Lok. Košice – Dubnica 1:1 (kon.) | Šamorín – L. Mikuláš 2:2 (kon.) | Poprad – B. Bystrica 2:1 (kon.)
konec
FK Poprad
2:1 (0:0)
MFK Dukla Banská Bystrica
sk Sobota 10.11.2018, 13:00 • NTC Poprad • MONACObet liga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:00.
     
    Prajem vám príjemné popoludnie a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 17. kola 2. ligy, v ktorom FK Poprad privíta v NTC Poprad MFK Dukla Banská Bystrica. V deň komunálnych volieb pôjde zároveň o posledné kolo pred zimnou prestávkou, súťaž sa znovu začne až 9. marca. Stretnutie medzi Popradom a Bystricou sa začne o 13:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Poprad sa pred posledným duelom jesennej časti nachádza na vcelku dobrej 5. pozícii. Na konte majú popradskí futbalisti 27 bodov a skóre 35:26. Na vedúce Pohronie strácajú už deväť bodov, ale ďalšie rozdiely medzi vyššie postavenými tímami než je Poprad sú len párbodové. Poprad sa naposledy predstavil na trávniku v Dubnici, kde remízoval 0:0, predtým zdolal bratislavskú Petržalku 1:2 a v poslednom domácom vystúpení 20. októbra si poradil aj s Bardejovom jasne 5:2.

    Banská Bystrica je na tom tabuľkovo o čosi horšie, no futbalisti Dukly v posledných zápasoch celkom vylepšujú výsledkovú bilanciu. Dukle patrí momentálne 10. miesto so ziskom 20 bodov a len málinko kladným skóre 19:18, ktoré si vylepšili možno práve v posledných dvoch zápasoch 2. ligy, v ktorých najprv zdolali trápiaci sa Prešov doma 2:0 a následne v domácom prostredí porazili aj favorita zo Skalice prekvapivo 3:1.

    Medzi Popradom a Bystricou je v tabuľke sedembodový rozdiel, no obom tímom zatiaľ už včerajšie výsledky hrajú do kariet. Favoriti a lídri tabuľky Pohronie, Skalica a Komárno v piatok zaváhali a Popradčania sa teda v prípade výhry môžu bodovo vyrovnať štvrtému Komárnu. Banská Bystrica sa takisto v prípade víťazstva môže výrazne posunúť vyššie, dokonca aj na úroveň siedmeho Interu.

    Oba tímy teda v tomto poslednom stretnutí pred pármesačnou pauzou majú rozhodne o čo bojovať, a tak teda môžeme čakať zaujímavý futbal. Počasie v podtatranskej metropole bude v čase zápasu vcelku priaznivé, má byť polooblačno a teplota sa má pohybovať okolo 10 °C, vietor cca 14 km/h.

    Srdečne vás teda pozývam k sledovaniu on-line prenosu a prajem pekný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Poprad: Malec – P. Maslo, Hric, Horváth, Zekucia, Pajer, Zošák (C), Maťaš, Jančo, Kukoľ, Holiš
    Náhradníci: Knurovský, Ujčík, Palša, Šesták, Urbanič, Gajan

    MFK Dukla Banská Bystrica: Krejčí – Starší, Laksik, Kolláti, Kupčík, Snitka, Polievka, Prikryl, Vajda, Savić (C), Willwéber
    Náhradníci: Nôta, Žilinec, Tóth, Gaško, Malík, Tapiwa Muchaya, Migaľa

    Rozhodca: Marsal – Galo, Jenčura.
     
    Oba tímy už prichádzajú na trávnik. Poprad sa predstaví v tmavomodrých dresoch a Bystričania v červených. Na štadión dorazila aj skupina banskobystrických fanúšikov, tak veríme, že budú povzbudzovať slušne a uvidíme zaujímavý súboj.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop stretnutia mali k dispozícii domáci, ktorí z nášho pohľadu hrajú sprava doľava. Ihneď nakopli loptu dopredu, no skončila v aute.
     
    2
    Palša zablokoval rozohrávku súpera na útočnej polovici. Lopta skončila za postrannou čiarou a rozohrávať môžu hráči Dukly.
     
    3
    Zekucia preniesol oblúčikom loptu na Zošáka, ktorý sa však nehrnul dopredu a prihral späť na svojich stredopoliarov.
     
