Mor. Budějovice – Pelhřimov 6:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Písek 3:6 (kon.) | Opava – Val. Meziříčí 4:6 (kon.)
Orlová – Kopřivnice 2:3 (po pr.) | Žďár n/S – David Servis 6:3 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
3:6 (1:1, 1:3, 1:2)
IHC Králové Písek
Sobota 10.11.2018, 17:00 • ZS Kotlina • 2. liga - Jih a Východ (ČR) • 16. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Bruslaři už několikrát předvedli, že umí ve třetích třetinách zápasy otáčet. Dnes jim ale sebral vítr z plachet Jakub Šuhaj, který navýšil náskok Písku. Tomáš Semrád pak ještě vykřesal z pohledu domácích jiskřičku naděje, tu ale brzy uhasil Jan Polata. Jihočeši jsou tak prvním týmem, který v letošní sezoně dobyl Kotlinu. (19:46:15)
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Písek kombinoval v útočném pásmu a kontroloval závěr zápasu. Ke střele se odhodlal až sedm sekund před koncem Jan Polata, tomu ale v mezikruží rána nevyšla, puk trefil jenom Tomáše Semráda.
     
    59:17
    Matěj Blinka (HBR) zamezil soupeři ve středním pásmu poslat puk do prázdné brány, provinil se při tom ale sekáním. David Marek se samozřejmě vrací do brankoviště.
     
    58:40
    Nejprve Patrik Kadeřávek, po něm i Vojtěch Šmíd nahazovali puk do ohně, ten ale v obou případech bez teče propadl až za hostující svatyni.
     
    58:30
    Puk se odrazil mezi kruhy ke Kryštofu Kulhánkovi, ten byl ale v těžkém postavení, Martin Hauser jeho pokus vyrazil do ochranné sítě.
     
    58:00
    David Vala objel bránu a hledal na levém kruhu Tomáše Chlubnu, k němu si ale sjel hostující obránce a nedovolil mu zakončit.
     
    57:34
    Domácí byli na buly úspěšnější, usadili se v soupeřově pásmu, a domácí brankář tak znovu sprintuje na střídačku. Bruslaři hrají v šesti!
     
    57:14
    Po přihrávce rukou se vhazuje ve středním pásmu a David Marek se tak vrací do brankoviště.
     
    56:54
    Písek se zmocnil kotouče ve středním pásmu, odkud se snažil trefit odkrytou klec Havlíčkova Brodu, puk ale mířil těsně vedle.
     
    56:31
    Jihočeši vybojovali kotouč a obloučkem ho vyhodili do pásma Havlíčkova Brodu, kam spěchá Tomáš Semrád.
     
    56:08
    Tomáš Chlubna nepřesnou ránu Martina Nepokoje tečovat nedokázal. Puk se od zadního hrazení odrazil k Martinu Hauserovi, který raději nechává přerušit hru.
     
    55:21
    Bruslaři se usadili v pásmu soupeře a David Marek spěchá na střídačku. Havlíčkův Brod bude hrát znovu s šesti hráči v poli!
     
    55:05
    Písek právě vstřelil branku!
    Hosté vedou znovu o tři branky! Petr Hučko vyslal v přesilové hře do úniku JANA POLATU, který domácího brankáře zblízka prostřelil! Asistence: Petr Hučko, Martin Parýzek.
     
    54:34
    Havlíčkobrodský plán na vyrovnání dostává trhlinu. Matěj Blinka (HBR) je potrestán dvěma minutami za hrubost.
     
    54:28
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Ztichlou Kotlinou se ozvalo písknutí trenéra Čelanského na odvolání brankáře. Bruslaři v šesti hráčích dotlačili kotouč do sítě, prosadil se TOMÁŠ SEMRÁD! Asistence: David Michálek, Luboš Voříšek.
     
    53:35
    Hosté jsou při chuti. Nebezpečnou situaci před brankovištěm se štěstím zlikvidoval David Marek. Střelu Martina Parýzka od modré čáry o pár chvil později zablokoval havlíčkobrodský obránce.
     
    52:08
    Písek právě vstřelil branku!
    Hosté se přibližují senzačnímu vítězství v Havlíčkově Brodě! Martin Koupal nabil mezi kruhy JAKUBU ŠUHAJOVI, který pověsil puk nádhernou ranou nad gólmanovo rameno! Asistence: Martin Koupal, David Matějka.
     
    51:41
    Martin Hauser neudržel bekhendový pokus Petra Kuchty v rukavici, za pomoci obránců ovšem nakonec neposedný kotouč zkrotil.

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 13. Šmíd (Michálek, Vala), 30. Michálek (Blinka, Šmíd), 55. Semrád (Michálek, Voříšek) – 7. Sýbek (Hanus, Parýzek), 30. Polata (Sýbek, Hučko), 32. Hučko (Sýbek), 40. Sýbek (Polata), 53. J. Šuhaj (Koupal, Matějka), 56. Polata (Hučko, Parýzek)


    BK Havlíčkův Brod: Novák (41. Marek) – Nepokoj, Semrád, Kulhánek, Vala, Šmíd, Kadeřávek, Horák – Ludvík, Třetina (C), Přidal – Michálek, Milfait (A), Voříšek (A) – Beneš, Kozlík, Chlubna – Blinka, Kuchta
    IHC Králové Písek: Hauser (Kříž) – Turek, Suda, Parýzek (C), Tintěra, Červinský, Bílek, Hanus – Hučko, V. Šuhaj, Sýbek (A), Polata (A), Koupal, Marcilis, Strnad, Matějka, Jabůrek, J. Šuhaj

    Rozhodčí: Jiří Ondráček – Petr Křivohlavý, Martin Klouda

    Diváci: 592
    thejrc.org