundkvist, Berglund – Bemström, Olofsson, Elvenes – Sveningsson, Holmberg, Höglander – Södergran, Lycksell, Hallander – Sylvegärd, Bäck, Wernblom – Fagemo

    Rozhodčí: Pražák, Pešina – Jindra, Zíka
    ocianews.com