    4
    Pekný obranný sklz predviedol obranca Zekucia, ktorý zastavil individuálny prienik Petra Kollátiho.
     
    5
    Maťašova prihrávka z pravej strany bola zastavená, banskobystrická defenzívna línia odviedla precíznu prácu.
     
    6
    Snitka z hranice šesnástky posielal mäkký center blízko pred bránku, lenže tam nemal pripravených žiadnych spoluhráčov.
     
    7
    Kukoľ okamžite vhodil aut pre Holiša, lenže tomu nedovolil preniknúť po ľavom krídle Kolláti. Lekári hostí následne pomáhajú kapitánovi Savićovi, ktorý sa ocitol v nepríjemnom strete.
     
    8
    Zekucia vhodil dlhý aut do vápna. Lopta sa odrazila za pokutové územie, kde bol pripravený Maťaš, no pálil slepými.
     
    10
    Vynútené striedanie na hosťujúcej strane. Zraneného Mateja Staršieho strieda Oto Malík.
     
    11
    Jančo sa snažil ihneď strieľať spoza pokutového územia, ale strelu mu dvojica banskobystrických futbalistov účinne zablokovala.
     
    12
    Hostia rozohrávali rohový kop. Brankár Malec si však dal pozor na ofenzívnych hráčov Dukly a loptu suverénne vyboxoval.
     
    13
    Polievka si nerozumel so svojím spoluhráčom v strede poľa a loptu poslal iba nepresne na popradské kopačky.
     
    14
    Zekucia išiel tvrdo do súboja proti čerstvo striedajúcemu Malíkovi. Aj keď sa ťažkosťami, no predsa ho odstavil od lopty.
     
    15
    V podaní Róberta Polievku sme videli šikovnú strelu spoza šestnástky, ktorá obalila domáceho obrancu a pristála na Malecových rukách.
     
    16
    Kukoľ tvrdo zasiahol v súboji proti Patrikovi Vajdovi. Skončilo sa to napomenutím od hlavného rozhodcu. Hostia môžu rozohrávať zo stredu poľa.
     
    17
    Obrovská šanca pre Poprad! Zošák ideálnym centrom z pravej strany našiel v pokutovom území Štefana Holiša, ktorý sa vyhol obrancovi, ocitol sa v stopercentnej šanci z blízkosti, no bránu prepálil! Toto sa často nevidí.
     
    18
    Kukoľ neustál súboj s Malíkom. Rozhodca to klasifikoval ako nedovolený zákrok, a tak uvidíme štandardku.
     
    19
    Kukoľova pekná točená lopta letela k ľavej žrdi, kde si pripravoval pozíciu Zekucia, ale napokon neodhlavičkoval.
     
    20
    Pozične dobre bránil Kupčík, ktorý nedovolil Holišovi dotknúť sa lopty pri postrannej čiare. Dukla teda získala aj vďaka jeho práci loptu a rozohrávať ju môže Krejčí.
     
    21
    Aj na opačnej strane sme videli v osobnom súboji 1 na 1 dobré defenzívne telové bránenie. Zekucia nepustil Malíka, aby prenikol popri bránkovej čiare a vybojoval od neho loptu.
     
    22
    Tvrdá strela z kopačky Ľubomíra Willwébera spoza pokutového územia mierila tesne vedľa brány, Malec si ju odkontroloval pozorne.
     
    23
    V súboji Snitku s Holišom použil hráč Dukly ruky a dopustil sa nedovoleného zákroku. Domáci majú štandardku.
     
    24
    Kukoľov pekný center do malého vápna dorazil na hlavičku Štefana Holiša, ktorý zakončoval priamo do tela Krejčího, ktorý si pripísal dôležitý zákrok.
     
    25
    Maťaš skákal za nakopnutou loptou od Janča, ale v hlavičkovom súboji ho jednoznačne prevýšil Patrik Prikryl.
     
    27
    Polievkov center z rohového kopu dorazil k Ľubošovi Kupčíkovi, ktorý aj hlavičkoval, ale iba do Malecových rúk. Bystrica nám však ukázala pekný náznak šance.
     
    28
    Maslov jemný center z pravej strany neohrozil Duklu, obrancovia Banskej Bystrice boli dominantní v predbránkovom priestore.
     
    30
    Maslo ustál súboj s Polievkom, ktorý si vypýtal loptu na hranicu šestnástky. Bol tam však sám a nedostal podporu od svojich spoluhráčov, ktorí ostali ďalej od brány Popradu.
     
    31
    Rozhodcovia a hráči riešia na ploche menšie problémy jedného z domácich hráčov. Žltú kartu za zákrok dostáva Patrik Vajda.
     
    33
    Maslova rozohrávka z autu bola ihneď odvrátená, a tak si to domáci obranca zopakuje znovu.
     
    34
    Malík šikovným centrom z pravej strany hľadal v predbránkovom priestore Polievku, ale pred ním ešte účinne defenzívne zasiahol popradský hráč.
     
    35
    Horváthov dlhý center síce dorazil až k Maťašovi na opačnú stranu, no nízky Maťaš sa nepresadil proti vzrastom vyššiemu Savićovi.
     
    36
    Šikovnú akciu hostí sme videli tentokrát aj z ľavého krídelného priestoru od Savića. Center prichádzal k Laksíkovi, ktorý sa ho snažil zasiahnuť, ale napokon bol prikrátky.
     
    37
    Holiš predĺžil loptu na Zošáka, ktorý však na útočnej polovici nedokázal obísť obrancu Dukly.
     
    39
    Hra sa v posledných pár minútach trochu viac kúskuje. Predsa, tempo počas celého prvého polčasu bolo viacmenej dobre nastavené.
     
    40
    Polievka vysúval po ľavej strane Savića, ktorý prihrával prudko do pokutového územia, no tam boli v prevahe popradskí futbalisti.
     
    41
    Banskobystričania vhadzovali aut. Domáci získali loptu, ale opäť ju posunuli iba bezprostredne za postrannú čiaru.
     
    42
    Holiš sa už rozbiehal do šance vo vápne, ale hlavný rozhodca spravodlivo odpískal predchádzajú faul na Kollátiho.
     
    44
    Zekucia striktne odkopol loptu z okolia stredového kruhu. Blížila sa k nemu dvojica protihráčov v červených dresoch, a tak to urobil rázne.
     
    45
    Rozhodcovia nadstavujú jednu minútu.
     
    45+1
    Maťaš nastrelil loptu do ruky Kollátimu. Hráči Popradu si pýtali kartový trest pre hosťujúceho hráča, no bolo to v rámci pravidiel.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V úvodnom polčase sme videli vcelku zaujímavý futbal, ktorý priniesol pár šancí na oboch stranách. Gólu sme sa nedočkali, najbližšie k nemu mal azda Holiš v 17. minúte, no fatálne zlyhal.
    Druhý polčas sa začne približne o 14:02.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Cez polčasovú prestávku sme nezaznamenali striedanie, tímy si vymenili strany a možnosť výkopu na začiatku druhého polčasu mali hostia spod Urpína.
     
    47
    Maťaš prešprintoval po pravom krídle a centroval do vnútra pokutového územia, v ktorom mal pár spoluhráčov, ale tí sa nepresadili.
     
    48
    Willwéber prebehol po pravom krídle, snažil sa vypracovať si príležitosť, ale nakoniec neodcentroval do vápna.
     
    49
    V hlavičkovom súboji medzi Hricom a Laksikom bol úspešnejší domáci futbalista, ktorý nedovolil hráčovi Dukly výraznejšie presadiť sa.
     
    51
    Polievka posunul loptu pri pokutovom území Willwéberovi, no ten už nedokázal odcentrovať. Hostia však pokračujú v obliehaní súperovej šestnástky.
     
    52
    Maslo posunul loptu nakrátko Maťašovi, lenže ten sa nedokázal z ťažkej pozície výraznejšie presadiť. Dukla bránila pozorne.
     
    54
    Pajer šikovne dlhým nákopom prenášal hru smerom na Kukoľa. Keby však bol viac rozbehnutý, mohol by loptu dostihnúť.
     
    55
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Štefan Holiš, prichádza Stanislav Šesták.
     
    56
    Pajer sa dopustil nedovoleným zákrokom voči Snitkovi, rozohrávať z okolia stredového kruhu môžu futbalisti MFK Dukla.
     
    57
    Oba celky si uvedomujú dôležitosť tohto stretnutia pre oboch z nich, ako som už spomenul v úvodnom príspevku pred zápasom. Na trávniku hrajú oba tímy veľmi rozvážne a nechcú zbytočne strácať žiadnu loptu.
     
    59
    Poprad zahrával štandardku. Z ľavej strany posielal jemný center Kukoľ. Krejčí si postrážil predbránkový priestor a loptu pohodlne zachytil.
     
    60
    Opäť sme videli to, že oba celky sú naozaj dôsledné vo viacerých herných činnostiach. Polievka bežal dopredu po ľavej strane, už hľadal spoluhráča voľného pred šestnástku. Priestor však ihneď prečíslili domáci a nedovolili Dukle vytvoriť si vhodnú streleckú príležitosť.
     
    62
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia idú po menšom zaváhaní a laxnom prístupe popradskej obrany do vedenia. Popradčania síce boli v šestnástke, no boli statickí. Ideálne to využili hostia. Prihrávku si pred šestnástkou spracoval ĽUBOMÍR WILLWÉBER a peknou zakrytou prízemnou strelou k ľavej žrdi nedal šancu Malecovi.
     
    63
    Dukla si ihneď po výkope domácich vytvorila ďalšiu možnosť. Veľa priestoru mal Polievka, ktorý z ľavej strany posielal pomalú prihrávku do vápna, kde už síce bol pripravený Laksik, no domácich zachránil Malec, ktorý sa bezodkladne vrhol po lopte.
     
    64
    Kukoľ vysúval po ľavom krídle Zošáka, no ten napokon štartoval priskoro a čiarový rozhodca jednoznačne odmával ofsajd.
     
    65
    Bystričania teraz trochu nechávajú domácim iniciatívu. Popradčania si zatiaľ prihrávajú po obvode rozostavenia hostí.
     
    67
    Banskobystrickí fanúšikovia si už vyzliekli aj svoje tričká a zatiaľ chorálmi oslavujú priaznivý výkon a výsledok ich futbalistov. Medzitým sa pískal ďalší ofsajd Popradu.
     
    68
    Žltú kartu videl hráč Lukáš Laksik, ktorý si nedovolene počíňal v osobnom súboji s Maťašom.
     
    69
    Zekucia sa snažil v súboji presadiť sa proti Gabrielovi Snitkovi, ale nakoniec sa ukázalo, že popradský futbalista bol v ofsajdovom postavení.
     
    71
    Willwéberovi sa ukazoval za obrancom Saša Savić, ale napokon lopta k nemu neprenikla. Po opačnej strane potom prenikal do šance Šesták, zdalo sa, že bol faulovaný, ale napokon je to práve Stano Šesták, ktorý dostáva žltú kartu.
     
    73
    Vajda preniesol hru k Malíkovi na pravú stranu. Bystričania však o loptu veľmi rýchlo prišli.
     
    74
    V zakončení tentokrát zlyhal aj Vladimír Kukoľ, ku ktorému preniesol hru Maťaš. Jeho pokus však mieril iba na južnú tribúnu popradského NTC.
     
    74
    Poprad dal gól!
    Domáci futbalisti vyrovnávajú! Bystričania si neubránili priestor pred šestnástkou, kde sa ocitol s loptou skúsený STANISLAV ŠESTÁK a ten presnou strelou trafil ľavú žrď, od ktorej sa lopta odrazila do bránky.
     
    76
    Maťaš sa dostal dopredu po pravom krídle, napokon ale loptu posielal nepresne na banskobystrické kopačky. Dukla ihneď trieli dopredu a snaží sa presadiť na útočnej polovici.
     
    77
    Šesták sa už prepracovával v pokutovom území do streleckej šance, hostia ho však stihli v poslednej chvíli odzbrojiť. Šesták strácal stabilitu a o to to mali hostia spod Urpína jednoduchšie.
     
    79
    Hostia už boli v blízkosti pokutového územia. Polievka posielal krátky oblúčik pred bránku, ale Zekucia zabránil zakončeniu protihráča, a tak si loptu prevzali Podtatranci.
     
    80
    Videli sme zaujímavú situáciu. Center z pravej strany výrazne podcenil brankár Krejčí. Lopta oblúčikom padala poza neho a zdalo sa, že ju zachytil celým objemom za bránkovou čiarou. V takejto situácii by rozhodne pomohla technika VAR, no kým sa VAR dostane aj na naše druholigové trávniky, to značný čas potrvá.
     
    81
    Žltú kartu dostáva Horváth (FK Poprad).
     
    82
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Vladimír Kukoľ, prichádza Lukáš Urbanič.
     
    83
    Na Zošákov šikovný center sa snažila odpovedať dvojica futbalistov, ktorá smerovala pred Krejčího. Brankár Dukly bol ostražitý a lopty sa ako prvý zmocnil.
     
    84
    Striedanie v tíme MFK Dukla Banská Bystrica: z ihriska odchádza Ľubomír Willwéber, prichádza Viktor Tóth.
     
    84
    Tak teraz mali obrovskú šancu na skórovanie hostia. Róbert Polievka nenápadne zahrával štandardku. Loptu fantasticky zakrútil do priestoru, od ktorého bol Malec ďalej. Nakoniec strela opečiatkovala brvno a od gólu boli hostia len centimetre!
     
    85
    Poprad dal gól!
    Domáci už možno v kľúčovom čase strieľajú druhý gól a otáčajú skóre. Viac voľného miesta mal STANISLAV ŠESTÁK, ktorý si pripravil loptu na hranici pokutového územia a tvrdou strelou prudko rozvlnil sieť!
     
    86
    Vrie to aj vo fanúšikovskom sektore, nervozita stúpa. Domáci usporiadatelia musia riešiť nepohodlnosť fanúšikov Dukly. Medzitým si už príležitosť vytvárajú hráči Banskej Bystrice.
     
    87
    Zošák bol nedovolene zasiahnutý na obrannej polovici. Hlavný rozhodca túto spornú situáciu ešte konzultuje s hráčmi, no zrejme ku kartovému trestu nepríde.
     
    88
    Vajda sa snažil získať štandardku po páde po súboji so Šestákom, no vôbec to nebol nedovolený zákrok. Domáci získavajú ďalšie cenné sekundy.
     
    89
    Tlak Banskobystričanov sa čoraz viac zvyšuje a domáca defenzíva je poriadne pod parou. Držanie lopty je teraz jednoznačne na strane Dukly.
     
    90
    Po ľavom krídle sa rozbehol s loptou Róbert Polievka, ktorého domáci brániaci hráči trochu podcenili. Malec však vybehol z brány a zlikvidoval pokus.
     
    90
    Rozhodcovia nadstavujú dve minúty.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 590 divákov.
     
    90+1
    Domáci zahrávali štandardku, získali nejaký čas. Žltú kartu medzitým dostal domáci Denis Jančo.
     
    90+2
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Denis Jančo, prichádza Róbert Ujčík.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Tak druhý polčas naozaj priniesol veľmi plodný futbal. Herne sa to mohlo rovnať aj kvalitnému zápasu Fortuna ligy. Hostia šli do vedenia po góle Willwébera v 62. minúte, no dlho radosť netrvala. Na trávnik prišiel rozdielový hráč Stano Šesták a ten dvomi gólmi zo 74. a 85. minúty priklonil vedenie na stranu Popradu, ktorý berie tri body. Dukla cestuje pod Urpín napokon bez bodového zisku, i keď aj ich výkon dnes pod Tatrami bol hodný nejakých bodov.

    Ďakujeme za pozornosť. (14:51:32)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky: 74. Šesták, 85. Šesták – 62. Willwéber

    Karty:   71. Šesták (PPD), 81. Horváth (PPD), 90+1. Jančo (PPD) – 31. Vajda (BBY), 68. Laksik (BBY)


    FK Poprad: Malec – P. Maslo, Hric, Horváth, Zekucia, Pajer, Zošák (C), Maťaš, Jančo, Kukoľ, Holiš
    Náhradníci: Knurovský, Ujčík, Palša, Šesták, Urbanič, Gajan

    MFK Dukla Banská Bystrica: Krejčí – Starší, Laksik, Kolláti, Kupčík, Snitka, Polievka, Prikryl, Vajda, Savić (C), Willwéber
    Náhradníci: Nôta, Žilinec, Tóth, Gaško, Malík, Tapiwa Muchaya, Migaľa

    Rozhodčí: Marsal – Galo, Jenčura

    Diváci: 590
    thejrc.org